towarzystwobydgoskie 19.04.07, 08:06 Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów! Oficjalnie prezentuje nową stronke o Zalewie Koronowskim: www.zalewkoronowski.go.pl Zapraszam na chwilę wytchnienia!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
towarzystwobydgoskie Re: Zalew Koronowski 19.04.07, 11:31 Dziekuje serdecznie zapraszam wszystkich!!! Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: Zalew Koronowski 19.04.07, 17:38 gratuluje ...mapa nie tylko zeglarsko ale i rowerowo sie przyda!! pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
keny_1 Re: Zalew Koronowski 19.04.07, 18:07 Nie rozumie jednego od samej Mroczy piekne jezora do samego Zalewu ,tyle jezior a nikt nie umie tego Wypromowac.Lata 70 jezdzilismy tylko do Pieczysk ladna plaza i fajny pomostnie wiem jak teraz tam wyglada .Bylismy zawsze goscmi osrodka z ZZR.Romet tam mielismy miejsce pod namiot za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
bocianowski1 Re: Zalew Koronowski 20.04.07, 07:23 No cóż, może odpowiedzią na Pana pytanie bedzie fakt że Zalew To największy zbiornik w okolicy i przynajmniej jeśli chodzi o żeglarstwo to on wygrywa i trzeba go promowac i walczyć o jak najwięcej atrakcji dla niego a co za tym idzie dla nas. Np. droga wodna Bydgoszcz- Zalew;) Pozdrawiam Wszystkich miłośników wody i zapraszam www.zalewkoronowski.go.pl Odpowiedz Link Zgłoś
0maniek0 Re: Zalew Koronowski 14.06.07, 21:40 uatrakcyjniac?...na razie uatrakcyjnily go stare dziady z pobliskich dzialek, ktore to zalatwily zakaz dla motorowek i skuterow Odpowiedz Link Zgłoś
towarzystwobydgoskie Re: Zalew Koronowski 24.04.07, 19:54 Zapraszam zapraszam i cały czas promuje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
altstadt Re: Zalew Koronowski 24.04.07, 21:01 Moze byc. Tylko troche ciezko czyta sie te male literki na tym niebieskim blacie. Czekam tez na galerie. Odpowiedz Link Zgłoś
12ewa2 Re: Zalew Koronowski 25.04.07, 21:48 jestem rodowitą koronowianką i chciałabym opisać swoje rozżalenie stanem Zalewu Koronowskiego. Dzisiaj po przeczytaniu artykułu w gazecie o reklamowaniu sie w internecie o mało co nie spadłam z przysłowiowego krzesła. Chce zwrócić sie do osób które są pracownikami Urzędu Gminy w Koronowie, aby coś reklamować należy mieć pokrycie słów z rzeczywistością!!!!. Stan wód, plaż i pomostów jest w stanie opłakanym. Jako nastolatka mogłam wybierać na jaka plaże sie wybiorę czy; Tuszyny gdzie nawet był "basen"( ogrodzony był w całości siatka plastikową) do którego prowadziły schody, Zatoczka, Siatka, Samociążek i piekne pomosty w Pieczyskach. Niestety to tylko wspomnienia. Słynna śieżka zdrowia która umilała drogę nad wodę. Niestety to tylko już wspomienia. Dziś jako matka 2-ki dzieci niestety wstyd mi za obecny stan jaki władze miasta zafundowały młodemu pokoleniu. Bedąc w poniedziałek na wycieczce rowerowej z dziecmi strach było wejśc na pomost w Tuszynach dziura na dziurze. Zreszta podobnie wygladaja pozostałe pomosty, pozostałosci po nich. WSTYD!!!! Władze najpierw powinny zadbac o wybrzeża, wyciąć zielsko, trzciny, oczyścic dno wód, szczególnie w miejscach kapielisk. Jak można było dopuscic do takiego stanu jaki mamy obecnie. Najpierw niech władze i osoby odpowiedzialne zadbają o Zalew, niech doprowadzago do porządku a potem się promują. Niestety turystów trzeba przyciągnąć jakośćią i czystością. W tej chwili turystów jest coraz mniej i nie mam sie czemu dziwić. Sami Koronowiacy nie korzystaja juz z kapieli w wodach zalewu, jezdzą do pobliskich kapielisk: Wierzchucinek, Salno. Na koniec dodam jeszcze, że zamiast budować kolejna hale spotową która zapewne zniszczeje tak jak poprzednia "PILAWA", władze mogłyby pomyslec o budowie basenu krytego. Napewno przyniosło by to miastu korzysci finansowe i lepsza promocje niż brudne, zarośniete, wody ZALEWU KORONOWSKIEGO> Z basenu mogliby korzystać uczniowie, mieszkańcy Koronowa a także osoby z pobliskich miejscowośći. Równiez dzieci niepełnosprawne mogłyby uczęszczac na rehabilitację na basenie. Taka inwestycja szybko zwróciła by sie miastu,a napewno i władze miasta znalazłyby uznanie wśród mieszkańców. NIESTETY NIKT O TYM NIE MYŚLI> A MOZE WARTO....... NAPEWNO WARTO. Odpowiedz Link Zgłoś
towarzystwobydgoskie Re: Zalew Koronowski 27.04.07, 10:08 Pani głos w tej sp[rawie jest jak najbardziej słuszny. Z tym, że strona prezentowana na tym forum jest strona prywatną. Jezeli chciałaby Pani obejrzeć strone robioną przez UM Koronowo to należałoby się zapoznać z polecanymi witrynami na stronie UM. Nie mogę sie zgodzić jeszcze z argumentem, że woda w Zalewie jest brudna... obecnie posiada 2 klaę czystości na całej długości Zalewu. Natomiast większość argumentów, które Szanowna Pani podnosi jesc całkowicie słusznych...., Zalew jest zaniedbany pod kontem infrastruktury i to strasznie, zgadzam sie z Pania w 100% moja strona powastała po to by prezentować, jak wiemy urokliwe zakątki Zalewu, ale także po to by integrować żeglarzy i mieszkańców również. Cieszę się ze na tym forum ludzie na nią zaglądają, a dzieki tyemu dyskutują o Zalewie. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam na strone: www.zalewkoronowski.go.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
t.king Re: Zalew Koronowski 27.04.07, 10:19 dzisiaj start:))) czy prom to już kursuje ??? Odpowiedz Link Zgłoś
12ewa2 Re: Zalew Koronowski 27.04.07, 20:09 Witam, moja wypowiedź pełna krytyki i żalu nie odnosiła sie do Pana strony, tylko jak napisałam wcześniej do artykułu w gazecie odnośnie reklamowania Zalewu Koronowskiego przez UM. Odnośnie wody ma Pan racje, ze z żaglówki czy jachtu wydaje sie być czystsza niż z brzegu. Po tym jak moje dzieci nabawiły sie bakterii, która wymagała długotrwałego leczenia, co jest udokumentowane u specjalisty dermatologa, wiem, ze nigdy nie pozwole wejść im do zalewu, ponieważ dla mnie nie są wystarczające wyniki ogłoszone przez osobę badajacą wodę wazniejszym jest wygląd i to co w niej "pływa".Latem sam wygląd wody dostarcza gesiej skórki a co dopiero pływanie w BRYDZIE> Panu życze wielu czytelników i pomyślnych wiatrów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
towarzystwobydgoskie Re: Zalew Koronowski 28.04.07, 13:53 Z tego co wiem to w zeszlym roku przez dlugi okres w wakacje na zalewie utrzymywaly sie sinice to bakterie ktore wystepuja z powodu zbyt silnego kwitnienia roslin podwodnych i przez to mogly byc problemy zdrowotne... i czystosc wody nie ma tu nic do tego jedynie zbyt silne naslonecaznienie (pamietne lato) Moze to dlatego te problemy... Co do czytelnosci stronki to popracuje nad tym;) A tymczasem wszystkich wciaz zapraszam www.zalewkoronowski.go.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bocianowski1 Re: Zalew Koronowski 08.05.07, 09:53 www.zalewkoronowski.go.pl ZAPRASZAM! Odpowiedz Link Zgłoś
alf79 toruńska zaraza niszczy zalew 08.05.07, 10:23 firma salar z torunia wygrała przetarg na dzierżawę zalewu.Oczywiście ilości zarybienia jakie podaja to zwykłe brednie.Ilość sandacza jaki niby moja wpuścić do wody , przekracza możliwości produkcyjne tego narybku wszystkich gospodarstw rybackich Polski.Mija 2 rok dzierżawy i w wodzie nie zostało prawie nic ryb.Wszystko zostało rozkradzione przez niszczącą politykę tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
bocianowski1 Re: toruńska zaraza niszczy zalew 08.05.07, 21:07 To nizmiernie ciekawe co Pan mówi! Czy ma Pan na to jakiś dowody? Proszę o kontakt jesli nie tutaj to na e mail ze strony! Pozdrawiam www.zalewkoronowski.go.pl Odpowiedz Link Zgłoś
lemoniadowy_joe1971 Re: Zalew Koronowski 08.05.07, 23:29 Ja byłem w Pieczyskach w niedzielę Skandal gmina nawet nie pomyślała o śmietnikach jak co roku oczywiście nie ma gdzie wyrzucić papierka po lodzie. Przy stacji transformatorowej kłębią się zwały śmieci. Jak długo jeszcze będzie trwała nieudolność urzędników z Koronowa w tej sprawie ? Odpowiedz Link Zgłoś
towarzystwobydgoskie Re: Zalew Koronowski 11.05.07, 09:45 Hmmm moge pwiedzieć z mojego doświadczenia , że urząd miasta w koronowie dzieła bardzo ciężale w najprostszych sprawach. Ja zrbiłem strone napisałem teksty itd. slowem poswieciełem się, zrobiłem coś co zrobione powinno być juz dawno a oni nawet linka nie raczyli umiescic... Dopiero po długich namowach... Tragedia.. A co dopiero smietniki w Pieczyskach... Odpowiedz Link Zgłoś
bocianowski1 Re: Zalew Koronowski 25.05.07, 15:00 Zapraszam nad Zalew Koronowski www.zalewkoronowski.go.pl Oraz do dyskusji nad jego rozwojem! Odpowiedz Link Zgłoś
niebieski.kapturek Re: Zalew Koronowski 27.05.07, 15:48 Wielkie gratulacje: nie tylko a sama stronkę, ale za jej konsekwentny rozwój! Brawa za galerię :) Robi się coraz ciekawiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mac_byd Re: Zalew Koronowski 25.05.07, 20:45 Kolejne brawa dla wielkich pasjonatów, dzięki takim osobom nasz region może wiele zyskać. Natomiast tacy jak nasz prezio, nie będę kończył! Odpowiedz Link Zgłoś
jazss Re: Zalew Koronowski 25.05.07, 23:11 Fajnie, ze sa takie inicjatywy (sam czesto plywam po zalewie) ale "dizajn" tej strony jest fatalny. To jest html ver. 2 z 94 roku. Strona przez to jest nieczytelna. Wrzuc info na pierwszej stronie i na pewno jakis webmajster Ci pomoze . Odpowiedz Link Zgłoś
bocianowski1 Re: Zalew Koronowski 27.05.07, 21:28 Bardzo dziekuje za słowa uznania a takze za krytyke! Tą drugą tym cieplej przyjmuje również dlatego, że z informatyka nie jestem za pan brat, dlatego stworzenie strony nawet w takiej wersji było dla mnie wyzwaniem (ale przecież nie o mnie tu chodzi) i własnie dlatego mam nadzieje ze strona tecniczna nie przeraża, bo tu jest ważny Zalew i jego "ludzie"- integracja wkół niego! Strona będzie się rozwijać cały czas(mam taka nadzieję) Wciąż szukam pomysłów i inspiracji. Z nowości mogę dodać, że niedługo pojawią się na niej stare mapy Zalewu sprzed jego powstania (raczej Brdy) oraz obiecuje nowe fotografie w galerii. Staramy sie tez działać poza internetem bo przecież to jest najważniejsze ale o tym może kiedy indziej:0 POZDRAWIAM WSZSYTKICH FANÓW PODBYDGOSKIEJ DUZEJ WODY Odpowiedz Link Zgłoś
bocianowski1 Re: Zalew Koronowski 27.05.07, 21:38 Ps. Zapraszam Wszystkich do podzielenia się ładnymi fotografiami Zalewu! Zapewniam, że znajdzie się miejsce na każdą piekną fotografie!!! www.zalewkoronowski.go.pl Odpowiedz Link Zgłoś
niebieski.kapturek Re: Zalew Koronowski 14.06.07, 20:37 Brawo ! Mapki batymetryczne to kapitalna niespodzianka - miło być tak zaskakiwanym :)) No i zdjątka lotnicze baaaaardzo udane. Gratulacje. Proszę o więcej :) Odpowiedz Link Zgłoś
bocianowski1 Re: Zalew Koronowski 14.06.07, 22:28 Dziekuje! Zawsze bardzo miło jest słyszeć słowa pochwały, ale mam też tak, że lubie krytyke:) (zboczenie jakieś) :) Obiecuje, że na stronie wciąż będzie się działo i, że będzie na niej przybywać zarówno treści, jak i pomysłów na "fajniejszy zalew". Pozdrawiam wszystkich, którzy lubią ten uroczy skrawek wody... ZAPRASZAM I PROSZĘ TAKŻE O PROMOCJĘ! www.zalewkoronowski.go.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bocianowski1 Re: Zalew Koronowski 19.06.07, 12:49 NOWOŚCI na stronie www.zalewkoronowski.go.pl ZOBACZCIE NOWĄ GALERIE ZDJĘĆ ORAZ WYPOWIEDZCIE SIĘ W SONDZIE!!!! ZAPRASZAM: www.zalewkoronowski.go.pl Odpowiedz Link Zgłoś