Dodaj do ulubionych

netBiT-demokracja atenska

IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.11.01, 18:10
wramach krzewienia idei dekokratycznych prosze o ocene projektow strony netbitu
www.netbit.and.pl/
linki jeszcze nie dzialaja, chodzi o ocene szablonu
uwagi tu lub w ksiedze gosci

oczekuje odpowiedzi surowych lecz rzetelnych:
1. dno - zmieniamy wszystko
lub
2. moze byc, ale... (co poprawic)
lub
3.jest dobrze (poprawki kosmetyczne)
Obserwuj wątek
    • Gość: Ted® Re: netBiT-demokracja atenska IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.11.01, 18:43
      debet napisał: Całkiem nieźle.

poprosze o szczegoly, o ktorym projekcie mowisz
      • debett Re: netBiT-demokracja atenska 25.11.01, 19:04
        Widzę, że jesteś szybki jak błyskawica:) Obie wersje są dobre, trzeba je tylko
        dopracować. Proszę Cię Ted o czas do jutra, przejrzę uważnie oba projekty,
        przemyślę co możnaby dorzucić i jutro poznasz moje zdanie. Jednak już teraz
        mogę stwierdzić, że naprwadę bardzo ładnie to opracowałeś.
        • krotoss Re: netBiT-demokracja atenska 25.11.01, 19:47
          projekt nr 2 tak jak chciales DNO! ^_^

ale nr 1 bardzo fajny i mysle ze jest to jedyna wlasciwa forma w ktorej powinna
          byc zrobiona stronka www netBiT'u. Tylko oczywiscie jeszcze sporo
          zmian/dopracowan. Ja widze to tak niebieski tryszke za ciemny jest i pierwsze
          litery powinny byc pomaranczowe tak jak na www.netbit.kip.pl tam sie to fajnie
          komponowalo wiec mysle ze i tu bedzie ok. Po za tym mysle ze stronka nie
          powinna miec lewego marginesu. Przy wejsciach w dane dzialy powinien zmieniac
          sie tylko srodek. No i czcionki inne itp. ale to wiadomo szablon na razie wiec
          ok ^_^. To oczywiscie moje zdanie nie nakazy czy cos sugestie tylko hi hi.

Pozdrawiam-KroTosS

Ps.A demokracja atenska to najlepsza forma "rzadow" dla NetBiT'u na 100% ^_^
          • Gość: Ted® Re: netBiT-demokracja atenska IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.11.01, 20:38
            krotoss napisał(a):

to sie nazywa rzeznia, jesli o to chodzilo to ci sie udalo (mialo byc
            konstruktywnie:(

> Po za tym mysle ze stronka nie
            > powinna miec lewego marginesu.

projekt fajny, ale bez marginesu? - nie panimaju

> Przy wejsciach w dane dzialy powinien zmieniac
            > sie tylko srodek.

tak ma byc, ale nie mogles tego sprawdzic bo linki jeszcze nie dzialaja

> No i czcionki inne itp. ale to wiadomo szablon na razie wiec
            > ok ^_^. To oczywiscie moje zdanie nie nakazy czy cos sugestie tylko hi hi.
            >

na czcionki wplyw jest niewielki (do wyboru najwyzej 5 typowych) , jakie sobie
            ustawiles w swoim systemie takie widzisz na stronie
            • krotoss Re: netBiT-demokracja atenska 25.11.01, 20:44
              Spox zadna rzeznia ^_" a margines to chodzi mi ze z lewa jest pustka przez
              niego takie biale tlo tam nie pasuje za bardzo... znow musze sie odwolac ze
              widzial bym w tym miejscu cos podobnego jak na www.netbit.kip.pl (i to nie z
              megalomania bo wiadomo iz to projekt da.killi nie moj). A czcionki wiem ze
              standardowe tylko wchodza w gre, ale tylko 5-szkoda -__-

Pozdrawiam-KroTosS nie "rzenikujacy" ^_^
              • Gość: Krzyżak Re: netBiT-demokracja atenska IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 26.11.01, 21:53
                Brawo,brawo Ted!
                Do stu % brakuje innej panoramy T.Mysle ,że w końcu ją załatwię.
                Bardzo podoba nam sie ostatnia wersja.Dla nas super.
          • alterego Re: netBiT-demokracja atenska 25.11.01, 20:47
            Zdradz chociaz jak ma na imie ta panienka, ktora otwiera strone i co ona tam
            trzyma w tej szafce. :-)
            • krotoss Re: netBiT-demokracja atenska 25.11.01, 20:55
              Ma na imie #kasia ^_" to juz bylo pisane hi hi a co trzyma w skrzynce tez
              pytalem i mi nie odpowiedziano.. -__-

KroTosS ciwkawy ^_^
    • Gość: Ted® inny wariant IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.11.01, 21:04
      moze prosciej byloby przerobic te strone, ktora jest www.netbit.kip.pl/
      (nie jest zla)
      moze wystarczyloby dolozyc ksiege gosci, formularz rejestracyjno-mailowy,
      licznik i zmienic lub poprawic gorne logo (pikseloza)
      czekam na propozycje
      • Gość: Ted® Re: inny wariant IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.11.01, 21:13
        dodam jeszcze, ze przy tym wariancie i tak trzeba bedzie zrobic wersje
        dla 'bezramkowcow'
        moj projekt 1 nie zawiera ramek, ktore co prawda sa mile dla oka i przyjemne w
        obsludze ale pod warunkiem, ze przegladarka je obsluguje
      • krotoss Re: inny wariant 25.11.01, 21:17
        fajne sa obie strony mysle wiec moze wlozyc do "miksera" i pomieszac je chocby
        tak jak Ty Ted® mowisz. No ale niech sie wypowie szersze gremium.

KroTosS
        • Gość: atomski Re: inny wariant IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.01, 23:34
          Projekt 1 bardziej mi się podoba (może dlatego,że ma więcej szczegółów.
          Niebieski zbyt wściekły!
          Czcionki za małe.
          Przydałoby się coś zrobić z czcionką manifestu (grubość,kolor ,wielkość)

p.s.
          Chyba wymęczyłem jakiś projekt logo :)))

Na razie nadaje się na wizytówki,na naklejki samochodowe jeszcze nie :)))
          Chyba wersja naklejkowa bardziej nadawała by się na stronę .
          Jutro coś podeślę :)))

Czy panoramy nie miały się zamieniać ,Ted ???
          • Gość: Ted® Re: inny wariant IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.11.01, 10:12
            panoramy 'mrugajace' na dluzsza mete dzialaja denerwujaco
            netbit.and.pl/biuro.html
            • Gość: #kasia Re: inny wariant IP: 194.204.138.* 26.11.01, 10:21
              a jakby wolniej mrugaly??
              :)))
              • Gość: Ted® Re: inny wariant IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.11.01, 11:51
                zrobilem wolniejsze na www.netbit.and.pl/biuro.html
                ale na stronie glownej musialoby byc 2x wieksze, wyglada fatalnie i duzo wazy
            • Gość: atomski Re: inny wariant IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.11.01, 14:24
              Gość portalu: Ted® napisał(a):

> panoramy 'mrugajace' na dluzsza mete dzialaja denerwujaco
              > netbit.and.pl/biuro.html

Ja jestem za tym,by strona www różniła się od strony pisanej.Za pełnym
              wykorzystaniem przewagi płynącej z internetu :))
              Podobają mi się więc mrugające panoramy (choć może faktyczniej mogłyby "mrugać"
              wolniej, obracające się skrzynki pocztowe i różne takie :))))
              Ale nie przejmujcie się :))

Jestem pełen podziwu dla tego numeru z herbem ,co go widać pod spodem :)))
              To są właśnie historie ,które mnie osobiście "PIIIIIIIII"-Liroy

• rhemek Re: netBiT-demokracja atenska 26.11.01, 00:00
      szablon jest ok.
      Tylko tak dalej.
      podoba mi sie:)
      Rhemek
      p.s.
      czy to zdjecie ze srodka zostaje:))))))
    • rhemek Re: netBiT-demokracja atenska 26.11.01, 00:06
      Zdecydowanie projekt pierwszy jest lepszy.
      Rhemek
      • krotoss Re: netBiT-demokracja atenska 26.11.01, 11:27
        Poprawa spora nr1 tylko teraz kolor czcionek musi byc dobrany bardziej trafnie
        moze jakis znajacy sie na tym grafik to zrobi? Znamy takiego czy nie ^_^

KroTosS
    • Gość: Ted® zmiany IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.11.01, 14:08
      zmienilem kolor niebieski z wscieklego na smutny;)
      dla porownania poprzednia wersja jest na www.netbit.and.pl/biuro.html
      • Gość: atomski Re: zmiany IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.11.01, 14:32
        Czcionka - może jakieś cienie,obramowania.Może czcionka comic SM (taką czcionką
        pisałem logo Netbit-u -ale ponieważ ,je zmieniłeś rozumiem ,ze zbyt radosne...)
        Hmmmm. No nie wiem .

herby - czy można je powiększyć i wywalić białe tło tych herbów ?

Ted i tak jesteś boski.Twój zapał mnie pobudza wrrrrrrrrrrrrrrrr !!!!
        Chyba przygotuję ze sto propozycji logo :))))
        I chorągiewki :)))
        • Gość: Ted® Re: zmiany IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.11.01, 14:56
          Gość portalu: atomski napisał(a):

> Czcionka - może jakieś cienie,obramowania.Może czcionka comic SM (taką czcionką
          >
          > pisałem logo Netbit-u -ale ponieważ ,je zmieniłeś rozumiem ,ze zbyt radosne...)
          > Hmmmm. No nie wiem .

czcionka pisana nie moze byc jakakolwiek, jesli ogladajacy nie ma jej w swoim
          systemie to i tak przegladarka wybierze sama

> herby - czy można je powiększyć i wywalić białe tło tych herbów ?
          >
          powiekszyc no problem ale co z tlem?

> Ted i tak jesteś boski.Twój zapał mnie pobudza wrrrrrrrrrrrrrrrr !!!!
          > Chyba przygotuję ze sto propozycji logo :))))
          > I chorągiewki :)))

boski;) idzie na obiad
    • Gość: Ted® logo na stronie IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.11.01, 14:57
      do oceny
    • Gość: Ted® niespodzianka IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.11.01, 16:02
      www.netbit.and.pl
      new
      • Gość: Ted® Re: niespodzianka IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.11.01, 16:51
        jak juz pasi napelnicie brzuchy to czekam na opinie
        ta nowosc wymaga duzo pracy, wiec nie chcialbym po proznicy
        • Gość: #kasia to sie rozpisze IP: 194.204.138.* 26.11.01, 17:10
          mi sie bardzo podoba :)
          • Gość: Ted® Re: to sie rozpisz- a co?..........ntxt IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.11.01, 17:32
            • krotoss To ja napisze 26.11.01, 19:34
              Totemo good ^_" ok zarty na bok. Uwazam ze jest niezle teraz, niebieski jak
              najbardziej na miejscu, nie mam przeswitu(margines) z lewej. Oczywiscie ikonki
              troche inne powinny byc ale to chyba sie da zrobic. Dzialy "o nas" "nasze
              miasta" itd. nie powinny byc chyba na szarym tle no i czcionka na nich bardziej
              widoczna. U gory logo/panoramy powinny byc rozciagniete na cala dlugosc i bez
              gornego marginesu ^_^. Jak wypelnic ten projekt jest raczej lepszy od tego z
              numerem 1 mysle. Wyglada bardziej powaznie, a my chyba chcemy byc jak
              najbardziej powazni.

Pozdrawiam

KroTosS czepiajacy sie "marginesow" ^_"
              • Gość: Ted® Re: To ja napisze IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.11.01, 20:09
                gdyby sie okazalo, ze ten projekt zwyciezy to nie znaczy ze poprzedni nie
                bedzie kontynuowany
                bedzie dla 'bezramkowcow', wiec spoko nigdy go nie ujrzysz
                • debett Re: To ja napisze 27.11.01, 10:07
                  Podoba mi się nowy projekt, ale pozwolę sobie przytoczyć kilka drobnych uwag.
                  Według mnie, bardziej odpowiedni byłby napis: "Mamy już dość słuchania
                  wypowiedzi zarzucających ..." Obecny napis odnosi się raczej tylko do forum, a
                  przecież generalnie częściej słyszymy niż czytamy obelgi pod adresem
                  sąsiedniego miasta. Poza tym umieszczona w projekcie panorama Torunia jest
                  (sorry) beznadziejna. Krzyżak zapowiedział, że załatwi coś lepszego. Jeżeli
                  nie, to ja postaram się o jakąś ładną panoramę miasta. I jeszcze jedno: jeżeli
                  już w zabytkach wymieniłeś ruiny zamku dybowskiego, to należy też wspomnieć o
                  bardziej znanych ruinach zamku krzyżackiego.
                  Wiem że jestem marudny, ale sam chciałeś, aby sugerować, jakie elementy
                  należałoby poprawić. Poza tym wszystko jest OK, nawet migające panoramy:)
                  • Gość: Ted® Re: To ja napisze IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 27.11.01, 10:31
                    dzieki, uwagi jak najbardziej na miejscu
                    ale przy okazji 'marudzenia' zapraszam WSZYSTKICH do wspolpracy
                  • Gość: Krzyżak Re: To ja napisze IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 27.11.01, 19:45
                    debett napisał(a):

> Podoba mi się nowy projekt, ale pozwolę sobie przytoczyć kilka drobnych uwag.
                    > Według mnie, bardziej odpowiedni byłby napis: "Mamy już dość słuchania
                    > wypowiedzi zarzucających ..." Obecny napis odnosi się raczej tylko do forum, a
                    > przecież generalnie częściej słyszymy niż czytamy obelgi pod adresem
                    > sąsiedniego miasta. Poza tym umieszczona w projekcie panorama Torunia jest
                    > (sorry) beznadziejna. Krzyżak zapowiedział, że załatwi coś lepszego.

Debett panorama T,musi sie zmienić szukam czegoś lepszego.Potrzebuje 2-3
                    dni.Skonsultuje to z Tobą.
                    Mój post z oceną poszybował bardzo wysoko do góry/nie wiem dlaczego/Jest ekstra.
    • Gość: Ted® netBiT-rodacy pomozecie IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 27.11.01, 10:43
      koniec marudzenia, a raczej tylko marudzenia, teraz do roboty

oczekuje gotowych tekstow do dzialow uwidocznionych na stronie, foto do galerii
      (kroti masz juz czesc, podeslij; debet skoryguj wiadomosci o toruniu)
      przyjmuje nadal zastrzezenia do formy lecz w przypadku uwag do tresci poprosze
      o gotowce
      wszelkie materialy na netbit@and.pl
      • krotoss Re: netBiT-rodacy pomozecie 27.11.01, 11:54
        No mam sporo tego ^_^ wiec umowmy sie na randke na GG wtedy bede Ci podsylal
        wszystko co chcesz.

Pozdrawiam

KroTosS
        • .tomcio. Re: Logo 27.11.01, 14:11
          Co do logo (sorry Atomski) ale jest do bani. Uważam, że poprzednie było o wiele
          lepsze.

Tomcio
          • debett Re: Logo 27.11.01, 15:01
            Pierwszą część wysłałem.
            • Gość: atomski Re: Logo IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 28.11.01, 09:38
              tomcio.Nic nie szkodzi.
              Jak trzeba będzie popracujemy ( to znaczy ja się jeszczę wysilę ).
              To na stronie www ,to jest wersja "wizytówkowa" Pełna wersja ("naklejkowa")jest
              z zarysem województwa w tle.I tej na razie tam nie ma.
              Jeśli ta też jest do bani- trudno. :)))))
            • Gość: Ted® do debeta IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 28.11.01, 11:52
              nic nie dostalem :(
          • Gość: Ted® nowe Logo IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 28.11.01, 11:53
            do oceny!!!
    • Gość: ochman dupa blada IP: 194.203.162.* 28.11.01, 16:51
      strona nie chodzi na Macu - sprawdzales ja na roznych browserach i sys. operacyjnych? Musi nie -
      nie ladnie... :'-(((
      • Gość: #kasia Re: dupa blada IP: 194.204.138.* 28.11.01, 16:56
        bydzie chodzic.. spokojnie dupasku :)))
        • Gość: ochman Re: dupa blada IP: 194.203.162.* 28.11.01, 17:22
          no ladnie - jestem obrazany przez NetBiT kiedy im pomagam
          chyba pojde na skarge - kto jest prezesem? ;-)))
      • Gość: Ted® Re: dupa blada IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 28.11.01, 17:01
        podaj szczegoly:
        -czy masz wlaczona obsluge javascript
        -co sie wyswietla
        • Gość: ochman Re: dupa blada IP: 194.203.162.* 28.11.01, 17:20
          Gos´c´ portalu: Ted? napisa?(a):

> -czy masz wlaczona obsluge javascript

mam

> -co sie wyswietla

wyswietla sie niby wszysstko, ale jak tylko najezdzam na jakis link kursorem to sie zamazuje (na
          niebiesko)
          • Gość: Ted® Re: dupa blada IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 28.11.01, 18:09
            tam nie ma linkow, czy mowimy o niebieskim menu z lewej strony?
            zrobilem detekcje javy, wersje dla bezramkowcow a menu dziala w IE,NS i Operze

jesli to wina menu daj znac zrobie odnosnik na czysty html
            • Gość: ochman Re: dupa niebieska IP: 194.203.162.* 28.11.01, 18:18
              mowimy o niebieskim menu
              jave mam niestety istnieja pewnie jakies nuanse i nie wszystkie strony dzialaja na Macach (zwlaszcza
              bardziej skomplikowane - zazwyczaj nie dziala wysuwajace sie menu)
              • Gość: Ted® niebieskie cos IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 28.11.01, 18:23
                Gość portalu: ochman napisał(a):

> mowimy o niebieskim menu
                > jave mam niestety istnieja pewnie jakies nuanse i nie wszystkie strony dzialaja
                > na Macach (zwlaszcza
                > bardziej skomplikowane - zazwyczaj nie dziala wysuwajace sie menu)

to menu jest statyczne, ale rozumiem (chcialem prosto bez ramek i bajerow ale
                sila zlego na jednego;)
                zrobie odnosnik na czysty html bo bez twoich wpisow w ksiedze gosci czegos by
                brakowalo:))))))
                • Gość: Ted® zrobione IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 28.11.01, 18:34
                  tylko uprzedzam, ze jest 'biedna' (nie chcialo mi sie robic wszystkiego
                  podwojnie, moze pozniej)
                • Gość: ochman Re: niebieskie cos IP: 194.203.162.* 28.11.01, 18:35
                  Gos´c´ portalu: Ted? napisa?(a):

> to menu jest statyczne

no to mie musi telewizorem trzomsc :-)))

> zrobie odnosnik na czysty html bo bez twoich wpisow w ksiedze gosci czegos by
                  > brakowalo:))))))

dzieki - nie chce byc upierdliwy, ale... mam po prawej stronie scroll-bara (suwaka?) ktory nie znika mimo
                  ze wszystko miesci sie na stronie. to chyba wszystko ale jak cos tylko zauwaze to doniose :-)))

• Gość: Ted® Re: niebieskie cos IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 28.11.01, 19:09
                    Gość portalu: ochman napisał(a):

> Gos´c´ portalu: Ted? napisa?(a):
                    >
                    > > to menu jest statyczne
                    >
                    > no to mie musi telewizorem trzomsc :-)))
                    >

faktycznie, myslalem o posuwistym bocznym a to jest posuwisto-zwrotne ale w
                    kazdym przypadku dynamiczne (zwlaszcza to drugie moze miec duza dynamike w
                    niektorych sytuacjach;)
                    wiec tv masz sprawne

>
                    > dzieki - nie chce byc upierdliwy, ale... mam po prawej stronie scroll-bara (suw
                    > aka?) ktory nie znika mimo
                    > ze wszystko miesci sie na stronie. to chyba wszystko ale jak cos tylko zauwaze
                    > to doniose :-)))
                    >

zrobione (chyba), czekam na kolejne donosy (taki ze mnie lebmajster. ze mam tylko
                    weryfikacje na IE, wiec uprasza sie o litosc)

• Gość: ochman Re: niebieskie cos IP: 194.203.162.* 28.11.01, 19:14
                      ja tez mam IE tylko ze na Macu

teraz w ogole nic sie nie pokazuje - niebiesko
                      • Gość: Ted® Re: niebieskie cos IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 28.11.01, 19:30
                        nic nie zmienialem w menu, zmien telewizor
                        • Gość: ochman Re: niebieskie cos IP: 194.203.162.* 29.11.01, 09:24
                          jo, puklem w telewizor i pieron dziala...
        • Gość: Ted® logo IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 28.11.01, 18:35
          propozycja do oceny jest w dziale spotkania-stopka
          • Gość: Ted® ochmanku IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 29.11.01, 13:55
            o co chodzi z polskimi literami
            • ochman Re: ochmanku 29.11.01, 14:03
              nie dzialaja na macach z niepolskim OS
              takze myslalem ze moze bysmy sie ich pozbyli? ;-)))
              • Gość: Ted® Re: ochmanku IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 29.11.01, 14:10
                masz zainstalowana obsluge wielu jezykow w ie?, i nie masz mozliwosci wyboru
                kodowania automatycznie lub recznie?
                • ochman Re: ochmanku 29.11.01, 14:43
                  juz probowalem wszystkiego i dupa blada :-((((
                  • Gość: Ted® Re: ochmanku IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 29.11.01, 15:08
                    ochman napisał(a):

> juz probowalem wszystkiego i dupa blada :-((((

wyrazy wspolczucia i podziwu (czytanie z taka iloscia krzaczkow to musi byc meka)
              • .tomcio. Re: ochmanku 29.11.01, 14:23
                ochman napisał(a):

> nie dzialaja na macach z niepolskim OS
                > takze myslalem ze moze bysmy sie ich pozbyli? ;-)))

To chyba nie najlepszy pomysł. Spora większość posiada obsługę polskich znaków i
                pozbycie się ich to szczerze mówiąc ujma dla naszego języka.

Tomcio
                • krotoss Re: ochmanku 29.11.01, 15:56
                  Racja Tomcio ^_^ a swoja droga tez mialem jakies "krzaczki" w pewnym miejscu na
                  www ale mam nadzieje ze to chwilowe.

KroTosS

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka