radca 09.04.07, 20:27 do godz 16:oo bedzie jak bedzie - czyli po staremu.... ale po godzinach zacznie sie " krecic lody " :).... oj bedzie sie dzialo... i to jak radca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radca Re: Sale operacyjne do wynajęcia 09.04.07, 20:34 to bedzie furtka do rozkrecania " prywaty " - a zwykli pacjenci beda znowu miec po staremu.... bo tylko kasa bedzie wyrywana i pojawi sie masa " rekinow " jak tutaj wiadomosci.onet.pl/1516371,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
slav_ Re: Sale operacyjne do wynajęcia 09.04.07, 23:05 Raczej dokładnie odwrotnie chyba ? pojawi się CENNIK, RACHUNEK żadnych łapówek - mam to za co placę PODATEK szpital WYNAJMIE salę - czyli odpadną zarzuty o "prywacie na państwowym sprzęcie" dokładnie to czego podobno wszyscy pragną o ile dobrze rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Sale operacyjne do wynajęcia - racjonalna decyzja 10.04.07, 00:00 Niedawno miałem operację przepukliny. Zrobił ją chirurg w wynajętej sali operacyjnej z asystą wynajętego anestezjologa. Po operacji koleżanka odwiozła mnie do domu. Mieszkam w Teksasie gdzie jest to standardowa praktyka. Odpowiedz Link Zgłoś
hamlet1111 Re: Sale operacyjne do wynajęcia - racjonalna dec 10.04.07, 01:29 W Polsce pierwszych krokiem powinno być zdjęcie kagańca ze szpitali, który zabrania przyjmowania "prywatnych pacjentów" za pieniądze. Rząd jakby się na to zgodził, to stracił by politycznie, To jest nic więcej, jak otwarte przyznanie się, że NFZ jest niedofinansowany. Dlatego Szpitale kombinują jak wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: Sale operacyjne do wynajęcia 11.04.07, 09:40 radca napisał: > to bedzie furtka do rozkrecania " prywaty " - a zwykli pacjenci beda znowu > miec po staremu.... bo tylko kasa bedzie wyrywana i pojawi sie masa " rekinow " > jak tutaj > wiadomosci.onet.pl/1516371,11,item.html To będzie furtka do zarabiania w uczciwy sposób przez lekarzy - lekarzy nienawidzisz więc jest ci to nie w smak jak rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Sale operacyjne do wynajęcia 11.04.07, 14:59 ethanak napisał: > To będzie furtka do zarabiania w uczciwy sposób przez lekarzy - a teraz to lekarze nie zarabiaja uczciwie ? Uwazasz, ze teraz to nieuczciwie zarabiaja ? > lekarzy nienawidzisz więc jest ci to nie w smak jak rozumiem. - mylisz sie i jak zawsze manipulujesz , chodzi mi Dobro pacjentow i o to,aby Szpital Miejski - byl " miejskim ".... a wiec sluzyl mieszkancom w potrzebie .. a nie stal sie obiektem - ktorego powoli zacznie sie " rozkradac " i w efekcie koncowym " przebranzowac " za marne grosze - na szpital prywatny radca Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak [...] 11.04.07, 23:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmo12 Sale operacyjne do wynajęcia 09.04.07, 23:22 Poprawcie mnie jeśli się mylę-ten p. Tadrzak to przecież były szef Kasy Chorych w kuj-pom, prawda? Ciekawe czemu wtedy nie był taki do przodu..? To oczywiście tylko moje domysły ale jak to się dobrze złożyło...Otworzyłem super,hiper blok operacyjny i WCALE się nie domyślałem że nie będę go mógł w pełni wykorzystać;- ( No więc zacznę go wynajmować!!! HA!HA! To jest tzw. prywatyzacja tylnymi drzwiami, p. Tadrzak-skądinąd nie pierwsza w kuj-pom. Msm nadzieję że gdy zmieni się tzw. opcja odpowie pan za marnotrawstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Sale operacyjne do wynajęcia 09.04.07, 23:30 cosmo12 napisał: > Poprawcie mnie jeśli się mylę-ten p. Tadrzak to przecież były szef Kasy Chorych > > w kuj-pom, prawda? Ciekawe czemu wtedy nie był taki do przodu..? To oczywiście > tylko moje domysły ale jak to się dobrze złożyło...Otworzyłem super,hiper blok > operacyjny i WCALE się nie domyślałem że nie będę go mógł w pełni wykorzystać;- > ( No więc zacznę go wynajmować!!! HA!HA! To jest tzw. prywatyzacja tylnymi > drzwiami, p. Tadrzak-skądinąd nie pierwsza w kuj-pom. Msm nadzieję że gdy > zmieni się tzw. opcja odpowie pan za marnotrawstwo! - wlasnie.... i tutaj sie zaczyna ....wazne,aby MEDIOM zamydlic oczy.... a plan sie powiedzie.... i jak dobrze pojdzie to sie " wyroluje niezla kase " ...a jak by sie kto pytal - to idzie o miliony zlotych , a nawet wiecej Tak sie " demontowalo " po PRL wiele firm panstwowych ... teraz pora na " oskubanie " Sluzby Zdrowia i kto u ZLOBA i u WLADZY - ten wyrwie co sie da... .. ale gdzie tutaj troska i dbanie o losy naszych zwyklych obywateli ? o tych zwyklych i ufajacych wladzy i politykom - oywateli ? radca Odpowiedz Link Zgłoś
slav_ Re: Sale operacyjne do wynajęcia 09.04.07, 23:38 To chyba dobrze że w szpitalu jest nowoczesny blok operacyjny ? W końcu będą tam operowani wszyscy pacjenci 0 i "zwykli" i "niezwykli" - czyli nie będzie "po staremu". I chyba dobrze że ma rezerwy "mocy" - na wynajem lub zwiększenie operatywy gdy kontrakt z nfz będzie większy ? Nie rozumiem pretensji. Lepiej żeby go nie było ? Odpowiedz Link Zgłoś
nms5 Re: Sale operacyjne do wynajęcia 10.04.07, 00:44 Slav, swietnie podsumowane. Ale jak poradzic sobie z tymi glosno szczekajacymi psami ogrodnika? Odpowiedz Link Zgłoś
radca kto tutaj jest " psem ogrodnika " ? 10.04.07, 00:47 nms5 napisała: > Slav, swietnie podsumowane. Ale jak poradzic sobie z tymi glosno szczekajacymi > - masz moze na mysli mnie ? bo wtedy akurat okreslenie " pies ogrodnika " - to nie do mnie pasuje radca > psami ogrodnika? Odpowiedz Link Zgłoś
yah_42 do "nie rozumiem.." 10.04.07, 03:06 ... nie udawaj naiwnego: "nie rozumiem , to chyba dobrze ..." - a kto placil za calosc - sprzet, sale , remont, wyposazenia ??? - no kto ??? jakby inwestycja byla za prywatne pienadze to ok ale nie jest - wiec jest to po prostu przepompowanie moich podatkow do prywatnej kieszeni - wszedzie dizie "miesza sie" "panstwowe" pieniadze i "prywatne" idize o to samo zeby wydoic system - z tym ze to ja place na ten system i nie lubie jak mnie okradaja - a szczyt bezczelnosci to jeszze sie tym chwalic i prosic o oklaski. Proponuje zeby dodawac prozak do wody w sieci wod. to spoleczenstwo na tyle zglupiej ze takie gadki kupi - obecnie sama TV nie wystarczy - chyba ludzie nie ogladaja nawet jak maja wlaczone . milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: Sale operacyjne do wynajęcia 11.04.07, 09:43 radca napisał: > - wlasnie.... i tutaj sie zaczyna ....wazne,aby MEDIOM zamydlic oczy.... > a plan sie powiedzie.... i jak dobrze pojdzie to sie " wyroluje niezla kase " > > ...a jak by sie kto pytal - to idzie o miliony zlotych , a nawet wiecej > > Tak sie " demontowalo " po PRL wiele firm panstwowych ... teraz pora na > " oskubanie " Sluzby Zdrowia i kto u ZLOBA i u WLADZY - ten wyrwie co sie da.. > . > > .. ale gdzie tutaj troska i dbanie o losy naszych zwyklych obywateli ? > o tych zwyklych i ufajacych wladzy i politykom - oywateli ? > > radca O czym ty mówisz chory z nienawiści człowieku?Jaki oskubanie skoro chodzi o WYNAJMOWANIE sali po rynkowej stawce?Dodam że pustej sali na której wykorzystanie w pełni nie pozwalają okrojone przez NFZ fundusze.Jedynym poszkodowanym w całej sytuacji będziesz ty który nie zniesiesz żeby znienawidzeni przez Ciebie lekarze mogli w uczciwy sposób zarobić pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Sale operacyjne do wynajęcia 11.04.07, 15:04 ethanak napisał > O czym ty mówisz chory z nienawiści człowieku? - a ty znowu swoje ethanaku ? i znowu obelzywie manipulujesz i ublizasz ? > Jaki oskubanie skoro chodzi o > WYNAJMOWANIE sali po rynkowej stawce? Dodam że pustej sali na której > wykorzystanie w pełni nie pozwalają okrojone przez NFZ fundusze.Jedynym > poszkodowanym w całej sytuacji będziesz ty który nie zniesiesz żeby > znienawidzeni przez Ciebie lekarze mogli w uczciwy sposób zarobić pieniądze. - ethanaku... ktory nieraz dales wyraz nienawisci przeciwko pacjentom Sluzby Zdrowia... nieraz skarzyles sie na pacjentow i dawalej wyraz ogromnej antypatii i wrogosci do pacjentow... czyli sugerujesz,ze teraz Sale Operacyjne stoja puste ? ze nie ma takiej potrzeby na wykonywanie operacji ? .... .. ale prywatnie - to juz bedzie mase zamowien ? Sale beda pekaly w szwach ? Beda kolejki ..... bo teraz sale operacyjne sa PUSTE`? radca Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: Sale operacyjne do wynajęcia 11.04.07, 23:04 radca napisał: > - a ty znowu swoje ethanaku ? i znowu obelzywie manipulujesz i ublizasz ? Znowu to przeciwstawiam fakty twoim pomówieniom i chorym imaginacjom... > - ethanaku... ktory nieraz dales wyraz nienawisci przeciwko pacjentom Sluzby > Zdrowia... nieraz skarzyles sie na pacjentow i dawalej wyraz ogromnej > antypatii i wrogosci do pacjentow... Rozumiem że mówisz o tym kiedy pisałem o tym że to pacjent daje łapówkę i w zamian coś dostaje? Nigdy ale to przenigdy nie oceniałem jakieś grupy interesów (w tym przypadku pacjentów) negatywnie.To twoja domena - czyli nieustanna nagonka i ubliżanie środowisku lekarskiemu. > czyli sugerujesz,ze teraz Sale Operacyjne stoja puste ? ze nie ma takiej > potrzeby na wykonywanie operacji ? .... Jak widać powyżej nie wiesz o czym mówisz.To że sale są puste nie ma związku z potrzabami zdrowotnymi społeczeństwa tylko z okrojonymi funduszami przekazywanymi szpitalom przez NFZ w zamian za wykonane leczenie. > .. ale prywatnie - to juz bedzie mase zamowien ? Sale beda pekaly w szwach ? > Beda kolejki ..... bo teraz sale operacyjne sa PUSTE`? Sale stoją puste (jeszcze raz tłumaczę) ponieważ NFZ zakontraktował w szpitalu taką liczbę usług która nie wyczerpuje mocy przerobowych bloku operacyjnego.Potrzeby są większe panie pseudo obrońco uciśnionych.To co robisz nieustannie obrażając środowisko lekarskie jest żałosne i naganna.Skończ już chory człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
nms5 Re: Sale operacyjne do wynajęcia 10.04.07, 00:42 odp. cosmo 12 Nie wiem jakie pokolenie reprezentujesz, ale czas przestac myslec PRLowskimi kategoriami. Wg. ciebie lepiej super nowoczesnej sali nie otworzyc wcale. Czy o to chodzi? Tak, niech zostanie wykorzystana OFICJALNIE na operacje prywatne !!! Niech dotrze do pacjentow, ze medycyna oferuje potencjalnie coraz wiecej i tylko przy wspolpracy z sektorem prywatnym da sie ten potencjal zutylizowac. Czy lepsze lewe lapowki i korzystanie z panstwowego szpitala nieoficjalnie i to w godz. pracy? W ten nowy sposob panstwowy pacjent ma do dyspozycji nowoczesne wyposazenie sali operacyjnej, lekarz zarobi, bo spoleczenstwo jest coraz bogatsze i sa tacy, ktorych stac na operacje prywatne. W dodatku nie zabiora miejsca biedniejszym, ktorzy beda obslugiwani w godz. pracy panstwowej. W wielu krajach ten system jest OBOWIAZKOWY, zeby dobry sprzet nie stal bezuzyteczny. POCHWALAM INICJATYWE DYREKTORA, nawet jesli kiedys taki przedsiebiorczy nie byl, to moze wreszcie czegos sie nauczyl. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
yah_42 Re: Sale operacyjne do wynajęcia 10.04.07, 03:10 lepiej jak sale operacyje do "prywatnych operacji" wybuduje sie za prwatne pieniadze - i po dyskusji - bo niby po kiego z moich skladek na sluzbe zdrowia maja budowac owa sale operacyjna ??? - jak bznes jest oplacalny niech wezma pozyczke z banku , he , he - wiem ze klopt - musieli by ja splacic Odpowiedz Link Zgłoś
szpmie Re: Sale operacyjne do wynajęcia 23.04.07, 10:34 > Poprawcie mnie jeśli się mylę-ten p. Tadrzak to przecież były szef Kasy Chorych > > w kuj-pom, prawda? Ciekawe czemu wtedy nie był taki do przodu..? No, nie tylko on. Popatrzcie na innych dyrektorów i kierowników. Jak się usadowili, to są do przodu. Zginąć panu byłemu dyr. też nie pozwolili. Odpowiedz Link Zgłoś
radca " tutaj dziala UKLAD " - prasa duzo o tym pisala 09.04.07, 23:50 pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20061108/REGION/111080490&SearchID=73277585130247 tylko krotki cytat : Tutaj działa układ W bydgoskim Szpitalu Miejskim dyrektor nie dogaduje się z załogą. Panuje mobbing, a pracownicy do tej pory nie dostali podwyżek, które gwarantuje im ustawa. Dlaczego prezydent miasta Konstanty Dombrowicz nie reaguje? O �niedobrej atmosferze� w szpitalu nie dowiedzieli się goście, zaproszeni wczoraj na otwarcie nowoczesnego bloku operacyjnego Takie oceny i zarzuty przedstawili wczoraj działacze PiS: poseł Tomasz Latos i radny miejski Tomasz Rega. Obaj sądzą, że w Szpitalu Miejskim działa układ, do którego należą Krzysztof Tadrzak, dyrektor lecznicy, b. zastępca prezydenta Dombrowicza; Bolesław Grygorewicz, obecny zastępca prezydenta, nadzorujący pracę placówki; Andrzej Lipkowski były dyrektor "miejskiego", obecnie szef szpitalnej izby przyjęć...." Odpowiedz Link Zgłoś
slav_ Re: " tutaj dziala UKLAD " - prasa duzo o tym p 10.04.07, 00:03 Bez względu na to jaki tam działa "układ" na bloku operacyjnym będą operowani pacjenci - i "na nfz" i (być może) "prywatnie" w wynajmowanych salach operacyjnych. Im więcej tam będzie "czystej" prywaty czyli oficjalnego i legalnego zarabiania pieniędzy za świadczone usługi tym mniej będzie miał do gadania "układ". Odpowiedz Link Zgłoś
seniorita15 Re: " tutaj dziala UKLAD " - prasa duzo o tym p 17.04.07, 23:30 I tu nie zgadzam sie ze slavem.Juz dawno temu jeden z internautow na esculapie pisal,ze niektorzy prominentni dzialacze zechca sie uwlaszczyc na panstwowej sluzbie zdrowia.Blok operacyjny wybudowany i wyposazony za pieniadze podatnikow pozwoli na prywate niektorym wybrancom losu.Bez widma prokuratora na karku.Sprytne ,ale od dawna planowane.A reszta zwyklych doktorkow spoza ukladu dalej bedzie zasuwac za 1200 zl+dyzury. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: " tutaj dziala UKLAD " - prasa duzo o tym p 17.04.07, 23:43 seniorita15 napisała: > I tu nie zgadzam sie ze slavem.Juz dawno temu jeden z internautow na esculapie > pisal,ze niektorzy prominentni dzialacze zechca sie uwlaszczyc na panstwowej > sluzbie zdrowia.Blok operacyjny wybudowany i wyposazony za pieniadze podatnikow > pozwoli na prywate niektorym wybrancom losu.Bez widma prokuratora na > karku.Sprytne ,ale od dawna planowane.A reszta zwyklych doktorkow spoza ukladu > dalej bedzie zasuwac za 1200 zl+dyzury. - i oto mi chodzi.... o Tych uczciwych, porzadnych i sumiennych lekarzy - ktorzy beda spoza Ukladow.... beda spychani - bo byli porzadni i w zgodzie z Etyka i sumieniem lekarza Zawsze jestem pelen uznania i podziwu dla Tych porzadnych lekarzy - bo na Nich mozna liczyc i byc pewien,ze uczynia wszystko co w Ich mocy - dla ratowania zycia i zdrowia czlowieka w chwili , gdy zostanie zagrozone.... radca Odpowiedz Link Zgłoś
mckwack specjalista wymusza pieniądze od pacjenta, oferują 09.04.07, 23:48 1/"specjalista wymusza pieniądze od pacjenta, oferując mu prywatną, szybszą i odpłatną pomoc" Dlaczego wymusza?! Nikt niczego nie wymusza. Pacjent ma alternatywę, albo czeka w kolejce wymuszonej przez limity NFZ, albo wynajmuje sobie salę. Nit tu niczego nie wymusza. Choć prowadząc rozmowy w kwestiach zdrowia obracamy się w rejonach ludzkich dramatów, bądźmy precyzyjni w swoich wypowiedziach. To nie jest wymuszanie, to jest dani dodatkowej szansy. Jeśli sale nie będą wynajmowane, to będą stały nieużywane i ludzie będą skazani jedynie na kolejki. 2/Ktoś zarzucił, że szpital kupił zbyt dobry sprzęt, wiedząc że i tak nie będzie w pełni wykorzystany. W medycynie nie ma pojęcia "zbyt dobry". Proszę mi wierzyć, na pewno można było kupić jeszcze lepszy i wydać więcej pieniędzy! Po drugie kontynuując ten tok rozumowania dochodzimy do wniosku, że jeśli sprzęt miałby być używany tylko dla pacjentów NFZu to mógłby być gorszy. Chyb nikt z nas by nie chciał aby jakiś szpital przyjmował takie założenia. 3/"To będzie furtka do rozkręcania prywaty". Wreszcie! Prywatyzacja oznacza cenniki, rachunki i koniec łapówek Odpowiedz Link Zgłoś
janbacz Szpitale trzeba sprywatyzować 09.04.07, 23:50 Takie korzystne społecznie szersze udostępnienie zasobów szpitala pacjentom, wpływające też korzystnie na kondycję finansową szpitala jest teraz dobrą wolą dyrektorów, którzy mogli by pasywnie tolerować marnotrastwo, bez narażania się na zarzuty o przekręty, korupcję itd. Dlatego trzeba szpitale sprywatyzować żeby dyrektorzy byli przez właścicieli zmuszani do takich korzystnych działań. Bacz Odpowiedz Link Zgłoś
mdzj Gazeto! O jakim mieście mowa?! 10.04.07, 00:15 Eeeeh... "dziennikarska precyzja". :( W artykule ani razu nie pada nazwa miejscowości. Wprawdzie Google usłużnie podpowiadają: "Bydgoszcz", niemniej skaza na dziennikarskim wizerunku autora tekstu pozostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
radca niewygodni " Ukladowi " sa zwalczani i zwalniani 10.04.07, 00:23 pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20061026/REGION/61025040&SearchID=732776754245 - i nie tylko tutaj - rowniez zostal zwolniony ordynator, ktorego wybrala rada nastepuje wielka czystka niewygodnych i nie pasujacych UKLADOWI radca Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek Re: niewygodni " Ukladowi " sa zwalczani i zwalni 10.04.07, 00:41 dawno temu j.kobuszewski opowiadal skecz -mstyka finansow- i tu tez pasuje sale operacyjne wyposarzone ,ze tylko pozazdroscic za panstwowe pieniadze beda sluzyc prywatnyminteresom doktorow.moze doktorzy beda pracowac w pustych salach jak je wyposarza za wlasna kase to zaczna robic interes Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Maciej Swiatkowski : "To bardzo dobry pomysł" 10.04.07, 00:32 "To bardzo dobry pomysł, świadczy o przedsiębiorczości dyrektorów." Sluzba zdrowia w Bydgoszczy, oprocz nepotyzmu, ktory osiagnal tam znaczne rozmiary i wplywy, znana jest z poprawnego funkcjonowania a pomysl z wynajmowaniem blokow operacyjnych, ktorych funkcjonowanie ograniczone jest przyznawanymi funduszami z NFOZ, ma swoje racjonalne i ekonomiczne uzasadnienie. Pozostaje tylko kwestia stawek, ktorych nieuzasadniona (zbyt mala) wartosc moze zmienic ocene calego przedsiewziecia. Sale operacyjne do wynajęcia Odpowiedz Link Zgłoś
radca kolesie z NFZ zaczynaja swoje interesy ? 10.04.07, 00:46 pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/PO/20060830/BYDGOSZCZ/108300458&SearchID=7327762051628 cytat z obszernej informacji: " Krzysztof Tadrzak obecnie zarządzający placówką zatrudnia nowych ludzi na wysokie stanowiska. Jego zastępcą został Krzysztof Motyl, były pracownik Narodowego Funduszu Zdrowia odpowiedzialny m.in. za wysokość kontraktów ze szpitalami w regionie. Teraz sam podpisał kontrakt ze szpitalem - na około sześć tysięcy złotych, do tego ma 1/8 etatu lekarskiego. O powrocie Lipkowskiego Tadrzak mówi otwarcie: - Rzeczywiście wraca do pracy w szpitalu jako starszy asystent lekarski. Na razie jeszcze nie wiem, jaki będzie jego zakres obowiązków. Ma uprawnienia do badań medycyny pracy. Może będzie leczył, a być może skorzystamy z jego doświadczeń i będzie koordynatorem pracy przychodni przyszpitalnych? ........" - najpierw wpompowali KASE , poobstawiac sie pozniej swoimi kumplami ... i dalej za prywatny biznes ? radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Prywatne spółki nie mogą pracować w szpitalach.... 10.04.07, 00:55 pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/PO/20060523/REGION/105230429&SearchID=7327762619257 23 maja 2006 - 0:05 ZDROWIE. Prywatne spółki medyczne nie mogą pracować w szpitalach Fora ze dwora Do końca roku ze szpitali i przychodni znikną prywatne gabinety lekarskie. Nie będzie też tam siedzib fundacji, niepublicznych spółek medycznych i zakładów pogrzebowych. Czwartego czerwca zacznie obowiązywać nowelizacja ustawy o zakładach opieki zdrowotnej. Szpitale i przychodnie muszą uporać się z uporządkowaniem umów z niepublicznymi spółkami do końca roku. Doktor nie prywatny O zakazie działania spółek na terenie szpitala zadecydowali w kwietniu sędziowie Trybunału Konstytucyjnego. Ministerstwo zdrowia tłumaczy, że współpraca z prywatnymi spółkami nie zawsze była korzystna dla finansów publicznych placówek. Koniec więc z sytuacjami, że w jednym gabinecie do 15.00 lekarz przyjmuje za darmo, a od 15.00 - za pieniądze, jako medyk prowadzący prywatną praktykę. - Rozwiązałem umowę z gabinetem ortopedycznym - mówi Krzysztof Tadrzak, dyrektor Szpitala Miejskiego w Bydgoszczy. Szpital ma również umowy z prywatnymi spółkami lekarskimi. Na razie ich nie rozwiązał. Prawnicy, tak jak w innych placówkach, zastanawiają się, czy trzeba je rozwiązać. - Nie są one dla nas konkurencyjne, wykonują nasz kontrakt z NFZ. Taka jest między nami umowa - wyjaśnia Krzysztof Tadrzak. W podobnej sytuacji jest Szpital Wojewódzki w Bydgoszczy. Tam też funkcjonują spółki lekarskie na umowie z placówką. - Prawnicy zajmują się tą sprawą - mówi Andrzej Motuk, szef placówki. " - a wiec "doktor nieprywatny " w panstwowym szpitalu radca Odpowiedz Link Zgłoś
slav_ Re: Prywatne spółki nie mogą pracować w szpitalac 10.04.07, 01:11 Ciekawa informacja. Fakt, słyszałem coś na ten temat ( tamtym czasie) ale nie interesowałem sie bliżej. Z chęcią przeczytał bym orzeczenie aby ocenić w jakim stopniu zakazuje ono współpracy. Ale muszę przyznać że brzmi dość idiotycznie i chyba ogranicza pole manewru. No i stawia szpitale w dość kłopotliwej sytuacji - mogą ogrzewać puste gabinety, zadłużać się a nie mogą ich wynająć, pacjenci niech sobie w kolejce stoją. Głupota. Ale - mało co mnie dziwi w naszym kraju więc i to jest możliwe. No cóż. Niech sobie stoją puste te sale operacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
radca " Dojna krowa " - rodzina i kolesiostwo doja kase 10.04.07, 01:19 pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060317/REGION/103170386&SearchID=7327763621560 oto tylko krotkie cytaty , ale jak bardzo pokazujace jak wielkie SKANDAL i jak wielkie UKLADY panuja w tym srodowisku " W szpitalu pracuje także żona Krzysztofa Tadrzaka. Jest tylko jedno "ale". Żona dyrektora zatrudniona jest jako rehabilitant na kontrakcie za ponad 20 złotych za godzinę, a ma średnie wykształcenie i jest... technikiem sprzętu ortopedycznego. Powiązań Miejskiego z Wojewódzkim jest więcej. Ordynator ortopedii Wojewódzkiego, doktor Andrzej Waiss, przyjmuje w przychodni miejskiego. I nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że w poniedziałki robi to za darmo, a we wtorki w tym samym gabinecie prywatnie." " Tu można dać przykład żony dyrektora Szpitala Wojewódzkiego, Andrzeja Motuka. Jest naczelną pielęgniarką w Miejskim. Z kolei Andrzej Motuk swego czasu założył spółkę anestezjologiczną, z którą umowę kontraktową podpisał Szpital Wojewódzki...." Odpowiedz Link Zgłoś
radca pisalem juz kiedys o " Bydgoskiej Osmiornicy "... 10.04.07, 01:34 na tym forum... ale pewne struktury doprowadzily do tego,ze zaczeto wyczaszczac kazdy tekst - mogacy pokazac PRAWDE i przestepcze machinacje UKLADU.... Bylem atakowany i obrzucany obelgami i wyzwiskami.... stosowano szantaze i grozby w stosunku do mojej osoby.Ublizano mojej najblizszej rodzinie , nie pominieto nawet mojego Sp zmarlego syna.... a wszystko to , aby mnie zastraszyc i zamknac mi usta. ale tutaj przeciez chodzi o bardzo i to bardzo wielkie pieniadze... na mafijnych zasadach ..... sprawa STRZYZAWY pokazala jak wielkie potrafia byc powiazania przestepcze i to nawet za cene ZBRODNI .... powiazania ktore doprowadzaja do szeregu przestepstw przeciwko zyciu i zdrowiu czlowieka, przestepstwa przeciwko Wymiarowi Sprawiedliwosci.... ale tez przestepstwa na zasadach mafijnych.... jak i HANDEL ORGANAMI..... ale i wielkich pieniedzy polegajacych na " wydojeniu SLUZBY ZDROWIA " oraz NARODOWEGO FUNDUSZU ZDROWIA " Bydgoska Osmiornica " ma sie nadal dobrze i posiada szerokie macki radca Odpowiedz Link Zgłoś
p3int Re: pisalem juz kiedys o " Bydgoskiej Osmiornicy 10.04.07, 02:32 Koleś znowu chrzanisz! Pijani sami są sobie winni po obu stronach barykady i zrozum to wreszcie a nie pieprz o polityce! Polityka to tu jest! A co z pacjentem przyjętym na dyżurze?? Nagła operacja a sala wynajęta Ale jaja no nie Nikt na to na to spojrzał tak ale to jest prawda! No tak, są inne , nie komercyjne szpitale w Bydgoszczy, które zoperują za darmo Jelenia nie sieją - się rodzą PS Miejski po 16.00 nie przyjmuje pacjentów bo jest pełen - pytanie czego :) Odpowiedz Link Zgłoś
szpmie Re: Maciej Swiatkowski : "To bardzo dobry pomysł 23.04.07, 10:56 Niestety, w Szpitalu Miejskim też działają układy i prywata. Psuje się marka. Kiedyś radziłem korzystanie z usług tego szpitala, dziś już nie. Zrobiło się jak wszędzie - bez znajomości ani rusz. Jakoś nikt tu nie mówi o konieczności dokładnego przeglądnięcia pieniędzy płynących przez NFZ. Ile tam się marnotrawi? Gdyby tam było więcej pieniędzy dla szpitali, to mniejszym byłby tu roztrząsany problem. Sale do 16-ej. Śmiech na sali. Jakby po 16-ej nie było operacji szpitalnych, albo pacjentom zakaże się chorowania kwalifikującego do operacji. Oczywiście ostry dyżur szpitala kończy się też o 16-ej. Kpina! Rozumiem, że gdyby było kilka sal, to pomysł byłby sensowny. A tak będzie tak, że szpitalni pacjenci będą operowani na marnych salach, które używało się przedtem, a supersala będzie odstępowana za pieniądze. Supersala została zbudowana za pieniądze miejskie. Interesujący jest fakt, że planowano wydanie połowy sumy dziś ogłaszanej. Co takiego się stało, że koszty tak wzrosły? Rozumiem więc, że częśc zysków szpitala trafi do kasy miejskiej. Przecież to nie jest inwestycja Szpitala Miejskiego, ale miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
bob.x Re: Sale operacyjne do wynajęcia 10.04.07, 06:52 no tak po nieudanej probie prywatyzacji TAKA niespodzianka :) kto by sie spodziewal ;) Ja nie godze sie na to by moje podatki szby na taki interes...... ktos moze powiedziec ze nalezy to potraktowac jaka dobra inwestycje .....a to chyba bedzie zart. Do pomyslodawcow mam jedno pytanie kto z nich zagwarantuje ze pacjent szpitala bedzie mial pierszenstwo przed "prywatnym" bo chyba wszyscy wiemy ze jest odwrotnie ..... Odpowiedz Link Zgłoś
rokoman Re: 10.04.07, 07:43 Szpital Miejski na Kapuściskach jest typowym przykładem przygotowywania prywatyzacji państwowego szpitala za państwowe czyli nasze pieniądze. Poczynania Dyr.Lipkowskiego, dzisiaj Tadrzaka to typowe kolesiostwo. Jeden ustąpił miejsca drugiemu, który został przeniesiony z dyrektorowania Kaśą Chorych/ NFZ / po aferyjnych informacjach. Urząd Miejski przez lata pompował w ten szpital spoleczne, miejskie pieniądze. Tworzono kolejne repliki istniejących w mieście doskonałych oddziałów i klinik / vide kardiologia, chirurgia/. Za miliony zakupiono doskonały aparat USG, który jest niewykorzystywany. Na całym świecie tworzy się silne, doskonale wyposażone centralne ośrodki. Rozproszenie tych środków skutkuje nie wykorzystanym stanem wyposażenia i personelu z racji umów z Funduszem Zdrowia. Już widzę te rzesze pacjentów z grubymi portfelami pchające się do lecznicy. I tych pracujących 24 godziny na dobę lekarzy liczących tylko zarobione złotówki! Przeciętna życia lekarza zabiegowca w Polsce to 55 lat życia. To efekt tej ciężkiej, morderczej nieraz pracy. A potem dziennikarze wyciągają różne afery i aferki wiedząc jask najlepiej i za ile kogo i gdzie trzeba i powinno się leczyć. Od czasów Stańczyka najwięcej w Polsce jest lekarzy i wszystkowiedzących! Odpowiedz Link Zgłoś
mk.naparty W Bizielu inne zasady 10.04.07, 12:27 Jestem członkiem rady społecznej szpitala im Biziela. Jako rada przyjęliśmy taką zasadę, ze nie wyrazamy zgody na tego typu praktyki. Już kilkakrotnie odmówiliśmy zgody na wynajmowanie gabinetów i innych obiektów szpitala jego pracownikom. Także wysokoutytuowanym lekarzom. W naszym przekonaniu może to prowadzić do sytacji niejasnych i dwuznacznych. Dziwię się, że nie dostrzega tego dyrekcja i rada szpitala miejskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: W Bizielu inne zasady 10.04.07, 13:21 mk.naparty napisał: > Jestem członkiem rady społecznej szpitala im Biziela. - nie wiedzialem, ze istnieje cos takiego jak " rada spoleczna szpitala " :) Przyznam sie,ze chcialbym byc czlonkiem takiej rady - bylby to dla mnie zaszczyt i mozliwosci dzialania :) >Jako rada przyjęliśmy > taką zasadę, ze nie wyrazamy zgody na tego typu praktyki. Już kilkakrotnie > odmówiliśmy zgody na wynajmowanie gabinetów i innych obiektów szpitala jego > pracownikom. Także wysokoutytuowanym lekarzom. W naszym przekonaniu może to > prowadzić do sytacji niejasnych i dwuznacznych. Dziwię się, że nie dostrzega > tego dyrekcja i rada szpitala miejskiego. - oczywiscie , ze to napewno nie przyczyni sie dla Dobra pacjentow - lecz dla osiagania wlasnych korzysci - poprzez przerozne manipulacje.... .. a przeciez zawsze nalezy pamietac o Tych zwyklych pacjentach ...a Ci byliby juz tylko na " drugim planie " radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca W Bizielu inne zasady- Rada Spoleczna Szpitala 10.04.07, 13:43 Rada Spoleczna Szpitala Skład osobowy Rady od dnia 22 czerwca 2003 roku: Przewodniczący Rady Wiesław Olszewski Członkowie Rady Maria Ujazdowska Jacek Kubica Lucyna Andrysiak Stanisław Kufell Mieczysław Karol Naparty Krzysztof Napieraj Jerzy Ortmann Leszek Walczak - a jednak jest -:))) i jest nawet " Lucynka " :))) radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca co na to Rada Spoleczna Szpitala Miejskiego ? 10.04.07, 13:50 bo jak widac - to i tam " politykow " nie brakuje....ale czy beda umieli sie przeciwstawic UKLADOM i wypowiedziec sie niezaleznie ? ..." niezaleznie i bezstronnie " ? .... oj chyba.... radca Odpowiedz Link Zgłoś
mk.naparty Re: W Bizielu inne zasady- Rada Spoleczna Szpita 11.04.07, 08:30 Panie Radca niech Pan nie manipuluje. Po co podaje Pan skład Rady Społecznej Szpitala im. Biziela, w wątku dotyczacym szpitala miejskiego, w sposób sugerujący dodatkowo, że to my jesteśmy odpowiedzialni za tę kontrowersyjną decyzję. Napisałem, że przyjeliśmy inne reguły i w Bizielu to by nie przeszło. Bo nie przeszło już parę razy. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: W Bizielu inne zasady- Rada Spoleczna Szpita 11.04.07, 09:25 mk.naparty napisał: > Panie Radca niech Pan nie manipuluje. - Ja nie manipuluje i nawet nie mam takiego zamiaru > Po co podaje Pan skład Rady Społecznej > Szpitala im. Biziela, w wątku dotyczacym szpitala miejskiego, w sposób > sugerujący dodatkowo, że to my jesteśmy odpowiedzialni za tę kontrowersyjną > decyzję. - Przeciez jasno i wyraznie wynika z tekstu - ktory Pan napisal, ze u Was to nie przeszlo ... wiec nikt tutaj Wam nic nie zarzuca i nie zarzuci .... wrecz przeciwnie.. zaslugujecie jako Rada Spoleczna na uznanie i szacunek i taka byla moja inzencja - aby Was pochwalic > Napisałem, że przyjeliśmy inne reguły i w Bizielu to by nie przeszło. Bo nie > przeszło już parę razy. - tak , tak - oczywiscie... tak to odebralem i za to chcialem Was pochwalic i wyrazic wdziecznosc i uznanie .. .. jednoczesnie z pytaniem - co na to Rada Spoleczna ze Szpitala Miejskiego ? bo zapewne i w Szpitalu Miejskim - takowa Rada Spoleczna istnieje ? .. i chetnie poznalibysmy Jej sklad dziekuje i pozdrawiam serdecznie radca Odpowiedz Link Zgłoś
mk.naparty Re: W Bizielu inne zasady- Rada Spoleczna Szpita 11.04.07, 15:15 Przyjmuję wyjaśnienia, choć z tego co Pan napisał mozna było odnieść wrażenie, że inntencje były inne. Wyjaśniam. Rady społeczne są organem ustawowym publicznych placówek służby zdrowia. Są naprawdę społeczne i ja też traktuję pracę w niej jako zaszczyt. Są powoływane przez organ prowadzący. Dla szpitala Biziela to sejmik województwa, dla miejskiego Rada Miasta Bydgoszczy. Skład rady oczywiście nie jest tajny. Wręcz przeciwnie powinien być publicznie znany, bo właśnie zadaniem rady jest reprezentować interesy pacjentów wobec administracji szpitala. Skład powinien być podany na stronie szpitala. Dlaczego nie jest nie wiem. Skład może a nawet ma obowiązek podać Panu wydział zdrowia w ratuszu. Na decyzję o wynajmie rada musiała wyrazić zgodę. Jakie podejście jest słuszne? Odpowiem pytaniem. Czy komuś udało się zarejestrwać do dentysty na leczenie zębów w ramach usług NFZ w publicznej przychodni, w której gabinet dentystyczny łączy w sobie praktykę prywatną i publiczną. Mnie nigdy. Innych doświadczeń nie posiadam, bo na szczęście zdrowie dopisuje. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: W Bizielu inne zasady- Rada Spoleczna Szpita 11.04.07, 15:33 mk.naparty napisał: > Przyjmuję wyjaśnienia, choć z tego co Pan napisał mozna było odnieść wrażenie, > że inntencje były inne. - alez Bron Boze :) przeciez doskonale Pan wyjasnil i potraktowalem to jako cenne uwagi i informacje. Dzieki temu mozemy bardziej ( my zwykli obywatele) poznac system zarzadzania i kierowania Szpitalem... jak i tym kto i na ile moze cos dla danego szpitala zrobic ...i za to Panu serdecznie jestem wdzieczny > Wyjaśniam. Rady społeczne są organem ustawowym > publicznych placówek służby zdrowia. Są naprawdę społeczne i ja też traktuję > pracę w niej jako zaszczyt. - ciesze sie i milo jest to slyszec :) > Są powoływane przez organ prowadzący. Dla szpitala Biziela to sejmik > województwa, dla miejskiego Rada Miasta Bydgoszczy. Skład rady > oczywiście nie jest tajny. Wręcz przeciwnie powinien być publicznie znany, bo > właśnie zadaniem rady jest reprezentować interesy pacjentów wobec > administracji szpitala. Skład powinien być podany na stronie szpitala. > Dlaczego nie jest nie wiem. - no wlasnie.... szukalem , gdzie tylko sie dalo - ale takowego nie znalazlem. Nigdzie nie znalazlem skladu Rady Spolecznej Szitala Miejskiego w Bydgoszczy. Bardzo to dla mnie dziwne i troche zaskakujace ... bo ja gdybym byl takim czlonkiem Rady Spolecznej Szpitala - to bylbym z tego dumny.... bylby to dla mnie zaszczyt .... i czynilbym wszystko - co tylko mozliwe... aby informowac na biezaco spoleczenstwo ..... ale tutaj jest cos " spolecznego " ale przed Spoleczenstwem sie ukrywa ? (((: ze smutkiem to stwierdzam > Skład może a nawet ma obowiązek podać Panu wydział zdrowia w ratuszu. > Na decyzję o wynajmie rada musiała wyrazić zgodę. Jakie podejście jest > słuszne? > Odpowiem pytaniem. Czy komuś udało się zarejestrwać do dentysty na leczenie > zębów w ramach usług NFZ w publicznej przychodni, w której gabinet > dentystyczny łączy w sobie praktykę prywatną i publiczną. Mnie nigdy. - mnie tez nie > Innych doświadczeń nie posiadam, bo na szczęście zdrowie dopisuje. - dziekuje serdecznie za odwage i szczere oraz bezstronne opinie i wyjasnienia - nam .. zwyklym obywatelom - spolecznenstwu , ktore oczekuje od Sluzby Zdrowia uczciwosci , szczerosci i ludzkiego traktowania - tak biednych jak i bogatych pacjentow - rowno.... w panstwowych - miejskich szpitalach ... rowno .. chyba,ze ktos zbuduje sobie szpital prywatny i tam za wlasne prywatne pieniadze - bedzie przyjmowal i na to wystawi cennik... to juz jego prywatna sprawa.... i nawet gdyby mial " zlote lozka " i pobieral za to krocie - to jesli kogos na to stac .... moze za to wszystko palcic pozdrawiam Pana bardzo serdecznie oraz ogromne slowa podziekowania za szczera i jakze tresciwa wypowiedz radca Odpowiedz Link Zgłoś
mudah Re: W Bizielu inne zasady 11.04.07, 17:10 Rada Spoleczna Szpitala? Mam nadzieje, ze to zart. Czy nie byloby lepiej aby szpitalem zarzadzal manager? Dobry manager? Czy dlugi szpitala sa zasluga "Rady Spolecznej"? Polacy to taki dziwny narod, chcieliby dobrze ale rowno. :) Moze szanowny expercie, czlonku "Spolecznej Rady" (slyszy sie jak Rada Robotniczo Chlopska) wyjasnisz co zlego w tych "tego typu praktykach" ? Czy wynajecie sali ZA PIENIADZE placone szpitalowi to sytuacja niejasna i dwuznaczna? Czy przypadkiem te pieniadze nie moglyby polepszyc szans zwyklych pacjentow. Widocznie spoleczej radzie pieniadze smierdza. Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: Sale operacyjne do wynajęcia 11.04.07, 09:39 Rozumiem że pałasz taką nienawiścią do lekarzy że wizja tego że mogliby w uczciwy i przejrzysty sposób dodatkowo zarobić napawa cię przerażeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Podstawowe zagadnienie - stawka za wynajęcie... 11.04.07, 09:48 Jeżeli zostanie ustalona na odpowiednio wysokim poziomie (czyli rynkowym i zgodnym z wartością sprzętu i jego amortyzacją) to pomysł umrze śmiercią naturalną bo żaden pacjent nie zapłaci tyle za operację... Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: 11.04.07, 16:56 O! Nie wiedziałam, że Bill Gates wykupuje teraz sale operacyjne;) Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: 22.04.07, 20:32 rokoman napisał: > Zapłaci - Bill Gates ! -:))) dobre radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Podstawowe zagadnienie - stawka za wynajęcie. 11.04.07, 15:08 ethanak napisał: > Jeżeli zostanie ustalona na odpowiednio wysokim poziomie (czyli rynkowym i > zgodnym z wartością sprzętu i jego amortyzacją) to pomysł umrze śmiercią > naturalną bo żaden pacjent nie zapłaci tyle za operację... - cos mi sie dziwny wydajesz ethanaku... bardzo dziwny nie o wynajmowanie sal operacyjnych tutaj chodzi - ale o " prywatyzacje za darmoche z kasy pacjentow " ... co ??? ethanaku - zbyt aktywny jestes przeciwko samym pacjentom.... czyz juz nie dawales wielokrotnie tego swiadectwa ? radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Rada Spoleczna Szpitala Miejskiego w Bydgoszczy 11.04.07, 15:38 czy ktos wie - gdzie mozna sie zapoznac kto jest w tej Radzie ? radca Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: Podstawowe zagadnienie - stawka za wynajęcie. 11.04.07, 22:52 > - cos mi sie dziwny wydajesz ethanaku... bardzo dziwny > nie o wynajmowanie sal operacyjnych tutaj chodzi - ale o " prywatyzacje > za darmoche z kasy pacjentow " ... co ??? No właśnie - co?? O czym ty w ogóle piszesz? Prywatyzacja za darmochę z kasy pacjentów?? Czy któs tu w ogóle mówi o prywatyzacji (wyjaśnienie specjalnie dla ciebie by wydajesz się nie rozumieć tego pojęcia - prywatyzacja to sprzedaż mienia państwowego w prywatne ręce)? Co według ciebie wspólnego ze sprzedażą ma najem? I jak coś może być za darmochę i jednocześnie za "kasę pacjentów"? Nie wiem czy wiesz ale pacjent płaci lekarzowi i nazywa się to wynagrodzeniem za wykonaną pracę. Już niejednokrotnie dałeś wyraz swojej nienawiści do lekarzy - rozumiem że uważasz że lekarze powinni pracować za darmo. > ethanaku - zbyt aktywny jestes przeciwko samym pacjentom.... czyz juz nie > dawales wielokrotnie tego swiadectwa ? > radca Nie , nigdy nie byłem jak to nazywasz w swoich rojeniach , przeciw pacjentom. W przeciwieństwie do ciebie staram się dostrzegać patolgie w służbie zdrowia nie tylko po stronie lekarzy ale ty w swoim zacietrzewieniu nie jesteś w stanie słuchać kogokolwiek innego poza sobą.Żal mi ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
radca wielka policyjna kontrola w szpitalach ...... 13.04.07, 23:14 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4059124.html cytat: " Policja przeszukała 66 szpitali w 13 województwach oraz dwie siedziby Narodowego Funduszu Zdrowia. Jak się dowiedział RMF FM, akcja ma związek ze śledztwem w sprawie afery korupcyjnej w służbie zdrowia....." - eeeech, smutne to wszystko... i zal wielki radca Odpowiedz Link Zgłoś
nike_air_max Re: wielka policyjna kontrola w szpitalach ...... 22.04.07, 18:17 Ja się pytam- no i co z tego, że przeszukali?? Czy coś znaleźli? Ty radca jesteś zaślepiony i posuwasz się do insynuacji takich jak większość mediów typu: Łowcy skór, zabijający dr Marek G, eksperymenty prof. Jedrzejczaka itp Potem jeszcze prokurator występuje i opowiada "sprawa jest rozwojowa i wielowątkowa....." Dzięki PISmenom i ich obsesji układu, którego im bardziej nie ma tym bardziej jest w tym pięknym kraju ludzie zaczynają powoli popadać w paranoję. Zaraz pewnie skomentujesz, że niewinni się nie mają czego obawiać......... stalinowcy i enkawudziści też tak mówili. Ogólnie rzecz biorąc w medycynie dzieje się nienajlepiej i o tym każdy wie. Niektórzy biorą łapówki bo sam takich spotkałem. Niektórzy otrzymują prezenty. Niektórzy zarabiają 20 tysi ale znaczna większość o wiele wiele mniej. Jakby jednak nie patrzeć znakomita większość ludzi idzie do szpitala czy przychodni na nfz i nie płaci ani grosza ani nad ani pod stołem. A w kolejkach to się różne rzeczy opowiada. Jest jeszcze jedna sprawa: wszyscy wiedzą, że szynka parmeńska nie kosztuje tyle co salceson i to akceptują a w temacie ochrony zdrowia utrzymywana jest fikcja powszechnego wpieprzania delikatesów w cenach rodem z biedronki czy innego lider price'a. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: wielka policyjna kontrola w szpitalach ...... 22.04.07, 18:31 nike_air_max napisał: > Ja się pytam- no i co z tego, że przeszukali?? > Czy coś znaleźli? > Ty radca jesteś zaślepiony i posuwasz się do > insynuacji takich jak większość mediów typu: > Łowcy skór, zabijający dr Marek G, > eksperymenty prof. Jedrzejczaka itp - nie jestem zaslepiony, poprostu przezylem na wlasnej skorze - i wiem jak to bywa za kulisami oraz jakie rozmaite przestepstwa sa popelniane w polswiatku medycznym.... i uwierz , ze wiem co i oczym pisze > Potem jeszcze prokurator występuje i opowiada > "sprawa jest rozwojowa i wielowątkowa....." - to co ? to zle ? a moze mial ukrecac sprawy - jak to czyniono w bydgoskim srodowisku ? oraz w wojskowym wymiarze niesprawiedliwosci ? > Dzięki PISmenom i ich obsesji układu, którego > im bardziej nie ma tym bardziej jest > w tym pięknym kraju ludzie zaczynają powoli popadać > w paranoję. - oj dziwnych slow uzywasz - bo co rusz widzimy sprawy takie , ktore bylyby tuszowane nadal - bo jest to silne lobby, ktore ma swoje macki w roznych srodowiskach .... "macki osmiornicze" >Zaraz pewnie skomentujesz, że niewinni się nie mają czego obawiać......... > stalinowcy i enkawudziści też tak mówili. - dziwne... bo akurat oni nie mowili, a jak mowili - to wiemy > Ogólnie rzecz biorąc w medycynie dzieje się > nienajlepiej i o tym każdy wie. Niektórzy > biorą łapówki bo sam takich spotkałem. Niektórzy > otrzymują prezenty. Niektórzy zarabiają 20 tysi > ale znaczna większość o wiele wiele mniej. > Jakby jednak nie patrzeć znakomita większość > ludzi idzie do szpitala czy przychodni na nfz > i nie płaci ani grosza ani nad ani pod stołem. - no wiec ? > A w kolejkach to się różne rzeczy opowiada. - tak ? a to co ja opowiadam i opisuje publicznie - to co ? to tez klamstwa ? bo jestem gotowy w kazdej chwili publicznie to powtorzyc.... tylko,ze wielu boi sie o siebie i ze strachu nie chce mowic.... strach i zastraszanie daje znac o sobie radca Odpowiedz Link Zgłoś
nike_air_max Re: wielka policyjna kontrola w szpitalach ...... 22.04.07, 22:20 radca napisał: > - nie jestem zaslepiony, poprostu przezylem na wlasnej skorze - i wiem jak to > bywa za kulisami oraz jakie rozmaite przestepstwa sa popelniane w polswiatku > medycznym.... i uwierz , ze wiem co i oczym pisze - masz rację, użyłem złego słowa- powinno być, że jesteś nieobiektywny. Twoją historię znam bo opowiadasz ją od kiedy odwiedzam to forum. Pamiętam też, że jesteś oporny na perswazję i wyznajesz teorię spisku.... > - to co ? to zle ? a moze mial ukrecac sprawy - jak to czyniono w bydgoskim > srodowisku ? oraz w wojskowym wymiarze niesprawiedliwosci ? - jw. > - oj dziwnych slow uzywasz - bo co rusz widzimy sprawy takie , ktore bylyby > tuszowane nadal - bo jest to silne lobby, ktore ma swoje macki w roznych > srodowiskach .... "macki osmiornicze" - lobby? osmiornica, układ... człowieku opamiętaj się > > A w kolejkach to się różne rzeczy opowiada. > > - tak ? a to co ja opowiadam i opisuje publicznie - to co ? to tez klamstwa ? > bo jestem gotowy w kazdej chwili publicznie to powtorzyc.... tylko,ze > wielu boi sie o siebie i ze strachu nie chce mowic.... strach i zastraszanie > daje znac o sobie - niektórzy po prostu mają inne spojrzenie na rzeczywistość, niektórzy również dopuszczają (wyobraź sobie)posiadanie odmiennego zdania na różne tematy Odpowiedz Link Zgłoś