radca 07.08.03, 23:33 " Wystrzalowa plaza " ? radca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radca Strzelanina na plaży w Chmielnikach 07.08.03, 23:36 Czy ten emerytowany wojskowy myslal,ze jest na Poligonie ? Ciekawe, czy dalej bedzie mial ta dzierzawe ? radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojt Re: Strzelanina na plaży w Chmielnikach IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.03, 23:45 Nigdy mi sie tam nie podobało , wolę Pieczyska i zalew koronowski z Fordonu nawet blizej a tak musisz smigać przez całe miasto Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Strzelanina na plaży w Chmielnikach 07.08.03, 23:49 Gość portalu: wojt napisał(a): > Nigdy mi sie tam nie podobało , wolę Pieczyska i zalew koronowski z Fordonu > nawet blizej a tak musisz smigać przez całe miasto - ja tez wole Pieczyska.W Chmielnikach bylem tylko jeden raz i to chyba ponad 15 lat temu. Zapamietalem ten brud i kurz - nic atrakcyjnego. radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojt Re: Strzelanina na plaży w Chmielnikach IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.03, 23:58 Ostatnio byłem w Pieckach było tam bardzo brudno .Oj kiepskie te nasze podbydgoskie plaże . Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Strzelanina na plaży w Chmielnikach 08.08.03, 00:03 Gość portalu: wojt napisał(a): > Ostatnio byłem w Pieckach było tam bardzo brudno .Oj kiepskie te nasze > podbydgoskie plaże . - czytalem rowniez w prasie o tych brudach w Pieckach.Bylem tam rowniez kiedys i jak na razie - to mnie tam wcale nie ciagnie. Dziwi mnie jednak, ten brak troski o wlasne otoczenie i brak kultury. Ja nawet papierka nie wyrzuce, przez otwarte okno - jadac autem.Czesto widac, jak jadacy autem wyrzucaja przez okno - co tylko sie da.Nie moge tego pojac . radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojt Re: Strzelanina na plaży w Chmielnikach IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 00:06 Przede wszystkim brak śmietników na plażach albo mała ilość idziesz z papierkiem chcesz dobrze a tu nie ma smietnika , kiedyś jak byłem w Niemczech to aż mi głupio było wyrzucić niedopałek papierosa na ulicę tak tam czysto ale na szczęscie blisko był smietnik... Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Strzelanina na plaży w Chmielnikach 08.08.03, 00:17 Gość portalu: wojt napisał(a): > Przede wszystkim brak śmietników na plażach albo mała ilość idziesz z > papierkiem chcesz dobrze a tu nie ma smietnika , kiedyś jak byłem w Niemczech > to aż mi głupio było wyrzucić niedopałek papierosa na ulicę tak tam czysto ale > na szczęscie blisko był smietnik... - pamietam,jak pierwszy raz postawilem noge na niemieckiej ziemii.Czystosc na kazdym miejscu.To chcyba tam " zaczeto mnie uczyc " czystosci " obejscia" - a raczej sam zaczalem sie uczyc tego wszystkiego. W naszym kraju - olej wylewano do ziemi - po spuszczeniu z auta.Smieci wywozono do lasow i do wszelkich dolin w tzw. " parowach". Na drogi wysypywano popiol. Jakos nie przypominam sobie z czasow szkolnych - by uczono nas OCHRONY SRODOWISKA - chociaz czesto padalo okreslenie " matka Ziemia".Rowniez slyszalo sie piosenke " Wolga, Wolga - mac radnaja " . Wisle i Brde natomiast nie traktowano - jak te " matke " w piosenkach - lecz jako typowy SMIETNIK - by odprowadzac wszelkie brudy i scieki. Pamietam wielkiej srednicy rure przy WISLE w Fordonie - prosto z Wiezienia. Wielki smrod i wielka ilosc smierdzacych uklejek.Krolowa POLSKICH RZEK - musiala to wszystko polykac. ile jeszcze takich miejsc bylo w naszym kraju ? radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szkop Re: Strzelanina na plaży w Chmielnikach IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 08:20 tak tam czysto Oj tak, tak. Czystość to idee fix Niemców. Od czystości rasowej do czystej plaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kayak Re: Strzelanina na plaży w Chmielnikach IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 19:07 może pogodzimy dzierżawców i tylko jeden podmiot będzie mógł dzierżawić plaże. przetarg wygra większy optymista.... jak przelicytuje to reszte ściągnie komornik... dziadek Odpowiedz Link Zgłoś
radca z PLAZY zrobiono smietnik.... 08.08.03, 19:17 jak widac na zdieciu.Sasiedzi ukazali tutaj " dobrosasiedzkie stosunki " w stylu " jak pies z kotem " ( nie obrazajac zwierzat ). noo, a ten emerytowany wojskowy - to juz pokazal " klase " w stylu " dzikiego zachodu ".Mam nadzieje,ze nie otrzyma dalszego zezwolenia - bo moze jeszcze kiedys postrzelic plazowiczow - jak mu "nerwy puszcza ". radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojt Re: z PLAZY zrobiono smietnik.... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 22:38 dobrze ze nie strzelał z Kałacha -zamieszanie na plazy było by bardzo spore... Odpowiedz Link Zgłoś