kell99 12.12.07, 22:28 www.theglobeandmail.com/servlet/story/RTGAM.20071211.wdip1212/PhotoGallery01?slot=7 Widac mamy zbyt skomplikowana nazwe miasta:) Moze czas ja uproscic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mc_pele www.jetair.pl 13.12.07, 13:39 na mapce Polski tego przewoźnika nasze miasto zaznaczone jest jako "BZG" - ciężko było mi dojść o co chodzi, wygląda na to że jest to skrót od Bzdgoszczy, innego rozwiązania nie widzę. Chyba że jest to skrót od Paderewski Airport Bydgoszcz po chińsku albo malajsku ;) www.jetair.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
mc_pele hehehehe 13.12.07, 13:41 Mi też czasem podczas pisania zamiast "y" wyskakuje "z", wiem jednak jak to zmienić żeby wszystko było dobrze, okazuje się jednak że nie wszyscy jeszcze na to wpadli :D Odpowiedz Link Zgłoś
rypcumpypcum Re: www.jetair.pl 13.12.07, 14:00 mc_pele napisał: > na mapce Polski tego przewoźnika nasze miasto zaznaczone jest > jako "BZG" - ciężko było mi dojść o co chodzi, wygląda na to że jest > to skrót od Bzdgoszczy, innego rozwiązania nie widzę. Chyba że jest > to skrót od Paderewski Airport Bydgoszcz po chińsku albo malajsku ;) Każdy port lotniczy na świecie, (jak, z resztą i stacja kolejowa), ma swoje oznaczenie skrótowe. Kupisz bilet na samolot, to sam zobaczysz ten sam skrót. > > www.jetair.pl/ > > Odpowiedz Link Zgłoś
kell99 Re: www.jetair.pl 13.12.07, 17:30 rypcumpypcum napisał: > Każdy port lotniczy na świecie, (jak, z resztą i stacja kolejowa), ma swoje > oznaczenie skrótowe. > Kupisz bilet na samolot, to sam zobaczysz ten sam skrót. Przecietny smiertelnik kupuje bilet z bydgoszczy do warszawy a nie z EPBY do EPWA... Odpowiedz Link Zgłoś
pomera Co to za wioska.. 13.12.07, 18:32 Hejka.. BYKDOSZCZ jest na pomorzu polski, ale, ale wyglad tej wioskomista jest okropny, dlatego nazwa Bykdoszcz jest adekwatna w 100-u procetach Odpowiedz Link Zgłoś
kanton2 Re: pomera ,co to za analfabetka ? 13.12.07, 18:38 Hejka.. BYKDOSZCZ jest na pomorzu polski, ale, ale wyglad tej wioskomista jest okropny, dlatego nazwa Bykdoszcz jest adekwatna w 100-u procetach Co to znaczy "pomorzu polski" i "wiskomista"? Odpowiedz Link Zgłoś
patriota_lokalny Re: Gdzie lezy Bzdgoszcz 14.12.07, 22:27 Ale spróbuj to wymówić:) Odpowiedz Link Zgłoś