nemo_reaktywacja 21.08.07, 08:39 W Warszawie pojawił się najdłuższy tramwaj rodem z Bydgoskiej fabryki PESA. wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,9128416,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mc_pele Re: Najdłuższy tramwaj w Polsce 21.08.07, 11:20 "Jeszcze nie widziałem takich pojazdów w Europie." niestety Pan Szydłowski mało jeszcze widział: hampage.hu/trams/combino1/e_index.html po Budapeszcie jeżdżą jeszcze dłuższe tramwaje, na tej stronce są zdjęcia z testów jednak tramwaje jeżdżą już z powodzeniem po ulicach Budapesztu, między innymi na linii 4. Chciałem zrobić fotkę ale nie zmieścił mi się w kadrze :D : [URL=imageshack.us][IMG] img212.imageshack.us/img212/743/img0531vc5.jpg[/IMG][/URL] Shot with [URL=profile.imageshack.us/camerabuy.php? model=Canon+PowerShot+A460&make=Canon]Canon PowerShot A460[/URL] at 2007-08-21 W Polsce to obecnie na pewno najdłuższy tramwaj czy jednak jeżdżące po Śląsku swego czasu składy 2x102Na nie były dłuższe? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet Re: Najdłuższy tramwaj w Polsce 21.08.07, 12:03 nemo_reaktywacja napisał: > W Warszawie pojawił się najdłuższy tramwaj rodem z Bydgoskiej fabryki PESA. Ech, dziennikarze, dziennikarze... Najdłuższy tramwaj w Polsce jeździ na łódzkich podmiejskich i ma 33 metry. :) "Najdłuższy wyprodukowany" byłoby bliższe prawdzie. Odpowiedz Link Zgłoś