Dodaj do ulubionych

FALSZYWE ZEZNANIA - ZAPADNIE WYROK Strzyzawy

18.07.01, 22:23
Dnia 20 lipca o godz.8:30 w sali nr. 118 SÄDU REJONOWEGO w Bydgoszczy
-wydzial III karny zostanie ogloszony WYROK za skladanie falszywych zeznan
przez zaloge erki z pogotowia ratunkowego w Fordonie.

Dotyczy wypadku drogowego w Strzyzawie w dniu 1.11.1997 r.

Falszywe zeznania dotyczäce BADANIA ALKOMATEM -kierownika zespolu
reanimacyjnego: lekarza wojskowego -anestezjologa kpt.Dariusza Z. (2,2 promila)
za ktörego podstawil sie z dowodem osobistym :lek med Jaroslaw Cz.

oskarzeni to zaloga erki:
pielegniarz - Lech S.
sanitariusz Wojciech Sz.
kierowca Andrzej K.

Prokurator zäda 10 miesiecy w zawieszeniu na 3 lata.

radca
Obserwuj wątek
    • Gość: Włodek Re: FALSZYWE ZEZNANIA - ZAPADNIE WYROK Strzyzawy IP: 213.77.40.* 18.07.01, 23:34
      Życzę Ci aby ta sprawa nareszcie znalazła swój koniec i sprawiedliwy wyrok.
      Trzymaj się. Ponieważ nie miałem okazji wcześniej wypowiedziec się w twojej
      sprawie, chciałbym Ci o czym opowiedzieć. 11 grudnia 1999 roku miałem potworny
      wypadek w którym o mały włos nie spaliłem się w samochodzie marki BMW.
      Wyszedłem prawdę mówiąc bez najmniejszego szwanku ale szok trwał długo i do
      dzisiaj TO pamiętam. Mogę dodać, że codziennie jadąc z Ostromecka do Bydgoszczy
      i z powrotem oglądam TO drzewo. Straciłem wtedy w stosunku do Ciebie tak
      niewiele bo zaledwie głupie auto, do którego chociaż czułem się bardzo, bardzo
      przywiązany ale do dzisiaj zadaję sobie jeszcze pytanie, dlaczego TO przydażyło
      się właśnie mnie, tym bardziej, że wydaję się być dobrym człowiekiem w swoich
      oczach i w oczach innych i nie zasłużyłem na taką karę. Więc DLACZEGO?. Uważam,
      że wszystko na tym świecie ma swój sens i przyczynę, tak jak każdy kamień w
      rzece ma swoje miejsce. To co nam się przydazyło, zostało kiedyś tam zapisane w
      naszym "terminarzu". Nie "fatalizmu", gdyz wydaje mi się że mogłem temu
      zapobiec w mniejszym lub wiekszym stopniu. Wierzę w Boga i wyznaję przekonanie,
      że wszystko co nam się w zyciu przytrafia, przytrafia się za przyłożeniem JEGO
      ręki, jednakże czyniąc cokolwiek musimy mieć świadomość, jakby TO wszystko
      zależało tylko i wyłacznie od NAS. Cóz, to tyle. Pozdrawiam serdecznie.
      Włodek
      • radca Re: FALSZYWE ZEZNANIA - ZAPADNIE WYROK Strzyzawy 18.07.01, 23:49
        Pozdrawiam Cie Wlodku.

Dziekuje za bardzo zyczliwe slowa.Dobrze,ze Ci sie nic nie stalo,ze zyjesz i to
        ze jestes wsröd ludzi.Napewno,stajäc oko w oko ze smierciä-tak jak to bylo w
        Twoim przypadku;czlowiek doznaje innego spojrzenia na zycie.Ja poprzez smierc
        19 letniego syna, w tak tragicznych okolicznosciach-widze obecnie inaczej wiele
        spraw.Niestety nie moge zrozumiec BEZDUSZNOSCI I IGNORANCJI -ludzi.ktörzy majä
        ratowac zdrowie i zycie ludzkie.

Czyz to my nie jestesmy wielokrotnie sami winni ,ze przyzwalamy na obecnosc
        takich osöb.Przeciez mozna cos w tym kierunku dzialac.

Jestes z OSTROMECKA,a wiec zacytuje tu slowa ksiedza proboszcza z OSTROMECKA-
        ktöry powiedzial do mnie:" TAKIE POSTEPKI ZASLUGUJÄ NA POTEPIENIE"

pozdrawiam Cie serdecznie
        prosze Cie röwniez o kontakt na adres poczty.

pozdrawiam
        Andrzej Kaniecki
        • radca Re: FALSZYWE ZEZNANIA - ZAPADNIE WYROK Strzyzawy 19.07.01, 17:33
          Ten sam pielegniarz z Fordonskiej Stacji pogotowia ratunkowego - LECH S.
          zostal röwniez oskarzony o kradziez auta Busa Renaulta (na niemieckich numerach)
          razem z kompanem Jackiem P.Kradziezy dokonali 22 .12.1997 roku na bydgoskim
          osiedlu Nowy Fordon. Auto zostalo ukryte na wsi pod Bydgoszczä w stodole.
          Tam dokonywano rozbiörki na czesci.

PROCES toczyl sie w tym samym sädzie rejonowym w Bydgoszczy III wydzial karny-
          gdzie röwniez toczy sie PROCES o SKLADANIE FALSZYWYCH ZEZNAN dotyczäcy sprawy
          STRZYZAWY.

Prosze zauwazyc,ze o tym wszystkim jest poinformowana dyrekcja pogotowia.
          Pojawia sie pytanie: CO NA TO PANI DYREKTOR WOJEWÖDZKIEJ STACJI POGOTOWIA
          RATUNKOWEGO ? - BARBARA SZUDARSKA (przebywa ponad 20 lat w pogotowiu )

Czy tacy ludzie,ktörzy majä RATOWAC ZYCIE I ZDROWIE LUDZKIE -mogä popelniac
          przestepstwa ? oraz byc TOLEROWANI I AKCEPTOWANI przez DYREKCJE ?

radca
          • radca Re: FALSZYWE ZEZNANIA - ZAPADNIE WYROK Strzyzawy 20.07.01, 13:26
            Dzisiaj zapadl WYROK za SKLADANIE FALSZYWYCH ZEZNAN -czyli DZIALANIA PRZECIWKO
            WYMIAROWI SPRAWIEDLIWOSCI.

Zaloga erki,ktöra towarzyszyla pijanemu KIEROWNIKOWI ZESPOLU REANIMACYJNEGO-
            kapitanowi DAIUSZOWI Z. ( 2,2 promila) w wyjezdzie do wypadku drogowego
            w STRZYZAWIE zostala skazana za SKLADANIE FALSZYWYCH ZEZNAN.

oskarzeni:

pielegniarz erki - LECH S.
            sanitariusz " - WOJCIECH Sz.
            kierowca " - ANDRZEJ K.

ZOSTALI PONOWNIE UZNANI WINNYMI SKLADANIA KLAMLIWYCH ZEZNAN ;

W Y R O K : cala tröjka - 8 miesiecy w zawieszeniu na 2 lata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka