Dodaj do ulubionych

NZOZ Błonie - długawe

19.07.07, 14:16
Mamuśki!
Jakie macie doświadczenia i opinie o Poradniach dla dzieci w przychodni na
Błoniu?
Ja raczej kiepskie... :(
Ostatnio poszłam tam z dzieckiem, między innymi dlatego, że posiew moczu był
niepewny (na marginesie wożą próbki do Świecia i trwa wszystko do 6 dni!!!,
podczas gdy w szpitalu dziecięcym na drugi dzień (po dobie) jest wynik...).
Oczywiście - bach! antybiotyk. Ten z dziecięcego wyszedł czyściutki. Poza
tym, neurolog zwrócił uwagę na trochę krzywe nóżki, pytając o D3, no więc
pytam w przychodni, czy podawać, czy nie. Ponieważ to ważna witamina, której
nadmiar jak i niedobór mogą zaszkodzić, według mnie konieczne jest badanie
poziomu wapnia i fosforu we krwi, żeby ocenić sytuację. Usłyszałam, że takie
badania to poradnia specjalistyczna, ale DLA WŁASNEGO LEPSZEGO SAMOPOCZUCIA
mogę podawać!!!
No i hardcore dnia - dzieci przyjmowała tego ranka dr Wolanin - z poradni dla
dorosłych.
Inne doświadczenia to trudności przy wizycie domowej - musiałam ryknąć w
słuchawkę na dr Robak, żeby się pofatygowała.

Pediatrzy w poradni Błonie są według mnie super w diagnozowaniu anginy i
kataru. Nic poza tym. Nawet szmeru w sercu mojego małego nikt nie usłyszał.

Najbardziej cenię dr Kopę - zdrowe, konkretne podejście.

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • sylaba_01 Re: NZOZ Błonie - długawe 20.07.07, 08:55
      To ta prywatna przychodnia na Broniewskiego bodajże?
      Chcę zmienić lekarza pierwszego kontaktu i pediatrę. Może polecićie jakąś przychodnię z kompetentnymi lekarzami? Fordon odpada, im bliżej Łochowa tym lepiej ;)
      • mama_idalki Re: NZOZ Błonie - długawe 20.07.07, 12:34
        Sylaba, a Ty czasem do Golonki nie chodziłaś? Gdzie Ty chcesz znaleźć drugiego
        takiego anioła?? ;)
        • sylaba_01 Re: NZOZ Błonie - długawe 20.07.07, 20:51
          No tak, do Golonki chodzimy, ale szukamy też i bliżej w razie jakby co. Za kilka miesięcy wyprowadzamy się z Bydgoszczy i chciałabym mieć świadomość dobrego lekarza gdzieś blisko...
    • luca28 Re: NZOZ Błonie - długawe 20.07.07, 21:50
      ja korzystam z tej przychodni.
      Dr Robak - sprawia wrażanienie, jakby mali pacjenci byli jej obojetni, dr. Kopa
      jest ok ale wszystkim dzieciom (lekko chorym - katrar, grypa) zapisuje jedno
      lekarstwo - tabletki antywirysowe po 1/3 tabletki raz dziennie - koniecznie
      rozgniecione, szkopuł w tym, ze te tabletki strasznie trudno rozgnieść - to
      chyba jest jej antidotum na wszelkie choroby :).
      Podoba mi sie dr. Domżalska - ale sprawia wrażenie troche mało doświadczonej
      albo niepewnej siebie - z małymi kłopotami chodze do niej, z większymi do Kopy

Aha znam też tego doktora z wojskowej przychodni - rzeczywiście jest niezły i
      ma niesamowite podejście do dzieci, chodziłam tam przez pierwsze dwa lata życie
      Olgi tylko, ze mi na Leśne jest za daleko i teraz chodzimy do przychodni na
      Błoniu
      • nadjeschda Re: NZOZ Błonie - długawe 24.07.07, 23:46
        Mieszkam tuz obok tej przychodni, ale mimo to zapisalam moja corke i od
        urodzenia chodze d przychodni Nowy Wilczak,na ul. Nakielska vis a vis Koscioła -
        do doktor Magdaleny Zienkiewicz, ktora polecam.
        Zawsze cierpliwa, odpowiada na tysiace moich pytan ( a ja z tych, co to z
        kartka z pytaniami przychodzi:))
        Raz w miesiacu odwiedzam ja poczas przyjmowania DZieci Zdrowych i wtedy
        uzyskuje wyczerpujace informacje.
        Do pzrychodni Błonie jakos zaufania nie mam....
        • jusiadyk Re: NZOZ Błonie - długawe 25.07.07, 09:06
          Polecam przychodnię Belma - ma swoje plusy (dr Błażejewska - bardzo
          doświadczona i kompetentna, bardzo miłe są też pielęgniarki, dl dzieci sa
          ciociami) ale ma też minusy (nie zawsze jest peditra, przyjmują po kilka godzin
          dziennie)
          • fiamma75 Dr Błażejewska 28.07.07, 11:12
            chodzimy do niej prywatnie, gdy pediatra z naszej przychodni nie daje rady.
            Naprawdę jest świetna.
            Polecały mi ją koleżanki. Wyleczyła też bratnicę, gdy kilku lekarzy nic nie
            zrobiło.
    • sylaba_01 Re: NZOZ Błonie - długawe 25.07.07, 23:04
      Gdzies na Karłowicza jest podobno fajna przychodnia prywatna, Elmed bodajże czy jakoś tak. Ktoś coś wie na ten temat?
      • magda_272 Re: NZOZ Błonie - długawe 25.07.07, 23:28
        ja wiem, i raczej nie mam dobrych doswiadczen. Nie wiem jak pediatrzy, ale mnie
        tam lekarka potraktowala kiedys jak powietrze.nawet na mnie nie spojrzała znad
        biurka. Ale może to tylko incydent
        • luca28 Re: NZOZ Błonie - długawe 26.07.07, 21:26
          ja tam chodziłam do ginekologa, a moja koleżanka i jej dzieci tam nalezą do
          lekarza podstawowej opieki. Z usług lekarza pediatry jest bardzo zadowolona, z
          plusów to :
          - umawiasz sie na konkretna godzine i o tej godzinie lekarz cie przyjmuje
          - na wizytę u specjalisty (nie lekarza podstawowego) czekasz max. 2 dni - 5 w
          ostateczności - a nie miesiącami jak to jest w NFZ (ale moja koleżanka w
          ramach swojego dodatkowego ubezpieczenia z pracy tam chodzi - wiec nie wiem jak
          to jest z usługami na kasę chorych)
          - lekarze są mili i kompetentni
          - nie ma problemu z dodatkowym skierowaniem na badania nie oszczedzają na tym
          (to akurat wiem po sobie:)

ona poleca :)

ja w pracy dostałam propozycję dodatkowego ubezpieczenia zdrowotnego za ok 10zł
          miesięcznie w tej właśnie przychodni niestety nie obejmuje ono członków rodzin
          tylko samych pracowników - ale chyba sie zdecyduje na to
          • andzina Przyjazna Wyżyny 28.07.07, 21:49
            Ja też w ramach opieki firmowej należę do Elmedu, ale korzystam kiedy muszę (b.
            okresowe etc.). normalnie należymy wszyscy do Przyjaznej na Wyżynach i też
            sobie chwalę, szczególnie pediatrów. Też umawiam się na konkretną godzinę,
            czekam max 15 min, pediatrów jest 3, każdy bardzo fajny, oczywiście zdarzy jedna
            wredna recepcjonistka czy pielęgniarka, ale to wyjątki,które w każdej, nawet
            prywatnej przychodni się zdarzają.

Na Leśnym zraziłam się do ginekologa (kiedy zaszłam w ciążę zostałam
            potraktowana jak wariatka, wchodziło się na wizytę z gołym tyłkiem, zanim się
            wyjaśniło o co chodzi, pani "doktor" była przewredna, wyszłam od niej z rykiem,
            a na drugi dzień napisałam paszkwila na nią do kierownika przychodni) i w
            związku z tym nie chodzę tam wcale.

Na Wyżynach jest gin, mają usg, budynek czyściutki, wyremontowany ja jestem
            zadowolona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka