patriota_lokalny 11.10.07, 21:35 www.express.bydgoski.pl/look/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=2&NrIssue=721&NrSection=1&NrArticle=79737&IdTag=85 NIK miał najwięcej zastrzeżeń do tej uczelni spośród wszystkich w regionie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rozczarowana-torunianka Re: UMK znów oszukuje studentów 12.10.07, 00:23 jaka rewelacja!? przykre, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
michutor Re: UMK znów oszukuje studentów 12.10.07, 00:51 rozczarowana-torunianka napisała: > jaka rewelacja!? > przykre, niestety. zwykle buractwo. Maciej ma mokro w majtkach jak slyszy ze dzieje sie cos zlego z UMK czy z Toruniem. co do raportu, to w artykule nie ma najistotniejszego faktu wg mnie. A mianowicie ze uczelnie mialy nadwyzszki! To moim zdaniem jest najwiekszym grzechem. A to ze studentom II stopnia nie chca dac stypendium to akurat jest sluszne w przypadku duzej roznicy programowej. Dlaczego ktos po III roku fizyki na UMK i walce z mechanika klasyczna ma byc rowno traktowany po fizyce na UTP czy UKW? Nasptepna sprawa to problem cyz studentow CM trzeba traktowac jak reszte studentow UMK? niech by obnizyc stypnedia na CM to by znow jakies bydgoskie oszolomy zaczely ujadac o tym jak zle jest pod Umk. mam nadzieje ze raport pomoze studentom, szczegolnie tym w zlej sytuacji materialnej. Odpowiedz Link Zgłoś
kanton2 Re: O michutor niekonsekwentny człowiek. 12.10.07, 08:43 Wielokrość się żegnał z bydgoskim forum ,uważając ,że tutaj nie ma godnych dla niego przeciwników a jednocześnie nadal się ośmiesza zabierając głos w dyskusji. Dyskutancji za każdym razem udawadniali temu osobnikowi ,że jest zwykłym kłaczuchem ,nigdy nie przyznającym się do popełnianych błędów i starającym się udowodnić ,że "czerwone jest niebieskie ",bo takie stwiedzenie będzie niekorzystne dla Bydgoszczy. Jeżeli chodzi o UMK to ta uczelnia już niejednikrotnie udowodniła ,że zależy jej głównie na skubaniu studentów.Wystarczy przypomnieć sprawę czesnego na wydz. lekarskim ,fizjoterapii, położnictwie czy obecnie ie farmacji. Przykre to ,że dopiero grożby sądowe i nagłośnienie przez media ,zmusiły rektora UMK do zmiany decyzji podejmowanych w trzech pierwszych sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
michutor Re: O michutor niekonsekwentny człowiek. 12.10.07, 11:28 kanton2 napisał: > Wielokrość się żegnał z bydgoskim forum ,uważając ,że tutaj nie ma > godnych dla niego przeciwników a jednocześnie nadal się ośmiesza > zabierając głos w dyskusji. wyluzuj, bo robisz sie juz nudny.przypisujesz mi rozne rzeczy i klamiesz. > Dyskutancji za każdym razem udawadniali temu osobnikowi ,że jest > zwykłym kłaczuchem ,nigdy nie przyznającym się do popełnianych > błędów i starającym się udowodnić ,że "czerwone jest niebieskie ",bo > takie stwiedzenie będzie niekorzystne dla Bydgoszczy. gadasz glupoty, moze podasz mi twoje newsy odnosnie historii UMK,. tego archwium Pik w Bialymstoku. > Jeżeli chodzi o UMK to ta uczelnia już niejednikrotnie > udowodniła ,że zależy jej głównie na skubaniu studentów.Wystarczy > przypomnieć sprawę czesnego na wydz. lekarskim ,fizjoterapii, > położnictwie czy obecnie ie farmacji. Przykre to ,że dopiero grożby > sądowe i nagłośnienie przez media ,zmusiły rektora UMK do zmiany > decyzji podejmowanych w trzech pierwszych sprawach. gadasz glupoty ale masz racje nie szkoda z wami gadac. bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieski.kapturek Re: michutor łopatologicznie. 12.10.07, 13:05 michutor napisał: > kanton2 napisał: > > > Wielokrość się żegnał z bydgoskim forum ,uważając ,że tutaj nie ma > > godnych dla niego przeciwników a jednocześnie nadal się ośmiesza > > zabierając głos w dyskusji. > > wyluzuj, bo robisz sie juz nudny.przypisujesz mi rozne rzeczy i klamiesz. No to lecimy z konkretami: tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=70008928&a=70110873 "mam prosbe skoro juz zrezygnowalem z waszego forum" tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=70026620&a=70060734 "szkoda czasu na rozmowy z rozmowy z toba i tobie podobnymi. zycze wam zycia w waszej nieswiadomosci i jest mi was zal, skoro nie dostrzegacie pewnych faktow. nie ma sensu juz dyskutowac z wami, bo nie trafiaja do was zadne argumenty. a wasze tlumaczenia i wykrecenia sa smieszne" i wielki płacz tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=70066320&a=70066320 "Pytania sa niewygodne ale rozumiem ich, sam bym schowal glowe w piasek i nie mogl usprawiedliwiac niewygodnych faktow.Jak zwykle dyskusja skoncyzla sie komentarzem: nie masz dobrej woli wobec Bydgoszczy, czyli koronnym argumentem " Kto tu kłamie i pluje, bidulko ty nasza na wygnaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
michutor Re: michutor łopatologicznie. 12.10.07, 13:25 niebieski.kapturek napisał: > No to lecimy z konkretami: to ze jestem niekonsekwenty to sie zgada, nie pisalem o tym. myslicielu. > tutaj: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=70008928&a=70110873 > "mam prosbe skoro juz zrezygnowalem z waszego forum" > > tutaj: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=70026620&a=70060734 > "szkoda czasu na rozmowy z rozmowy z toba i tobie podobnymi. > zycze wam zycia w waszej nieswiadomosci i jest mi was zal, skoro nie > dostrzegacie pewnych faktow. nie ma sensu juz dyskutowac z wami, bo > nie trafiaja > do was zadne argumenty. a wasze tlumaczenia i wykrecenia sa smieszne" > > i wielki płacz tutaj: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=70066320&a=70066320 > "Pytania sa niewygodne ale rozumiem > ich, sam bym schowal glowe w piasek i nie mogl usprawiedliwiac > niewygodnych > faktow.Jak zwykle dyskusja skoncyzla sie komentarzem: nie masz > dobrej woli > wobec Bydgoszczy, czyli koronnym argumentem " > > > Kto tu kłamie i pluje, bidulko ty nasza na wygnaniu? a gdzie tu widzisz klamstwo? jedynie brak konsekwencji i "narodowe poczucie odpowiedzialnosci za innych", obiecuje zaprzestac. pluje? coz powoli sprawdzaja sie moje przypuszczenia do do portu lotniczego o ktore rozne oszolomy mnie tu wyzywaly. o innych sprawach nie bede pisal bo szkoda mojego czasu na twardoglowych i zakompleksionych bydgoszan. zreszta po co mam was przekonywac? bidulka na wygnaniu? moze dla ciebie ukw to szczyt marzen i osiagniec, wtedy sie nie dziwie ze traktujesz mnie i moja prace na jednym z 20 najlepsyzch uniwerkow na swiecie z pensja kilkakrotnie przekraczaja twoja glodowa pensyjke za "biedactwo na wygnaniu". juz nie ma wiecje uwag:) Odpowiedz Link Zgłoś
niebieski.kapturek Re: michutor łopatologicznie. 12.10.07, 13:39 michutor napisał: pierwszego akapitu nie komentuję. Drugi może wymagać objaśnienia: > pensja kilkakrotnie przekraczaja twoja glodowa pensyjke za "biedactwo na wygnaniu". Ładnie zdefiniowałeś swój sytem wartości, ale to twój problem. "na wygnaniu" odosi się nie tyle do miejsca twojego pobytu, co do widocznego braku kontaktu z rzeczywistością tutaj (czy może rzeczywistością w ogóle?) "bidulka" to odniesieni do twojej narastającej agresji - traktuję ją jako wyraz frustracji. Zakładam, że taka frustracja nie jest wyrazem spelnienia: przypuszczam, że po prostu tęsknisz za domem, co akurat jest naturalne i zrozumiałe. Oduczyłeś mnie skutecznie szacunku do siebie (jako kłamiącego dyskutanta), ale akurat taką tęsknotę znam i rozumiem - i trochę ci współczuję, bo to faktycznie czasem boli. Trzymam cię za słowo, że już naprawdę pójdziesz z tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
michutor Re: michutor łopatologicznie. 12.10.07, 13:53 niebieski.kapturek napisał: > michutor napisał: > > pierwszego akapitu nie komentuję. > > Drugi może wymagać objaśnienia: > > pensja kilkakrotnie przekraczaja twoja glodowa pensyjke > za "biedactwo na wygnaniu". > > Ładnie zdefiniowałeś swój sytem wartości, ale to twój problem. jak zwykle zauwazyles tylko drugi czlon wypowiedzi, a nie fakt ze pracuje na niezlym uniwerku i robie badania na swiatowym poziomie, ale to twoj problem. > "na wygnaniu" odosi się nie tyle do miejsca twojego pobytu, co do > widocznego braku kontaktu z rzeczywistością tutaj (czy może > rzeczywistością w ogóle?) coz zobaczymy, powoli zaczynaja sie sprawdzac moje przypuszczenia odnosnie portu wiec jakos malo sie przejmuje twoimi analizami. > "bidulka" to odniesieni do twojej narastającej agresji - traktuję ją > jako wyraz frustracji. Zakładam, że taka frustracja nie jest wyrazem > spelnienia: przypuszczam, że po prostu tęsknisz za domem, co akurat > jest naturalne i zrozumiałe. Oduczyłeś mnie skutecznie szacunku do > siebie (jako kłamiącego dyskutanta), ale akurat taką tęsknotę znam i > rozumiem - i trochę ci współczuję, bo to faktycznie czasem boli. tesknic za Polska? krajem sfrustrownych i zakompleksionych gosci jak ty, o nie:)!!! powodzenia 21 pazdziernika;) > Trzymam cię za słowo, że już naprawdę pójdziesz z tego forum. to ciekawe sam oskarzasz mnie o klamstwo, a jedyna osoba ktora zostalana nim przylapana jestes ty,: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=70008928&a=70140230 wiec zaprzestan prosze twoich madrosci. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieski.kapturek Re: michutor łopatologicznie. 12.10.07, 14:04 michutor napisał: > tesknic za Polska? krajem sfrustrownych i zakompleksionych gosci jak ty, o > nie:)!!! powodzenia 21 pazdziernika;) Dziękuję, że napisaleś to wprost. Od zawsze podejrzewałem, że za mentalnością ludzi wszczynających wojnę przeciw Bydgoszczy kryje się strach i pogarda nie tylko wobec większego sąsiada, ale też wobec wszystkich Polaków i wszystkich ludzi w ogóle. Szacunek pozostaje dla nagiej siły (większych wpływów, piniędzy itp.). Mentalny Wschód... > to ciekawe sam oskarzasz mnie o klamstwo, a jedyna osoba ktora zostalana nim > przylapana jestes ty,: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=70008928&a=70140230 Dobre :D "Przyłapałeś" mnie na odwadze przeproszenia urażonego człowieka, nawet jeśli ten człowiek nie ma racji, nie ma jaj by dotrzymać publicznie danej deklaracji (odchoooooodzę!) i kłamie (oprócz niedotrzymania słowa, powtarza argumenty, na które dostał już wyczerpującą odpowiedź, ale które za to brzmią bardzo niekorzystnie dla Bydgoszczy). eot Odpowiedz Link Zgłoś
michutor Re: michutor łopatologicznie. 12.10.07, 14:17 niebieski.kapturek napisał: > Dziękuję, że napisaleś to wprost. Od zawsze podejrzewałem, że za > mentalnością ludzi wszczynających wojnę przeciw Bydgoszczy kryje się > strach i pogarda nie tylko wobec większego sąsiada, ale też wobec > wszystkich Polaków i wszystkich ludzi w ogóle. Szacunek pozostaje > dla nagiej siły (większych wpływów, piniędzy itp.). Mentalny > Wschód... > tego nie mialem na mysli. widac ze twoja mentalnosc osadzona jest gleboko w polskiej rzeczywistosci. myslenie cos ala tadeusz rydzyk. kto by sie tego spodziewal po dumny mieszkancu Bydgoszczy. Ho ho. Dla mnie zachod to mozliwosci robienia czegos fajne, odwaznego, czegos co w Polsce zdarza sie niezmiernie rzadko. Ty wolisz myslec ze ja chce tylko pieniedzy czy wladzy, bo tak latwiej. Wskazac kogos na wroga, a krytyke uwazaj za obraze majestatu. > > Dobre :D "Przyłapałeś" mnie na odwadze przeproszenia urażonego > człowieka, to wiele pokazuje:)widzisz to co chcesz widziec. tu nie widzisz tego ze mnie obraziles, tylko jestes dumny z tego ze mnie przeprosiles:) dobre dobre. nawet jeśli ten człowiek nie ma racji, wedlug ciebie, czy ktos inni nie moze miec racji tylko ty? nie ma jaj by > dotrzymać publicznie danej deklaracji (odchoooooodzę!) jaj? raczej slaba psychika. odezwalem sie w jednej kwestii i to krytykuja UMK a ty niczym Maciej z mokrym majtkami cieszysz sie z tego faktu. i kłamie > (oprócz niedotrzymania słowa, powtarza argumenty, na które dostał > już wyczerpującą odpowiedź, ale które za to brzmią bardzo > niekorzystnie dla Bydgoszczy). hihi, dyskusja na twoim poziomie. liczy sie moja racja i tylko moja racja. jak wiec skomentujesz fakt ze Lot powoli zawiesza loty, Centralwings buduje baze lotnicza w Gdansku a Poznan ma kilka nowych polaczen? Pewnie nadal nie widzisz ze glownym problemem lotniska w Bydzi jest konkurencja, az strach pomyslec co bedzie jak zrobia modernizacje torow do Grudziadza, moze bedzie polaczenia z Torunia do Gdanska przez Grudziadz, wybuduja A1 czy S5. Wazne ze wy macie sie dobrze i macie winnego - marszalka. > eot Odpowiedz Link Zgłoś
kanton2 Re: O michutor niekonsekwentny człowiek. 12.10.07, 16:11 To jest właśnie micha z Torunia cały intymny mały świat, w którym on jest alfą i omegą.Tylko jego wiedza , nawet nigdzie nie znajdująca potwierdzenia jest prawdziwa , wszyscy inni pomimo ,że mówią o potwierdzonych faktach kłamią. Jeszcze coś michu, nigdy nie obiecywałem ci żadnego newsa . Podałem jedynie gdzie możesz szukać pewnych wiadomości . Przypuszczam ,że ty jako światowy człowiek wiesz w jaki sposób można to uczynić. Poza tym zawsze możesz poprosić o pomoc swoich babbikowych wielbicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
jaca515 Moze cos o kondycji UKW? 12.10.07, 11:54 Zlosliwosci antytorunsiie sa podstawa tego forum. Moze cos o kondycji UKW? Odpowiedz Link Zgłoś
niebieski.kapturek Re: Moze cos o kondycji UKW? 12.10.07, 13:08 jaca515 napisał: > Moze cos o kondycji UKW? Na życzenie: miasta.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35594,4549015.html Odpowiedz Link Zgłoś
michutor Re: Moze cos o kondycji UKW? 12.10.07, 13:28 niebieski.kapturek napisał: > jaca515 napisał: > > > Moze cos o kondycji UKW? > > Na życzenie: > miasta.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35594,4549015.html hehe, odpowiedz na twoim poziomie, zero krycytyzmu. ciekawe ilez tych kierunkow zamkna po kontroli. Odpowiedz Link Zgłoś
akrytas Re: Moze cos o kondycji UKW? 12.10.07, 13:35 michutor napisał: > hehe, odpowiedz na twoim poziomie, zero krycytyzmu. > ciekawe ilez tych kierunkow zamkna po kontroli. Spoko, nic nie będą musieli zamykać, mają kadrę na te keirunki. A jak tam administracja na UMK? Kolesie skutecznie zadziałali i nie trzeba było zamykać kierunku? Odpowiedz Link Zgłoś
michutor Re: Moze cos o kondycji UKW? 12.10.07, 13:45 akrytas napisał: > michutor napisał: > > > hehe, odpowiedz na twoim poziomie, zero krycytyzmu. > > ciekawe ilez tych kierunkow zamkna po kontroli. > > Spoko, nic nie będą musieli zamykać, mają kadrę na te keirunki. > A jak tam administracja na UMK? Kolesie skutecznie zadziałali i nie > trzeba było zamykać kierunku? naprawde maja kadre np z socjologii?? co do UMK to administracja otrzymala taka ocene za nielegalne filie, a stosunki miedzynarodowe sa w podobnej sytuacji jak informatyka na UKW; tyle ze na UMK brakuje jednego specjalisty ze stosunkow miedzynradowych. Odpowiedz Link Zgłoś
akrytas Re: Moze cos o kondycji UKW? 12.10.07, 14:44 michutor napisał: > naprawde maja kadre np z socjologii?? Mają, mają. Obecnie, gdy do prowadzenia kierunku potrzeba tylko 3 samodzielnych, kierunki na naukach humanistycznych można otwierać bez większych problemów (inaczej jest w naukach przyrodniczych i technicznych, gdzie trzeba mieć także laboratoria). > co do UMK to administracja otrzymala taka ocene za nielegalne > filie, Nie tylko, zarzutów było duzo więcej. Nielegalne filie oraz łamanie umowy z miastem to były pretensje bydgoszczan. PKA miała dużo więcej zarzutów, także kadrowych i programowych. Odpowiedz Link Zgłoś
michutor Re: Moze cos o kondycji UKW? 12.10.07, 15:25 akrytas napisał: > > co do UMK to administracja otrzymala taka ocene za nielegalne > > filie, > > Nie tylko, zarzutów było duzo więcej. Nielegalne filie oraz łamanie > umowy z miastem to były pretensje bydgoszczan. PKA miała dużo więcej > zarzutów, także kadrowych i programowych. kadrowych raczej nie, co do reszty: W kwietniu PKA po raz pierwszy przyjrzała się administracji wykładanej na toruńskim uniwersytecie. I po badaniu wystawiła jej wstępną ocenę negatywną. Wytknęła władzom wydziału prawa i administracji UMK, że nauczany na nim kierunek charakteryzuje się ,,zbytnim nachyleniem prawniczym", a w programie studiów nie ma przedmiotów ekonomicznych i społecznych. Wizytatorom nie spodobało się też, że nauka administracji odbywa się nie tylko w Toruniu, ale również w Bydgoszczy. Nie zważyli na fakt, że po fuzji UMK z bydgoską Akademią Medyczną w 2004 r., campus w mieście nad Brdą jest pełnoprawną częścią toruńskiej uczelni. - Odwołaliśmy się od decyzji i na szczęście została ona zmieniona - mówi dr Marian Masternak, prodziekan wydziału prawa i administracji UMK. i komisje sie myla, pamietasz pomylke ministerstwa na WPiA? Odpowiedz Link Zgłoś
vigla oszukiwanie studentów 14.10.07, 13:23 Oszukiwanie studentów to chyba standard polskich uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś