mac_byd 26.10.07, 13:28 Można być najlepszym w kraju tylko trzeba działać! Głosowałem na Pana Pawłowicza, gratulacje dla całego RCO! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
weltire Re: RCO znowu najlepsze w Polsce! 26.10.07, 15:49 Brawo panie Pawłowicz, oby tak dalej! Tylko proszę rzucic palenie... Odpowiedz Link Zgłoś
michutor Re: co to jest RCO? 26.10.07, 16:33 bo nie ma juz czegos takiego jak RCO Jest CO (Centrum Onkologii) i jemu i moim kolega pracujacym skladam gratulacje:) Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: co to jest RCO? 31.10.07, 12:46 dzięki za pomoc. A tak na marginesie - komu? czemu? KOLEGOM Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 ani słowem o porażkach pana pułkownika 26.10.07, 21:20 mac_byd napisał: > Można być najlepszym w kraju tylko trzeba działać! Głosowałem na > Pana Pawłowicza, gratulacje dla całego RCO! najlepsze , bo nie znajdziesz zdania na temat wielu porażek w tym szpitalu a same wyrazy uznania . gdybyś poczytał ( w języku angielkim , bo w polskim jeszcze nie nauczono się konsturktywnej krytki , a ciągle stosuje się metodę ordynarnej propagandy ) na temat innych istytucji medycznych ( ja czytywałem o uniwersyteckich ) , to byś nawet w odniesieniu do najlepszych w świecie znalazł relacje pewnych niedociągnięć jak i wnioski zmierzające ku likwidacji tych niedociągnięć - właśnie takie podejście decyduje o doskonałości i wątpliwymi walorami można się szczycić wówczas , gdy stosuje się inne metody niż znane światu w osiąganiu doskonałości a już na pewno propaganda nie stworzy jakości . na pana Pawłowicza nie tylko ty głosowałeś - głosowało na niego 1/3 populacji spośród tych co oddali głos , bo znają go tylko z wyrywkowych relacji o osiągnięciach CO . nikt z dziennikarzy nie odwazy się napisać chociaż części prawdy o osiągnięciach szpitala lub pana pułownika Pawłowicza , nikt nie napisze czy przykładowo program , za który RCO uzyskało tytuł lidera informatyki działa , czy nie - o ile mi wioadomo długi czas nie działał . Odpowiedz Link Zgłoś
mac_byd Re: ani słowem o porażkach pana pułkownika 26.10.07, 21:33 Zapewne to nie idealna lecznica. A co możesz powiedzieć o swoich wielkich dokonaniach? jakiś taki przeciętny, bardzo przeciętny jesteś! Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 ani słowem o porażkach pana pułkownika-moich wiele 26.10.07, 22:04 mac_byd napisał: > Zapewne to nie idealna lecznica. A co możesz powiedzieć o swoich > wielkich dokonaniach? jakiś taki przeciętny, bardzo przeciętny > jesteś! chyba nie chcesz moją skromną osobę porównywać do swojego idola :) mógłbym ci napisać o swoich porażkach równie wiele , jak wiele ty słyszałeś o sukcesach swoich faworytów - bo moje porażki są spowodowane ich sukcesami . boję się nawet więcej pisać w tym niby wolnym kraju , bo jeden telefon urażonego jednego z twoich faworytów może spowodować tragedię takiego człowieka jak ja , ktory się z nimi nie zgadza . zapewne poszczyciłbym się wieloma osiągnięciami , gdym wiązał swoje sukcesy z tymi ludźmi . z logicznego puktu widzenia - słyszałeś jakąkolwiek niewielką chociażby miedialną krytykę o pułkowniku Pawłowiczu albo o RCO ? to już jest groźne , że takich negatywnych opinii nie użyczysz w naszych mediach , bo może świadczyć o tym że ... sam sobie dopisz o czym to może świadczyć :) nawiasem mówiąc mac_byd - czy ty też masz przeszłośc wojskowego ? zaczynam przypuszczać , ze to jest niewykluczonym :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaza12 Re:RCO znowu najlepsze w Polsce! 27.10.07, 06:44 Biorąc pod uwagę naszą Polską rzeczywistość i uwarunkowania ,to P.Pawlowiczowi należą się wielkie brawa ,za to że tak profesjonalnie zarządza tak wielkim molochem szpitalnym jakim jest RCO.Takich profesjonalistów i menadżerów ,którzy by w taki sposób zarządzali szpitalem to policzyć na palcach jednej ręki.Nie mniej ,mimo że standardy leczenia są tam bardzo wysokie a profesjonalizm załogi bez dyskusyjny ,nikomu nie życzę przekroczenia tam progów. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 prawie 50 % tańsze usługi 27.10.07, 09:30 kaza12 napisał: > Biorąc pod uwagę naszą Polską rzeczywistość i uwarunkowania ,to > P.Pawlowiczowi należą się wielkie brawa ,za to że tak > profesjonalnie zarządza tak wielkim molochem szpitalnym jakim jest > RCO.Takich profesjonalistów i menadżerów ,którzy by w taki sposób > zarządzali szpitalem to policzyć na palcach jednej ręki. pracujesz tam ? masz jakiekolwiek pojęcie o metodach zarzadzania pułkownika Pawłowicza , czy po prosty w szole nauczyli cię pisać listy pochwalne o idolach , których media przedstawiają nam jako wielkich menadzerów . powtórzę swój argument - szpital otrzymał nagrodę lidera informatyki , a program za który uzyskał ten honor nie działał . skąd wiesz , w jaki sposób RCO ( CO ) jak i pan pułkownik uzyskali inne nagrody . czy nie sam pan Pawłowicz dobierał ludzi na inspektorów medycznych ? na ile ludzie wokół niego boją się powiedzieć o jego niedociągnięciach , bo mi wiadomo , że jakikolwiek sprzeciw jest równorzędny z natychmiastowym zwolnieniem z pracy ( i okazuje się , że w ciągu kilku minut takie można sfabrykować włącznie z zebraniem zwiąków które przyjmą pkt widzenie dyrektora ) . jedno jest pewne - nie ma statystyk dotyczących skuteczności leczenia w CO . nie dlatego przpuszczam , że nie da się ich wyliczyć , ale dlatego , że nie stanowią o żadnej chlubie dla szpitala . ewidentnym są straty pacjentów w przypadku zakupienia PET - szpital być może zyskał , ale nie pacjenci , którzy znacznie więcej by usług medycznych z wykorzystniem PET uzyskali , gdyby kontrakt z NFZ otrzymał Marcin Kowalski , bo ten proponował cenę 4,5 tys za badanie . pozostaje pytaniem , dlaczego kontrakt przydzielona RCO , skoro jak się później okazało nie było pieniędzy na wykorzystanie tego sprzętu wg cennika ustalonego przez szpital - wyższe koszty wiązały się z konieczością zaciągnięcie kredytu w wysokosci 20000000zł . dr Marcin Kowalski posiadał środki pieniężne i nie mógł zaoferować znacznie niższą cenę od pierwotnie oferowanej w wysokości 8 tys zł ( prawie 50 % mniej ! ) Odpowiedz Link Zgłoś
mac_byd Re: prawie 50 % tańsze usługi 27.10.07, 09:39 Na twoim miejscu jako świadomy obywatel demokratycznej Polski posiadając takie dowody złożyłbym doniesienie do prokuratury. Jeżeli nie czynisz tego to lepiej daj sobie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 nie rozumiem 27.10.07, 17:44 mac_byd napisał: > Na twoim miejscu jako świadomy obywatel demokratycznej Polski > posiadając takie dowody złożyłbym doniesienie do prokuratury. Jeżeli > nie czynisz tego to lepiej daj sobie spokój. owszem , masz rację . też czasami myślę o tym , by dać spokój , bo nie jestem w stanie dowieść najbardziej oczywistych rzeczy przy takich dogmatach naszej wspólnoty wyobrażeniowej ( i kształtowanej opinii publiczej przez niby_to_polskie media ) . w sprawie zakupu PET i o znacznie tańszej propozycji Marcina Kowalskiego ( trochę czasu upłynęło , mogłem pomylić nazwisko ) swojego czasu podawano w mediach . nie wiem dlaczego miałbym o informacjach zdobytych w gazetach informować organy ścigania :) skoro uważasz , że proceder nosi znamiona nielegalnego to złóż ty to doniesienie do prokuratury :) ja będąc natomiast na twoim miejscu , nie oczekiwałbym uzanania za twój wkład w tworzenie image pana Pawłowicza . sztab profesjonalistów pracuje nad jego image i ani ty mu nie pomożesz ani ja mu nie zaszkodzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
michutor Re: nie rozumiem 27.10.07, 18:09 oczywiscie w kazdej instytucji znajda sie naduzycia i zaniedbania ja wiem o kilku z nich w CO, ale ogolna ocena jest bardzo wysoka. CO stawia nieustatnie na nowe technologie i to jest wielki plus. az sie boje pisac jakie sa plany wobec tej placowki:) Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 czego się tu bać ? 29.10.07, 22:28 michutor napisał: > az sie boje pisac jakie sa plany wobec tej placowki:) po wyborach i wytypowaniu pana Pawłowicza na senatora , można być pewnym , że plany te są ściśle związane z polityką PO wobec służby zdrowia :) czego sie tu bać :)? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 o jakich nadużyciach lub zaniedbaniach wiesz ? 29.10.07, 22:43 michutor napisał: > oczywiscie w kazdej instytucji znajda sie naduzycia i zaniedbania > ja wiem o kilku z nich w CO, ale ogolna ocena jest bardzo wysoka. CO stawia > nieustatnie na nowe technologie i to jest wielki plus. > ogólna ocena nie obejmująca w swej analizie kilku nadużyć i zaniedbań , o których ty wiesz nie jest oceną obiektywną . taka ocena staje się niewiarygodną im mniej wiadomo innym to ,o czym ty nie napisałeś . konkretnym parametrem skuteczności są statystyki , a nie argumenty typu "nieustanne stawianie na nowe technologie" . nic nie dzieje się w ogóle - wszysto dzieje się w szczególe . Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Po pierwsze - doktor 31.10.07, 14:18 Nikt nie nazywa postkomunistą Kczyńskiego tylko dlatego że pracę doktorską pisał o doktrynach stalinowskich czy tam o czym... Po drugie to że jakiś program komputerowy nie działał w momencie jego wdrażania nie oznacza że był bezużyteczny.Zapytaj się jakiegoś poważnego informatyka jaki program obsługujący dużą ilość danych nie "posypał się" przy pierwszych uruchomieniach.Nie ma takich bo oprócz testowania oprogramowania przez informatyków nadchodzi moment kiedy program testują jego przyszli użytkownicy.I wtedy zazwyczaj pojawiają się nowe nieprzewidziane problemy.Tak jest z każdym programem pod każdą szerokością geograficzną w każdym kraju.Statystyki skuteczności leczenia w szpitalu onkologicznym?Jak to zmierzyć?Przeżywalnością?Kiepsko taki szpital onkologiczn wypadałby w porównaniu z dajmy na to szpitalem położniczym.Na wysoką pozycję szpitala w rankingu a co za tym idzie na wysoko ocenioną jakość leczenia ma wpływ wiele rzeczy - uzyskane certyfikaty jakości , nowoczesny sprzęt , poziom skomplikowania zabiegów wykonywanych w szpitalu. Nie bez znaczenia jest również to że CO jest szpitalem o wysokim stopniu referencyjności.A co do PET.Pawłowicz mógł podyktować taką cenę bo miał monopol.Kowalski PET nie miał.Poza tym to nie jedyny problem - Kowalski zaproponował niższe ceny za badania na urządzeniu którego nie miał ale jakoś zapomniał o zorganizowaniu dostaw izotopu do badań (przy CO działa laboratorium które izotop potrzebny do badania produkuje).Tak więc ktoś całkiem słusznie zgodził się na badania na istniejącym sprzęcie w pełni sprawnym.Jedyną osobą która na tym straciła był Kowalski... Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 dlaczego ci nie wierzę ? 31.10.07, 20:37 ethanak napisał: > Po drugie to że jakiś program komputerowy nie działał w momencie > jego wdrażania nie oznacza że był bezużyteczny. nikt nie twierdzi , że program był bezużyteczny wogóle . jeżeli nie wierzę w twoje dobre intencje promowania Pawłowicza , to nie bezzasadnie - tobie wogóle trudno zaufać . w przypadku programu piszesz "nie działał w momencie wdrażania" - moment wdrażania w przypadku tego programu trwał kilka lat o zgodzisz się , że trudno to nazawać "momentem" , zwłaszcza gdy dostaje nagrodę i nie wykonuje funkcji , które wykonują inne programy tego typu . > Statystyki skuteczności leczenia w szpitalu onkologicznym?Jak > to zmierzyć?Przeżywalnością?Kiepsko taki szpital onkologiczn > wypadałby w porównaniu z dajmy na to szpitalem położniczym. nie uważasz , że ludzie zajmujący się tworzeniem statystyk w medycynie są trochę inteligentniejsi niż przypuszczasz ? takie statystyki były podawane w mediach w przypadku zarzutów wobec lekarza transplanotloga ( miał świetne wyniki ) , to dlaczego brak tych statystyk w przypadku RCO ? inne szpitale w świecie za główne kryterium skuteczności przyjmują statystyki i prawdopodobieństwa skuteczności wykonanych usług , dlaczego RCO miałoby być wyjątkiem albo stać poza marginesem światowej medycyny > A co do PET.Pawłowicz mógł podyktować taką cenę bo miał > monopol.Kowalski PET nie miał.Poza tym to nie jedyny problem - > Kowalski zaproponował niższe ceny za badania na urządzeniu którego > nie miał ale jakoś zapomniał o zorganizowaniu dostaw izotopu do > badań (przy CO działa laboratorium które izotop potrzebny do > badania produkuje).Tak więc ktoś całkiem słusznie zgodził się na > badania na istniejącym sprzęcie > w pełni sprawnym.Jedyną osobą która na tym straciła był Kowalski... z tego by wynikało , że pan Kowalski był kompletnie niekompetnym w srpawie ewentualnego używania PET i nie miał zielonego pojęcia , że nie był w stanie wykorzystać sprzęt który chciał kupić za własne środki - wynikałoby z tego , że powinien podziękować decydentom ,że mu nie dali kontraktu , bo po prostu by na tym kontracie stracił . dlaczego ja cie nie wierzę ? bo mam wrażenie , że sporo w tej sprawie wiesz - więcej od pozostałych forumowiczów ale całej prawdy nie piszesz . Odpowiedz Link Zgłoś
mac_byd Re: ani słowem o porażkach pana pułkownika-moich 27.10.07, 09:36 Owszem mam przeszłość wojskowego 5 miesięcy po studiach. ps. krytycznie też pisano o tym szpitalu i to w dodatku pacjenci, którzy nie zachowywali się jak struś. Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: ani słowem o porażkach pana pułkownika-moich 31.10.07, 14:03 Chcesz powiedzieć że za Twoje porażki życiowe odpowiada ktoś inny? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 czy to groźba ? 31.10.07, 20:45 ethanak napisał: > Chcesz powiedzieć że za Twoje porażki życiowe odpowiada ktoś inny? starałem się napisać swój post czytelnie o bez podtekstów - czy twój zawiera jakieś podteksty ? czy to ma być groźba czy stwierdzenie faktów zaszłych w przeszłości z powodu mojej krytyki ? czy twoje pytanie oznacza , że bliscy mi mogą ucierpieć lub ucierpieli za słowa , których ja używam ? Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: czy to groźba ? 31.10.07, 21:38 Moja wypowiedź nie zawiera żadnych podtekstów.Myślę że jesteś przewrażliwiony.Ująłem w jedno zdanie twoją wcześniejszą wypowiedź tak jak ją zrozumiałem - obwiniasz o swoje porażki życiowe tzw.decydentów? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 można nie zrozumieć inaczej ? 31.10.07, 21:47 ethanak napisał: > Moja wypowiedź nie zawiera żadnych podtekstów.Myślę że jesteś > przewrażliwiony.Ująłem w jedno zdanie twoją wcześniejszą wypowiedź > tak jak ją zrozumiałem - obwiniasz o swoje porażki życiowe > tzw.decydentów? ethanak napisał: > Chcesz powiedzieć że za Twoje porażki życiowe odpowiada ktoś inny? czy można nie zrozumieć sensu tej wypowiedzi ? napisałem prosto , to co ty tylko powtórzyłeś ... ale twoje powtórzenie może mieć dwojakie znacznie , tym bardziej , że nie jest takie nierealne w postkomunistycznej Polsce . twoja uwaga może znaczyć , to co napisałem w poprzednim poście . w przypadku innego znacznia , uważam , że nie ma najmniejszego sensu , bo jest zbyt ewidentnym i prostym skrótem tego , co napisałem . Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: można nie zrozumieć inaczej ? 01.11.07, 17:24 To się nazywa mania prześladowcza mój drogi.Leczenie : mniej Internetu. Odpowiedz Link Zgłoś