edek47 28.03.07, 15:08 I dobrze zrobila,POMOCNIK MILICJANTA NIE MUSIAL ROBIC GLUPICH KOMENTARZY. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radca Re: Obrażona radna nie przyjmuje medalu 28.03.07, 16:46 i dobrze zrobila, sztybel niech najpierw pokaze co sam zrobil "pomocnik milicjanta " ? - a co to znaczy ? i skad takie okreslenie ? :) radca Odpowiedz Link Zgłoś
sprytnyserek Re: Obrażona radna nie przyjmuje medalu 28.03.07, 19:17 Z tego co wiem, Sztybelek miał pełnić funkcję doradcy wojewody (nie wiem, czy ostatecznie objął to stanowisko). Czy mam rozumieć, że Hoffmann był milicjantem???!!!;> A jeżeli chodzi o samego Szybelka, to jest to mój taki niby-kolega ze szkoły, więc dla zachowania obiektywizmu lepiej się o nim nie wypowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
uniwerki Sztybel 28.03.07, 21:01 Tak Sztybel jest doradcą Wojewody. Pełni jeszcze klikanaście funkcji. Rozumiem że PiS satawia na młodych. To jest ok. Chociaż pzesadzają z załatwianiem im etatów np. Rega mierny ale wierny i pracuje w RUCH-u. Jednak czy tam nie ma innych młodych ludzi? Sztybel jak pisałem ma kilkanaście funkcji, kiedy on ma czas na jedzenie, sen potrzeby biologiczne... Jak tyle robi to co on jest cyborgiem?? Jak się robi wszystko to nic nie robi się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kuna_sogobi Re: Sztybel 30.03.07, 12:10 Tak to jest, kiedy się wpycha na siłę do Rady Miasta "pampersów" :((( I nie jest to tylko wina wyborców, bo to PiS wepchnął na nr 1 swojej listy w dwóch (z sześciu) okręgach wyborczych g....arzy lat 21 i 24. Wiadomo, że większość wyborców głosuje na listy, a nie znając zbyt dobrze kandydatów zaznacza "jedynkę". Więc to w pierwszym rzędzie wybór PiS-u. Kto to w ogóle jest Sztybel? Lat 21 - najmłodszy radny w tej kadencji, nr 1 listy PiSu w okręgu 6. Przyszedł na świat, kiedy Gwincińska piastowała już stanowiska, przeciw którym tak gorąco protestował na sesji. Kiedy w Polsce zmieniał się ustrój, Sztybel lepił babki w piaskownicy. A dziś zakłada togę sędziego i próbuje ferować wyroki na ludzi, którym (abstrahując od dzielących obie postaci przeciwnych poglądów politycznych) jeszcze długo powinien czyścić buty i uczyć się od nich dobrego obyczaju politycznego. Narzekamy ostatnio w dyskusjach nad "Przystankiem Bydgoszcz" i walką o S5 i S10 nad słabością bydgoskich polityków - z tej mąki (mam na myśli Sztybla) politycznego chleba, pożytecznego dla Bydgoszczy, raczej się nie spodziewam. Byłem na środowej sesji, byłem świadkiem kompromitującego wystąpienia Sztybla i ostracyzmu, który go po nim spotkał ze wszystkich politycznych stron oraz tchórzliwej rejterady tego (bez)radnego przed najważniejszymi punktami programu sesji (medale były niemal na samym początku). Te reakcje nie zatrą już jednak niesmaku i smrodu, którego Sztybel narobił. Inne "pampersy", których w tej kadencji jest wyjątkowo dużo, w większości siedzą cicho i głosują, ale paru też się wyrwało niezbyt mądrze. Niestety, ci właśnie ludzie przez najbliższe 3,5 roku będą decydować o rozwoju i przyszłości naszego miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
kuna_sogobi off topic 30.03.07, 12:23 Obserwowałem środową sesję z galerii dla publiczności i tą drogą pragnę "pogratulować" kultury pani dyrektor Powiatowego Urzędu Pracy (wielokrotnie widziałem i słyszałem ją w TVB, więc wiem że to właśnie ona), która wraz z inną panią również tam siedziała i przez większość czasu coś jej tłumaczyła/opowiadała swoim charakterystycznym, nieco chropawym głosem, który nawet gdy pani dyrektor usiłuje mówić cicho, brzmi niestety dość donośnie i mimo bardzo dobrego nagłośnienia sali sesyjnej mocno przeszkadzał siedzącym w okolicy osobom w odbiorze sesji. Jeśli pani dyrektor musiała być na miejscu, to czas nie interesujących jej punktów mogła spędzić w kuluarach, gdzie jej rozmowy nikomu by nie przeszkadzały. Pani dyrektor - wstyd i skandal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szczamnapis widzę że ta pisuarowa hańba bydgoskiej ortodoncji 28.03.07, 17:38 dalej ma zepsuty łeb. Może znowu coś z łukaszenką wymyśli? Może o Kim dzong Ilowi zabromi wjazdu do miasta? Bo jak widzę lizanie markowskiego dupska i życie w pis-świecie stanu tego miernego umysłu nie poprawia. Odpowiedz Link Zgłoś
piesekpisior Obrażona radna nie przyjmuje medalu 28.03.07, 22:22 Jaki wstyd! Taki szczeniak niewyrośnięty! Pani Gwincińskiej do pięt nie dorosłeś, aby tak szczekać! Za takie wystąpienie powinieneś tym wszystkim , którym pani przewodnicząca Gwincińska pomogła całować pięty z przeproszeniem tych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
mordkakofana Dekomunizacja i tyle w temacie! 28.03.07, 22:48 Dekomunizacja i tyle w temacie! Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: Dekomunizacja i tyle w temacie! 31.03.07, 16:42 mam taką życiową zasadę.w życiu musi mi się opłacać.a opłaca mi się pod jednym warunkiem:kiedy się natrudzę.ujmując rzecz z innej strony:tylko to jest coś dla mnie warte w życiu nad czym się natrudzę.gdyby ktoś szukał mojej rady:co warto w życiu-to jedyne co warto,to się natrudzić.w myśl moich zasad p.gwincińska wiedzie życie idealne.jej życie to wytrwały trud.zamiast bujać na hamaku,lub być bujaną przez dajmy na to żyrafę-trudzi się dla swojej bydgoszczy.jak jej ktoś wyrzyguje medal królewski,ja Jej przyznaję z całym szacunkiem za całokształt życia w trudzie mój "honorowy medal wolności dla żyraf".i wara mi tu wtrącać swoje trzy centy, bo to ja ustalam kryteria i jednoosobowo przyznaję. Odpowiedz Link Zgłoś
bromberg1 Re: Obrażona radna nie przyjmuje medalu 28.03.07, 23:18 Rzeczywiście Fela dużo zrobiła dobrego dla Bydgoszczy pomimo, że jest z lewicy. Ale jeszcze lepsza jest nowa pani przewodnicząca, ona także dużo zrobiła lecz niestety w sprawie niejasnych spraw bydgoskich wodociągów wraz z prezesem tej spółeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
goniec_bydgoski Re: Obrażona radna nie przyjmuje medalu 28.03.07, 23:24 Pomijam juz argumenty radnego, dla mnie dosc liche. Mnie jednak uczyli, w szkole takze, szacunku dla osob starszych. Wkurza mnie, ze jakis smark wyrosniety ma czelnosc zwracac uwage i rozliczac przeszlosc Felicji Gwincinskiej. Pewnie swieta za komuny nie byla, choc nie sadze takze, ze to typ cwaniaka-donosiciela i esbeckiej wlazidupy. Niech jednak Sztybel zropbi choc 1/10 tego, co zrobila fela, a potem gebe otwiera. Bo na razie znany jest jedynie z tego, ze ladnie wchodzi w d...komu trzeba i rownie ladnie rozpycha sie przy korycie. To troche malo do tego, zeby zabierac sie za krytyke innych. Odpowiedz Link Zgłoś
matzerath Re: Obrażona radna nie przyjmuje medalu 29.03.07, 01:11 Szanowni Państwo! Gwincińska ani mnie ziębi ani grzeje, ale każdy bydgoszczanin o Niej słyszał. To co zobiła było poniekąd wpisane w jej obowiązki jako polityka dlatego nie wnikam czy na medal zasłużyła czy też nie. Fakty są takie, że mail z propozycją osób honorowanych został rozesłany do radnych na 2 tygodnie przed sesją. Można było wtedy zgłaszać swoje wątpliwości i argumenty załatwiając tą sprawę po cichu i w kuluarach (kulturalnie). Sztybel tego nie zrobił. To pozwala sądzić, że jego wystąpienie było spowodowane chęcią zaistnienia i zyskania rozgłosu kosztem biednej, poniekąd zasłużonej Gwincińskiej (co mu się udało). Już w trakcie czytania swego wystąpienia, widząc rekcję radnych WSZYSTKICH KLUBÓW Sztybel zaczął się rumienić i purpurowieć. Potem radni wyrażali swoją dezaprobatę (delikatnie powiedziane) w stosunku do wystąpienia Sztybla. Następnie było głosowanie o poparcie apelu najmłodszego radnego. Cały klub PIS, jak i reszta radnych głosuje wbrew apelowi Sztybla (odcina się od jego wystąpienia). MAŁO! Nasz bohater Sztybel wbrew logice i niekonsekwentnie WSZTRZYMUJE SIE OD GŁOSU! Ze spuszczonym wzrokiem opuszcza salę obrad po to aby po 20 minutach powrócić, spakować swoje rzeczy i iść w połowie sesji do domku. Oczywiście za miesiąc o tym niepoważnym, chamskim i szczeniackim wydarzeniu nikt już nie będzie pamiętał a Sztybel dalej będzie robił karierę w strukturach PISu. Mamy jeszcze Regę z Ruchu pijącgo ponad normę w OLIMPIC BOWLING CENTER, Kondrusiewicza bez prawa jazdy i resztę pomysłowych radnych z PIS. Gralik, Pastuszewski będący wszędzie tam gdzie można zebrać paru wyborców żerując na niepopularnej ale koniecznej do powzięcia decyzji rady miasta. Gratuluję wyboru i życzę powodzenia wszystkim głosującym na PIS'n'CO. Odpowiedz Link Zgłoś
temida3 Re: Obrażona radna nie przyjmuje medalu 29.03.07, 05:51 Nie ma powodów aby nie wierzyć w to co napisąłeś. Jestem człowiekiem "Kaczyńskich", z P. A.Tokarczukiem i Jego " druzybną" ( odważnych kolegów) tworzysliśmy struktury P.C. Byłem i jestem z tego dumny, że wstąpiłem, po " wojnie na górze" w 1990 r do P.C(SIC!). Od początku powstania PIS-u jestem jego członkiem- sciślej to byłem do 28 lutego 2007 r. Od 1 marca '07 r wypowiedziałem moje uczestnictwo formalne i obciązeniowe dla kieszeni( z powodu składek....)w toruńskich strukturach. Powód był podobny- nie mogłem bezszelestnie i bezkrytycznie patrzeć i co gorsza legitymizować " pajdokrację w toruńskim PIS-e". Przedtem -na kilkanaście miesięcy przed 1 marca złożyłem moją ocenę i takie jakby profetyczne (' IN SPE") moje spostrzeżenia, na ręce " góry"(...). Po uchwaleniu Ustawy lustracyjnej( dwóch b. młodych posłów..., w tym toruńskirego historyka Z. Girzyńskiego) nie omieszkałem wyrazić własne stanowisko -na piśmie na ręce( ściślej adresy) 4 Wielkich Solidarnosci( w tym samego Prezydenta R.P. -podobno mojej IV R.P.). Po tym co się stało- Pan Prezydent interweniował 'Nowelą do Ustawy" -jestem dumny, mam wielka satysfakcję ale postanowiłem ( jak wyżej) nie firmować struktur toruńskiej " brygady historyka" d/s specjalnych(...). Co się kryje za tym moim określeniem- myslę, że I-sze odglosy( niczem spiewy wiosenne...) już się pojawiły; jak chocby wspólne ( WRESZCIE) oficjalne - pro publico - WYSTAPIENIE W SPRAWIE MOSTU z legenda " solidarnosci" Panem Antonim Mężydłą. PS Drogi Rokoman(ie) czy byłes na tej Sesji? Jeżeli tak- to proszę wyraź własne sprawozdanie. Dłużej nie możemy patrzeć jak " gów...." pod szyldem mojej partii -" rozwala od środka" skazując na "społeczną infamię" naszą "Kaczyńskich partię"!!! Pozdrawiam tych, ktorzy dostrzegają zło- nie ważne gdzie " wykiełkowało"; Bez adiustacji- Golden czeka i niecierpliwi się -jak co dzień - SPACER RANNY! ważne że zło i szkodzi(...)! Odpowiedz Link Zgłoś
olanda2 Co to za zdanie??? 29.03.07, 07:21 "...zasługi, jakie Gwincińska położyła dla Bydgoszczy." Czy ktoś w tej radakcji mógłby od czasu do czasu przeczytać to, co napisał? Nie prościej byłoby "zasługi Gwincińskiej dla Bydgoszczy"??? Odpowiedz Link Zgłoś
rokoman Re: 29.03.07, 07:56 Witam Cię Historykii! Nie jestem bydgoskim radnym. " Sprawę " Pani Gwincińskiej znam z mediów. Nie jest moją Ulubienicą. Pochodzi z wrogiej dla mnie formacji. Ale, ale na pewno zrobiła wiele dobrego dla m. Bydgoszczy i należy to docenić. ma także swoje za uszami, jak każdy lewacki działaćz. Medal Kazimierza Wielkiego za Zasługi dla m.Bydgoszczy Jej się uważam należy. Takie jest moje zdanie .Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: 29.03.07, 09:27 rokoman napisał: > Ale, ale na pewno zrobiła wiele dobrego dla m. Bydgoszczy i należy to docenić. > ma także swoje za uszami, jak każdy lewacki działaćz. Medal Kazimierza > Wielkiego za Zasługi dla m.Bydgoszczy Jej się uważam należy. Takie jest moje > zdanie .Pozdrawiam serdecznie! - zgadzam sie z toba Rokomanie a ten caly sztybel - to.... radca Odpowiedz Link Zgłoś
keram2005 Obrażona radna nie przyjmuje medalu 29.03.07, 08:02 Pani radna zawsze szanowała innych i ma prawo do szacunku dla siebie. Jestem mieszkańcem Wzgórza Wolności , dzielnicy w której mieszka Pani Felicja. Znam jej zangażowanie i jej pracę , mogę tak powiedzieć od podwórka. Mało kto tyle zrobił dla naszego miasta jak Pani Felcja. Podziwiam ją jako kobietę , i jako radną , jako szkoleniowca młodych nauczycieli. Niezostała zamieszana w żadną aferę . Może to niepodoba sie , opozycji że niemają na Panią Felicję żadnego haka. Ten medal niech sobie schowają do szulady. Pozdrawiam serdecznie Panią . Keram Odpowiedz Link Zgłoś
ibmt Re: Obrażona radna nie przyjmuje medalu 29.03.07, 09:31 A ja mam inne zdanie. Jest to osoba która po trupach a przeforsuje swoje plany obojętnie czy są słuszne czy, czy służą dobru mieszkańców czy nie, byle przypodobać się swoim znajomym i mieć coś za coś. Nic nie pomoże zatwardziała i uparta jak ... Ręka rekę myje. Odpowiedz Link Zgłoś
kazan41 Re: Obrażona radna nie przyjmuje medalu 29.03.07, 13:15 Lepszej reklamy nie mogłeś zrobić pani Felicji, gdyby pisiak Markowski był taki przebojowy to dzisiaj nie tylko aqvapark byśmy mieli ale do Fordonu metro by jeździło. Odpowiedz Link Zgłoś
dejfdebrejf Re: Obrażona radna nie przyjmuje medalu 29.03.07, 10:51 Kolejny niepoprawnie dedukujący artysta piszący. Radna powiedziała "Czuję się obrażona", co znaczy, że ZOSTAŁA OBRAŻONA, a nie, że SIĘ OBRAZIŁA. To jest wielka różnica. Brak logicznej analizy wypowiedzi wypacza sens i kontekst artykułu. Pozdrawiam myślących. Odpowiedz Link Zgłoś
matzerath Re: Obrażona radna nie przyjmuje medalu 29.03.07, 13:08 Jak czytam dzisiaj artykuły w gazetach to mnie krew zalewa. Sztybel osiągnął to co chciał czyli rozgłos. Nieważne jak, nieważne czyim kosztem. To, że jego wystąpienie było ŻENUJĄCE wiedzą tylko nieliczni bo tego prasa już nie podaje. Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: Obrażona radna nie przyjmuje medalu 29.03.07, 13:15 A ja pamiętam jak ta Pani na spółkę z Dombrowiczem łajała radnych którzy nie rozumieli szczytej idei oddania toruniowi Akademii Medycznej. Czas pokazuje kto miał tutaj racje. Odpowiedz Link Zgłoś
radca sztybelek szczeka i ujada - ale co on zrobil ? 29.03.07, 14:56 co zrobil ten chloptas do tej pory ? ujadac i wytykac komus przeszlosc to moze ktos - kto zyl w tamtych czasach i moze je ocenic ..... ten chloptas malo.ze wtedy w pieluchy walil i sie obslinial - to jeszcze jest cenzorem tamtych czasow ? zamiast brac sie do roboty i tworzyc cos pozytywnego - to atakuje kogos, kto dzialal dla dobra miasta to sa tacy " bojowkarze " elit politycznych.... tzw. " psy ogrodnika " ... dostana za to pewne " ochlapy " i podstwiona " miche " .. albo "korytko " " korytko polityczne " .... radca ps. bo na czlowieczenstwo i ludzkie podejscia - nie ma u takich miejsca. Oni bardziej pasuja do " zadymy " Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: sztybelek szczeka i ujada - ale co on zrobil 29.03.07, 15:28 www.express.bydgoski.pl/look/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=2&NrIssue=561&NrSection=1&NrArticle=61641&IdTag=18 " Mamy swojego pitbull(k)a Szkoda, że młody radny w swym zacietrzewieniu zaczyna rozliczać przeszłość, zamiast patrzeć w przyszłość. Zdziwiłem się ogromnie, że ten pomysł ujrzał światło dzienne i nie został gdzieś w trakcie klubowych dyskusji radnemu Sztyblowi z głowy wybity przez starszych kolegów z Prawa i Sprawiedliwości. " Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Obrażona radna nie przyjmuje medalu 29.03.07, 22:10 Nie kocham pani Gwincinskiej,ale takie odzywki,ze ma podejrzana przeszlosc,bo byla wicewojewoda to szczyt bezczelnosci.Przeciez musiala cos robic w zyciu.Jej bledem bylo to,ze osmielila sie urodzic wczesniej.Tego faceta powinni "wylac ze skutkiem natychmiastowym".Sa pewne granice w zyciu a on nie nadaje sie na radnego skoro jest taki glupi. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Obrażona radna nie przyjmuje medalu 29.03.07, 22:16 nie nadaje sie na radnego radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Obrażona radna nie przyjmuje medalu - uzupelnienie 29.03.07, 22:20 radca napisał: > nie nadaje sie na radnego - oczywiscie o tego chlopaka chodzi radca Odpowiedz Link Zgłoś
temida3 Re: Obrażona radna nie przyjmuje medalu 30.03.07, 05:50 Pora sięgnąć po lokalnych mądrych , uczciwych ludzi, ktorzy widzą szerzej mechanizm sprawowania władzy(...), poza reguły Machiawelego(...). Niestety, to co się stało w toruńskich strukturach, teraz zaczyna " wybijać się w bydgoskich" -zmierza do jednego-tego samego końca; odrzucenia programu PIS-u! Sztybel, Ja..., and cała ta sfora " samozwańczych sędziów"-rozbija mój PIS-i stawia Kaczyńskich w wyjątkowo dualnej sytuacji(...). Odpowiedz Link Zgłoś