pit1233 22.10.07, 12:49 Ciekawostka. Toruń widziany z Płocka.. miasta.gazeta.pl/plock/1,35681,4598693.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pubclient I co cię tak cieszy gryzienie Torunia???? 22.10.07, 13:10 I co cię tak cieszy gryzienie Torunia???? Zlituj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet Nudni jesteście, obywatelu 22.10.07, 13:28 pubclient napisał: > I co cię tak cieszy gryzienie Torunia???? W artykule spod podanego linku nie ma niczego, co można by określić mianem "gryzienia" Torunia. Ba, ciężko znaleźć tam coś negatywnego. Odpowiedz Link Zgłoś
jaca515 Re: Nudni jesteście, obywatelu 23.10.07, 08:53 Mnie takze ataki PITA smieszą. Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Toruń okiem płocczanina 22.10.07, 13:13 no i tak własnie widzą ludzie w Polsce widzą Toruń. No niestety taka prawda i należypogodzić się z takimi opiniami. Napinanie się nic nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
pubclient Możesz nawet wpisac Torun zaorac jesli cie to bawi 22.10.07, 13:15 Możesz nawet wpisac "Torun zaorac", jesli cie to bawi. Tylko jak to świadczy o tobie i innych bydgoszczanach? zadsatanawiałeś sie?Brrr. Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Możesz nawet wpisac Torun zaorac jesli cie to 22.10.07, 21:49 ale o co Ci chodzi? Napisałem, że tak was widzą mieszkańcy innego miasta. Pewnie nie jest to odosobnione. Jest to śmieszne w porównaniu z tym Waszym pisaniem o tym że Toruń jest znany w całej Europie jako mmmmm super miasteczko. Nic o zaoraniu nie napisałem i nic złośliwego też nie. Więc świadczy o mnie ten wpis raczej ok Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Toruń okiem płocczanina 22.10.07, 18:25 muvon zawsze bedziesz dla mnie zakompleksionym czlowieczkiem jak dobrze przeczytasz artykul to wg tego dziennikarza Plock jest znacznie atrakcyjniejszy bo - pisze tam ze torun bez studentow jest senny ze to jest bzdura doskonale wiesz bo jezeli jak troche studentow w wakacje opusci miasto to zastepuje ich wielkorotnie wiecej turystow ktorzy daja wiekszy koloryt i w wielu przypadkach lepiej ozywiaja miasto - pisze tam ze w Plocku jest wiele ciekawych imprez itp Reasumujac Ploc bije Torun, a co to by bylo gdyby ..... i jeszcze argument o petrochemii ten dziennikarz ma dokladnie takie same argumenty jak ty, kazet, macbyd itp Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Toruń okiem płocczanina 22.10.07, 21:51 a ja nie pisałem że to co oni piszą to prawda i że się z tym zgadzam. Napisałem, że tak Was widzą w innych miastach i czas przetrzeć oczy i wziąć sobie to do głowy. Tak was właśnie widzą i tyle. Nie ja pisąłem ten artykół. A latem wieczorami rzeczywiście u Was sennie. Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Toruń okiem płocczanina 22.10.07, 23:01 muvon200 napisał: > a ja nie pisałem że to co oni piszą to prawda > A latem wieczorami rzeczywiście u Was sennie. zdecyduj sie mowimy w kontekscie relacji Torun Plock oczywiscie >Napisałem, że tak Was widzą w innych miastach i czas > przetrzeć oczy i wziąć sobie to do głowy. dlaczego mam wziac sobie to do glowy jak nawet sam mowisz ze sie z tym nie zgadzasz muvon to co piszesz nie trzyma sie kupy i mysle ze to udowodnilem po prostu jestes szczesliwy ze znajdzie sie ktos z Plocka ktory pisze ze niewiele brakuje im do T a pozniej podaje fakty ze jest lepiej Sa tacy ludzie i do takich sie sam zaliczasz Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet Re: Toruń okiem płocczanina 23.10.07, 08:21 szlachcic napisał: > muvon zawsze bedziesz dla mnie zakompleksionym czlowieczkiem > > jak dobrze przeczytasz artykul to wg tego dziennikarza Plock jest > znacznie atrakcyjniejszy E, chyba jakiś inny artykuł czytaliśmy. W moim było wyraźnie napisane że Toruń jest znacznie atrakcyjniejszy, bo ma uniwerek i starówkę a Płock jest potencjalnie nie gorszy i mógłby dorównać gdyby miał uniwerek. Odpowiedz Link Zgłoś
onanes Re: Toruń okiem płocczanina 22.10.07, 13:53 A w jakim celu ten temat na tutejszym forum się znalazł? Odpowiedz Link Zgłoś
michutor Re: Toruń okiem płocczanina 22.10.07, 14:35 To ze pisza o Toruniu znaczy sie ze nam zazdroszcza. Zadroszcza klimatu, magii torunskich cegiel, wielkosci i jakosci uniwerku. O tym jak wiele dla Torunia znaczy uniwerek lub cegly nie trzeba nikogo przekonywac, to jest dar. Z ktorego trzeba byc dumny. Co moga zaoferowac inne miasta? Plock? Bydgoszcz? Czy ktos poza w ogole kujawami zadal kiedys pytanie czym bylaby Bydgoszcz bez czegos tam? Nie, bo Bydgoszcz nie ma swojego symbolu, nie ma czegos co byloby widoczne w calej Polsce, Europie. To jest tragedia tego miasta i powodem frustracji forumowiczow z tego miasta. NIE MOWIE ze tu nic nie ma, owszem jest wiele pieknych inicjatyw. Miasto zmierza w kierunku centrum polskiego sportu ("sportu pozapilkarskiego") i doskonale realizuje ten. Miasto jawi sie jako ambasador polskiej muzyki z doskonala filharmonia czy opera. Ale czy ktoras z tych inicjatyw jest dostrzegana poza kujawami? Czy pan redaktor x-ski z Pcina Dolnego cos tam w ogole o BYdgoszczy napisze? NIe, i to jest dramat tego miasta, nie brzydkiego w koncu. A cale forum podnieca sie tym jak jakis britol (koncowka -ol jest tutaj bardzo istotna;)) cos tam naskrobie o Bydgoszczy... Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Toruń okiem płocczanina 22.10.07, 21:56 czyli krótko mówiąc wszyscy bajki opowiadają nawet w dość oddalonym mieście. Zazdroszczą Wam wszystkiego i dlatego tak piszą. Zazdroszczą wyników rankingowych w szmatławcach, zazdroszczą wysokiej hheheheh kultury i imprez na nawyższym poziomie :) zazdroszczą generalnie wszystkeigo dlatego tak piszą. Ale zastanowiliście się kiedyś że oni mogą mieć rację? Może mają? Wy to samo wypisujecie o Bydgoszczy prawda? Czas pogodzić się ze swoim miejscem w szeregu i nie wypisywać takich bzdur. I proszę nie pisac o Bydgoszczy tylko o artykule. A temat się tu znalazł przez Babikowych napinaczy którzy próbują robić na forum i w niektórych publikacjach atmosferę pępka świata znaczy Torunia najbardziej atrakcyjnego miejsca w Polsce. A tu proszę dziennikarz z innego miasta krótko podsumował Wasze miasto i mieszkańców. I to nie jest człowiek z Bydzi :) Może ma rację hę? Odpowiedz Link Zgłoś
mac_byd Re: Toruń okiem płocczanina 22.10.07, 23:36 Nie ma sensu z tym człowiekiem dyskutować. W Bydgoszczy jest za dużo "rzeczy" do wyjęcia, aby straciła swój charakter. W Toruniu wystarczy wyjąć jedno i zostaje Gotyk na Styk. LOL Odpowiedz Link Zgłoś
michutor Re: Toruń okiem płocczanina 23.10.07, 00:36 mac_byd napisał: > Nie ma sensu z tym człowiekiem dyskutować. W Bydgoszczy jest za > dużo "rzeczy" do wyjęcia, aby straciła swój charakter. W Toruniu > wystarczy wyjąć jedno i zostaje Gotyk na Styk. LOL jak nie rozumiesz o czym pisze to poprostu zamilcz. az zal czytac takie wpisy.. Odpowiedz Link Zgłoś
mac_byd Re: Toruń okiem płocczanina 23.10.07, 23:14 Załóż sobie filtr na mac_byd i nie będziesz musiał czytać. ps. jaki ty masz techniczy prosty umysł. Odpowiedz Link Zgłoś
mudah Re: Toruń okiem płocczanina 23.10.07, 03:11 Michutor, znowu sie zakrztusilem winem, czytajac Twoje ... bo ja wiem ... wypociny? Zrob sobie badanie statystyczne wsrod znajomych z amerykanskiego Uniwersytetu na ktorym pracujesz. Pomin osoby z nazwiskami konczacymi sie na ski, cki itp. i zaytaj sie o znajomosc miast Bydgoszcz i Torun. ..... .....Nie odpowiadaj bo wynik znam. Bydgoszcz 0 Torun 0. To jest "miedzynarodowa pozycja" OBU miast i zadne zaklinanie tego nie zmieni. Torun jest polska Getynga tylko w Twoich wyobrazeniach a poza nimi jest slicznym, w skali europy niczym szczegolnym nie wyrozniajacym sie niewielkim miastem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
michutor Re: Toruń okiem płocczanina 23.10.07, 03:43 Po pierwsze pisalem o naszym, polskim podworku. Po drugie zgadzam sie i zawsze twierdzilem ze Torun przy Wenecji, Zurichu, Genewie i innych jest maloznaczacy (moze kiedys zostanie odkryty) miasteczkiem. Po trzecie Torun nic nie mowi, zgadzam sie. Ale jak powiem Kopernik, a Torun jest jego miejscem urodzenia, to zaciekawiam ludzi. Bowiem czy my znamy miejsce urodzenia Einsteina, Plancka czy innych wielkich naukowcow? Po czwarte bydgoszczan drazni slepa milosc torunian to swojego miasta, nie wiem dlaczego. Bylem w wiekszosci ladnych miejsc Europy, Ameryki Pln ale najbardziej kocham Torun przy swiadomosci ze miasto to jest maloznane.Ty cierpisz rowniez na te frustracje. Po piate, jak czytasz to nie pij;) Czyzbys byli w tej samej strefie czasowej? Zreszta to dziwne moj post byl lekki nie bylo w nim wiekszej fascynacji Toruniem.Potrafie trzezwo spojrzec naTorun, UMK. Znam ich miejsce w swiecie o czym wielokrotnie pisalem. mudah napisała: > Michutor, znowu sie zakrztusilem winem, czytajac Twoje ... bo ja > wiem ... wypociny? Zrob sobie badanie statystyczne wsrod znajomych > z amerykanskiego Uniwersytetu na ktorym pracujesz. Pomin osoby z > nazwiskami konczacymi sie na ski, cki itp. i zaytaj sie o znajomosc > miast Bydgoszcz i Torun. ..... > > .....Nie odpowiadaj bo wynik znam. Bydgoszcz 0 Torun 0. > > To jest "miedzynarodowa pozycja" OBU miast i zadne zaklinanie tego > nie zmieni. Torun jest polska Getynga tylko w Twoich wyobrazeniach a > poza nimi jest slicznym, w skali europy niczym szczegolnym nie > wyrozniajacym sie niewielkim miastem. > > pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bombay_saphire Re: artykul jak artykul.. 23.10.07, 01:20 na pewno jakos tam ciekawy, ale jedna teza jest balamutna - ta niby obserwacja , ze latem jest w T sennie . podobne opinie wyglasza tutaj muvon. mam wrazenie, ze zaden z nich nie byl na latem na rynku - sennie to tam sie robi po 3 nad ranem a niekiedy i jeszcze pozniej ( wczesniej ? ).. jedynym problemem jest jakosc tego towarzystwa, ktore sie wtedy bawi - to raczej nie turysci, ale plastikowe panienki z kolegami z okolicznych miejscowosci, dla ktorych zelaznym punktem wieczoru jest publiczne zzarcie kebaba. cala ta zgraja miota sie pomiedzy szwejkiem , papaya, beczka, moskwa itd. radosnie pohukujac.. klimaty takie sobie, ale zeby senne ? Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: artykul jak artykul.. 23.10.07, 06:47 no własnie, ochlapusy i starzy turyści z NIemiec, oraz koloniści. To wszystko. A ruch na starówce to wynik tego,l ze w T wszystkie puby i inne lokale godne odwiedzenia znajdują sie własnie tam. Nie ma śródmieścia to gdzie majuą być? To główny powód chodzenia ludzi z Torunia po starówce. turystów wieczorem nie ma bo już dawno są w Gdańsku albo w drodze do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
bombay_saphire Re: artykul jak artykul.. 23.10.07, 09:35 pewnie w wiekszosci tak jest, aczkolwiek z tymi turystami tez roznie bywa : anglicy w krakowie albo we wroclawiu , skandynawowie we trojmiescie to jeszcze gorsze ochlapusy niz ekipa z podtorunskich wsi. z kolei ludzie powyzej 40-tki na ogol w nocy spia, oni bywaja na starym miescie w dzien. podsumowujac - nielatwo znalezc alternatywe dla studentow. a swoja droga - widzisz jak szybko sie zgodziles, ze w T w letnie noce nie jest sennie ? :-)) jak tylko mozna sie bylo zgodzic, ze po starowce kursuja tam ochlapusy to od razu wycofujemy sie z wlasnych obserwacji. faktem jest, ze podobny problem maja latem tez inne miasta w Polsce - wspomniane powyzej, tylko tam przewazaja ochlapusy z zagranicy, T jest chroniony przez trudniejszy dostep do lotniska, ktore tez zreszta nie ma tylu polaczen z zagranica co Krakow albo Gdansk. i jeszcze jedno - skad ta obserwacja , ze w T nie ma srodmiescia ? w T po prostu, tak jak w Krakowie, Wroclawiu czy Gdansku zasadnicza czescia srodmiescia jest stare miasto. z tego , ze w B srodmiescie wyglada inaczej, nie nalezy wyciagac wnioskow, ze srodmiescie i stare miasto to sa 2 rozne rzeczy - w bardzo wielu europejskich miastach - nie sa..starowki na ogol ulokowane sa w centrum miast, w srodmiesciu, nie na peryferiach..:- )) Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: artykul jak artykul.. 23.10.07, 13:23 Tak zgadzam się z Tobą i nie napiszę żadnego "ale". Trudno jednak będzie przekonać Babbika :)). Pozdrowienia i chętnie jeszcze z Toba podyskutuję Odpowiedz Link Zgłoś
jaca515 Plucie na Torun u was w modzie? 23.10.07, 13:35 Plucie na Torun u was w modzie? Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Plucie na Torun u was w modzie? 23.10.07, 14:25 ZOZ juz Ci nie pomoże. Idź prywatnie :). Poprostu ręce opadają :). Plucie to znaczy wg Ciebie podanie odnośnika do artykułu w GW tak? Odpowiedz Link Zgłoś
bombay_saphire Re: przewrazliwienie... 23.10.07, 14:30 tez nie widze nic zlego w tym aby zastanowic sie jak postrzega torun plocczanin, tym bardziej ze ogolnie ten artykul jest raczej ciekawy - tzn. jak tak go odbieram, pomijajac te stwierdzenia jak to jest sennie na rynku latem .. rozumiem, ze autor wyjezdzal na ten okres na wakacje i tak sobie mu sie napisalo .. zreszta gdyby siedzial w toruniu 12 miesiecy w roku musialby byc zreszta niezle pokrecony ;- )) Odpowiedz Link Zgłoś