Dodaj do ulubionych

Przedszkole

23.04.07, 18:42
Poruszyłem ten temat , ponieważ dzieci ucząszczające do radziejowskiego
przedszkola coraz cząściej zaczynają korzystać z placu zabaw na świeżym
powietrzu. Powietrze może i jest świeże, ale czy te stare pamiętające lata
siedemdziesiąte powyginane pręty z resztkami desek można nazwać placem zabaw?
Chyba raczej nie.
Czy te kilkuletnie dzieci przebywające w tym przedszkolu czasem przez osiem
godzin dziennie nie mają prawa korzystać z estetycznych, a przede wszystkim
bezpiecznych sprzętów na tym placu zabaw.
Drodzy włodarze naszego coraz piękniejszego miasta, czas pomyśleć o coraz
brzydszym naszym przedszkolu.
Tak na marginesie wnętrze szału nie robi.
Obserwuj wątek
    • sauber1 Re: Przedszkole 23.04.07, 20:35
      zorro73 napisał:

> Poruszyłem ten temat , ponieważ dzieci ucząszczające do radziejowskiego
      > przedszkola coraz cząściej zaczynają korzystać z placu zabaw na świeżym
      > powietrzu. Powietrze może i jest świeże, ale czy te stare pamiętające lata
      > siedemdziesiąte powyginane pręty z resztkami desek można nazwać placem zabaw?

Ciekawe, czy konserwator zabytków wyrazi zgodę na radykalne zmiany, na
      nowoczesne rozwiązania, ale najpierw należałoby się zastanowić czy są
      zabezpieczone środki w najbliższym planie wieloletnim?
      • manson3 Re: Przedszkole 26.04.07, 19:46
        Panie Zorro73, czy aby Pan nie przesadza?
        Może estetyka placu zabaw w radziejowskim przedszkolu ma wiele do życzenia,
        lecz wydaje mi się, że to stwierdzenie powinno być skierowane bezpośrednio do
        szefa naszego miasta. Co do wnętrza to nie mogę się z Panem zgodzić, ponieważ
        jest tam bardzo czysto, kolorowo, przytulnie, co na potrzeby dzieci w
        zupełności wystarcza a nawet więcej.

• zorro73 Re: Przedszkole 27.04.07, 20:57
          Ja wyraziłem swoją opinię na temat wyposażenia naszego przedszkola, a przy
          okazji chciałem poznać opinię innych.
          Mówisz, że z tym problemem to do włdz. Pytam się. Po co?
          Przecież oni dobrze wiedzą jak wygląda nasze przedszkole.
          Problem w tym, że jest niewidoczne z zewnątrz, na uboczu, nie rzucające się w
          oczy. Po co coś tam robić.
          Przepraszam. Ja tak myślę.
          • manson3 Re: Przedszkole 28.04.07, 10:52
            Nie ma, co przepraszać za myślenie;)

A więc wyposażenie przedszkola (wnętrze), moim zdaniem jest w zupełności
            wystarczające, – co prawda przydałoby się też jakieś małe odświeżenie tych
            starych murów, ale nie jest to aż tak konieczne.
            Na pewno konieczne by była wymiana tych urządzeń na tzw. Placu zabaw, – bo już
            nie jedno pokolenie wychowały – są one po prostu niebezpieczne dla dzieci wręcz
            dla dorosłych!

I tutaj można tylko zaapelować do WŁADZ MIASTA, – aby coś w tej, kwesti
            UCZYNIŁY, – bo kasę to potraficie brać, ale żeby coś dać to ohhhhhoo

(po co cokolwiek pisać jak to miasteczko rządzi się swoimi prawami – i
            urzędnicy dbają tylko o swe dobra )
            • sauber1 Re: Przedszkole 28.04.07, 12:09
              manson3 napisał:

> Nie ma, co przepraszać za myślenie;)

- I nie ma się też co tłumaczyć, to zostało napisane

> I tutaj można tylko zaapelować do WŁADZ MIASTA, – aby coś w tej, kwesti
              > UCZYNIŁY, – bo kasę to potraficie brać, ale żeby coś dać to ohhhhhoo

- wszyscy wszystkim tylko liczą, a po co? nikt społecznie już nie pracuje i
              dobrze, a władze co rozdwoją się z kasą i tak bardzo wiele zostało zrobione
              dobrego dla wszystkich i dla tego najmniejszego pokolenia też. cierpliwości...

> (po co cokolwiek pisać jak to miasteczko rządzi się swoimi prawami – i
              > urzędnicy dbają tylko o swe dobra )

To też pewna prawidłowość, i całe szczęście że nie na chłopski rozum, to dopiero
              byłby bałagan na zasadzie kto pierwszy wstanie ten rządzi. Będzie kasa będzie
              lepiej, nie ma sensu fastrygować, myślę że podobnie wszyscy mają we własnym
              grajdołku, tak krawiec kraje jak materii staje. Nie jest źle, a być może tylko
              lepiej, oby???
            • zorro73 Re: Przedszkole 28.04.07, 21:17
              Drogi Mansonie 3 mówisz o drobnym odświeżeniu. Czy ty jestes rodowitym
              radiejowianinem? Czy uczęszczałeś do radziejowskiego przedszkola w latach 70 -
              tych?
              Prowadzając swoje dziecko do tego przedszkola ja widzę te same stare mebelki w
              szatni, te same okna uszczelnione watą, parkiet z centymetrowymi szczelinami i
              wiele wiele innych staroci.
              Zodzę się z tym, że jest czysto w naszym przedszkolu. Należy za to podziękować,
              obsłudze tego przedszkola a raczej tego muzeum.
              Pozdrawiam zorro 73

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka