adkrawczyk 21.03.07, 16:12 No i znów przygłup Arendt pomylił daty to Ci Związkowiec co miesiący nie zna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1a40 Re: Nie będzie komu nas wozić? 22.03.07, 09:19 Nie chca pracowac?,zatrudnic niemcow.Oni beda pracowac za kazde pieniadze i beda rowniez wylaczac silniki na przystankach koncowo-poczatkowych.A dzisiaj kierowcy warcza silnikami i nie interesuje ich ochrona srodowiska,spokoj mieszkancow i przepis ktory ich do tego obligoje.Za nie przestrzeganie wylaczania silnikow powinni kierowcy byc zwalniani dyscyplinarnie.Podwyzki? Za co? Anglia czeka! Odpowiedz Link Zgłoś
foczafoka Re: Nie będzie komu nas wozić? 22.03.07, 09:56 ".A dzisiaj kierowcy warcza silnikami i nie interesuje ich ochrona srodowiska,spokoj mieszkancow i przepis ktory ich do tego obligoje." To prawda. Wczoraj na placu koscieleckich ludzie czekali chyba 5minut na przystanku, kierowca siedzial w wozie na koncowce, drzwi nie otworzyl, ale silnik warczal, mi sie tez to nie podoba, ale taki zacofany narod, nieksztalcony pod tym wzlgedem i mamy efekty [a wysztalceni wyemigrowali ;) ], teraz jak juz sie tyle mowi o ochornie srodowiska, o ociepleniu klimatu, nie rozuemiem takich ludzi, czy oni sa tacy tepi czy co .. przeciez to zawsze spaliny ktorymi w koncu oni tez oddychaja. Niedawno w tvp nadawany byl program o Finlandi, sam narrator nie unikał kasliwych porównan do Polaków, Findlandczycy sa wysoko ksztalceni pod wzdledem ochorny srodowiska , w lesie nie zobaczy sie u nich nawet papierka, ani napisu w stylu ja tu byłem, niestety znwou to swiadczy tylko o Polakach, czesto mi zwyczajnie wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
tramwaj_zwany_baku_baku Re: Nie będzie komu nas wozić? 22.03.07, 10:58 foczafoka napisała: > ".A dzisiaj kierowcy > warcza silnikami i nie interesuje ich ochrona srodowiska,spokoj mieszkancow i > przepis ktory ich do tego obligoje." > To prawda. Wczoraj na placu koscieleckich ludzie czekali chyba 5minut na > przystanku, kierowca siedzial w wozie na koncowce, drzwi nie otworzyl, ale > silnik warczal, mi sie tez to nie podoba, ale taki zacofany narod, nieksztalcon > y > pod tym wzlgedem i mamy efekty [a wysztalceni wyemigrowali ;) ], teraz jak juz > sie tyle mowi o ochornie srodowiska, o ociepleniu klimatu, nie rozuemiem takich > ludzi, czy oni sa tacy tepi czy co .. przeciez to zawsze spaliny ktorymi w konc > u > oni tez oddychaja. > > Niedawno w tvp nadawany byl program o Finlandi, sam narrator nie unikał > kasliwych porównan do Polaków, Findlandczycy sa wysoko ksztalceni pod wzdledem > ochorny srodowiska , w lesie nie zobaczy sie u nich nawet papierka, ani napisu > w stylu ja tu byłem, niestety znwou to swiadczy tylko o Polakach, czesto mi > zwyczajnie wstyd to wszystko racja, tylko jak kierowca zgasi silnik na pętli to może potem już nie odpalić - tak było na przykład przedwczoraj na 69 - jakiś volvo b10ma zdechł na Błoniu a że było to w okolicach godziny 15.00 to pewnie wyobrażacie sobie co działo się w następnym autobusie... Na szczęscie następny przyjechał złomecto więc postanowiłem poczekać sobie na ikarusa który i tak dopadł merca juz przed Bizielem więc byłem w tesco o tej samej porze za to w co nieco lepszych warunkach. Masakra będzie jak już skasują wszystkie ikary i na 69 bedą jeździć same złomecto - średni czas przejazdu z Błonia na tatrzańskie wydłuży się o jakieś 5 minut :/ Skoro już muszą kupować takie mało pojemne badziewie co drzwi zamykają się kilkanaście sekund to niech puszczają je na mniej obciązone linie, jedynymi wozami które jeszcze jako tako dają radę na 69 to volvo, choć te mają już kilka lat i zaczynają padać Odpowiedz Link Zgłoś
fox28pl Droga foczko 24.03.07, 08:35 Jesli wszyscy kierowcy wylaczaliby silniki to mechanicy by nie nadazali ich naprawiac. wiekszosc wozow po 5 minutach wylaczenia silnika niema juz powietrza i gotowosci do jazdy. A wtedy potrzeba nawet 10 min zeby silnik pochodzil i autobus mogl ruszyc. Rano na zajezdni autobusy chodza z wlaczonymi silnikami po 30-40 minut bo by nie wyjechaly P.S. do ekologow podczas zimy ( - 2 i mniej ) na zajezdniach Ikarusy sa juz wlaczane o 20 zeby o 4 rano mogly wyjechac. Zdziwiona ??? Ale poki dalej prezydent bedzie oszczedzal na wozach to bedzie jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
tramwaj_zwany_baku_baku Re: Nie będzie komu nas wozić? 22.03.07, 10:50 adkrawczyk napisał: > No i znów przygłup Arendt pomylił daty to Ci Związkowiec co miesiący nie zna. może brakuje mu trochę tej sławy i szumu wokół niego to zrobił coś żeby znowu zaistnieć Odpowiedz Link Zgłoś
patik70 Re: Nie będzie komu nas wozić? 23.03.07, 01:26 KRAWCZYKOWA- przeczytaj dokładnie komentowany artykuł i rusz swój matematyczny umysł.Ps- Nazwisko p.przewodniczącegoZZPKMwRP brzmi "ARNDT". Odpowiedz Link Zgłoś
adkrawczyk Re: Nie będzie komu nas wozić? 28.03.07, 07:06 No darli sie o strajk a teraz i okupacja brawo brawo Panie ARNDT. Flagi wisza na MZK juz prawie 3 miesiące czyli od poczatku bylo wiadomo że jak zarząd znajdzie pieniadze na podwyzki to i tak pan ARNDT bedzie robił pod górke. Dziś rano w radiu mówił ARNDT. My chcemy wiedzieć ile ? Czemu nie dostaliśmy Umów z ZDMIKP. Ile to jest wiadomo od miesiąca ( po podpisaniu porozumienia średnio ok. 200 zl ) a umowy no no może od razu Pan ARNDT chce zostac Prezesem jak się biorą ZWIĄZKI za rządzenie to można szukać pracy. Co tam jeszcze acha no zwolnienia będą "ogromne w MZK" aż 16 osób mają zwolnić na 1300 no no to prawie grupowe.:). Prezes dobrze powiedzial że jak przyjdą nowe autobusy to pracochłonność się obniży ( prawo ekonomii). Lepszy sprzet mniej ludzi - proste. Niech lepiej Pan ARNDT się zajmie namawianiem ludzi którzy mają uprawnienia emerytalne a nie chca odejść z firmy to nie trzeba bedzie zwalniać. A tak na marginesie to trzeba być psychicznym. Podpisali porozumienie jakiś miesiąc temu że od maja podwyżki i dalej się drą. Czy to jest normalne? Odpowiedz Link Zgłoś
fox28pl na mechanika sie czeka 2-3h ale co tam zwolnic 28.03.07, 12:08 Srednio jak mam awarie czekam 2-3h na mechanika a podczas szczytu nawet 4h ale co tam genialne szefostwo zwalnia mechanikow. Rano przychodzac do pracy bierze sie wozy prosto od mechanikow a nierzadko usterki nie sa wszystkie zrobione bo sie na nockach nie wyrabia obecna zaloga. Ostatnio 4 dni musialem dzien dzien lazic do mechanikow zeby naprawili lusterka bo byly wazniejsze naprawy. Zwolnic to powinni ludzi z biurowca. Przyszedl by prawdziwy menadzer to by pogonil czesc tej choloty co sie obija. Odpowiedz Link Zgłoś