Gość: Memento Re: Kto z Was pamieta.. IP: *.216.41.20.conversent.net 08.09.03, 11:53 jak nazywa sie Minister, ktoremu "budowlanki" (odwieczne miejskie siedliska edukacyjnych odpadkow) zawdzieczaja istnienie? (podpowiedz - zaczyna sie (nazwisko) na litere "Ł"). Gdyby reformy (i chamstwa a`la "Milimetr") nie zastopowano :-(.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Kto z Was pamieta.. IP: *.216.41.20.conversent.net 08.09.03, 12:08 Łybacka Krystyna z LSD.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega ze szkoły Re: IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 08.09.03, 12:00 Sąd i do kamieniołomu z całą bandą!!!Niech popracują, to może im się we łbach coś wyprostuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RedM@t my tez tak robilismy IP: *.tricomp.net.pl / 192.168.3.* / 195.94.198.* 08.09.03, 12:05 Ja nie wiem w jakim my swiecie zyjemy. To niestety jest norma jak jak chodzilem do technikum tez nekalismy jednego goscia. Przyczepialismy mu sprezyny do sfetra i naklejalismy kartki na plecy z obelgami itp. Wtedy mnie to bawilo i nie mialem nic przeciwko temu. To jest nic innego jak psychologia tlumu. Jeden zacznie i zaczyna sie reakcja lancuchowa, kto jest lepszy i kto wieksze swinstwo wymysli. Teraz patrze na to z innej strony. Ale cosie stalo to sie nie odstanie z tym tylko ze nas nikt nie zlapal.:) Patrzac tylko z perspektywy czasu szkoda goscia ktoremu sie to wszystko robi. Z wszystkiego sie wyrasta nawet z takich durnuch zachowan tylko czasami jest za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: car Re: szkoła- toruń IP: *.u.mcnet.pl 08.09.03, 12:06 W tej sprawie nie powinno być pobłażania i gry na zwłokę. Już widać że próbuje się rozmyć temat spychając go w stronę pseudowychowawczych i pseudosocjologicznych rozważań. A to przecież zwykły bandytyzm i zwykli młodzi bandyci, już nie do resocjalizacji. Taki kult przemocy i taka subkultura się upowszechnia jak zaraza, kiedy nie ma kategorycznej reakcji. Popytajcie amerykańskich socjologów, ten kraj już przez to przeszedł. Chyba, że czekamy na taką "rozrywkę", jaką zaserwowała Ameryce banda Mansona. Ci bandyci już kreują się na bohaterów. Oddzielnym tematem jest postawa byłej dyrektor szkoły. Dożywotni zakaz pracy w oświacie nie byłby karą; tę powinien wymierzyć sąd, i to z kilku paragrafów. Zakaz pracy uchroni jakąś inną placówkę dydaktyczną od podobnej degrengolady. Widziałem program w TVN z udziałem nowej dyrektor szkoły. To kolejne nieporozumienie. Widać, ze ta kobieta nie zrobi nic, żeby wyjaśnić sprawę i podjąć konieczne decyzje. Może się boi, a może chce podlizać się rodzicom łobuzów i wejść z nimi w układ. Szkole potrzebny jest komisarz lub kurator, może ktoś z policyjnym lub wojskowym doświadczeniem. Nie łudźmy się, perswazją z takimi typami niczego się nie osiągnie. Pozostawienie kogokolwiek z nich w normalnej szkole oznacza zgodę na istnienie w szkole nieformalnej władzy i kultu przemocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nfn Re: IP: *.rev.stofanet.dk 08.09.03, 12:07 Odlotowe chopaki. Rosnie nam przyszlosc, nie ma co narzekac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: judro@poczta.onet. Re: IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 08.09.03, 12:11 Całe to zdarzenie, świadczy o stosunku naszej młodzieży do kalek, ludzi niepełnosprawnych, którzy wymagają pomocy o opieki. Bo moim zdaniem yen "anglista" jest osobą niepełnosprawną w swoim zawodzie i powiniem go zmienić (zawód). A winni całego zamieszania powinni dostać wilcze bilety (opis swego zachowania) i niech szukają następnej ofiary w innej szkole-mam nadzieję że nie znajdą!.Szkoda mi człowieka, chodzi mi o "anglistę"-ale są ludzie którzy mogą coś robić a inni nie, on się nie nadaje na nauczyciela.Wyobrażam sobie jakie cierpienia psychiczne znosił przez miniony rok szkolny. A tym gierojom postaram się przewidzieć przyszłość: nie załapią się do innych szkół (zakładam że z tej ich wywalą), podakoczą do silniejszego i w lampę, podskoczą powtórnie-gałązki połamane, policja zwija i pierwszy wyrok a potem to już recydywa i coraz to nowi kolesie z mamra.Oj czarno widzę, a tak mogło być pięknie, i po angielsku by umieli i w "Unii" robota czeka na wykształconych !? Pozdrawiam: Jurek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re:"w "Unii" robota czeka na wykształconych !?.." IP: *.red-china-gov.org 08.09.03, 12:15 "Paulina" ma juz robote pewna - w kazdym niemal wiekszym miescie EU sa Domy pod Czerwona Latarnia :-).. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re:'w 'Unii' robota czeka na wykształconych !?..' IP: 12.148.163.* 08.09.03, 12:17 Po naszemu: a`Rising Sun house`s.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedagog z Gdańska Re: IP: *.gdynia.mm.pl 08.09.03, 12:35 Wczoraj oglądałam na telewizyjnej trójce wypowiedzi pedagogów i jestem wstrząśnięta. Tak naprawde widać że dorośli są bezradni, boją się młodzieży. Młody człowiek w szkole jest bezkarny, mówimy tylko o prawach dziecka, ucznia a nic o obowiązkach. Tym sposobem wychowujemy zdeprawowanych ludzi. W szkolach elitarnych takie zachowania są nie do pomyślenia dlatego że uczeń tej szkoły nie musi skończyć jak mu się nie podoba to odchodzi i już. Wychowanie bezstresowe to błąd bo życie człowieka nie jest pozbawione stresu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: IP: 12.148.163.* 08.09.03, 13:15 Szanowny Pianie (Pani?) Pedagogu. Nie robmy ze szkoly Swietosci. Kazdy, kto ja ukonczyl - wie jak bylo. Wszak i nauczyciele i my jestesmy tylko Ludzmi (prosze przeczytac moj komentarz nizej - jest szczery), mamy wszyscy swoje chwile tryumfow i slabosci. A tu, w tym konkretnym przypadku - wlasnie Ludzi.. zabraklo. Po obu stronach katedry. I to jest DRAMAT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Zdegustowany IP: *.uml.lodz.pl 08.09.03, 12:41 Jak by to była normalna szkoła,to te popaprane dzieciki dawno by wyleciały. Widać, że w tej szkole gówniarstwo i oszołomstwo rządzi, a nie nauczyciele. Władze edukacyjne też powinny jakoś zareagować i zdjąć dyrekcje. No ale cóż, chcieliśmy demokracji, to ją mamy. Jak ja chodziłem do szkoły to było nie do pomyślenia, żeby niegrzecznie odpowiedziec nauczycielowi, a co dopiero coś mu zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Zdegustowany IP: *.red-china-gov.org 08.09.03, 12:53 Witam. Szkole (LO) konczylem w Polsce. Wspominam teraz przez lzy.. wspolne z nauczycielami wypady, obozy, czy tez nasza niezapomniana Wychowawczynie.. Nieprawda jest to co piszesz: ani Nauczyciele, ani tym bardziej my nie bylismy nietykalni - wrecz przeciwnie. Pamietam, ile razy bylem przedmiotem zartow historyka, w tym i.. boxerskich (startowal ongis w Olimpiadzie w Berlinie). "Chodzilem" tez z polonistka - oczywiscie platonicznie - mloda nauczycielka bez rodziny. Ale my WIEDZIELISMY gdzie jest GRANICA - poza ktora kazdy zart staje sie jego zaprzeczeniem, kiedy pozostaje nam juz tylko jedna droga.. za drzwi Klasy. Jak widac, tutaj tej wiedzy mlodym ludziom zabraklo.. (przepraszam za brak pl- liter, pisze z komputera bez nich). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń "Amerykańska Szkoła" IP: *.amb.bydgoszcz.pl 08.09.03, 13:22 To skandal, tym PÓŁGŁÓWKOM należy się surowa karA! Wstydzić się powinnirównież nauczyciele i rzecz jasna RODZICE.Dobrze, że zostało to upublicznione. Mam nadzieję, że przyniesie to pozytywny skutek. W przeciwnym razie będziemy mieć szkoły na wzór AMERYKAŃSKI. Zastraszeni nauczyciele, którym nic nie wolno oraz uczniowie należący do gangów, którzy chodzą do szkoły ze SPLUWAMI i wymuszają haracze.(oczywiście nie tylko w szkołach) Chyba takiej Polski nie chcemy!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwed Re: 'Amerykańska Szkoła' - czas na Lybacka? IP: *.216.41.20.conversent.net 08.09.03, 15:09 Jedno wypadloby mi sprostowac: takie szkoly, jakie opisujesz istnieja tylko.. w atelier Hollywood, i czasami w dzielnicach biedoty. Nie wierz kinu. Faktem jest takze ze "budowlanka" nigdy w Polsce mlodej inteligencji nie gromadzila - kto sie tam uczy, z grubsza wiadomo - odpadki. Ale brak elementarnego chocby rygoru w szkole dla ROBOTNIKOW BUDOWLANYCH (muszacych po szkole pokornie wykonywac polecenia zleceniodawcy) zakrawa juz na kpine z polskiej Oswiaty. Czy Minister odejdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyskie Wielka sensacja !!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.03, 12:49 ale robicie sensacje za 2 tyg nikt juz o tym nie będzie gadał,a co do tego jak zgnoili tego nauczyciela to nie mówcie ze to debile ,jak sie dał tak jego wina ,trzeba byc totalnym debilem zeby dać sie tak jebać !!!!! .Teraz nagłośnincie jak nauczyciel gnoi ucznia takich przykładów jest więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.03, 13:12 Dopiero teraz spotkałam sie z tą bulwersującą sprawą, bo przez trzy miesiace byłam za granicą . Muszę przyznać, że czuję się okropnie. Mam jednak wrażenie, że to nie wina tych dzieci- co robią rodzice, kiedy ich pociechy siedzą do poźnej nocy na podwórku- piją piwo, palą(i to nie tylko papierosy) a slownictwo- no coż- bez komentarza!A to wszystko zaczyna się już w wieku ok 13 lat! Przeraż mnie to, że moje dzieci mają żyć w takim świecie. Z drugiej jednak strony- sama jestem nauczycielką i wiem, że mnóstwo osób, które uczą w szkole nie powinno tego robić, bo się do tego nie nadaje!!!! Pora się przebudzić i zacząć wychowywać rodziców, bo przykład idzie z góry!Sama wiem jak reagują rodzice na pytania dotyczące wychowania ich dzieci. Żal słuchać dzieci, ktore mówią, że ich rodzice nie mają dla nich czasu. Takie dzieci, nawet z dobrych domów, wychowuje ulica, która jest najgorszym z wychowawców. My dorośli musimy stać się świadomymi rodzicami. A co do tego incydentu to uważam, że sprawa nie może przejść bez echa, ale jak ja rozwiązać - nie mam pojęcia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek koniec świata! IP: 81.190.2.* 08.09.03, 13:13 co sie porobiło z tymi ludzmi?! to że te gnojki tak postepowali ze swoim nauczycielem jest nie godne ucznia. grubo przesadzili.powinni zostac wyrzuceni ze szkoły! dyrekcja szkoły tez powinna przeanalizować ta sprawe, bo nie wierze że nikt nic o tym nie wiedział.dyrektorka tej szkoły jest moim zdaniem nie normalna,mówiąc publicznie że to wina tego nauczyciela,bo sie nie bronił.fakt,zachowanie anglisty jest dla mnie zagadką- siedział i dawał sie tak poniżać! ktoś powinien z nim grubo na ten temat porozmawiać! rodzice tych uczniów równierz są nie wporządku...gdyby to zrobił mój syn nie miał bym żadnych zachamowań przed surową karą i nie unikał bym kamer. ta są degeneraci,jeśli nie zostaną odpowiednio ukarani...może być gorzej!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: towarzysz Re: IP: 213.227.107.* 08.09.03, 13:23 "Taka młodzież jakie je wychowanie", inaczej mówiąc jacy rodzice, szkoła i państwo. Jeżeli państwo i politycy nie przestrzegają elemantarnych zasad kultury, moralności i uczciwości, to tacy sami są nauczyciele, wśród których paru niedouczonych, nawiedzonych pedagogów i psychologów tłumaczy agresję fizyczną i psychiczną dorastającej młodzieży, jako symptom noworzytnych czasów. Czasów w których zniszczono wszelkie zasady etyczno-moralne, kosztem promowania nowych często totalitarnych, filozofi życia, pomniejszając rolę rodziców i rodziny. A główną maksymą dzisiejszych czasów jest "mieć" tylko dla siebie, nawet po "trupach", a wszelkie rozterki duchowe wynikające z tzw. moralności i kultury dnia codziennego, traktowane sa jako słabość i głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Masz racje IP: *.germany-de.net 08.09.03, 13:30 Malenki cytacik: "Może byś wrócił do Piotrka Urbankowskiego. To jest świetny koleś - pracowity i lojalny, lubię go i cenię. Precz z siepactwem. Chwała nam i naszym kolegom. Chuje precz!" - SMS od Adama Halbera do Roberta Kwiatkowskiego. Ryba psuje sie od glowy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: nauczyciel też człowiek IP: *.war.kwidzyn.sint.pl 08.09.03, 13:30 to było przegięcie. Są granice, których się nie przekracza!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Prawa nauczyciela IP: *.chello.pl 08.09.03, 13:31 Prawda jest taka: przez lata mówiło się o bezstresowym wychowaniu, wyposażało się uczniów w kolejne prawa, a nauczycielom się je odbierało. Rezultat: uczniom wszystko wolno, a nauczyciel w żaden sposób nie może się bronić. Ocena z zachowania? - przecież im w ogóle na niej nie zależy. Wyrzucenie ze szkoły? - przecież nauczanie jest obowiązkowe do 18. roku życia! Nauczyciel nie może liczyć na pomoc kolegów ani dyrekcji, jest pod ostrzałem przygłupich rodziców; nie może ucznia wyrzucić za drzwi, bo to zabronione, sam też nie może wyjść z klasy, bo nie można uczniów zostawiać samych. Nie może bronić się przed agresją. Najwyższa pora wyposażyć nauczycieli w narzędzia, które umożliwią im utrzymanie dyscypliny wśród uczniów, albo szkoła będzie synonimem zepsucia i degeneracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczycielka Re: Prawa nauczyciela IP: *.necik.pl 08.09.03, 15:41 święte słowa! Sama jestem nauczycielką i wiem co przeżywam na konferencjach, gdy po raz oklejny uczeń z nami wygrwya bo on ma prawo, bo to, bo tamto.Dużo by można pisać o paradoksach w prawie szkolnym,ale nie mam czasu bo muszę napisać sprawozdanie z przebiegu stażu!!!!! gratulacje dla Ministerstwa, że znalazło sposób na odciągnięcie nauczycieli od tego co w szkole istotne- uczniów!!! Nauczycielka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mari Re: IP: *.lodz.dialog.net.pl 08.09.03, 13:36 Czym ta Paulina chce być??Modelką??Chyba raczej prostytutką!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspektor oświaty Re: anglista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.03, 13:48 ja uważam, że sprawa nie powinna być nagłośniona. Dlaczego? Bo dzieciaki aby wyniosą z tego naukę co można wyrabiać w szkole. A ci im tak na prawdę nic się nie stanie oprócz tego że będą sławni i zdobyli już sobie ogromne poważanie u rówieśników. Tak na prawdę powinno sie po cichu towarzystwo załatwić, klasę rozwiązać a uczniów rozesłać po różnych szkołach a i dyrektorce dostać się też powinno bo lepiej kręci jak dzieciaki z tej klasy. Udawanie powagi tak jak we wczorajszym "Pod Napięciem" jest już po czasie poważna to powinna być gdy człowieka poniżali a nie działać na przeczekanie. A winnych i tak już nikt nie wykryję bo winny jest system od wielu lat dążymy do ubeswłasnowolnienia nauczycieli, dajemy przywileje uczniom, którzy nie radzą sobie z taką dawką wolności i co sie dzieje? do czego my dążymy jako naród a może lepiej do czego nas ktoś pcha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marvin Re: anglista IP: *.echo-press.com.pl 08.09.03, 14:19 piękne te twoje słowa, ale spróbuj postawić swoją osobę na miejscu nauczyciela, i powiedz wtedy z takim samym przekonaniem o polubownym załatwieniu sprawy. jeśli myślisz, że poprzez nagłośnienie uczniowie dowiedzą się, co można robić na lekcjach, to chyba nie masz nic wspólnego z pełnioną przez siebie funkcją. oni już od dawna o tym wiedzą, tylko w pewnych przypadkach strach im na to nie pozwala. gdyby wiedzieli, że bez twojego sprzeciwu, mogą cię kopnąć w dupę, to lali by cię tak, ze opuchlizna by nie schodziła. pomyśl więc nie z punktu widzenia miejsca, na którym siedzisz, lecz z punktu widzenia problemu, którego stać się możesz ofiarą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EULER Re: Dręczony nauczyciel IP: *.n018.ocio.prest.pl 08.09.03, 14:13 Chamstwo, które zaserwowali nam uczniowie technikum, przekracza wszystkie granice relacji uczeń- nauczyciel. Próba zrzucenia winy na anglistę jest okropnym nieporozumieniem. Swoja postawą (dobrocią i wyrozumiałością) dawał przykład wykształconego intelektualisty 21-wieku. Niestety byliśmy świadkami żerowania na ludzkiej dobroci a tego typu "zbrodnia" powinna być surowo karana. Myślę, że przysłowiowa "wilcza karta" nie rozwiąże tego problemu. Takich ludzi powinno się conajmniej pozbawiać wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: IP: *.acn.pl 08.09.03, 14:14 Nie rozumiem jak to się stało,że przez pół roku dręczono nauczyciela i nikt nie zaragowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siara Re: IP: *.crowley.pl 08.09.03, 14:21 Jak on mogl sobie tak pozwolić Wiem z wlasnego doświadczenia ze jezeli nauczyciel jest miękki jak fiut to zawsze mu sie oberwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolly Gównarzeria i nauczyciel dupa!!!!!!! IP: *.pyrzyce.sdi.tpnet.pl 08.09.03, 14:21 Gówniarzom bym po dupsku nałoił i tyle a mamusie i tatusia mlotkiem po łbie żeby na oczy przejżeli jakich baranów w domu hodują!!!!!!O nauczycielu to już wogole nie wspomną bo mi się żyć odechciewa jak sobie wyobrażam ,że gnojki nastoletnie sobie z facetem trzydziestoletim pojeżdżały jak z furą gnoju!!!Co to za człowiek,jaka osobowość i gdzie godnośc osobista???Szczyl jeden z drugim przez rok z niego frajera robili!!!!Tylko mi nie mowcie, że on ma rodzine??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgorszona "młodzież" IP: 212.182.114.* 08.09.03, 14:22 Tu nie ma się nadczym zastanawić, to jest po prostu grupa przygłupich małolatów, nie mających pojęcia co robić z własnym wolnym czasem. Bardzo serdecznie gratuluje wszystkim rodzicom tak "wyjątkowych" dzieci. Trzymajcie tak dalej a jestem przekonana, że połowa z nich wyrośnie na bandytów. Moim zdaniem należołoby podziękować za współpracę, rozwiązać całą klase, dać im wilczy bilet i niech się teraz wykażą swoją"mądrością". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspektor oświaty Re: anglista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.03, 14:31 Tu nie ma polubowne tu należy bezlitośnie rozprawić się z młodzieżą, która to zrobiła. Ja byłem nauczycielem i nie trzeba mnie uczyć co oni potrafią bo przerabiałem to w pracy. Tylko że u mnie było odwrotnie to oni bali sie wchodzić na lekcje ale do dzisiaj kłaniają mi się z daleka a to już coś jak na dzisiejsze czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: IP: 144.139.142.* 08.09.03, 14:34 Bylem tak samo wzburzony,jak moi poprzednicy na forum.Ponosilo mnie okropnie,tez chwycilbym jakis kij(niekoniecznie bejzbolowy) i dal nauczke tym zwyrodnialcom.Ale Drodzy Rodzice...! Rosnie nam nowy problem,wraz z naszymi pociechami,pod wlasnym dachem.Dzieki internetowi - wiem,nie odkrylem Ameryki.Jestesmy zapracowani,zapedzeni i nie tylko nie mamy czasu,aby zobaczyc,co nasze dzieci tworza na komputerach,ale czesto nie umiemy.Mowie o blogach,w ktorych widac zdeprawowanie,a czesto,wrecz degradacje:dwunasto,trzynastolatkow i to plci obojga.Z blogow mozemy sie dowiedziec ,jakim gownem jestesmy,my - starzy.Innych epitetow,dotyczacych nas (rodzicow ) nie bede cytowal. Proponuje temat:tresci blogow,do podjecia przez dziennikarzy gazety.Sadze ze psycholodzy,juz dawno na to wpadli i analizuja ten problem.Oczywiscie sa tez blogi wspaniale,czesto majstersztyki w formie i tresci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: gnebiony nauczyciel IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 08.09.03, 14:39 moim zdaniem dyrekcja szkoły zabezpiecza się nie pozwala rozmawiać z dzienikarzami ani uczniom , rodzicom , nauczycielom konsekwencje powinni ponieść przede wszystkim dyrekcja i nauczyciele z wychowawcą ale i sami uczniowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Kim są "Filut" i jego drużyna: IP: *.zlotoryja.sdi.tpnet.pl 08.09.03, 14:47 czytając ten artykół, jednocześnie zastanawiam się nad najcięrzszom karą dla tych gówniarzy...poprostu brakuje mi słów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lexus Re: Zamknąć bydlaków w klatce IP: krecik:* / 192.168.1.* 09.09.03, 12:39 Odpowiedz Link Zgłoś