Dodaj do ulubionych

Zalew Koronowski

19.04.07, 08:06
Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów!

Oficjalnie prezentuje nową stronke o Zalewie Koronowskim:

www.zalewkoronowski.go.pl

Zapraszam na chwilę wytchnienia!!
Obserwuj wątek
    • t.king Re: Zalew Koronowski 19.04.07, 10:37
      brawo !
      • towarzystwobydgoskie Re: Zalew Koronowski 19.04.07, 11:31
        Dziekuje serdecznie zapraszam wszystkich!!!
        • poklepywacz Re: Zalew Koronowski 19.04.07, 17:38
          gratuluje ...mapa nie tylko zeglarsko ale i rowerowo sie przyda!!
          pozdr
          • keny_1 Re: Zalew Koronowski 19.04.07, 18:07
            Nie rozumie jednego od samej Mroczy piekne jezora do samego Zalewu ,tyle jezior
            a nikt nie umie tego Wypromowac.Lata 70 jezdzilismy tylko do Pieczysk ladna
            plaza i fajny pomostnie wiem jak teraz tam wyglada .Bylismy zawsze goscmi
            osrodka z ZZR.Romet tam mielismy miejsce pod namiot za darmo
            • bocianowski1 Re: Zalew Koronowski 20.04.07, 07:23
              No cóż, może odpowiedzią na Pana pytanie bedzie fakt że Zalew To największy
              zbiornik w okolicy i przynajmniej jeśli chodzi o żeglarstwo to on wygrywa i
              trzeba go promowac i walczyć o jak najwięcej atrakcji dla niego a co za tym
              idzie dla nas. Np. droga wodna Bydgoszcz- Zalew;)

Pozdrawiam Wszystkich miłośników wody i zapraszam

• 0maniek0 Re: Zalew Koronowski 14.06.07, 21:40
                uatrakcyjniac?...na razie uatrakcyjnily go stare dziady z pobliskich dzialek, ktore to zalatwily zakaz dla motorowek i skuterow
    • towarzystwobydgoskie Re: Zalew Koronowski 24.04.07, 19:54
      Zapraszam zapraszam i cały czas promuje!!!!
    • altstadt Re: Zalew Koronowski 24.04.07, 21:01
      Moze byc. Tylko troche ciezko czyta sie te male literki na tym niebieskim blacie. Czekam tez na galerie.
    • 12ewa2 Re: Zalew Koronowski 25.04.07, 21:48
      jestem rodowitą koronowianką i chciałabym opisać swoje rozżalenie stanem Zalewu
      Koronowskiego. Dzisiaj po przeczytaniu artykułu w gazecie o reklamowaniu sie w
      internecie o mało co nie spadłam z przysłowiowego krzesła. Chce zwrócić sie do
      osób które są pracownikami Urzędu Gminy w Koronowie, aby coś reklamować należy
      mieć pokrycie słów z rzeczywistością!!!!. Stan wód, plaż i pomostów jest w
      stanie opłakanym. Jako nastolatka mogłam wybierać na jaka plaże sie wybiorę czy;
      Tuszyny gdzie nawet był "basen"( ogrodzony był w całości siatka plastikową) do
      którego prowadziły schody, Zatoczka, Siatka, Samociążek i piekne pomosty w
      Pieczyskach. Niestety to tylko wspomnienia. Słynna śieżka zdrowia która umilała
      drogę nad wodę. Niestety to tylko już wspomienia. Dziś jako matka 2-ki dzieci
      niestety wstyd mi za obecny stan jaki władze miasta zafundowały młodemu
      pokoleniu. Bedąc w poniedziałek na wycieczce rowerowej z dziecmi strach było
      wejśc na pomost w Tuszynach dziura na dziurze. Zreszta podobnie wygladaja
      pozostałe pomosty, pozostałosci po nich. WSTYD!!!! Władze najpierw powinny
      zadbac o wybrzeża, wyciąć zielsko, trzciny, oczyścic dno wód, szczególnie w
      miejscach kapielisk. Jak można było dopuscic do takiego stanu jaki mamy
      obecnie. Najpierw niech władze i osoby odpowiedzialne zadbają o Zalew, niech
      doprowadzago do porządku a potem się promują. Niestety turystów trzeba
      przyciągnąć jakośćią i czystością. W tej chwili turystów jest coraz mniej i nie
      mam sie czemu dziwić. Sami Koronowiacy nie korzystaja juz z kapieli w wodach
      zalewu, jezdzą do pobliskich kapielisk: Wierzchucinek, Salno. Na koniec dodam
      jeszcze, że zamiast budować kolejna hale spotową która zapewne zniszczeje tak
      jak poprzednia "PILAWA", władze mogłyby pomyslec o budowie basenu krytego.
      Napewno przyniosło by to miastu korzysci finansowe i lepsza promocje niż brudne,
      zarośniete, wody ZALEWU KORONOWSKIEGO>
      Z basenu mogliby korzystać uczniowie, mieszkańcy Koronowa a także osoby z
      pobliskich miejscowośći. Równiez dzieci niepełnosprawne mogłyby uczęszczac na
      rehabilitację na basenie. Taka inwestycja szybko zwróciła by sie miastu,a
      napewno i władze miasta znalazłyby uznanie wśród mieszkańców. NIESTETY NIKT O
      TYM NIE MYŚLI> A MOZE WARTO....... NAPEWNO WARTO.
      • towarzystwobydgoskie Re: Zalew Koronowski 27.04.07, 10:08
        Pani głos w tej sp[rawie jest jak najbardziej słuszny. Z tym, że strona
        prezentowana na tym forum jest strona prywatną. Jezeli chciałaby Pani obejrzeć
        strone robioną przez UM Koronowo to należałoby się zapoznać z polecanymi
        witrynami na stronie UM. Nie mogę sie zgodzić jeszcze z argumentem, że woda w
        Zalewie jest brudna... obecnie posiada 2 klaę czystości na całej długości
        Zalewu. Natomiast większość argumentów, które
        Szanowna Pani podnosi jesc całkowicie słusznych...., Zalew jest zaniedbany pod
        kontem infrastruktury i to strasznie, zgadzam sie z Pania w 100% moja strona
        powastała po to by prezentować, jak wiemy urokliwe zakątki Zalewu, ale także po
        to by integrować żeglarzy i mieszkańców również. Cieszę się ze na tym forum
        ludzie na nią zaglądają, a dzieki tyemu dyskutują o Zalewie.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam na strone: www.zalewkoronowski.go.pl/

• t.king Re: Zalew Koronowski 27.04.07, 10:19
          dzisiaj start:)))
          czy prom to już kursuje ???
        • 12ewa2 Re: Zalew Koronowski 27.04.07, 20:09
          Witam,
          moja wypowiedź pełna krytyki i żalu nie odnosiła sie do Pana strony, tylko jak
          napisałam wcześniej do artykułu w gazecie odnośnie reklamowania Zalewu
          Koronowskiego przez UM. Odnośnie wody ma Pan racje, ze z żaglówki czy jachtu
          wydaje sie być czystsza niż z brzegu.
          Po tym jak moje dzieci nabawiły sie bakterii, która wymagała długotrwałego
          leczenia, co jest udokumentowane u specjalisty dermatologa, wiem, ze nigdy nie
          pozwole wejść im do zalewu, ponieważ dla mnie nie są wystarczające wyniki
          ogłoszone przez osobę badajacą wodę wazniejszym jest wygląd i to co w niej
          "pływa".Latem sam wygląd wody dostarcza gesiej skórki a co dopiero pływanie w
          BRYDZIE>
          Panu życze wielu czytelników i pomyślnych wiatrów!!!
    • lajton Re: Zalew Koronowski 27.04.07, 19:21
      Fajna strona, ale mało czytelna:)
      • towarzystwobydgoskie Re: Zalew Koronowski 28.04.07, 13:53
        Z tego co wiem to w zeszlym roku przez dlugi okres w wakacje na zalewie utrzymywaly sie sinice to bakterie ktore wystepuja z powodu zbyt silnego kwitnienia roslin podwodnych i przez to mogly byc problemy zdrowotne...
        i czystosc wody nie ma tu nic do tego jedynie zbyt silne naslonecaznienie (pamietne lato) Moze to dlatego te problemy...

Co do czytelnosci stronki to popracuje nad tym;)

A tymczasem wszystkich wciaz zapraszam www.zalewkoronowski.go.pl
        • bocianowski1 Re: Zalew Koronowski 08.05.07, 09:53
          ZAPRASZAM!
    • alf79 toruńska zaraza niszczy zalew 08.05.07, 10:23
      firma salar z torunia wygrała przetarg na dzierżawę zalewu.Oczywiście ilości
      zarybienia jakie podaja to zwykłe brednie.Ilość sandacza jaki niby moja wpuścić
      do wody , przekracza możliwości produkcyjne tego narybku wszystkich gospodarstw
      rybackich Polski.Mija 2 rok dzierżawy i w wodzie nie zostało prawie nic
      ryb.Wszystko zostało rozkradzione przez niszczącą politykę tej firmy.
      • bocianowski1 Re: toruńska zaraza niszczy zalew 08.05.07, 21:07
        To nizmiernie ciekawe co Pan mówi! Czy ma Pan na to jakiś dowody? Proszę o
        kontakt jesli nie tutaj to na e mail ze strony! Pozdrawiam

• lemoniadowy_joe1971 Re: Zalew Koronowski 08.05.07, 23:29
      Ja byłem w Pieczyskach w niedzielę Skandal gmina nawet nie pomyślała o
      śmietnikach jak co roku oczywiście nie ma gdzie wyrzucić papierka po lodzie.
      Przy stacji transformatorowej kłębią się zwały śmieci. Jak długo jeszcze będzie
      trwała nieudolność urzędników z Koronowa w tej sprawie ?
      • towarzystwobydgoskie Re: Zalew Koronowski 11.05.07, 09:45
        Hmmm moge pwiedzieć z mojego doświadczenia , że urząd miasta w koronowie dzieła
        bardzo ciężale w najprostszych sprawach. Ja zrbiłem strone napisałem teksty
        itd. slowem poswieciełem się, zrobiłem coś co zrobione powinno być juz dawno a
        oni nawet linka nie raczyli umiescic... Dopiero po długich namowach...
        Tragedia.. A co dopiero smietniki w Pieczyskach...
    • bocianowski1 Re: Zalew Koronowski 25.05.07, 15:00
      Zapraszam nad Zalew Koronowski

Oraz do dyskusji nad jego rozwojem!
      • niebieski.kapturek Re: Zalew Koronowski 27.05.07, 15:48
        Wielkie gratulacje: nie tylko a sama stronkę, ale za jej konsekwentny rozwój!

Brawa za galerię :)

Robi się coraz ciekawiej.
    • mac_byd Re: Zalew Koronowski 25.05.07, 20:45
      Kolejne brawa dla wielkich pasjonatów, dzięki takim osobom nasz region może
      wiele zyskać. Natomiast tacy jak nasz prezio, nie będę kończył!
    • jazss Re: Zalew Koronowski 25.05.07, 23:11
      Fajnie, ze sa takie inicjatywy (sam czesto plywam po zalewie) ale "dizajn" tej
      strony jest fatalny. To jest html ver. 2 z 94 roku. Strona przez to jest
      nieczytelna. Wrzuc info na pierwszej stronie i na pewno jakis webmajster Ci pomoze .
      • bocianowski1 Re: Zalew Koronowski 27.05.07, 21:28
        Bardzo dziekuje za słowa uznania a takze za krytyke! Tą drugą tym cieplej
        przyjmuje również dlatego, że z informatyka nie jestem za pan brat, dlatego
        stworzenie strony nawet w takiej wersji było dla mnie wyzwaniem (ale przecież
        nie o mnie tu chodzi) i własnie dlatego mam nadzieje ze strona tecniczna nie
        przeraża, bo tu jest ważny Zalew i jego "ludzie"- integracja wkół niego!

Strona będzie się rozwijać cały czas(mam taka nadzieję) Wciąż szukam pomysłów i
        inspiracji. Z nowości mogę dodać, że niedługo pojawią się na niej stare mapy
        Zalewu sprzed jego powstania (raczej Brdy) oraz obiecuje nowe fotografie w
        galerii. Staramy sie tez działać poza internetem bo przecież to jest
        najważniejsze ale o tym może kiedy indziej:0

POZDRAWIAM WSZSYTKICH FANÓW PODBYDGOSKIEJ DUZEJ WODY
    • bocianowski1 Re: Zalew Koronowski 27.05.07, 21:38
      Ps. Zapraszam Wszystkich do podzielenia się ładnymi fotografiami Zalewu!
      Zapewniam, że znajdzie się miejsce na każdą piekną fotografie!!!

• ethanak Re: Zalew Koronowski 03.06.07, 12:48
        Fajne przedsięwzięcie....
    • niebieski.kapturek Re: Zalew Koronowski 14.06.07, 20:37
      Brawo !

Mapki batymetryczne to kapitalna niespodzianka - miło być tak zaskakiwanym :))

No i zdjątka lotnicze baaaaardzo udane.

Gratulacje. Proszę o więcej :)
      • bocianowski1 Re: Zalew Koronowski 14.06.07, 22:28
        Dziekuje! Zawsze bardzo miło jest słyszeć słowa pochwały, ale mam też tak, że
        lubie krytyke:) (zboczenie jakieś) :) Obiecuje, że na stronie wciąż będzie się
        działo i, że będzie na niej przybywać zarówno treści, jak i pomysłów
        na "fajniejszy zalew". Pozdrawiam wszystkich, którzy lubią ten uroczy skrawek
        wody...

ZAPRASZAM I PROSZĘ TAKŻE O PROMOCJĘ!

• bocianowski1 Re: Zalew Koronowski 19.06.07, 12:49
          NOWOŚCI na stronie www.zalewkoronowski.go.pl

ZOBACZCIE NOWĄ GALERIE ZDJĘĆ ORAZ WYPOWIEDZCIE SIĘ W SONDZIE!!!!

ZAPRASZAM: www.zalewkoronowski.go.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka