Dodaj do ulubionych

Rezonans - zmiana wyniku

25.09.24, 21:34
Czy taki opis z rezonansu może wiązać się z zawrotami głowy i szumami usznymi? Rezonans robiłam w tamtym roku, przez też czas intensywnie ćwiczyłam na siłowni. Czy przez rok mogło się coś mocno zmienić?

„Ograniczona lordoza szyjna, prawostronne skrzywienie kręgosłupa pogranicza szyjni-piersiowego. Trzony kręgów o prawidłowej wysokości i sygnałach z niewielkimi wyostrzeniami krawędzi przednio-bocznych. Krążki międzykręgowe o prawidłowej wysokości z cechami niewielkiej dehydratacji. Rozwojowo wąski kanał kręgowy w odcinku szyjnym, jego wymiar strzałkowy na poziomach bez wypukliny to ok 10 mm. Na poziomach c4/c5/c6/c7 niewielkie centralno-obuboczne uwypuklenia krążków międzykręgowych z towarzyszeniem wyostrzeni krawędzi trzonów modelują worek oponowy, dyskretnie także przednia powierzchnię rdzenia kręgowego i nieznacznie zwężają otwory międzykręgowe. Wymiar strzałkowy kanału kręgowego na tych poziomach zmniejszony do 8 mm. Zaznaczone zmiany przeciążeniowe stawów międzykręgowych. Pogrubienie błony śluzowej widoczne obwodowo prawej zatoki szczękowej „
Obserwuj wątek
    • sp9tcu Re: Rezonans - zmiana wyniku 25.09.24, 23:22
      To już powie neurolog A co my jesteśmy do jasnej kwaśnej jakimiś duchami prorokami czy co A po drugie czemu zaśmiecasz forum i zakładasz ten jeden temat dwa razy zaraz będzie
    • koziorozka Re: Rezonans - zmiana wyniku 26.09.24, 13:22
      Kręgosłup szyjny może mieć związek z szumami w uszach
    • werka88888 Re: Rezonans - zmiana wyniku 26.09.24, 14:16
      Kręgosłup szyjny może mieć związek zawsze z różnymi dolegliwościami .
    • sp9tcu Re: Rezonans - zmiana wyniku 26.09.24, 23:53
      Oto główne objawy chorób kręgosłupa szyjnego piersiowego i lędźwiowego uwaga pisze za pomocą translatora głosowego głosowego a więc przepraszam za ewentualne błędy kręgosłup szyjny ból głowy a nawet ból czoła ból tyłu głowy czasami bardzo silny ból karku ból ramion ból kręgosłupa szyjnego ból kręgosłupa piersiowego ból kręgosłupa lędźwiowego ból rąk ból nóg drętwienie karku drętwienie przedniej części głowy drętwienie rąk mrowienie rąk ważna uwaga jeśli coś takiego jest na raz u obu kończyn na przykład ręce obie lub obie nogi to wiadomo że od kręgosłupa ale może to też być tylko jedna na przykład ręka paruz je zawroty głowy od słabych do silnych nudności wymioty objaw niepokojący inne sensacje chorobowe choroby kręgosłupa piersiowego objawy ja głównym objawem jak Miałem kłopoty z kręgosłupem piersiowym w 2006 roku to były bardzo silne zawroty głowy nawet takie że nie mogłem wejść do sklepu i trzymać w ręce jakiejś rzeczy do tego bardzo silne bóle klatki piersiowej kręgosłupa trudności w oddychaniu napięcie mięśni wszelkiego typu bóle mięśni bóle w klatce piersiowej opasające bóle w klatce piersiowej bóle na środku klatki piersiowej należy stwierdzić badaniami Czy to są bóle jeśli się powtarzają od kręgosłupa od żołądka Czy od serca takie bóle mogą symulować nawet zawał serca Ja wiem że to są od kręgosłupa w samopoczucie osłabienie bóle kręgosłupa lędźwiowego bóle nóg drętwienie nóg niemożność chodzenia trudności w chodzeniu i tak dalej i tak dalej objawy od kręgosłupa lędźwiowego bolą nogi drętją nogi cierpienie nóg bardzo silny ból kości ogonowej ból kręgosłupa lędźwiowego ból kolan czasami nie do niedos nie do wytrzymania co tam jeszcze bóle kręgosłupa lędźwiowego ogórek bóle kręgosłupa piersiowego trudności może być tak zwana rwa kulszowa że nie będziesz nawet mógł zajść do miasta A były też takie przypadki u mojej mamy kiedyś że w ogóle nie mogła zajść do łazienki bardzo bardzo silne bóle zdarzają się też niekiedy wymioty bardzo rzadko bóle brzucha niepokojące objawy objawy występujące wszystkich częściach kręgosłupa kręgosłupa czyli kręgosłupa piersiowego lędźwiowego i szyjnego bóle rąk bóle nóg mrowienie drętwienie bóle kolan bóle głowy bóle głowy napięciowe Uwaga jeżeli bezwzględnie zrobić w przypadku kręgosłupa szyjnego badanie czy są niezablokowane lub nie uciskane tętnice kręgowe grozi to nawet wieczorem grozi to nawet udarem mózgu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka