Dodaj do ulubionych

Awans Zawiszy!!!

IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 01.06.03, 23:38
Po 14 latach udalo sie awansowac Zawiszy o klase wyzej!!!

Wczoraj na meczu ok.1500 ludzi,suuper atmosfera,zostalo odpalonych 185 rac.
Pokazalismy,ze w Bydgoszczy liczy sie tylko Zawisza!!!
Teraz 4 liga... za rok kolejny awans,lecimy dalej!!!!!!!!

Kto nie byl niech zaluje.

CALA POLSKA NIECH USLYSZY 4 LIGA DLA ZAWISZY!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: KOWAL Re: Awans Zawiszy!!! IP: *.hipernet.ras.pl 01.06.03, 23:59
      Na meczu super atmosfera, bardzo glosny doping, ludzie stali w kolejkach pod
      kasami- i to wszystko na V lidze!!!!
      po meczu bawiono sie w fordonie razem z pilkarzami, prezesem i ziomalami
      zaprzyajznionych klubow- czesc kibiców uczcila awans glsonymi spiweami na
      starym rynku!!!
      • Gość: marco Re: Awans Zawiszy!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.03, 08:01
        Nie przesadzacie troszkę ??
        Z czego tu się cieszyć....
        • Gość: jaca Re: Awans Zawiszy!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 02.06.03, 12:28
          Jak to z czego??? Z awansu!!! Pierwszy od 14 lat!!! Liczy sie to, ze został
          wykonany pierwszy krok do odbudowy pilki w ZAWISZY!!! 4 liga, 4 liga ZAWISZA!!!
    • Gość: Rouen Re: Awans Zawiszy!!! IP: proxy2:* / 10.10.0.* 02.06.03, 15:07
      Gratuluję piłkarzom Zawiszy awansu! Wiadomym jest jednak że IV liga nie może
      nijak zadowalać kibiców w ósmym co do liczby mieszkańców mieście w Polsce.
      Jestem zdania, że zamiast trzech klubów w Bydgoszczy, pod firmą Zawiszy
      powinien istnieć tylko jeden profesjonalny klub piłkarski (pozostałe kluby
      niestety ograniczyć się do wali w niższych klasach i szkolenia młodzieży). A w
      tym dziele powinno odegrać główną rolę miasto. Magistrat udanie zabiegał o
      interesy polonijnego zużla i astoryjnego basketu, czas by pomyślał o pomocy w
      odrodzeniu Zawiszy. Wystarczyłoby skupić wśród zarządzajacych miastem grono
      fanów futbolu, którzy tworzyliby swoiste lobby, zabiegając o sponsorów. Od
      czasu do czasu przekazać również pieniądze od zachodnich inwestorów, którym
      zdarzy się coś w Bydgoszczy wybudować. A sami fani, idąc wzorem np. Cracovii
      mogliby powołać taki "KLUB 100", którego każdy członek powinien przekazać na
      potrzeby Sekcji piłki nożnej np 100,-ł miesięcznie. Na IV lidze nie można
      poprzestać!
      • krotoss Re: Awans Zawiszy!!! 02.06.03, 15:36
        tak Rouen, tylko, że zamiast tego każdy ciągnie w swoją stronę miasto w swoją,
        Zawisza-czytaj działaczy w swoją, kibice w swoją-olanie Chemika/Zawiszy,
        Chemik się stawia i mamy Chemik/Zawisza walczący o baraże do 2 ligi bez
        kibiców, Polonię z długami w jeszcze swoją stronę w 3 lidze także. Ale myślę z
        Polonią się nie uda, warto się skupić na Chemiku i Zawiszy. Zebrać to do kupy
        i spokojnie II liga w Bydgoszczy by była, no ale ciągnijcie tą szate dalej-
        ciekawe kiedy pęknie.
        • Gość: Rouen Re: Awans Zawiszy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.03, 14:41
          Racja Krotoss. Nie wiem czy się zgodzisz,ale II liga dla Chemika/Zawiszy to
          byłby niezły fundament dla odrodzenia dużej piłki w Bydgoszczy... Pzdr
          • Gość: Yaraz Re: Awans Zawiszy!!! IP: 158.75.15.* 03.06.03, 14:50
            Panowie-jak druga liga to tylko w oparciu o klub który nazywa się Zawisza-to
            sprawdzona firma i nie wiem jak teraz ale prowadziła w rankingu wszechczasów
            drugiej ligi.
            • krotoss Re: Awans Zawiszy!!! 03.06.03, 14:56
              My o tym wiemy, ale jak pokazałem wyżej każda strona ciągnie w swoją mańkę. W
              trzeciej lidze dziś powinna grac Zawisza bez człona CHemik, mieszkałem koło
              stadionu Chemika 17 lat, i oni tam kibiców nie mają totalnie wielkich sukcesów
              w przeszłości też nie, choć bywali w wyższych klasach. Jedynie siatkówka ale
              to inna sprawa. NIe rozumiem tego uporu i przez to psucie wszystkiego, a tak
              prawdopodobnie wchodzili byśmy teraz do drugiej ligi jako Zawisza z
              kilkutysięczną widownią co mecz..
              • Gość: Maciej Re: Awans Zawiszy!!! IP: *.multipc.com.pl 03.06.03, 15:13
                Krotoss napisales dokładnie to prawie 2 lata temu w temacie Zawiszy nie
                oddamy:)
                Masz racje ja sam mieszkalem 16 lat dwa bloki od Chemika i nigdy to nie byl
                klub z kibicami pilkarskimi-wszyscy chodzili na Zetke choc wyjatek dotyczy
                siatkowki(ktora mamy tam na dobrym poziomie) i okresu gry w II lidze wtedy
                troche ludzi bylo-ale bardziej gapiow niz wiernych kibicow-ten klub to po
                prostu miejsce szkolenia mlodzikow i nic pilkarsko-kibicowsko-emocjonalnie(ze
                sie tak kiczowato wyraze) poz tym.

• krotoss Re: Awans Zawiszy!!! 03.06.03, 15:26
                  dzięki za pamięć ;oDDD to już prawie dwa lata? jak ten czas.. :] no ale wątek
                  nowy, to miałem prawo przypomnieć newsa sprzed dwóch lat ;o)
                  • Gość: Maciej Re: Awans Zawiszy!!! IP: 212.122.213.* 03.06.03, 17:11
                    najważniejsze ze masz stałe poglądy:)szacuneczek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka