Dodaj do ulubionych

Nie będzie komu nas wozić?

21.03.07, 16:12
No i znów przygłup Arendt pomylił daty to Ci Związkowiec co miesiący nie zna.
Obserwuj wątek
    • 1a40 Re: Nie będzie komu nas wozić? 22.03.07, 09:19
      Nie chca pracowac?,zatrudnic niemcow.Oni beda pracowac za kazde pieniadze i beda
      rowniez wylaczac silniki na przystankach koncowo-poczatkowych.A dzisiaj kierowcy
      warcza silnikami i nie interesuje ich ochrona srodowiska,spokoj mieszkancow i
      przepis ktory ich do tego obligoje.Za nie przestrzeganie wylaczania silnikow
      powinni kierowcy byc zwalniani dyscyplinarnie.Podwyzki? Za co? Anglia czeka!
      • foczafoka Re: Nie będzie komu nas wozić? 22.03.07, 09:56
        ".A dzisiaj kierowcy
        warcza silnikami i nie interesuje ich ochrona srodowiska,spokoj mieszkancow i
        przepis ktory ich do tego obligoje."
        To prawda. Wczoraj na placu koscieleckich ludzie czekali chyba 5minut na
        przystanku, kierowca siedzial w wozie na koncowce, drzwi nie otworzyl, ale
        silnik warczal, mi sie tez to nie podoba, ale taki zacofany narod, nieksztalcony
        pod tym wzlgedem i mamy efekty [a wysztalceni wyemigrowali ;) ], teraz jak juz
        sie tyle mowi o ochornie srodowiska, o ociepleniu klimatu, nie rozuemiem takich
        ludzi, czy oni sa tacy tepi czy co .. przeciez to zawsze spaliny ktorymi w koncu
        oni tez oddychaja.

Niedawno w tvp nadawany byl program o Finlandi, sam narrator nie unikał
        kasliwych porównan do Polaków, Findlandczycy sa wysoko ksztalceni pod wzdledem
        ochorny srodowiska , w lesie nie zobaczy sie u nich nawet papierka, ani napisu
        w stylu ja tu byłem, niestety znwou to swiadczy tylko o Polakach, czesto mi
        zwyczajnie wstyd
        • tramwaj_zwany_baku_baku Re: Nie będzie komu nas wozić? 22.03.07, 10:58
          foczafoka napisała:

> ".A dzisiaj kierowcy
          > warcza silnikami i nie interesuje ich ochrona srodowiska,spokoj mieszkancow i
          > przepis ktory ich do tego obligoje."
          > To prawda. Wczoraj na placu koscieleckich ludzie czekali chyba 5minut na
          > przystanku, kierowca siedzial w wozie na koncowce, drzwi nie otworzyl, ale
          > silnik warczal, mi sie tez to nie podoba, ale taki zacofany narod,
          nieksztalcon
          > y
          > pod tym wzlgedem i mamy efekty [a wysztalceni wyemigrowali ;) ], teraz jak juz
          > sie tyle mowi o ochornie srodowiska, o ociepleniu klimatu, nie rozuemiem
          takich
          > ludzi, czy oni sa tacy tepi czy co .. przeciez to zawsze spaliny ktorymi w
          konc
          > u
          > oni tez oddychaja.
          >
          > Niedawno w tvp nadawany byl program o Finlandi, sam narrator nie unikał
          > kasliwych porównan do Polaków, Findlandczycy sa wysoko ksztalceni pod wzdledem
          > ochorny srodowiska , w lesie nie zobaczy sie u nich nawet papierka, ani
          napisu
          > w stylu ja tu byłem, niestety znwou to swiadczy tylko o Polakach, czesto mi
          > zwyczajnie wstyd

to wszystko racja, tylko jak kierowca zgasi silnik na pętli to może potem już
          nie odpalić - tak było na przykład przedwczoraj na 69 - jakiś volvo b10ma
          zdechł na Błoniu a że było to w okolicach godziny 15.00 to pewnie wyobrażacie
          sobie co działo się w następnym autobusie... Na szczęscie następny przyjechał
          złomecto więc postanowiłem poczekać sobie na ikarusa który i tak dopadł merca
          juz przed Bizielem więc byłem w tesco o tej samej porze za to w co nieco
          lepszych warunkach. Masakra będzie jak już skasują wszystkie ikary i na 69 bedą
          jeździć same złomecto - średni czas przejazdu z Błonia na tatrzańskie wydłuży
          się o jakieś 5 minut :/ Skoro już muszą kupować takie mało pojemne badziewie co
          drzwi zamykają się kilkanaście sekund to niech puszczają je na mniej obciązone
          linie, jedynymi wozami które jeszcze jako tako dają radę na 69 to volvo, choć
          te mają już kilka lat i zaczynają padać
        • fox28pl Droga foczko 24.03.07, 08:35
          Jesli wszyscy kierowcy wylaczaliby silniki to mechanicy by nie nadazali ich
          naprawiac. wiekszosc wozow po 5 minutach wylaczenia silnika niema juz powietrza
          i gotowosci do jazdy. A wtedy potrzeba nawet 10 min zeby silnik pochodzil i
          autobus mogl ruszyc. Rano na zajezdni autobusy chodza z wlaczonymi silnikami po
          30-40 minut bo by nie wyjechaly

P.S. do ekologow podczas zimy ( - 2 i mniej ) na zajezdniach Ikarusy sa juz
          wlaczane o 20 zeby o 4 rano mogly wyjechac.

Zdziwiona ???

Ale poki dalej prezydent bedzie oszczedzal na wozach to bedzie jeszcze gorzej.
    • tramwaj_zwany_baku_baku Re: Nie będzie komu nas wozić? 22.03.07, 10:50
      adkrawczyk napisał:

> No i znów przygłup Arendt pomylił daty to Ci Związkowiec co miesiący nie zna.

może brakuje mu trochę tej sławy i szumu wokół niego to zrobił coś żeby znowu
      zaistnieć
      • deamigo Re: Nie będzie komu nas wozić? 22.03.07, 20:34
        przesada
    • patik70 Re: Nie będzie komu nas wozić? 23.03.07, 01:26
      KRAWCZYKOWA- przeczytaj dokładnie komentowany artykuł i rusz swój matematyczny
      umysł.Ps- Nazwisko p.przewodniczącegoZZPKMwRP brzmi "ARNDT".
      • adkrawczyk Re: Nie będzie komu nas wozić? 28.03.07, 07:06
        No darli sie o strajk a teraz i okupacja brawo brawo Panie ARNDT. Flagi wisza
        na MZK juz prawie 3 miesiące czyli od poczatku bylo wiadomo że jak zarząd
        znajdzie pieniadze na podwyzki to i tak pan ARNDT bedzie robił pod górke.
        Dziś rano w radiu mówił ARNDT. My chcemy wiedzieć ile ? Czemu nie dostaliśmy
        Umów z ZDMIKP. Ile to jest wiadomo od miesiąca ( po podpisaniu porozumienia
        średnio ok. 200 zl ) a umowy no no może od razu Pan ARNDT chce zostac Prezesem
        jak się biorą ZWIĄZKI za rządzenie to można szukać pracy.
        Co tam jeszcze acha no zwolnienia będą "ogromne w MZK" aż 16 osób mają zwolnić
        na 1300 no no to prawie grupowe.:). Prezes dobrze powiedzial że jak przyjdą
        nowe autobusy to pracochłonność się obniży ( prawo ekonomii). Lepszy sprzet
        mniej ludzi - proste. Niech lepiej Pan ARNDT się zajmie namawianiem ludzi
        którzy mają uprawnienia emerytalne a nie chca odejść z firmy to nie trzeba
        bedzie zwalniać.

A tak na marginesie to trzeba być psychicznym. Podpisali porozumienie jakiś
        miesiąc temu że od maja podwyżki i dalej się drą. Czy to jest normalne?
        • fox28pl na mechanika sie czeka 2-3h ale co tam zwolnic 28.03.07, 12:08
          Srednio jak mam awarie czekam 2-3h na mechanika a podczas szczytu nawet 4h ale
          co tam genialne szefostwo zwalnia mechanikow. Rano przychodzac do pracy bierze
          sie wozy prosto od mechanikow a nierzadko usterki nie sa wszystkie zrobione bo
          sie na nockach nie wyrabia obecna zaloga. Ostatnio 4 dni musialem dzien dzien
          lazic do mechanikow zeby naprawili lusterka bo byly wazniejsze naprawy. Zwolnic
          to powinni ludzi z biurowca. Przyszedl by prawdziwy menadzer to by pogonil czesc
          tej choloty co sie obija.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka