mg2005 Grzech zaniedbania... 10.12.07, 09:12 "O. Rydzyk ubolewał, że media katolickie stanowią zaledwie dwa procent wszystkich w kraju. - To lenistwo i głupota. Grzech zaniedbania - mówił. " I tu ma 100% racji. Katolickie społeczeństwo jest skazane na media ateistyczne... To wielki grzech zaniedbania Episkopatu, który tworzył słabiutkie media lokalne, nie mogące konkurować z mediami ateistycznymi. Głupota czy sabotaż ?... Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 nie ateistyczne, ćwoku jeden, ale świeckie! 10.12.07, 09:18 w Polsce nie ma mediów ateistycznych nawet "Nie" urbana nie jest stricte ateistyczne jesli coś nie jest "katolskie" i nie prezentuje jedynie słusznego "katolskiego" poglądu na świat, to znaczy, ze jest ateistyczne? ...strasznie bredzisz, idz lepiej poleż sobie krzyżem przed obrazkiem z rydzolem POlak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: nie ateistyczne, ćwoku jeden, ale świeckie! 10.12.07, 09:31 Jak widać, ćwokiem jesteś ty. A w dodatku głupkiem: Polacy to w 95% chrześcijanie. Media "polskojęzyczne" są w swej treści antychrześcijańskie, ignorują chrześcijański punkt widzenia w interpretacji zjawisk społecznych - więc faktycznie są ateistyczne, a nawet antyteistyczne... Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 95% jest przemocą ochrzczonych (w tym np. ja) 10.12.07, 09:47 a ilu jest katolików to nie wiem na pewno nie 95%;) jestes skrajnym durniem, skoro twierdzisz, ze jesli cos nie jest chrzescijanskie, to jest antychrześcijanskie nie slyszales biedaku rydzykowy o czyms takim jak obiektywizm? neutralnosc? :) mogę być i ćwokiem, nie ma sprawy lepiej być ćwokiem niż oszołomem od rydzola POlak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: 95% jest przemocą ochrzczonych (w tym np. ja) 10.12.07, 12:12 "Przemocą" ? :) A mocno się opierałeś ?... :) monster1972 napisał: > a ilu jest katolików to nie wiem > > na pewno nie 95%;) 95% identyfikuje się z Kościołem - to wynik niedawnych badań. Dodaj jeszcze chrześcijan z innych kościołów. > > jestes skrajnym durniem, skoro twierdzisz, ze jesli cos nie jest > chrzescijanskie, to jest antychrześcijanskie Jeśli propaguje treści i interpretacje sprzeczne z chrześcijaństwem, to jest antychrzescijańskie. > nie slyszales biedaku rydzykowy o czyms takim jak obiektywizm? > neutralnosc? Obiektywizm to poszanowanie katolickiego punktu widzenia w katolickim kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 ja szanuję katolicki punkt widzenia, ale wy nie 10.12.07, 12:33 szanujecie mojego i tu jest wlasnie problem... religia wciska sie wszedzie a powinna być tylko i WYŁĄCZNIE prywatną sprawę kazdego człowieka, jak. np seks dlaczego narzucacie innym swój punkt widzenia? Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: ja szanuję katolicki punkt widzenia, ale wy n 10.12.07, 15:03 monster1972 napisał: > szanujecie mojego Nie wiem jacy "my"... Ja szanuję twoje prawo do ateizmu. > > religia wciska sie wszedzie > > a powinna być tylko i WYŁĄCZNIE prywatną sprawę kazdego człowieka, > jak. np seks Nie, religia jest zjawiskiem społecznym. > > dlaczego narzucacie innym swój punkt widzenia? Prywatnie możesz być ateistą, ale w życiu społecznym powinieneś uszanować głos większości. Na tym polega demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: nie ateistyczne, ćwoku jeden, ale świeckie! 10.12.07, 10:02 95% Polaków to kulturowi chrześcijanie.Nie mylić z religijnymi.Gdyby ten religijno-chrześcijański punkt widzenia był im tak potrzebny,to media katolickie stanowiłyby 50 a może i więcej procent rynku.Widocznie nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: nie ateistyczne, ćwoku jeden, ale świeckie! 10.12.07, 12:14 maura4 napisała: > 95% Polaków to kulturowi chrześcijanie.Nie mylić z religijnymi. A co to jest "niereligijny kulturowy chrzescijanin" ??... :) Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: nie ateistyczne, ćwoku jeden, ale świeckie! 10.12.07, 10:55 bredzisz jak Rydzol. TVP1, 2, 3 sa stricte katolskie i przykruchtowe, na okraglo msze, poswiecenia tego i owego, pielgrzymki, swieta koscielne relacjonowane z detalami - malo? Odpowiedz Link Zgłoś
dr_kidler66 Re: nie ateistyczne, ćwoku jeden, ale świeckie! 10.12.07, 10:58 mg2005 napisał: > Jak widać, ćwokiem jesteś ty. > A w dodatku głupkiem: > Polacy to w 95% chrześcijanie. Media "polskojęzyczne" są w swej > treści antychrześcijańskie, ignorują chrześcijański punkt widzenia > w interpretacji zjawisk społecznych - więc faktycznie są ateistyczne, > a nawet antyteistyczne. . Ja tez naleze do tych 95% ,ale w krk byłem ostatni ze 20 lat temu ,olewam nauki kleru tak samo jak ponda 50% społeczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma Rydzyk to przedsiębiorca, który sprywatyzował 10.12.07, 09:19 religijną fascynację kiku milionów (?) Polaków. Jeśli na tym żeruje, jeśli jest przestępcą, to co robią Urząd Skarbowy czy prokuratura w Toruniu ? Za zabobon, za ignorancję religijna (za niewiedzę etyczną) winę ponosi polski KK, który, tak jak Rydzyk też na ciemnocie żeruje. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 kleru w Polsce nikt nie ruszy, nawet komuchy się 10.12.07, 09:24 bały rydzola bo rydzol ma poparcie epidiaskopu epidiaskop tylko udaje, ze potępia niektore dzialania rydzola w istocie są z niego zadowoleni:) i nie pozwolą ruszyć swojego POlak-ateista ps. a wystarczyłoby wysłać tam urzad skarbowy, NIK czy inne takie... radę etyki mediów.. no wiadomo tylko ktory polityk wyda takie polecenie, skoro nawet sądy srają w majtki przed rydzykiem? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_murzyn Załóżmy ,że katolicy opanują cały świat co tak 10.12.07, 09:26 naprawdę już się stało . I co dalej ? Czy świat staje/stał się lepszy ? Zdaje się ,że to w Biblii jest napisane ,że bogacz nie pójdzie do nieba ,a przecież Watykan i RM jest bardzo bogate . To jak to wytłumaczyc ? Mi nic do ich bogactwa ,bo nie daje złotówki i wiem ,że Bóg jest wszędzie ,dlatego nie chodzę już do kościoła . Jednak coraz częściej myślę ,że cały kościół jest przykrywką szatana ,bo często słyszy się od katolików ,że jak coś jest za cukierkowe ,a obłudne to musi byc szatańskie . Odpowiedz Link Zgłoś
marekfocus Rydzyk: dyplomiuchy robią zamęt 10.12.07, 09:28 tak trzymac ojcze tadeuszu-alewluja i do przodu Odpowiedz Link Zgłoś
kerremit.20 Rydzyk..Miłośnik Pinocheta,Hitlera,Putina... 10.12.07, 09:29 zboczony antykatolik... Odpowiedz Link Zgłoś
annetje rydzyk, zbieraj zaskorniaki w skarpety 10.12.07, 09:36 wzorem kartofla :) bo niedlugo ci caly majdan opodatkujemy i zostaniesz jak ten twoj maybach i helikopter na szafie.. takim pasozytom jak ty trzeba ostro ukrocic.. zreszta i tak sie ukroci niedlugo jak ci sponsorki powymieraja... i co bedzie????? Odpowiedz Link Zgłoś
marekfocus Rydzyk: dyplomiuchy robią zamęt 10.12.07, 09:41 sobaki szczekaja karawana idzie dalej Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: Rydzyk: dyplomiuchy robią zamęt 10.12.07, 09:45 nie ma mowy!temu sku..synowi nikt mordy nie zamknie!bezczelny arogancki zlodziej i oszust cynicznie naciagajacy kogo sie da!!a stado baranow sluch tych bredni z naboznym skupieniem i udawana religijnoscia!smiechu warte!nie bedzie temu konca!nie znajdzie sie zadna wladza i sila wlacznie z papiezem ktora to ukroci!!ten hochsztapler jest potrzebny temu "kosciolowi" bo napedza i robi "szmal" a to jest przeciez najwazniejsze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
basia172 Rydzyk: dyplomiuchy robią zamęt 10.12.07, 09:47 Jesteśmy jedną z niewielu rodzin, która nie lęka się niżu demograficznego, ale ciągle rozwija się i rozrasta. jeszcze trochę i słuchalność spadnie. Niech no tylko przyjdzie epidemia grypy. Odpowiedz Link Zgłoś
noseporque Rydzyk: dyplomiuchy robią zamęt 10.12.07, 09:49 ktoś kiedyś nie wytrzyma i tego ... księdza zastrzeli jak boga kocham Odpowiedz Link Zgłoś
kerremit.20 Rydzyk, gdyby mógł, byłby drugim Pinochetem !!!! 10.12.07, 09:53 smakosz krwi ludzkiej... Odpowiedz Link Zgłoś
mac_byd Rydzyk: dyplomiuchy robią zamęt 10.12.07, 09:55 i ponownie ten język miłość chrześćjańskiej! Odpowiedz Link Zgłoś
paczka111 Re: Rydzyk: dyplomiuchy robią zamęt 10.12.07, 10:07 Jakos sie ks. Rydzyk gladko przesliznal nad tym, ze jego telewizja ma ogladalnosc 0,25 czy cos kolo tego. Wsciekli wrogowie jedynie wolnej Polski lataja po domach i zakazuja ogladac, czy jak? Wlasnie tam zajrzalam, jest reklama mopow. Odpowiedz Link Zgłoś
kraq Re: Przecież to księżuchy robią wodę z mózgu mili 10.12.07, 10:04 ku..kie zydostwo to ci spłodziło i chyba bardzo się spieszyło, bo im wyszła taka moherowa popierdółka, mentalna niedoróbka Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski011 Dyplokomuchy! Dobre, wrecz znakomite 10.12.07, 10:10 a tzw. dyPlOmacji znow pelno dyplokomuchow wrocilo do koryta, vide: Schnepf, Meller, Szlajfer; dziekujemy o. Rydzykowi za znakomite nazwanie tej ferajny Odpowiedz Link Zgłoś
dr_kidler66 Re: Dyplokomuchy! Dobre, wrecz znakomite 10.12.07, 10:27 silesius.monachijski011 napisał: > a tzw. dyPlOmacji znow pelno dyplokomuchow wrocilo do koryta, vide: > Schnepf, Meller, Szlajfer; dziekujemy o. Rydzykowi za znakomite > nazwanie tej ferajny . Wiec nazwanie rydza szują , oszustem ,ciulem bez cienia moralnosci chyba tez nie jest przekłamaniem ??!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski2 Re: Dyplokomuchy! Dobre, wrecz znakomite 10.12.07, 10:31 jak w takim razie nazwalbys "profesora" odoris causa Bartoszewskiego??? dr_kidler66 napisał: > silesius.monachijski011 napisał: > > > a tzw. dyPlOmacji znow pelno dyplokomuchow wrocilo do koryta, vide: > > Schnepf, Meller, Szlajfer; dziekujemy o. Rydzykowi za znakomite > > nazwanie tej ferajny > > . > Wiec nazwanie rydza szują , oszustem > ,ciulem bez cienia moralnosci chyba tez nie jest przekłamaniem ??!! Odpowiedz Link Zgłoś
dr_kidler66 Re: Dyplokomuchy! Dobre, wrecz znakomite 10.12.07, 10:41 silesiusmonachijski2 napisał: > jak w takim razie nazwalbys "profesora" odoris causa > Bartoszewskiego??? ' Olewam starego pierdziela bo PO jest mi obce ideowo za bliskie stosunki z kosciołem (łagiwnickim) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Dyplokomuchy! Dobre, wrecz znakomite 10.12.07, 11:21 Ejże, w Monachium siedzisz a nie uznajesz tytułów nadanych legalnie przez _własny_ rząd? Tak przy okazji: czy jak do jakiegoś bawarskiego uniwersytetu przyjeżdża "na gościnne występy" człowiek, który tytuł profesora uzyskał od Prezydenta RP to musi go nostryfikować? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski011 Re: Dyplokomuchy! Dobre, wrecz znakomite 10.12.07, 13:17 Z tego co wiem z dwoch uczelni: LMU i Hochschule für Philosophie, to raczej nie robi sie specjalnych komplikacji. Oczywiscei, zaprasza sie jedynie tych, ktorzy maja powazny dorobek naukowy (w tym publikacje w jezyku niemieckim badz angielskim). Wyjatek dl Bartoszewskiego zrobil owczesny minister kultury w rzadzie Straussa Hans Maier, ale byl to raczej wyjatkowy gest polityczny, nie zas uznanie rzeczywistego dorobku naukowego "profesora" adas313 napisał: > Ejże, w Monachium siedzisz a nie uznajesz tytułów nadanych legalnie przez > _własny_ rząd? > > Tak przy okazji: czy jak do jakiegoś bawarskiego uniwersytetu przyjeżdża "na > gościnne występy" człowiek, który tytuł profesora uzyskał od Prezydenta RP to > musi go nostryfikować? Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek pozaprokreacyjny wiek członków radyja 10.12.07, 10:20 towarzystwo to się szybko skończy i tylko jako zjawisko historyczne będzie omawiane Odpowiedz Link Zgłoś
morda11 Rydzyk: dyplomiuchy robią zamęt 10.12.07, 10:23 Przestańcie cytować tego katokomucha, bo od jego drętwej głupoty zbiera człowieka na wymioty. Odpowiedz Link Zgłoś
o.d-erektor Radio MAryja to KANAŁ do kwadratu !!! 10.12.07, 12:01 o.Rydzyk to pomiot współczesnej Wszetechnicy Babilonu... Odpowiedz Link Zgłoś
pistolet13 Ach ten grzyb.. 10.12.07, 10:35 Zabrakło zapowiadanej Orkiestry Reprezentacyjnego Zespołu Artystycznego Wojska Polskiego, której przyjazd odwołali urzędnicy resortu obrony. ---------------------------------------------------------------------- HA HA HAAA....I DOBRZE. ORKIESTRA REPREZENTACYJNA WP, NA PRYWATNEJ UROCZYSTOŚCI JAKIEGOŚ OSZOŁOMA? NARESZCIE KTOŚ PRZEJRZAŁ NA OCZY! NIECH SE ŚW. GRZYB ZAGRA NA FUJARZE! Odpowiedz Link Zgłoś
korzkwy Re: Przecież to księżuchy robią wodę z mózgu mili 10.12.07, 10:45 To nieładnie i bardzo nie po katolicku obrzucać się błotem i wyzwiskami - aliści: katolicy polscy mają takiego Rydzyka, na jakiego zasługują i teraz muszą go tolerować /albo wielbić(!)/"z dobrodziejstwem inwentarza", przy cichym przyzwoleniu Episkopatu.Swoją drogą,to jakiś chory sen - klasyczna sekta w łonie kościoła katolickiego... Przyszłe pokolenia mogą nam tego nie wybaczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
dr_kidler66 Re: Przecież to księżuchy robią wodę z mózgu mili 10.12.07, 10:55 korzkwy napisał: > To nieładnie i bardzo nie po katolicku obrzucać się błotem i > wyzwiskami - aliści: katolicy polscy mają takiego Rydzyka, na > jakiego zasługują i teraz muszą go tolerować /albo wielbić(!)/"z > dobrodziejstwem inwentarza", przy cichym przyzwoleniu > Episkopatu.Swoją drogą,to jakiś chory sen - klasyczna sekta w łonie > kościoła katolickiego... Przyszłe pokolenia mogą nam tego nie > wybaczyć. . Polak Polakowi katolikiem !!. Odpowiedz Link Zgłoś
oligatorek1 Rydzyk: dyplomiuchy robią zamęt 10.12.07, 10:46 Jam jest twój ojciec Rydzyk. Oto przykazania moje: 1. Nie będziesz miał radiów cudzych przed moim. 2. Nie będziesz odbierał radia mojego bez opłaty. 3. Pamiętaj, aby w dzień święty rentę mi przesyłać. 4. Czcij Ojca swego i rozgłośnię jego. 5. Nie zagłuszaj. 6. Nie cudzosłysz. 7. Nie przestrajaj. 8. Nie unikaj fałszywego świadectwa na antenie mojej. 9. Nie pożądaj mybacha ojca dyrektora swojego. 10. Ani żadnej kasy, która jego jest." Odpowiedz Link Zgłoś
b140 Re: Rydzyk: dyplomiuchy robią zamęt 10.12.07, 10:56 Zdolny człowiek i ma rację , dlatego tak tępiony. Odpowiedz Link Zgłoś
pistolet13 Ach ten grzyb.. 10.12.07, 10:55 ... KONTA ŚW. GRZYBA: Konta złotówkowe - PKO BP S.A. II/O Toruń nr 69 1020 5011 0000 9602 0012 9130 - Bank Pocztowy S.A. O/Toruń nr 77 1320 1120 2565 1113 2000 0003 z dopiskiem: "Dar na cele kultu religijnego" Konta walutowe EUR - PKO BP S.A. II/O Toruń ul. Grudziądzka 4, 87-100 Toruń nr 65 1020 5011 0000 9602 0105 7298 Funty GBP - PKO BP S.A. II/O Toruń ul. Grudziądzka 4, 87-100 Toruń nr 08 1020 5011 0000 9502 0105 7306 Dolary USD - PKO BP S.A. II/O Toruń ul. Grudziądzka 4, 87-100 Toruń nr 13 1020 5011 0000 9302 0105 7314 (Ofiarodawcy spoza Polski przed numerem konta winni dopisać symbol PL, a po numerze: SWIFT - BPKOPLPW) Konto w USA RADIO MARYJA, P.O. BOX 39565 CHICAGO, IL 60639-0565 Konto w Kanadzie St. Stanislaus - St. Casimir's Polish Parishes - Credit Union Limited 40 John St., Oakville, ONT L6K 1G8 Numer konta: 84920 --------------------------------------------------------------------- MOHERY: TO DLA PRZYPOMNIENIA. BO ŚW.GRZYB WALI NA ANTENIE, ŻE ZAPOMNIELIŚCIE! Odpowiedz Link Zgłoś
freelancer_1 Duchowy ojciec moherowych beretów i ciemnoty 10.12.07, 11:01 Rydzyk woli berety i bezmyślne owieczki w swojej sekcie; ci myślący podważają jego "retorykę" i socjotechnikę, wyrażającą się w swoistym praniu mózgów przez radio. W życie wcielił marzenie komuchów - szczekaczka w każdym domu i stuprocentowe poparcie, czyste umysły nieskażone myśleniem. Apeluję do myślącej części społeczeństwa: dajmy temu zdecydowany odpór zanim jego szerokie kadry nie zaczną masowo pełnić posługi w publicznych środkach masowego przekazu! Odpowiedz Link Zgłoś
smulko Rydzyk: dyplomiuchy robią zamęt 10.12.07, 11:05 jeśli ktoś jest "dyplomiuchem" lub "wykształciuchem" i ma własne zdanie to źle? oczywiście łatwiej zrobić zamęt w głowie ludziom, którym nie dane było zostanie "dyplomiuchem" lub "wykształciuchem" stąd najwyraźniej ta niechęć księdza Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd Z calym szacunkiem dla ludzi z dyplomami. 10.12.07, 11:12 Polski system ksztalcenia uczy posluszenstwa i podporzadkowania struktura hierarchiczym i teoriom ogolnie przyjetych za prawdziwe. Skad moja teza ze wybory w krajach "demokratycznych" sa ustawione w Mediach. I wladze w polsce wybiera TVN + Polsat itp. Poniewaz ludzie z wyksztalceniem i tak sa naswietleni tym co uslysza w tv i przeczytaja w swoich gazetach. Zgadzaja sie z tym i to robia. Sam jestem z dyplomem i wszyscy moji znajomi sa wyksztalceni i widze po nich ze odtwazaja to co uslyszeli i przeczytali w gazetach i tv. I oto chodzilo rydzykowi tyle ze on widzi jedynie alternatywe ktora jest posluszenstwo jego organizacji co jest identyczne z posluszenstwem wobec TVN i Gazeta Wyborcza. plenta jest taka, ze zadna z tych ogranizacji nie dba o wasze pieniadze i zycie. Identyczna sytuacja jest w Europie zach. Lud moze glosowac tylko na waska grupe bogatych ludzi rzadzacych (dobrze urodzonych) i nikt nowy niezostanie wpuszczony w te progi chyba ze podporzadkuje sie danej organizacji i bedzie kolejnym sluga juz rzadzacych elit. Odpowiedz Link Zgłoś
bonar10 Rydzyk to człowiek pełen pychy! Czy to duchowny??? 10.12.07, 11:17 Jak on łączy jedno z drugim! Pychę, obnoszenie się ze swoim bogactwem, blichtr i stan kapłański! Nie jestem w stanie tego pojąć! A jego słowa tylko dowodzą tego, jak daleko odszedł on od Kościoła! Dziwię się, że ma tylu fanatycznych zwolenników! Ludzie, opamiętajcie się! Umiejcie dojrzeć tę różnicę pomiędzy głośnym, jaskrawym złem w ornatach i dobrem, które zazwyczaj jest ciche, skromne i nierzucające się w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś