12.03.07, 21:53
Zaczne od swojej - Górzyskowo. Jedna z nowszych bydgoskich dzielnic, graniczy
z Błoniem, Szwederowem i Biedaszkowem, na skraju miasta, 15 minut pieszo [dość
powoli] do centrum. Autobusy: 55, 79, 64, 69, 32N. Jest tu dużo "świeżych"
ulic, sporo zieleni, kolorowa zabudowa. Żyje się tu spokojnie. Nie
zamieniłbym Górzyskowa na żadną inną dzielnicę Bydgoszczy! a jak Wy
postrzegacie swoje [i inne] dzielnice Bydgoszczy? Co byście zmienili?
Obserwuj wątek
    • krysmat Re: Dzielnice 12.03.07, 22:01
      Marzy mi sie aby Fordon byl polaczony z Bydgoszcza,bo jak na razie to tragedia.
      • ser.86 Re: Dzielnice 13.03.07, 19:14
        Górzyskowo jest ciekawe bo bardzo zróżnicowane.
        Jest tu osiedle z lat 50.-tych - Osiedle Ikara, na którym są też typowe bloki z
        lat 60-tych, są też bloki z lat 70- tych, 80- tych, i nowe bloki- dobre 60,
        domy jednorodzinne i kamieniczki z okresu od końca XIX wieku, przez początek XX
        wieku, okres międzywojenny, PRL do współczesności. Są 2 stare cmentarze, w tym
        jeden z XIX wieku z zabytkową kostnicą
        • eeemkooo Re: Dzielnice 13.03.07, 19:26
          W niektórych miejscach Górzyskowa można poczuć się jak na wsi :)
    • krakowska6 Re: Dzielnice 14.03.07, 09:37
      Zazdroszczę ci eemkooo. Mieszkańcom Szwederowa-Południe doskwiera brud i
      bałagan na łączce między Horodelską a blokami przy Brzozowej. Niedawno
      spacerowałam Horodelską i oniemiałam na widok potwornego śmietniska na dwóch
      skrajnych działkach na terenie tamtejszych "Ogródków Działkowych". Istna
      rupieciarnia! Opony, plastikowe pojemniki, złom, wiadra, beczki, muszle
      klozetowe, połamane lalki, kawałki szyb itp. Współczuję sąsiadom tych, pożal
      się Boże, ogrodników. Nieutwardzone drogi, pełne wybojów, niebezpieczne dla
      samochodów - to też ogromna bolączka mieszkańców tego osiedla. Jest tu
      paskudnie. A mogłoby być pięknie, bo tyle zieleni.
      • rokoman Re: Dzielnice 14.03.07, 09:58
        Zgłoś problem do Strazy Miejskiej, która oczekuje informacji o " dzikich
        wysypiskach śmieci ". Strażnicy będa mieli wreszcie odpowiednie zajęcie!
      • keny_1 Re: Dzielnice 14.03.07, 10:01
        wydaje mi sie cala Bydgoszcz wlasnie na obrzezach w szczegolnosci zawsze byla
        piekna zielen i woda zreszta co tutaj mowic lezymy w srodku lasow .z tymi
        porzadkami to jest teraz wszedzie ten sam problem starsi jak ja i jeszcze
        starsi jeszcze cos robia ale mlodsi ida na latwizne to juz jest jakby to
        powiedziec inny czas.jak mieszkalem na Szwederowie kazdy dbal o to zeby bylo
        czysto zamiatane byly chodniki i co wazne kosze na smieci ostatnio jak bylem to
        ciezko bylo cos znalezc zeby kubek po lodzie wyrzucic .teraz tutaj tez to samo
        sa piekne okolice ale pelne smieci jaak ktos ma zaplacic za stare kolo od
        samochodu albo smieci z ogrodka to wyrzucaja gdzie sie da ostatnio w parku kolo
        mnie szaly telewizory i lodowki.nikomu to nie przeszkadza ale mimo to znajdzie
        sie pare ludzi ktorzy mysla tak jak Ty bo wiekszosc idzie na wygodnictwo.Jestes
        sama bo to widzisz ale pomoc nikt ci nie pomoze.mozliwe jesli wiecej by sie
        pisalo to i ludzie w radach miejskicu tez by to Zauwazyli

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka