Dodaj do ulubionych

Opinie: To musi być nasz Zawisza

12.03.07, 20:56
"Bydgoszczanie muszą też w to uwierzyć - prostą drogą do tego jest brak
stadionowych zadym z udziałem szalikowców Zawiszy."

prosze nie robic z ludzi idiotow. kazdy, kto byl np. na meczu polska-finlandia
mogl sie przekonac na wlasne oczy o tym, jakimi debilami (tak!!!) sa
(niektorzy) szalikowcy zawiszy. to ludzie, ktorzy prezentuja najbardziej
prymitywne zachowanie. poturbowanie policji, kradzieze, namawianie maloletnich
do przestepstw, brutalne pobicie kilku osob, chamskie okrzyki - to ma byc
"nasz" zawisza?
Obserwuj wątek
    • Gość: ojciec Re: Opinie: To musi być nasz Zawisza IP: 83.238.70.* 12.03.07, 21:44
    • Gość: Bartek Re: Opinie: To musi być nasz Zawisza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 21:45
      > poturbowanie policji, kradzieze, namawianie maloletnich
      > do przestepstw, brutalne pobicie kilku osob, chamskie okrzyki

może jakieś przykłady?
    • Gość: ojciec Re: Opinie: To musi być nasz Zawisza IP: 83.238.70.* 12.03.07, 21:48
      Zgadzam się z tym , byłem na meczu Polska-Finlandia i byłem swiadkiem zachowania
      "kibiców" IV-ligowego Zawiszy(zrywanie flag narodowych na oczach mojego dziecka)
      • Gość: fan_piłki To musi być Zawisza?? IP: *.man.bydgoszcz.pl 12.03.07, 22:10
        a może zaczniemy chodzić na Chemika!! W końcu juz raz Chemik walczył w drugiej lidze...i to o awans do ekstraklasy!!
        • Gość: kuba bdg Zaraz zaraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 22:14
          • Gość: kuba bdg Re: Zaraz zaraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 22:22
            A może przypomnicie sobie jaki był powód takiego zachowania?Zawiszacy chcieli
            wywiesić swój transparent ZAWISZA JEST JEDEN IV-LIGOWY-NIE DLA ZŁODZIEJI Z
            HYDROBUDOWY,a coniektórych nie obchodził nasz protest dzięki któremu prawdziwy
            Zawisza zachował twarz po korupcyjnym skandalu z udziałem Zawiszy SA.Ochrona
            chciała za wszelka cene uniemozliwić tą forme protestu,z wiadomych
            względów(hydropieniadze),a niektórzy kibice nie mogli pogodzić sie,ze zesłania
            ich superflagi z napisami typu Alan czy Wojtek.Zachowanie zachowaniem ,ale nie
            traćmy kontekstu.Zapraszamy na derby z Chemikiem.
            • kuna_sogobi Re: Zaraz zaraz 14.03.07, 06:18
              1. NIC, powtarzam żeby dotarło - NIC, żaden powód, nie może usprawiedliwić bójek
              na stadionie czy zrywania flag narodowych!
              2. Skoro jesteście tacy honorowi w pojęciu "kibolowskim", to powinniście
              wiedzieć, że zgodnie z niepisaną umową na meczach reprezentacji obowiązuje
              absolutna prohibicja na wszelkie akcje klubowe - wszyscy noszą barwy i dopingują
              jeden "klub Polska". Ten punkt "kibicowskiego kodeksu" złamaliście, więc żeby
              zachować twarz i honor powinniście chyba popełnić "kibicowskie harakiri"?? (ale
              nie bierzcie tego japońskiego określenia dosłownie;D )
              3. O ile sobie przypominam (tak na 95%), Polska - Finlandia obstawiała firma
              ochroniarska spoza Bydgoszczy, wynajęta przez PZPN (zapewne obstawia wszystkie
              mecze reprezentacji). Organizatorem meczu był PZPN i K-PZPN, właścicielem
              stadionu jest miasto, administratorem CWZS - gdzie tu więc widzisz te Twoje
              "hydropieniądze"??? Zawisza SA nie miał z tym meczem żadnego związku...
              4. Twoje wywody, prezentowane na tym forum w dyskusji o przyszłości bydgoskiej
              piłki, są coraz bardziej żałosne...
              • Gość: Kibic Re: Zaraz zaraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 09:13
                Ten mecz reprezentacji to była nadzwyczajna sytuacja. Prawdobodobnie nigdy nie doświadczysz ze strony władz miasta, jego mieszkańców, dziennikarzy takiego kur..wa jakie by doświadczyliśmy. Nie zdajesz sobie sprawy z tego co piszesz. Myślisz, że masz rację ale tak nie jest.
                Mecz reprezentacji był sposobnością do przedstawienia większej ilości ludzi problemu hydrotworu i pewien skutek odniósł.

I jeśli uważasz, że to my kibice Zawiszy jesteśmy niehonorowi to jak nazwiesz hydrosprzedawczyków?
              • Gość: kuba bdg Klatka nr 9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 09:16
                Człowieku kuno,ja nie mam żadnych powodów ,aby czuć sie załośnie.Żałośnie to sie
                czuję czytając takich speców jak TY,którzy chcą z piłkarskiej atmosfery zrobić
                teatrzyk dla dzieci.Nara Kuno.Nie obrażaj mnie.Idź sie pożal Borakiewiczowi,a
                nie przypieprzasz sie do Zawiszaków.Ty byś napewno odpuścił walkę o swój
                klub,gdyby jacys goscie powiedzieli ,ze nie mozna powiesić transparentu.A
                harakiri to coś specjalnie dla was,do niedawna piszących tutaj Zawisza jest
                jeden 2-ligowy.To jest wstyd,a nie że ktoś nie daje sobie w kasze dmuchać.Bez
                odbioru.
                • kuna_sogobi Re: Klatka nr 9 15.03.07, 15:22
                  NIGDY nie popierałem na forum Zawiszy SA, a teksty w rodzaju "jeden n-ligowy" to
                  już kompletnie nie jest w moim stylu. Takie potrząsanie szabelką zostawiam
                  zaślepionym watażkom i "dzieciom neostrady".

Jeśli jest zasada, że na meczach reprezentacji NIE MA żadnych akcji ani wojenek
                  klubowych, to obowiązuje to WSZYSTKICH bez wyjątku. Złamaliście tę zasadę,
                  zrobiliście przy tym zadymę i słusznie dostaliście za to po łbach.

Między "teatrzykiem dla dzieci" a bójkami i bluzgami mieści się przeogromna gama
                  zachowań, które pozwolą piłkarzom odczuć prawdziwy doping sportowej
                  publiczności, a jednocześnie nie będą naruszać porządku prawnego i nie będą
                  wypłaszać normalnych kibiców ze stadionów. Ja (podobnie jak większość kibiców
                  sportowych) chcę właśnie takiej atmosfery na stadionach: głośnej, sportowej, ale
                  kulturalnej i bezpiecznej. Tylko do Was to nie dociera...

Przypieprzam się przede wszystkim do TWOICH konkretnych wywodów. Dzieci w
                  piaskownicy też się szybko obrażają o słowa prawdy.

Nara!
                  • Gość: kuba bdg Re: Klatka nr 9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 23:35
                    Spoko,wygrałeś.Tylko weź już zostaw Zawiszę.i odpocznij od komputera.Ja piszę
                    tutaj,bo chcę pomóc klubowi któremu kibicuje już od ponad 10 lat,a ty zamiast
                    iść do przodu wolisz odnosnie każdego tematu o Zetce pisać te same tanie
                    farmazony;że Zawisza jest w IV lidze,bo kibice to czy tamto. To jest piłka
                    człowieku.
                    • Gość: kazik Re: Klatka nr 9 IP: *.bois.qwest.net 16.03.07, 04:14
                      kuba bdg.to jest pilka czlowieku.a zatem to tylko zabawa,bo tym jest
                      niestety caly sport.najwazniejsze by cieszyc oczy ogladaniem pilki,a czy to w
                      tej czy innej lidze,to nie ma zadnego znaczenia.a podworkowy nacjonalizm do
                      lamusa.
              • Gość: .... Re: Zaraz zaraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 01:42
                nie wierze w to co ty piszesz... przyjdz na mecz z Chemikiem to sie przekonasz
                jak jest... Wiele rzeczy sie zmienilo, a Ty podobno jestes zwyklym kibicem tak?!
                to co mowisz o jakis prohibicjach? Chodze na Zawisze 2 lata, jestem mlody bo mam
                16 lat. Po 1. nikt mnie nie namawial do zadnych bojek, kradziezy itp.
                Po 2. nie widzialem zadnych zadym, zadnych bojek ani tym podobne
                3. Jesli mi pokarzesz zdjecie czy cokolwiek potwierdzajace to ze ktos byl jest
                lub bedzie pijany to skoncze kibicowac...
                4. A Przepraszam na hydro bylo lepiej? Co 2 czlowiek pijany, "niecenzuralne
                okrzyki" ? co nie bylo?
                DO ZOBACZENIA NA MECZU 1 KWIETNIA !!! przyjdz, zobacz i ocen a nie oceniasz "ze
                sluchu" !!!!
        • Gość: Adi Re: To musi być Zawisza?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 22:15
          Ja juz pisalem w innym temecie i napisze jeszcze raz JESLI COS WAM SIE W
          ZAWISZY NIE PODOBA POPROSTU NIE PRZYCHODZCIE !!! To bardzo proste !!! wogole
          nie ruszajcie sie z domu to przynajmnie skonczy sie wasza dziwna propaganda a
          jesli komus zalezy na Zawiszy to wszyscy na stadion ! Pokazmy ze Zawisza
          odradza sie !!! Pokazmy ze bydgoszczy nalezy sie dobry football na Zawiszy ! a
          fermeciarze chodzcie sobie gdzie chcecie ale od Zawisza PRECZ !!!
          • Gość: blockk Re: To musi być Zawisza?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 23:34
            3maj fason koles i nerwy na wodzy, bo dajesz przyklad typowego "oszoloma" kto
            nie z nami ten przeciwko nam....a nie o to tu chodzi...
            To przede wszystkim WY "prawdziwi" kibice powinniescie dac przyklad swoim
            zachowaniem podczas meczu (kulturalny doping)ze warto przyjsc obejrzec mecz,
            bez obawa o uszy przede wszystkim...
            wezcie pod uwage to, ze "kazda" sztuka na meczu wiecej to kolejne pieniadze i
            maly krok do przodu...
            skupcie sie na na tym, bo hydrobudowy juz nie ma, i mam nadzieje, ze z taka sama
            albo podwojona sila jak protestowaliscie przeciwko Zawiszy s.a , bedzie zachecac
            Bydogszczan zeby "sponosrowali" swoj klub...
            mam nadzieje, ze jest tak jak mowi Maciej prezes :) (ktorego znam nie od dzis)
            ze stopien cywilizacji kibcow jest juz wystarczajacy aby przecietny kowalski bez
            obaw przyszedl na mecz a na kolejny zaprosil nastepnych...
            po owocach was poznamy :)

• Gość: oszolomy Re: To musi być Zawisza!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 23:48
              oszolomami jestescie wy! ci ktorzy nie byli na meczu pare lat a najlepiej
              wiedza co tam sie dzieje!!!
              na meczach Zawiszy nic nikomu nie grozi, jesli wiecie lepiej to na pewno sobie
              to ubzduraliscie, wtedy najlepiej dla wszystkich bedzie jesli zostaniecie w
              domciu.
              nie chce wam sie przychodzic na 4 lige i macie Zawisze gdzieś, znajdujecie
              sobie tylko najprostsze wytlumaczenie, co to za postepowanie?
              napiszcie ze macie Zawisze gdzies, albo przyjdzie na mecz i pokazcie ze jest
              inaczej
              • lew131313 Do Klubu Kibica 13.03.07, 00:48
                Panowie. Zaufam waszym zapewnieniom i juz na najblizszym meczu zjawie sie
                wreszcie z moja rodzinka na meczu. (Tak jak to przed laty bywalo) To jasne, ze
                zalezy mi na dobru naszego Zawiszy tak samo jak wam i rowniez chce im "na zywo"
                kibicowac, ale pamietajcie, ze podobnie jak ja postapi wiele innych osob, a
                zatem - NIE ZAWIEDZCIE NAS! Niech nie bedzie zadnych burd - pokazcie klase!
                PS. Do dzisiaj nie moge sie jeszcze otrzasnac z wrazenia jakie pozostawil po
                sobie ten "twor" Zawisza SA, zostalismy przez nich OSZUKANI (!!!!) i czas
                wreszcie powrocic "do siebie", do naszego PRAWDZIWEGO klubu, z tradycjami.
                • Gość: Gość Re: Do Klubu Kibica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 07:29
                  Jakie burdy , z Chemikiem , przecierż ten klub nie ma kibiców , więcej w tej
                  lidze prawie żaden klub nie ma kibiców w zorganizowanej grupie. Prawdziwym
                  sprawdzianem byłby mecz z wrogo nastawioną do SP Zawisza grupą innych kibiców.
                  • Gość: Bydg Re: Do Klubu Kibica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 07:37
                    Oj oj jakie problemy z tymi...Zawiszami raz Zawisza z Konina póżniej z
                    Włocławka a teraz znów Zawisza z...Koszalina.
    • Gość: Ben Opinie: To musi być nasz Zawisza IP: *.chello.pl 13.03.07, 07:52
      popatrzcie przed meczami waszej Zawiszki co robią kibice przed sklepem AS w
      Fordonie i co kupują?!
      • Gość: do Bena Re: Opinie: To musi być nasz Zawisza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 09:40
        Nie wiem jak Ty,ale my mamy SWOJEGO Zawiszę,to świadczy o Twoim zainteresowaniu
        futbolem.A po drugie moze bardziej zainteresuj sie co robi Twoje dziecko,a nie
        interesujesz sie co maja w koszyku dorośli ludzie,łowco sensacji wartych TWOJEJ
        Zawiszy SA.
    • Gość: jacek Opinie: To musi być nasz Zawisza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 07:59
      OK ja też przyjdę.
      Chciałbym jednak wrócić do poruszanej już na forach kwesti sponsoringu.Wiem,że
      jest wielu "uśpionych" kibiców Zawiszy pragnących wspomóc klub drobnymi wpłatami
      lecz (Proszę bez urazy) wpłacanie kibicom lub na konto ich nie przekonuje!!!!!
      Ich kasa -mają prawo. Myślę ,że trzeba się zastanowić jak to żrodło uruchomić
      np.cegiełki ,certyfikaty,może udziały -nie wiem .Są w klubie młodzi prawnicy
      niech myślą ale niech to nie będzie prosty sposób -płać i nie pytaj co z tym się
      dzieje.Pamietajcie każdy człowiek lubi być dowartościowany ,a jak daje kasę to
      w szczególności.Wiadomo ,że do kibiców wspierających Barcelone nam daleko ,ale
      na początek tych kilkuset by się znalazło.Trzeba pamietać,że nie wielu z nich
      przyjdzie na stadion na IV ligę -poziom sportowy , brak czasu itd.(co nie
      oznacza ,że nie sa Kibicami ZAWISZY) ale tę np.symboliczną stówkę na sezon
      wpłacą jako inwestycję na przyszłość.Proszę wszystkich kibiców Zawiszy o
      zaprzestanie ataków na siebie i innych a skupmy sie nad przyszłością.Uruchomcie
      także ,na stonie Zawiszy jakis link na pomysły nie tylko dla zalogowanych i
      róbcie zdjęcia z przebudowy stadionu niech wszyscy widzą,że w Bydgoszczy
      zmienia się baza do poziomu światowego (już nie mogę sie doczekać Niebieskiego
      tartanu).I na koniec czy nie warto Panie prezesie Pietrzak razem z panem
      Milewskim mimo wszystko porozmawiać z Panem Wiśniewskim o Wspołfinansowaniu
      NASZEGO NOWEGO ZAWISZY>Dla tego klubu warto. Proszę jeszcze raz o pomysły.
      Wierzę ,że tym razem będzie dobrze.
      • Gość: zbalo Re: Opinie: To musi być nasz Zawisza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 09:39
        jezeli chodzi o skladki - kibice w zeszlym roku zebrali 52tyś zł. Na wiosne trwa
        nowa akcja, wiec kto chce ten moze dac
        • bydgoszcz4 To jest nasz Zawisza! 13.03.07, 13:20
          niektórym wypowiadającym się tutaj chyba się lekko w głowach poprzerwacało. idąc
          waszym tokiem myślenia - raczyliście przestać chodzić na hydrotwór (właściwie
          zdecydowano za was, gdyby hydro grało nadal u nas, to nagonka by trwała), teraz
          rozważacie pojawienie się na Zawiszy, w zamian oczekując...no właśnie, czego wy
          chcecie w zamian??? myślicie, że płacąc te 5zł za bilet staniecie się nagle
          zbawcami bydgoskiej piłki??? i co w zamian byście chcieli? może długopisik i
          szaliczek, jak to podczas meczów "niechcianych" bywało, co?
          wytłumaczę wam jedną rzecz, bo widać, że za nic jej nie łapiecie. otóż, na mecze
          swojej drużyny chodzi się przede wszystkim z zamiłowania, zainteresowania i tym
          podobnych odczuć! pośród nich nie ma łaski! zrozumcie to wreszcie.
          zanim ktoś posądzi mnie o bandytyzm i chuligaństwo;-) dodam tylko, że oczywiście
          chcę jak najlepiej dla naszego Zawiszki. też pamiętam czasy pierwszej czy
          drugiej ligi. tylko ludzie, opamiętajcie się. mamy was błagać o wsparcie???
          inna sprawa, że ten beznadziejny urząd miasta nie ma tych choćby kilkudziesięciu
          tysięcy na poprawę sytuacji?! przecież co to są za pieniedzące w skali miasta?
          pewnie, że wygodniej było, jak hydro się pojawiło i zapłaciło za wszystko.
          tylko, że efekt końcowy tego taki, że mr wiśniewski powiedział "spadam", a imię
          naszego Zawiszy dalej jest szargane i wszędzie wymieniane w kontekście afery
          korupcyjnej. może niech hydrobudowa w ramach rekompensaty nam zapłaci???
          także panowie, pewnie, że przychodźcie na mecze i wspierajcie jak się da nasz
          kochany klub, ale dajcie spokój z tymi waszymi, że tak je nazwę, wymogami. czy
          ktoś z tych kilkuset osób CZYNNIE wspierających Zawiszę w najtrudniejszych
          chwilach domaga się pomników? opamiętajcie się i pomagajcie.
          pozdrawiam
    • Gość: Wally Opinie: To musi być nasz Zawisza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 14:15
      Na początku chciałbym sie przedstawić , jestem "byłym " kibicem Zawiszy a więc
      za czasów Bońka koniec na przełomie lat 70-80 . Wówczas klub opierał się w
      większości na swich wychowankach jak i zawodnikach naszego wojedództwa. Od
      początku lat 80 do 2004 trudno mi się wypowaidać jako że byłem poza granicami
      kraju. Od roku przyglądam się temu co dzieje się w naszym mieście a przede
      wszystkim upadek Zawiszy ; jednego słabego w IV lidze no i przeszczepu
      Kujawiaka jak się okazało zakonczonego odrzutem "narządu". Cóż wypada nam
      zastanowić się co dalej z naszą piłką , jak ją odbudować . Pomysłów pewnie
      będzie tyle co kibiców piłki nożnej w Bydgoszczy . Ale czy uda się postawić
      diagnozę, przepisać odpowiednie środki a co najtrudniejsze wprowadzić je w
      życie i osiągnąć sukces. I kto zadecyduje o tym który przepis na sukces
      wybierzymy i kto dokona jego realizacji!!! Nie zabierał bym słowa jeśli nie
      miałbym żadnego doświadczeniu w budowaniu zespołu piłkarskiego bo wówczas była
      by to czysta teoria a życie i doświadczenie podpowiada coś innego. Pod koniec
      lat 80 w Kandzie udało mi się zbudować drużynę polonijną co prawda amtorską ale
      całkowicie od podstaw osiągając wspaniałe rezultaty po pierwszym sezonie (
      wygranie ligi jak również pucharu ligi) uznana za najwiekszą niespodziankę
      prowincji Alberta. W jaki spósob osiągnęliśmy taki sukces ? po pierwsze
      fantastyczna atmosfera wokół zespołu czyli zawodników, sponsora i kibiców.
      Patrząc co się dzieje w okół Zawiszy po prostu płakać mi się chce. Bez
      atmosfery nie ma wyników !!! po drugie stworzony zespół ludzi ;
      trenerów ,działaczy którzy będą mieli jeden cel budowa i ukochanie klubu a nie
      po prostu szukanie zarobku czy dorabianie do pensji . Nie wydaje mi sie żeby
      grupa kibiców była w stanie wyporawdzić zespół na szerokie wody jak polskie
      przysłowie mówi gdzie kucharek sześc tam nie ma co jeść. po trzecie trzeba
      zacząć od podstaw czyli planu długoterminowego wychowania swoich zawodników.
      Więrze w to że w naszym terenie są wielkie talenty , które nie maja szansy na
      rozwój a do tego potrzeba wiele drużyn juniorskich , instruktów wiele
      zapaleńców którzy odadzą swój czas na rozwój piłki w naszym mieście . po
      trzecie trzeba poważnego podejścia do treningów , patrząc na naszych zawodników
      słaniających sie na nogach po 60 minucie meczu zaczynam wątpic w system
      treningów! i po ostatnie niestety jak najdalej od naszych urzedników którzy
      ciągle wygłaszają obietnice jak nie wyborcze to po wyborcze, budowę powinno
      oprzeć sie na małych jeśli nie ma dużych sponsorach , którzy za odpowiednia
      reklamę i oddanie piłce napewno wesprą ja.
      Po dosyć dużej rozprawce podam w skrócie plan powstania druży n a niezłym
      ligowym poziomie powiedzmy w przeciągu 5-8 lat
      1. Powołać odpowiedni zarząd (5-8 osób) ludzi oddanych piłce jak równiez ludzi
      sukcesu
      2. Uniezależnić zespół od kibiców w kwestii organizacyjnej ale stworzyć coś w
      rodzaju kibica honorowego członka klubu ( kwestia do rozwinięcia w statucie
      klubu)
      3. Stworzyć system sponsorski oparty na współpracy z urzędem miasta, jak i
      prywatnych biznesmenów okregu kujawsko -pomorskiego
      4. stworzyć system budowy talentów przy wykorzystaniu byłych piłkarzy , ludzi
      oddanych piłce , co najmniej 10-20 drużyn juniorskich jak również współpracy ze
      szkołami podstawowymi do napływu talentów, i różnowiekowych turniejów tzw
      dzikich drużyn
      5. Powołać odpowiedni krąg trenerów , instruktów , byłych piłkarzy do współracy
      jak również postawić przed nimi odpowiedni poziom przygotowaczy , treningowy na
      poziomie pozwaljącym na stopniowy awans do lig wyższych
      6. Stowrzyć krąg prawdziwych kibiców piłkarskich kochająch nasz klub ale i
      szanujących wszystkich przeciwników jak i ich kibiców
      Metoda jest jedna ciężka i powolna praca z wytyczonym celem i stworzeniem
      atmosfery wokół zespołu , planu rozwoju co niestety ze względu na dużą ilośc
      ludzi chcących decydować o bydgoskim klubie w obecnej formie wydaje mi sie
      niemożliwe.
      Z braku możliwości głębszego i dokładniejszego wnikania w detale służę
      mozliwością rozwinięcia powyżśzych punktów jak również metodami ich osiągnięcia.
      zawsze chętnie poświęcę swój czas i doświadczenie w odbudowie naszej drużyny.
      Z poważaniem "były" a może i przyszły kibic Zawiszy,

Włodzimierz Wójcicki

walter_wojcicki@hotmail.com
      • tomwks Re: Opinie: To musi być nasz Zawisza 13.03.07, 15:21
        Na początku chciałbym sie przedstawić , jestem obecnym kibicem Zawiszy od 15
        lat czynnie a od urodzenia już wiedziałem, że Zawisza jest moim klubem :)

Czytam tu niektórych rady i zastanawiam się kto ma racje. Wszystkie lub prawie
        wszystkie pomysły są dobre lub bardzo dobre ale...
        No właśnie jest ale. Nikt nie traktuje poważnie obecnych władz SP. A
        przypominam, że po objęciu władzy przez Pana Pietrzaka powoli ale się zmienia
        na lepsze. Mieli najgorzej jak można sobie wyobrazić. Cała sytuacja z
        hydrobudową nie pomagała, do tego władze były przeciw, gazety również-chyba
        temu redaktorzy nie zaprzeczą!!! Ale pomimo tych trudności wyprowadzili klub na
        prostą i teraz musi być lepiej i będzie lepiej. W zarządzie jest kilka osób
        które powinny gwarantować lepsze czasy: stara władza która wie jak to wszystko
        poukładać, nowy sponsor, przedstawiciel władz miasta, i przedstawiciel kibiców
        którzy w zeszłym roku wyłożyli dużą kasę na swój zespół oraz okazali się
        strażnikiem przed "sprzedaniem" Zawiszy.

Więc teraz ZAPOMNIJMY o naszych grzechach: My o waszej przygodzie z hydro, Wy o
        naszych "wpadkach" na kibicowskim szlaku.

Ja przez 15 lat przychodzenia na stadion przy gdańskiej NIGDY nie czułem
        zagrożenia i wcale nie należe do tzw. ekipy. Zawsze kiedy tylko mogę ide do
        młyna by swoim śpiewem pomóc piłkarzom w zwycięstwie. Nie mam nic na sumieniu i
        nigdy nie przestraszyłem się chłopaków którzy zbierają pieniądze "do puszki"-
        zawsze coś wrzuce-bo lubie gdy na naszych meczach jest 1 ligowa atmosfera. A
        jeśli nie miałem kasy to nie wrzucałem i nic mi się z tego powodu nie stało.
        Dlatego jeśli komuś naprawde zależy na losie Zawiszy to ZAPRASZAM na mecz z
        Chemikiem, wszyscy usiądziemy na trybunie A i RAZEM pomożemy piłkarzom, a
        kupując bilety pomożemy zarządowi w ich działaniach!
        A jeśli ktoś chce bardziej aktywnie wspierać zarząd to niech zostanie członkiem
        SP, niech przychodzi na spotkania, niech pomaga w znajdowaniu sponsorów lub w
        jakikolwiek inny sposób pomaga w działalności klubu. Tylko tak pomożemy sami
        sobie!

TYLKO ZAWISZA
        • Gość: gośc Re: Opinie: To musi być nasz Zawisza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 15:54
          Zaufamy prezesowi SP Zawisza Maciejowi Pietrzakowi, który mówił podczas
          spotkania w naszej redakcji: - Od długiego czasu nie było na naszym stadionie
          żadnych wybryków. Nasi kibice spotulnieli.
          --------------------------------------------------------------------------------
          Dość ciekawe spostrzeżenie.
          • Gość: gospodarz Re: Opinie: To musi być nasz Zawisza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 16:42
            A możesz mi przypomnieć o jakichś wybrykach kibiców Zetki na własnym stadionie w
            ostatnich latach?Odpuść sobie Elanę.Wracaj na Sportową siać zamęt.Zauważyliście
            ,ze od kiedy dziennikarze wrócili po rozum do głowy,ich miejsce zajęli(zajął)
            kibice Polonii?Cały czas wtrąćają sie do spraw dot.Zawiszy.Skończcie płacze i
            szykujcie mołotowy na kryterium(to wasza retoryka).Pozdrowienia dla tych,którym
            los naszego Zawiszy nie jest obojętny!!!
      • Gość: do Wally Re: Opinie: To musi być nasz Zawisza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 18:47
        Podal Pan adres mailowy do siebie a ja proponuję skontaktowac się z obecnymi
        władzami Stowarzyszenia Piłkarskiego Zawisza i owe pomysły czy też sugerowaną
        pomoc zaoferowac właśnie im.
        Żeby pomagać nie trzeba być członkiem SP.
        Każdy kto jest w stanie swoją pracą czy pomysłami wesprzeć bedzie mile widziany.
        Więc zachęcam do działania !

Na koniec do wszystkich tych co krytykują.
        Skoro nic nie robicie to chociaż nie przeszkadzajcie w budowaniu dobrej
        atmosfery.
        Tłumaczenia nie chodzenia na stadion chuliganstwem stadionowym (gdzież go nie
        ma?) to wygodna wymówka własnego lenistwa. Stadion jest bezpieczny a bedzie
        jeszcze bardziej. Awantury w skali całego kraju stają się marginalne.
        Nie ma się czego bać.
        Mecz z Chemikiem MUSI zgromadzić dużą publike i pokazać UM że to wszystko ma
        sens, że jest sens inwestowania już w IV ligę.
        Już dziś zapraszam na to spotkanie !!!
        • Gość: kazik Re: Opinie: To musi być nasz Zawisza IP: *.bois.qwest.net 13.03.07, 21:32
          jedna jaskolka wiosny nie uczyni.dlatego miasto niech sie nie wlacza,az do
          czasu prawdy,czyli az sie zisci awans do III [a latwo nie bedzie,poniewaz inne
          kluby prezentow zawiszy robic nie beda]i WSZYSCY kibice NA KAZDYM MECZU
          udowodnia wszem i wobec,ze sa do poziomu KIBICA przygotowani [bo mowic o tym,ze
          np.chemik nie ma kibicow,a wiec jest to brak okazji do jakiejs zadymy,swiadczy,
          ze POZIOMU KIBICA sie jeszcze nie osiagnelo].pan Wally ladnie to ujal,mowiac o
          poszanowaniu druzyn przyjezdnych i ich kibicow.
          • Gość: WKS Re: Opinie: To musi być nasz Zawisza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 22:32
            jakies wymogi zakompleksieni internetowicze mozecie swoim dzieciom dawac a nie
            poważnym dorosłym ludziom. na sile znajdujecie sobie wymowke dlaczego
            olewaliscie do tej pory Zawisze. mieliscie go w dupie a teraz śmiecie sie
            odzywac i jeszcze warunki stawiac. to nie bedzie nigdy waszą rolą. waszą rolą
            jest (jesli kibicujecie Zawiszy) przychodzenie na mecze i dopingowanie druzyny
            i w ogóle pomoc jakakolwiek, jesli tego nie bedziecie robili pokazecie to co ja
            osobiscie uwazam - ze macie w dupie Zawisze.
            stawiania wymogów sie zachcialo, daj jeden z drugim cos od siebie najpierw,
            moze kiedys ktorys z was bedzie mial cos do powiedzenie, ale na razie nic nie
            znaczycie i nie robcie z siebie nie wiadomo kogo
            • Gość: WKS Re: Opinie: To musi być nasz Zawisza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 22:37
              i jak mozecie wymagac odsuniecia kibicow od wszystkiego co dzieje sie w klubie.
              znacie ktoregos ktory dziala w zarzadzie i robi bardzo duzo dla Zawiszy?? na
              pewno nie, bo jesli byscie ktoregos znali inne mielibyscie zdanie.
              a poza tym jakim prawem kibice maja byc odsunieci jesli sa oni najwiekszym
              sponsorem klubu. dla porównania pan milecki (dla ktorego i tak bylo duzo
              zrobione bo z marszu znalazl sie w zarządzie) daje na 2 rundy 24 tysiace,
              kibice na 2 rundy w 2006 roku dali 53 tysiące. róznica duża
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka