Dodaj do ulubionych

Dość prowokacyjnych wątków rodem z Torunia

IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.01, 22:57
Nie wiem, czy zauważyliście, ale na naszym forum pojawia się ostatnio coraz
więcej głupich wątków inicjowanych przez ludzi z Torunia, których celem jest
wywołanie, czy też sprowokowanie jakiejś nerwowej reakcji ze strony
bydgoszczan. Dotyczą one głównie zupełnie wydumanej i paranoicznej megalomanii
bydgoszczan, którzy rzekomo chcą zaanektować Toruń, czyniąc z niego dzielnicę
Bydgoszczy, albo powiększyć liczbę mieszkańców naszego miasta, żeby konkurować
z wielkimi metropoliami, itp. Sam przyznaję, że parę razy zirytowały mnie te
posty i odpowiedziałem na nie dość ostro, choć nie wulgarnie. Rozumiem, że nie
każdy z forumowiczów musi być członkiem NetBiT-u, ale chyba nie ma podstaw do
podsycania jakichs prawdziwych, czy też urojonych animozji i stereotypów.
Szczególnie celują w tym niejaki Luc, polonus i d-k- wszyscy z Torunia, którzy
próbują leczyć swoje kompleksy na forum bydgoskim. Nie ma chyba rady na takich
idiotów, jedynym wyjściem jest pewnie zignorowanie ich, bo o niewpuszczaniu na
nasze forum nie może być przecież mowy. A Wy co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ted® Re: Dość prowokacyjnych wątków rodem z Torunia IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 27.11.01, 23:30
      strasznie powaznie podszedles do tematu, a to byly przeciez zarty
      a nawet jesli nie, to nie nasz problem (chyba ze jestes medykiem;)
      • Gość: LIlSnake Re: Dość prowokacyjnych wątków rodem z Torunia IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.01, 23:54
        Gość portalu: Ted® napisał(a):

> strasznie powaznie podszedles do tematu, a to byly przeciez zarty
        > a nawet jesli nie, to nie nasz problem (chyba ze jestes medykiem;)

Wiesz, żarty- nie żarty... czasami po prostu nie w dobrym guście. poza tym
        obserwuję też, co te osoby wypisują na swoim własnym forum podsycając tylko
        niechęć do Bydgoszczy. W sumie mało mnie to obchodzi, ale nie widze sensu w takim
        jątrzeniu. Może ktoś mi to wytłumaczy?

• Gość: fin Re: Dość prowokacyjnych wątków rodem z Torunia IP: *.atr.bydgoszcz.pl 28.11.01, 07:51
          Gość portalu: LIlSnake napisał(a):
          > Wiesz, żarty- nie żarty... czasami po prostu nie w dobrym guście. poza tym
          > obserwuję też, co te osoby wypisują na swoim własnym forum podsycając tylko
          > niechęć do Bydgoszczy.

Nie zgadzam się z tym, co Ty piszesz. Forum jest własnie po to (moim zdaniem) by dyskutować o
          drażliwych sprawach. A niechęci do Bydgoszczy w Toruniu naprawdę podsycać nie trzeba. Chyba
          każdy patrzący obiektywnie to przyzna.
          Mnie wkurzają Torunianie, którzy podszywając się pod nicki innych robią gnój na naszy podforum
          żużlowym i do spółki z artihem zrobili z tego miejsca niezłe bagno.
          • Gość: atomski Re: Dość prowokacyjnych wątków rodem z Torunia IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 28.11.01, 13:28
            Masz rację fin.
            Trochę pobuszowałem w Toruniu .Nigdzie w Polsce nie ma tak intensywnej
            tendencji do podszywania się pod kogoś ,codziennego zmieniania nicków ?
            Czy to jeszcze jakieś pozostałości z czasów konspiracji ???

Hej torunianie wojna już się skończyła !!!!!!!!
            • Gość: atomski Re: Dość prowokacyjnych wątków rodem z Torunia IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 28.11.01, 13:31
              ...w 45
              Chyba,ze jeszcze trwa podziemie solidarnościowe ?
    • Gość: polonus A co jesli on a nie sa z Torunia - co wtedy ???? IP: 198.138.227.* 28.11.01, 15:27
      Gość portalu: LilSnake napisał(a):

> Nie wiem, czy zauważyliście, ale na naszym forum pojawia się ostatnio coraz
      > więcej głupich wątków inicjowanych przez ludzi z Torunia, których celem jest
      > wywołanie, czy też sprowokowanie jakiejś nerwowej reakcji ze strony
      > bydgoszczan. Dotyczą one głównie zupełnie wydumanej i paranoicznej megalomanii
      > bydgoszczan,
      ale przeceiz macie ta megalomanie, w jakim miescie sa watki pt. Na ktorym miejscu
      Bydgoszcz, Metropolia Bydgoszcz, Metro w Bydgoszczy itp. przeciez to jest
      smieszne, jak ktos z zewnatrz to poczyta moze tylko wybuchnac smiechem, zbyt
      osobiscie do tego podchodzisz, a Bydgoszcz slynie z megalomani i ie ma w tym nic
      zlego nie trzeb asie tego wstydzic, tak jak Torun slynie z rowniania do dolu i
      braku ambicji, papatrz na wasze forum w kontekscie tego co pisza w innych duzych
      miastach, padniesz ze smiechu.

>którzy rzekomo chcą zaanektować Toruń, czyniąc z niego dzielnicę
      a brakuje takich wpisow???
      > Bydgoszczy, albo powiększyć liczbę mieszkańców naszego miasta, żeby konkurować
      > z wielkimi metropoliami, itp. Sam przyznaję, że parę razy zirytowały mnie te
      przeciez to sa wasze wpisy, co cie w nich denerwuje?

> Szczególnie celują w tym niejaki Luc, polonus i d-k- wszyscy z Torunia, którzy
      i to jest wlasnie twoj emaly swiatek polonus ani nie zmienia nikow ani nie jest z
      Torunia, tylko z miasta 5 razy wiekszego niz Bydzia, dlatego peka ze smiechu na
      waszym forum i z tego powodu lubi je odwiedzac. You are so funny.

> próbują leczyć swoje kompleksy na forum bydgoskim. Nie ma chyba rady na takich
      > idiotów,
      to ze rozbawia mnie do lez Wasza niespelniona ambicja nie swiadczy ze jestem
      idiota, mysle ze twoja zlosc jest po prostu wyrazem malomiasteczkowej zawisci :)

> nasze forum nie może być przecież mowy. A Wy co o tym sądzicie?
      ja sadze ze zabardzo sie ekscytujesz, odwiedz kilka forum wyobraz sobie ze nie
      jestes z Bydgoszczy i moze wtedy uda ci sie dosttrzec tem specjalny kilmat w
      Bydgoszczy, tej niespelnionej ambicji.
      To Bydgoskei gazety przy podziale wojewodztw pisaly ze Bydgoszcz 600k agormeracja
      musi byc stolica, bo wioska Torun ma tylko 60k. Tak to gazety pisaly, czujesz
      klimat. Przeceiz wielu tak u Was mysli.
      To o czyms swiadczy.
      Moim celem nie bylo urazenie Twojej ambicji, tylko chialem pomoc ci spojrzec na
      to z szerszej perspektywy, nie malomiasteczkowej.
      Istnieja wieksza miasta niz Bydgoszcz nie posaidajace polowy tej ambicji.

Zdrowionka.
      • Gość: fin Re: A co jesli on a nie sa z Torunia - co wtedy ???? IP: *.atr.bydgoszcz.pl 28.11.01, 16:37
        Gość portalu: polonus napisał(a):
        > To Bydgoskei gazety przy podziale wojewodztw pisaly ze Bydgoszcz 600k agormerac
        > ja musi byc stolica, bo wioska Torun ma tylko 60k. Tak to gazety pisaly, czujesz
        > klimat. Przeceiz wielu tak u Was mysli.

Wiesz co polonus, usiłujesz z siebie robić swiatowca a piszesz takie bzdety, że słabo się robi.
        Jakie bydgoskie gazety pisały podobne bzdury jak Ty napisałes powyżej? Przecież sam wiesz że
        kłamiesz. I po co to robisz? Wymyslasz nieprawdziwe rzeczy i wmawiasz wszystkim, że to prawda
        tylko po to, by uwiarygodnić swoje teorie. Przyhamuj trochę.
        • Gość: polonus Re: A co jesli on a nie sa z Torunia - co wtedy ???? IP: 198.138.227.* 28.11.01, 19:40
          > Wiesz co polonus, usiłujesz z siebie robić swiatowca a piszesz takie bzdety, że
          > słabo się robi.
          ja tylko powtarzam te bzdety ktore pojawily sie w swoim czasie w ktorejs z
          regionalnych gazet, niestety nie zachowalem sobie kopii, czego zaluje, ale glosno
          byla o tych racunkach swojego czasu, oj glosno.

> Jakie bydgoskie gazety pisały podobne bzdury jak Ty napisałes powyżej? Przecież
          > sam wiesz że
          > kłamiesz.
          niestety nie klamie.
          I po co to robisz?
          a to inne pytanie, dla zabawy, bo bawi mnie wasza megalomania.
          > tylko po to, by uwiarygodnić swoje teorie. Przyhamuj trochę.
          Szkoda ze nie pamiatasz, ale naprawde jedna z gazet podala taka rewelacje.
          Nie potzrebnie sie podpalasz. Nie takie bzdury pisano w gazetach.
          A faktem jest ze wielu Bydgoszczan swojego czasu przypuszalo ze Bydgoszcz jest o
          wile wieksza a Torun o wiele mniejszy niz jest naprawde, skas sie to
          przypuszczenia wziely, nie sadzisz, tylko nie mow ze o tym mniemaniu tez nie
          slyszales i sie nie spotkales.
      • Gość: LilSnake Re: A co jesli on a nie sa z Torunia - co wtedy ???? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.01, 19:02
        Jeśli nie są z Torunia, to to samo się do nich odnosi. Możesz sobie być nawet z
        Montrealu, mam to gdzieś, tylko nie widzę sensu, żebyś bruździł tu na naszym
        forum. Jeśli już chcesz podnieśc jakąś kwestię o stosunku Torunia do Bydgoszczy
        lub na odwrót, to zrób to w jakiś inteligentniejszy sposób, a nie imputuj
        ludziom poglądów, których nie mają.
        • Gość: ochman Re: A co jesli on a nie sa z Torunia - co wtedy ?? IP: 194.203.162.* 28.11.01, 19:09
          dlaczego dyskutujecie z ludzmi takimi jak polonus juz po tym jak wezwaliscie do ich ignorowania?

"You are so funny." - nie rozpoznajecie stylu? to jest dopiero malomiasteczkowosc ktora liznela troche
          wiekszego swiata :-)))
          • Gość: atomski Re: A co jesli on a nie sa z Torunia - co wtedy ?? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.01, 23:32
            To przestaje byc smieszne gdy Alicja Grześkowiak obnosi się z nienawiscią do
            Bydgoszczy.Podburza. Szczyci się publicznie tym,że jej noga nie stąpnęła w
            Bydgoszczy(choć ostatnio pech chciał,że jednak stąpnęła).Wrzask jej i jej
            podobnych (polonusa np w internecie),zacietrzewienie, odnosi taki skutek,że
            przeciętny Polak mysli,że dzieli nas 100-150 km odległości i spotykamy takie
            wypowiedzi jak :np pana posła Bronisława Cieślaka (por. Borewicz ) ,który w
            telewizji się przyznał,że to Toruń jest dwukrotnie większy od Bydgoszczy i nie
            rozumie dlaczego Bydgoszcz chce być stolicą województwa (wypowiedź pochodzi z
            wiadomego czasu) ?
            To wcale mnie nie bawi...
            Nie chcę wojować z Toruniem ,ale z takimi kompleksami jak wyżej
            widać,zawiścią ,jakimś tanim zacietrzewieniem -chętnie i wcale nie na żarty ...
    • rhemek Re: Dość prowokacyjnych wątków rodem z Torunia 28.11.01, 23:39
      A moze oni po prostu cierpia na kompleks nizszosci, i tak im sie on objawia?
      Rhemek
      • Gość: Luc do LilSnake IP: *.montreal94.dialup.canada.psi.net 29.11.01, 04:29
        Snake, co ty jestes taka zmija i wkurza cie, ze ludzie mieszkajacy poza Bydgoszcza wchodza
        na bydgoskie forum !!! zyczylbys sobie, zeby stworzyc bydgoskie forum-getto, na ktore
        mieliby wylacznie wstep ludzie z wpisem w dowodzie o zameldowaniu ( na stale ) w
        Bydgoszczy :)))) powszechnie uwaza sie ze malomiasteczkowosc czy zasciankowosc maja
        swoje granice; nietety twoja zasciankowosc ich nie ma :))) wielki smutek !!!
        • rhemek Re: do LilSnake 29.11.01, 10:19
          Nie znam cie luc, ale twoje wypowiedzi sa dowodem tego, ze czujesz kompleks
          nizszosci wzgledem Bydgoszczy. i tyle.
          • Gość: polonus Re: do LilSnake IP: 198.138.227.* 29.11.01, 15:22
            rhemek napisał(a):

> Nie znam cie luc, ale twoje wypowiedzi sa dowodem tego, ze czujesz kompleks
            > nizszosci wzgledem Bydgoszczy. i tyle.
            Twoj problem polega na tym ze kazdy kto ma inne zdanie czuje kompleks nizszosci,
            obudz sie bracie megalomanie, przestan sobie schlebiac, sa setki wiekszych
            tysiace ladniejszych miast, zamieszkanych przez skromniejszych ludzi o mniej
            wybujalych aspiracjach.
            Usmiechnij sie i nie bierz naszych zartobliwych uwag tak serio.
            Bo mieszkancy swiata naprawde nie sa tak malomiasteczkowi jak chcialbys ich
            wiedziec i naprawde nikt nie czuje kompleksu do Bydgoszczy :)

Chyba ze mieszkancy Solca Kujawskiego...
            • artihin Re: do LilSnake 29.11.01, 15:46
              Nasz gościu ze świata.Czemu przeszkadzają ci nasze -jak to nazywasz- wybujałe
              ambicje ?
              Człowieku -już wspominałem przecież- tylko dzięki takim ambicjom powstało Las
              Vegas,Brasil czy nasza Gdynia !!!
              4/5 Paryżan zobaczywszy wieżę zbudowaną w samym centrum ich pięknego miasta ,
              była zbulwersowana tym brzydactwem !!Eiffel byłby spłonął na stosie,gdyby
              zbudował to coś 100 lat wcześniej. Jakiej odwagi był to konstruktor i
              inwestor ??
              Może po prostu jesteś za malutki na ambicje ? Może przy zmywaniu garów ,czy
              opiece nad dziećmi w USA nie trzeba żadnych ambicji i dlatego dziwisz się ,że
              ktoś je ma ????
              • Gość: polonus Re: do LilSnake IP: 198.138.227.* 29.11.01, 18:51
                artihin napisał(a):

> Nasz gościu ze świata.Czemu przeszkadzają ci nasze -jak to nazywasz- wybujałe
                > ambicje ?
                wcale mi nie przeszkadzaja, wrecz przeciwnie, to wlasnie dzieki nim zciagneliscie
                moje zainteresowanie, forum jednych miast wybijaja sie chamstwem innych pustymi
                watkami a wasze ambicja. Probowalem po prostu pozartowac i okazalo sie ze nie
                wolno.

> Człowieku -już wspominałem przecież- tylko dzięki takim ambicjom powstało Las
                > Vegas,Brasil czy nasza Gdynia !!!
                wszsystkoprawa, tylko niektorzy w imie zle pojetej ambicji falszuja historie i a
                to juz nie dobrze trza interweniowac :)

> Może po prostu jesteś za malutki na ambicje ? Może przy zmywaniu garów ,czy
                > opiece nad dziećmi w USA nie trzeba żadnych ambicji i dlatego dziwisz się ,że
                > ktoś je ma ????

Bracie zdziwil bys sie w jak powaznej firmie pracuje i jak powazne rzeczy robie,
                niestety nie moge z toba sie podzielic, security...
                Wiec ambicji podobnie jak tobie mi nie brakuje.

Zycze spelnienia ambicji i zeby one nie zastapily zdrowego rozsadku w
                wypowiedziach.

• Gość: atomski Do bojówki podziemia i polonusa IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.01, 19:53
                  artihin czemu używasz moich przykładów ???? Chcę tantiemów !!!!

Znowu jakaś konspiracyjna gierka ???
                  Podziemie ciągle walczy ??

Polonus byłeś toruniakiem,prawda ? To nie były żarty tylko takie sąsiedzkie
                  dopieprzanie do pieca ? Za stare czasy ?

• Gość: d-k Re: Do bojówki podziemia i polonusa IP: 217.96.43.* 29.11.01, 23:29
                    Polonus nie przejmuj sie .Oni doprawdy sa malutcy.Pozdrawiam Cie i zycze samych
                    przyjemnosci w Montrealu.
                • Gość: Ted® Re: do LilSnake IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 29.11.01, 23:54

> Probowalem po prostu pozartowac i okazalo sie ze nie wolno.
                  >
                  wolno jak najbardziej, co prawda nie nazwalbym tego zartowaniem raczej
                  ironizowaniem i niespecjalnie mnie ubawiles ale zapraszam czesciej to sobie razem
                  poironizujemy (jak mnie temat wciagnie;))
                  pozdrawiam
    • Gość: LilSnake Re: Dość prowokacyjnych wątków rodem z Torunia IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.01, 23:39
      Pozdrawiam Was wszystkich, którzy zechcieliście dołożyć tutaj swoje 3 grosze.
      Oczywiście, jak przypuszczałem, wątek uaktywnił 3 największych posiadaczy
      kompleksów z Torunia, czyli Luca (obecnie Montreal; a propos: wiecie, że na
      Toruń koledzy z Bydgoszczy pracujący w Urzędzie Marszałkowskim
      mówią "Toronto"? :) ), polonusa i d-k, którzy wręcz zioną nienawiścią do
      naszego pięknego miasta (którego wcale za piękne uważać nie muszą osobiście).
      Przypuszczam, że jak już tu ktoś nadmienił, są to osoby pokroju naszej wielce
      podróżującej pani marszałek, której stopa- niestety- całkiem niedawno skaziła
      ziemię naszego miasta, a konkretnie płytę naszego lotniska. Zawsze mówię, że
      kompleksy trzeba leczyć, ale chłopacy- nie na forum!- są od tego lekarze.
      • Gość: Luc Re: Do Lil Zmiji IP: *.montreal82.dialup.canada.psi.net 30.11.01, 00:13
        Dziekuje za informacje na temat nieformalnej nazwy Torunia ( Toronto - a to dlaczego ???
        czyzby braterstwo dusz ?? )). Dla wyjasnienia, ja nie mam kompleksow i........nie pochodze
        z Torunia. Watek mnie zainteresowal bo taki pseudo wielkomiejski :)))
        pozdrawiam
        • artihin Re: Do Lil Zmiji 30.11.01, 10:02
          Lil nie przejmuj sie .Oni doprawdy sa malutcy.Pozdrawiam Cie i zycze samych
          przyjemnosci .
        • Gość: LilSnake Re: Do Lil Zmiji IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.01, 01:09
          Żmija to viper, a snake to wąż. Mała różnica :)

• Gość: polonus Re: Dość prowokacyjnych wątków rodem z Torunia IP: 198.138.227.* 30.11.01, 15:20
        Gość portalu: LilSnake napisał(a):

> mówią "Toronto"? :) ), polonusa i d-k, którzy wręcz zioną nienawiścią do
        > naszego pięknego miasta (którego wcale za piękne uważać nie muszą osobiście).
        2-wie poprawki, Bydgoszcz nie jest pieknym miastem (megalomania ci zaslania
        zdrowy rozsadek) i nie jest prawda jakoby ze nienawidze Bydgoszczy (skad to
        wziales, chyba nie rozumiesz moich postow). W przeciwienstwie do twoich czarno-
        bialych wypowiedzi (Bydzia biala, Torun czarny) moje sa szare staram sie byc
        obiektywny, niestety to cie przerasa bo to wymaga perspektywy horyzontow i
        wlozenia procesu myslowego zamiast stadionowych emocji i taniej pyskowki. Zal mi
        ciebie bracie... Przynosisz wstyd swojej "pieknej agromeracji".

> kompleksy trzeba leczyć, ale chłopacy- nie na forum!- są od tego lekarze.
        i z tym sie zgadzam w pelni, musisz miec straszne aby uwierzyc ze Bydzia to pepek
        swiata, proponuje powolac fundusz dla ciebie, zebys zobaczyl pare innycm miast,
        rozszerzysz sobie choryzonty i wtedy pogadamy. :)
        Bo narazie bardzo malomiasteczkowy jestes, oj bardzo.
        • Gość: maciej Re: Dość prowokacyjnych wątków rodem z Torunia IP: 192.168.1.* 30.11.01, 19:02

> Gość portalu: LilSnake napisał(a):
          >
          > > mówią "Toronto"? :) ), polonusa i d-k, którzy wręcz zioną nienawiścią do
          > > naszego pięknego miasta (którego wcale za piękne uważać nie muszą osobiści
          > e).
          > 2-wie poprawki, Bydgoszcz nie jest pieknym miastem (megalomania ci zaslania
          > zdrowy rozsadek) i nie jest prawda jakoby ze nienawidze Bydgoszczy (skad to
          > wziales, chyba nie rozumiesz moich postow). W przeciwienstwie do twoich czarno-
          > bialych wypowiedzi (Bydzia biala, Torun czarny) moje sa szare staram sie byc
          > obiektywny, niestety to cie przerasa bo to wymaga perspektywy horyzontow i
          > wlozenia procesu myslowego zamiast stadionowych emocji i taniej pyskowki. Zal m
          > i
          > ciebie bracie... Przynosisz wstyd swojej "pieknej agromeracji".
          >
          > > kompleksy trzeba leczyć, ale chłopacy- nie na forum!- są od tego lekarze.
          > i z tym sie zgadzam w pelni, musisz miec straszne aby uwierzyc ze Bydzia to pep
          > ek
          > swiata, proponuje powolac fundusz dla ciebie, zebys zobaczyl pare innycm miast,
          >
          > rozszerzysz sobie choryzonty i wtedy pogadamy. :)
          > Bo narazie bardzo malomiasteczkowy jestes, oj bardzo.

Ciekawy jest twoje IP.
          A ta twoja praca jest bardzo interesująca jak cały czas siedzisz w iternecie.
          Liściki które wysyłasz mają godzinę 23 z groszem, w stanach jest 17.
          Odsłoń wreszcie przyłbicę, bo Ciebie namierzę i podam Twoje parametry do
          wiadomości wszystkich.

• Gość: LilSnake Re: Dość prowokacyjnych wątków rodem z Torunia IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.01, 01:07
          A Ty jak zwykle żałosny...

Mam prawo do uważania Bydgoszczy za piękne miasto, bo jest to MOJE miasto, do
          którego jestem bardzo przywiązany. Jestem tu teraz właściwie chwilowo. Na
          stałe mieszkam w Kopenhadze, która jest miastem o wiele piękniejszym niż
          Bydgoszcz i Toruń razem wzięte, i w ogóle podobno jednym z 10 najpiękniejszych
          miast świata. Ale mimo wszystko nigdy nie będę tam sie czuł tak, jak właśnie w
          Bydgoszczy, choć dobrze mi się mieszka w Danii. Bo co tak naprawdę stanowi o
          pięknie miasta? Myślę, że są to zupełnie subiektywne odczucia i wiążą się
          głównie ze sferą przeżyć emocjonalnych, które z kolei wiązą się z konkretnymi
          miejscami, w których zaszły.

Osobiście nie podoba mi się Toruń, który znam dobrze, bo przecież nie jest
          daleko i nie raz tam byłem. Owszem ładna Starówka, parę fragmentów, widok z
          drugiej strony Wisły- i to właściwie wszystko! A w Bydgoszczy podoba mi się
          znacznie więcej. Jest miastem ciekawszym jeśli spojrzeć na ulokowanie centrum
          (Wyspa Młyńska) i położenie geograficzne (naokoło kompleksy leśne, pradolina
          Wisły). Ale, jak mówię, to tylko moja opinia. Ja nie rozgłaszam na Waszym
          forum, jak bardzo mi się nie podoba Toruń i nie wyszydzam, tak jak Ty i Tobie
          podobni, wszystkiego, co powie się tu dobrze o moim mieście. To również chyba
          kwestia kultury, której Ty najwyraźniej nie posiadasz.

Na koniec chcę tylko dodać, że nie uważam Bydgoszczy za metropolię- jest po
          prostu miastem średniej wielkości, w porównaniu do prawdziwych metropolii-
          małym miasteczkiem. Myślę, że Bydgoszcz nigdy metropolii nie stworzy ani sama,
          ani z Toruniem. Ale i tak ją kocham i dla mnie jest piękna, a Ty nie musisz się
          z tym zgadzać, mógłbyś to po prostu przemilczeć.

Pozdrawiam,

LilSnake

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka