mac_byd 26.02.07, 20:32 I to już jakiś konkret, aż miło czyta się! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mac_byd Powstanie szkoła dla obsługi lotniska 26.02.07, 20:34 Pamietam te śmiech co niektórych zza miedzy, teraz okazuje się, że to strzał w 10! Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: Powstanie szkoła dla obsługi lotniska 26.02.07, 20:36 Oby wszystko wypalilo Odpowiedz Link Zgłoś
paig Re: Powstanie szkoła dla obsługi lotniska 26.02.07, 21:08 Trzymam mocno, mocno, bardzo mocno kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Otwarcie - październik! 26.02.07, 21:26 Właśnie takie inwestycje wnoszą dużo do naszego miasta. Myślę, że podejdą do tematu fachowo. Swoją drogą gdy wyrobią sobie markę,a to pewnie nie bedzie trwało długo, to wyobrażam sobie, że zainteresowanie bedzie duże, również wśród obcokrajowców. Otwarcie - październik! Odpowiedz Link Zgłoś
tymon_byd bomba 26.02.07, 21:51 Znakomity pomysł. Sam studia juz dawno skonczyłem, ale myślę o podyplomówce na tym kierunku. To mnie pociąga!! Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: bomba 26.02.07, 21:54 kadry z pewnością pomogą, byc może powstanie w bydgoszczy centrum logistyczne jakiegos przewoznika. Odpowiedz Link Zgłoś
jackblackbmw Re: Otwarcie - październik! 27.02.07, 15:59 JACEK LEBIODA PILOT Z AEROKLUBU BYDGOSKIEGO NA DYREKTORA SZKOLY TO PASJONAT I PIEWCA LOTNICTWA W NASZYM REGIONIE,ZNAWCA I PUBLICYSTA O LOTNICTWIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kornikmax Kapiatlny pomysl - emigrant 26.02.07, 23:14 Prawde mowiac bardzo sie ciesze. A powod tego jest taki, ze w tym momencie pracuje na lotnisku w Manchester (co prawda sprzatam samoloty w tym momencie) i wiem jak duzym rynkiem jest wlasnie specjalista do obslugi lotniska i spraw z obsluga lotniska i klientow zwiazanych. Uwazam, ze tego typu placowka jest jak najbardziej dla Bydgoszczy potrzebna zwlaszcza, ze mamy juz tutaj preznie dzialajaca szkole WSG (ktora skonczylem mowiac nawiasem). Prawde mowiac jezeli taka placowka zostanie uruchomiona zostanie w Bydgoszczy, z cala pewnoscia przyspieszy to moj powrot do kraju, zeby dalej sie ksztalcic w czyms co mi naprawde odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
barte26 Powstanie szkoła dla obsługi lotniska 27.02.07, 02:46 Ale jaja. czy to nie jest oszukiwanie młodych ludzi? Jaką baze ma WSS. jakie symulatory. Chyba , że chodzi o obsługę lotniska - pilnowanie i sprzatanie. Miotła jest tu dobrym narżędziem. Tyle tylko, że do lotów już się nie nadaje. Świat jest niestety dużo dalej. Obawiam, że nie ma się czym zachwycać. Jaka baza laboratoryjna, jaka kadra??????? Odpowiedz Link Zgłoś
pedro62 Re: Powstanie szkoła dla obsługi lotniska 27.02.07, 10:26 Czas najwyższy.Przede wszystkim to niszowa branża , więc szkoła ma duże szanse powodzenia. Rzecz tylko w tym , aby nie dać namówić sie na jakąs rsgionalnośc z toruńczykami. Proponuję dla osób pochodzących z tego miasteczka ustalić czesne na poziomie podwojonym wobec innych studentów. Trzymam kciuki i liczę ,że wszystko się w tej sprawie powiedzie.W końcu Bydgoszcz ma tradycje szkolno - lotnicze od lat 20-tych ubiegłego wieku!! Podobnie jak nasze lotnisko. Odpowiedz Link Zgłoś
pol_czlowieka Re: Powstanie szkoła dla obsługi lotniska 27.02.07, 10:31 Chętni bym podjął naukę w tej szkole, ale nie wiem czy są jakies szanse później na pracę dla niepełnosprawnych (wózkowicz). Jeśli ktoś ma info w tym temacie będę wdzięczny o przesłanie na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
cfany.lolo Re: Powstanie szkoła dla obsługi lotniska 27.02.07, 10:56 Do Pol-czlowieka (co za nick!) Nie znam przepisow ale szczerze mowiac nigdy nie widzialem osob niepelnosprawnych wsrod obslugi lotniska. Decyduja tu chyba wzgledy bezpieczenstwa, teoretycznie kazdy zadrutniony na lotnisku musi dac sobie rade z pasazerami w sytuacji awaryjnej, np. w przypadku pozaru. Osoba niepelnosprawna ma bardziej ograniczone mozliwosci pomocy przy ewakuacji panikujacych pasazerow. Sprobuj zadac pytanie na Forum lotniczym (Samoloty albo Personel pokladowy) - jest tam kilka sensownych osob, ktore moga Ci pomoc w uzyskaniu bardziej pewnych informacji. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
pol_czlowieka Re: Powstanie szkoła dla obsługi lotniska 27.02.07, 11:00 Dzięki serdeczne za info. Spróbuje na podanym przez ciebie forum. Nick taki sobie, ale de facto to ze mnie tylko pół człowieka :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cfany.lolo Re: Powstanie szkoła dla obsługi lotniska 27.02.07, 11:15 Znam kilka osob niepelnosprawnych i w stosunku do wiekszosci z nich moge powiedziec, ze intelektualnie przewyzszaja oni/one wiekszosc "normalnych" ludzi. Gratuluje samokrytycyzmu, mam nadzieje nieuzasadnionego. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
jackblackbmw Powstanie szkoła dla obsługi lotniska 27.02.07, 16:01 JACEK LEBIODA BYDGOSKI PILOT SZYBOWCOWY TO ODPOWIEDNIA OSOBA NA STANOWISKO DYREKTORA SZKOY LOTNICZEJ Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: Powstanie szkoła dla obsługi lotniska 03.03.07, 13:53 No i bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś