kubala71 01.07.07, 23:19 czy słyszeliście może co się wyrabiało w trakcie naboru do 'elitarnego'w Radziejowie gimnazjum powiatowego????!!!!!!!niezła szopka!!!!!!poszły pieniążki czy może spadły loty tej szkoły??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cyber2 Re: szopka gimnazjalna 02.07.07, 08:11 Spadły loty? Niemoże być.......... Odpowiedz Link Zgłoś
lulek8888 Re: szopka gimnazjalna 02.07.07, 10:28 Loty tej "zacnej" szkoły spadły już dawno.Chodziła tam córka mojej cioci,dlategotez na biżąco byłem zorientowany w poziomie nauczania przez niektorych nauczycieli.W czasie nauki w gimnazjum było ok. starsi fajni i kompetentni nauczyciele(Wafel-j.polski,Bożenka K -historia).To są nauczyciele,którzy potrafią zainteresować ucznia przedmiotem i swietnie nauczyć.Potem zaczęła sie nauka w liceum i zmiana nauczycieli.Pani Ania ksywka \swietnie\"wybitna" polonistka,której lekcje poleagły na bełkocie czytanym z kartki.Ciągle myląca rózne pojęcia, nazwiska.To jest pani ,która potrafi zabić entuzjazm najzdolniejszego ucznia.Pani od WOS-u następna "gwiazda",strasznie wulgarna i jeszcze mógłbym wymieniać.....Nie polecałbym tej szkoły,kuzynka bardzo żałuje wyboru.SWIETNOSC TA SZKOŁA MA JUŻ ZA SOBĄ.Jeszcze należy wspomnieć wspaniałego pedagoga śp.Panią BĄKOWSKĄ.Panie dyrektorze bardziej proszę sie przyglądac kogo przyjmuje pan do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
diabelek15 Re: szopka gimnazjalna 02.07.07, 21:07 no to sie narobilo hihihi.... masz sluszna racje, ze wszystkie niby panie profesor, jak to sie na nie mowi maja sie za niewiadomo kogo, nie ma co gadac, szkoda slow.... Odpowiedz Link Zgłoś
dionizy15 Re: szopka gimnazjalna 03.07.07, 10:15 a ja to znowu slyszalam że sie rodziny zakladaja w tej szkole (wos-wf). ta szkola juz naprawde zeszla na psy. dobrze ze ja ja wczesniej skonczylam i uczyli mnie madrzejsi nauczyciele............ Odpowiedz Link Zgłoś
pd15 Re: szopka gimnazjalna 31.08.07, 08:50 > a ja to znowu slyszalam że sie rodziny zakladaja w tej szkole (wos-wf). Niech sobie zakladają, tylko niech swoje żądze zaspokajają poza szkolą a nie obściskują się na korytarzach podczas przerw! Odpowiedz Link Zgłoś
lulek8888 Re: szopka gimnazjalna 31.08.07, 12:03 a ja współczuje Gumie wyboru..... Odpowiedz Link Zgłoś
ryb.ka1 Re: szopka gimnazjalna 03.09.07, 08:02 narazie sie obsciskuja a pozniej moze dojsc do tego, ze beda cie calowac....]]] Odpowiedz Link Zgłoś
brown_kon_dor Re: szopka gimnazjalna 07.09.07, 09:14 moze kiedys w przyszlosci beda do kibelka chodzic na male co nie co:::) Odpowiedz Link Zgłoś
malpison Re: szopka gimnazjalna 15.09.07, 15:50 nie zauważyłam aby coś takiego miało miejsce!ale jak wam takie rzeczy wyobrażnia podpowiada ....to mi was żal Odpowiedz Link Zgłoś
sroka666 Re: szopka gimnazjalna 16.10.07, 17:10 Czego wy wszyscy chcecie od tego gimnazjum?? To naprawde swietna szkoła... sama do niego chodziłam i nie załuje! Nauczyciele są rewelacyjni!! Wiele im zawdzięczam... A p. Dobrocholska?? Bardzo fajna kobieta. Lubi sobie poprostu pożartować. Wiem co mówie bo miałam zaszczyt ją poznać na lekcjach WOS-u. A to że poznała w tej szkole jakiegoś nauczyciela, który jej się spodobał to już jej sprawa. Znam wiele małżeństw które uczą w tej samej szkole. Poza tym jakoś nie zauważyłam żeby obściskiwali się na przerwach. Tyle... :) Odpowiedz Link Zgłoś
malpison Re: szopka gimnazjalna 17.09.07, 14:04 Drogi Lulku!tak jak przypuszczałam mam wos z p.JD i mimi wielkich starań nie zauważyłam jej wulgarności!!!wierz mi czekałam na jakieś hasła i nic!!!Żeby było ciekawiej p.AU uczy mnie polskiego i wiesz co jest fajnie,na bank nie bełkocze,pojęć nie myli!!!a kartki ma przed nosem jak każdy belfer!to się konspekt nazywa!!!!!współczujesz mojemu gumie wyboru....a ja mu gratuluję.!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malpison Re: szopka gimnazjalna 17.09.07, 16:54 i wiem że za hasło mój guma mogę mieć przerypane to i tak będę twierdzić że jest mój bo to mój ukochany nauczyciel!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ryb.ka1 Re: szopka gimnazjalna 01.10.07, 23:21 a moze to Twoj ukochany nauczyciel bo lubuje sie tez w uczennicach podrywajac je na lekcjach wf-u, kiedy pani od wos-u wyzywa dzieci na lekcji Odpowiedz Link Zgłoś
malpison Re: szopka gimnazjalna 20.10.07, 14:11 ryb.ka1 ale ciebie zazdrość ściska!znajdź sobie faceta to odczepisz się od prywatnego życia belfrów!to normalne żeby jednych lubić bardziej innych mniej ale wymyślać jakieś bezpodstawne głupoty...! ani Aśka nie wyzywa , ani Andrzej nie podrywa!a ty masz tak chorą wyobraźnię ,że powinnaś udać się gdzieś po pomoc!widzisz i słyszysz więcej niż inni!a wracając do tematu wyzwisk to w tej szkole są nauczyciele ,którzy naprawdę potrafią powiedzieć do słuchu,ale i tak ich się więcej ceni niż tych ,którzy nie mają kręgosłupa, i tylko nas się boją Odpowiedz Link Zgłoś
ryb.ka1 Re: szopka gimnazjalna 30.10.07, 23:16 Jeśli myślisz, że mnie zazdrość ściska to się grubo mylisz. Nie wyobrażam sobie jak można być zazdrosny o takiego buraka jak Guma. Faceta mam i to o wiele przystojniejszego jak on. Jeśli chcesz to moge Ci zdjęcie przesłać. Podaj adres. Jak go zobaczysz to Ci szczena opadnie z zazdrości. Odpowiedz Link Zgłoś
shrek0 Re: szopka gimnazjalna 02.11.07, 15:03 ryb.ka1 napisał: > Jeśli myślisz, że mnie zazdrość ściska to się grubo mylisz. Nie wyobrażam sobi > e > jak można być zazdrosny o takiego buraka jak Guma. > . > Jak go zobaczysz to Ci szczena opadnie z zazdrości. Ciekawa konwersacja! Jak tak czytam to wszystko, dochodze do wniosku, ze nie wolno przejmowac sie tym, co ludzie o tobie mowia czy pisza. Olac to! Nie ma innego sposobu. Odpowiedz Link Zgłoś
cyber2 Re: szopka gimnazjalna 02.07.07, 08:33 Pieniążki zawsze mile widziane!Ale tak przy okazji to co się wyrabiało? Odpowiedz Link Zgłoś
manson3 Re: szopka gimnazjalna 02.07.07, 13:24 A Pan dyrektor to "Bardzo" lubi te piniążki???? ale gdzie coś w zamian "Kibicuję Panu dyrektorowi!!" - jak ktoś choć raz miał styczność z tym człowiekiem wie o co chodzi;) Odpowiedz Link Zgłoś
rodzic21 Re: szopka gimnazjalna 02.07.07, 16:12 Widzę, że nie jesteście na bierząco i nie wiecie że z testu gimnazjalnego dzieciaki miały średnią 90 pkt. na sto możliwych (najlepsza w województwie) a w drugim naszym gimnazjum ok. 50. Więc o czym mowa to jest dopiero wykładnik Odpowiedz Link Zgłoś
kubala71 Re: szopka gimnazjalna 02.07.07, 22:42 nie udawaj że nie wiesz co w zamian manson3!oczywiście miejsce dziecka na liście!!!!żeczywiście dyrektor wychodzi z tych rozgrywek w "białych rękawiczkach",szkoda tylko tych dzieci "bez nazwiska" Odpowiedz Link Zgłoś
jerryone1 Re: szopka gimnazjalna 24.08.07, 16:39 ortografia... kończyłeś kolego chociaż podstawówkę?? Odpowiedz Link Zgłoś
kubala71 Re: szopka gimnazjalna 01.09.07, 19:02 To miło że w dobie dysmózgów ktoś jeszcze zwraca uwagę na ortografię.Podstawówkę skończyłem,a co może b.cię zdziwi również liceum,to nasze ,,wielkie,, o którym jest właśnie mowa i nie w czasach kiedy matury się kupowało!A tak na marginesie nawet na pisemnym polaku można strzelić jeden ort. Może rozwiniesz kiedyś jakąś myśl to poznamy cię bliżej.Bo,że masz słodkie puenty to już wiemy Odpowiedz Link Zgłoś
cyber2 Re: szopka gimnazjalna 02.07.07, 17:28 Drogi Rodzicu21 średnia z egzaminu w powiatowym wyniosła 73 punkty , a nie 90 jak podajesz.Jeśli już zabierasz głos to nie wprowadzaj nikogo w błąd. Nie jest to rewelacja dla uczniów z wyjściową średnią powyżej 5,0 - nie sądzisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
satel7 Re: szopka gimnazjalna 02.07.07, 21:16 srednia punktow w powiatowym wyniosla nie 73 pkt ale 79,8 pkt i rzeczywiscie byl to najlepszy wynik w calym kujawsko-pomorskiem. a co do rekrutacji w tym roku to nie bylo to zbyt uczciwe Odpowiedz Link Zgłoś
jerryone1 Re: szopka gimnazjalna 24.08.07, 16:41 kujawsko-pomorskiem hahahaha....dołożyli nam nowe województwo??co te kaczory wyrabiają to się w głowie nie mieści...hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
majka762 Re: szopka gimnazjalna 03.07.07, 20:25 Cytel oczywiście, że średnia wyniosła ponad 79 pkt. i była najwyższa w województwie. Więc jak smiesz mówić o zaniżaniu poziomu to ty w takim razie ubliżasz uczniom gimnazjum publicznego mądralo. Odpowiedz Link Zgłoś
cyber2 Re: szopka gimnazjalna 02.07.07, 21:57 Nie wiem skąd ta średnia chyba z samego źródła bo ogólnodostępne dane podają niższą , a najlepsze średnie w kujawsko-pomorskiem mają takie gimnazja jak np.akademickie w Toruniu - tu faktycznie jest 92 pkt średnia.Polecam stonę " scholaris " można się przekonać. Odpowiedz Link Zgłoś
satel7 Re: szopka gimnazjalna 02.07.07, 23:04 otoz stad te informacje gdyz wlasnie w tym roku skonczylem to gimnazjum i wiem ile pkt uzyskala moja klasa O!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
caloria Re: szopka gimnazjalna 02.07.07, 23:34 Aż mi siue smutno robi, jak czytam co tu na temat LO wypisujecie.Skonczylam te szkole kilka lat temu i do tej pory mialam o niej dobre zdanie, choc musze przyznac, ze nie raz wyzywalam na czym swiat stoi!!Hmmm...teraz pozostały tylko te fajne wspomnienia. Ale jesli rzeczywiscie jest tak jak tu czytam( i slyszalam z roznych zrodel) to zaluje bardzo, że nasze liceum spadlo na psy!Panie dyrektorze, żeby przyjmowac gimnazjalistów po protekcji!!!! Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
malpison Re: szopka gimnazjalna 24.08.07, 16:26 W zeszłym roku skończyłam PGP ,nie mam bogatych ani znanych rodziców,którzy mogli mnie w jakiś sposób wepchnąć do gim, i nie mogę napisać ani o niskim poziomie(zapiepszałam przez całe trzy lata) ani o wulgarności pani od WOSu (czasem coś powiedziała takiego.... ale miało nas to zmusić do myślenia,taki przedmiot).pani Ania???nie znam więc nic nie piszę ale ją chwalą ,podobnie jak innych młodych (haHa)nauczycieli.A to że nauczyciele zakładają rodziny ?ich sprawa! A rekrutacja?!każdy myśli ,że jak ma 5.0 i prawie maksa z testu to jest kims .A zapomina się o rozmowie kwalifikacyjnej,która otwiera drzwi PGP!i to podczas niej komisja dokonuje weryfikacji!zresztą 5.0 to średnia dla kujonów,często nieinteligentnych. Odpowiedz Link Zgłoś
jerryone1 Re: szopka gimnazjalna 24.08.07, 16:44 podstawowym błędem tej szkoły jest to, że znajduje się w jednym budynku z LO. Myślę, że traci na tym bezpośrednio szkoła średnia, ale to tylko moje skromne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
malpison Re: szopka gimnazjalna 24.08.07, 16:48 nigdy nikt z nas nie narzekał,że jesteśmy przy licku.było ok,zwłaszcza wspólne wycieczki niestety innych imprez trochę mało i zamieszanie jak były matury.lepsze to niż ten moloch przy podstawówce Odpowiedz Link Zgłoś
malpison Re: szopka gimnazjalna 24.08.07, 18:47 jeszcze raz ja po rozmowach i przemyśleniach!moja mama absolwentka LO mówi że ze starą kadrą nikt z nas nie dałby rady!bo byli twardzi i nieustępliwi!a ci co piszą że szkoła zeszła na psy to najczęściej do licka ,tej słabej szkoły ich nie przyjęli!a jesli mowi o slabosci ZSiP to matura test pokazują jej słabośc.a przekręty?? zdarzają się wszędzie!i że rozżaleni rodzice i uczniowie oraz absolwenci powinni zająć się własnym życiem i rozwojem .Lubiłam swoje gimnazjum,lubię liceum,nauczycieli niektórych tez niektórych niecierpię i to jest naturalne.pozdrawiam wszystkich,miłego końca wakacji.P.s wiem że wok będę miała z p.Anią i wos znowu z panią Asią ocenię po wycieczce w bieszczady i dam wam znać . Odpowiedz Link Zgłoś
jerryone1 Re: szopka gimnazjalna 24.08.07, 19:31 jak byłem w 3 klasie LO to otworzyli gimnazjum...może od tego czasu się coś zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
rekin_2 Re: szopka gimnazjalna 29.08.07, 13:07 zebys sie nie zdziwila kolezano, zebys........ Odpowiedz Link Zgłoś
nn-n Re: szopka gimnazjalna 10.09.07, 08:40 taka jest kolej rzeczy że najlepsi wygrywają. i tego nie zmienimy !! Odpowiedz Link Zgłoś
ka-wa3 Re: szopka gimnazjalna 11.09.07, 05:53 byłoby pięknie gdyby najlepsi wygrywali, ale tak często nie jest, do byłego już sejmu też podobno wybraliśmy najlepszych Odpowiedz Link Zgłoś
jerryone1 Re: szopka gimnazjalna 13.09.07, 14:17 nie wiem, czy wiesz, ale ludzi do sejmu wybrali w większości ludzie z wykształceniem podstawowym (czyt. bez wykształcenia) i moherki oraz województwa, gdzie jest dużo obszarów rolniczych, a takich mamy sporo...ja się nie podpisuję pod wyborem tego sejmu i prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: szopka gimnazjalna 13.09.07, 20:41 jerryone1 napisał: > nie wiem, czy wiesz, ale ludzi do sejmu wybrali w większości ludzie > z wykształceniem podstawowym (czyt. bez wykształcenia) i moherki Czasem warto się i zastanowić, czy było sens niejednym tyle lat na naukę poświęcać, skoro ludzie praktycznie bez szkoły mogą sobie na wiele więcej pozwolić, a o wyborach, że były w 2007 może kiedyś sie dowiedzą przypadkiem. I nie napisałem tego z czystej złośliwości jak by mogło sie wydawać, a tylko z obserwacji, a widzi sie wiele ... Ale też czy nie jest czystą naiwnością, wziąć postawić krzyżyk przy nazwisku z góry danym i czekać, aż samo sie polepszy, a do postawienia takiego znaku nie trzeba się długo przygotowywać, zaraz też idę pełen nadziei ale kreseczki postawić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pd15 Re: szopka gimnazjalna 14.09.07, 08:26 jerryone1 napisał: > nie wiem, czy wiesz, ale ludzi do sejmu wybrali w większości ludzie > z wykształceniem podstawowym (czyt. bez wykształcenia) i moherki > oraz województwa, gdzie jest dużo obszarów rolniczych, a takich mamy > sporo...ja się nie podpisuję pod wyborem tego sejmu i prezydenta. Nawet jeśli tak bylo, to pytam gdzie byli ludzie wyksztalceni i światli? Czy uważają, że jeśli nie pójdą do urn nie będą odpowiedzialni za sytuację w kraju? Otóż nie, wręcz przeciwnie. Nie idąc na wybory oddajemy swój glos walkowerem. Pozwalamy aby w Sejmie i w Rządzie byli ludzie wybrani wlaśnie przez wspomniane moherki lub nie wyksztalconych. Sama się często zastanawiam, czy jest sens skoro jest zla ordynacja wyborcza, że nie wejdzie czlowiek na którego glosowalam, lecz pierwszy z listy, ale mam świadomość, że wejdzie przynajmniej ugrupowanie, które popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
jerryone1 Re: szopka gimnazjalna 14.09.07, 12:44 Zgadzam się w 100%, nie idąc na wybory oddajemy głos walkowerem. Pewnie wiesz jaką machiną jest Radio o. Tadeusza, Kaczory w pierwszym podejściu potrafili to wykorzystac w walce wyborczej...mam nadzieję, że teraz sytuacja się nie powtórzy, bo udowodnili, że nie potrafią rządzić (ale czy naastępni będą lepsi?). Na wybory na pewno pójdę. Odpowiedz Link Zgłoś
qarina Re: szopka gimnazjalna 14.09.07, 23:11 Lepsi bed napewno obojętne kto by to był z wyjtkiem pisu. Bo napewno nie byłoby inwigilacji, podsłuchów, nagrywań-co jest nie zgodne z prawem.Konstytucja daje nam prawo do prywatności,a gdzie tu prywatność jak gdzie sie nie ruszysz ktoś może cie nagrać lub podsłuchiwać. Teraz tylko "psy" się ciesz bo wszystko im wolno.Kurw... przecież teraz to tak jest jak w państwie policyjnym.Konfitura konfidenta konfidentem popycha, ale mam nadzieję ze po wyborach to chociaż się zmieni się. Odpowiedz Link Zgłoś
1krystyna1 Re: szopka gimnazjalna 17.04.08, 14:28 Ostatnia rekrutacja pozostawia wiele do życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś