patriota_lokalny 20.09.07, 21:53 Ostatnio moje zakupy w BSS "Społem" ekspedientka zapakowała w nową reklamówkę z Biedronki... Ciekawe skąd je miała? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikimaus11 Re: biedronka w społem 21.09.07, 08:24 Całe nasze bydgoskie Społem. Aż żal człowieka ściska, jak lokalna firma zaprzepaszcza taki potencjał. Mieć tyle sklepów i wszystko tak zapuścić i doprowadzić do dziadostwa. Za darmo oddają pole konkurencji. Z prasy dowiedziałem się, że Społem w Białymstoku ma bardzo silną pozycję - więc jednak można. Ponadto, powstaje w bólach zjednoczona ogólnopolska sieć Społemów pod marką "Znajomy" (w domyśle: sklep). Ale u nas jakoś tego nie widać. Żadnej inicjatywy, żadnych dobrych inwestycji. Czy zarząd tej spółdzielni wyznaje zasadę, że jeśli dla zarządu wystarcza, to nic już nie trzeba robić? A może właśnie gdyby coś zrobić, to byłoby także dla zarządu lepiej... No, ale czego ja wymagam, przecież wszelkie działania inwestycyjne i marketingowe wymagają ryzyka, a pewnie na to Społem nie pójdzie, będzie wolało w ciszy i spokoju dokonać żywota na rzecz Biedronek, Żabek, Kauflandów i innych podmiotów najczęściej z zagranicznym kapitałem. Odpowiedz Link Zgłoś