Dodaj do ulubionych

Strzelanina na plaży w Chmielnikach

07.08.03, 23:33
" Wystrzalowa plaza " ?

radca
Obserwuj wątek
    • radca Strzelanina na plaży w Chmielnikach 07.08.03, 23:36
      Czy ten emerytowany wojskowy myslal,ze jest na Poligonie ?
      Ciekawe, czy dalej bedzie mial ta dzierzawe ?

radca
      • Gość: wojt Re: Strzelanina na plaży w Chmielnikach IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.03, 23:45
        Nigdy mi sie tam nie podobało , wolę Pieczyska i zalew koronowski z Fordonu
        nawet blizej a tak musisz smigać przez całe miasto
        • radca Re: Strzelanina na plaży w Chmielnikach 07.08.03, 23:49
          Gość portalu: wojt napisał(a):

> Nigdy mi sie tam nie podobało , wolę Pieczyska i zalew koronowski z Fordonu
          > nawet blizej a tak musisz smigać przez całe miasto

- ja tez wole Pieczyska.W Chmielnikach bylem tylko jeden raz i to chyba ponad
          15 lat temu. Zapamietalem ten brud i kurz - nic atrakcyjnego.

radca
          • Gość: wojt Re: Strzelanina na plaży w Chmielnikach IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.03, 23:58
            Ostatnio byłem w Pieckach było tam bardzo brudno .Oj kiepskie te nasze
            podbydgoskie plaże .
            • radca Re: Strzelanina na plaży w Chmielnikach 08.08.03, 00:03

> Ostatnio byłem w Pieckach było tam bardzo brudno .Oj kiepskie te nasze
              > podbydgoskie plaże .

- czytalem rowniez w prasie o tych brudach w Pieckach.Bylem tam rowniez kiedys
              i jak na razie - to mnie tam wcale nie ciagnie.

Dziwi mnie jednak, ten brak troski o wlasne otoczenie i brak kultury.
              Ja nawet papierka nie wyrzuce, przez otwarte okno - jadac autem.Czesto widac,
              jak jadacy autem wyrzucaja przez okno - co tylko sie da.Nie moge tego pojac .

radca
              • Gość: wojt Re: Strzelanina na plaży w Chmielnikach IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 00:06
                Przede wszystkim brak śmietników na plażach albo mała ilość idziesz z
                papierkiem chcesz dobrze a tu nie ma smietnika , kiedyś jak byłem w Niemczech
                to aż mi głupio było wyrzucić niedopałek papierosa na ulicę tak tam czysto ale
                na szczęscie blisko był smietnik...
                • radca Re: Strzelanina na plaży w Chmielnikach 08.08.03, 00:17

> Przede wszystkim brak śmietników na plażach albo mała ilość idziesz z
                  > papierkiem chcesz dobrze a tu nie ma smietnika , kiedyś jak byłem w Niemczech
                  > to aż mi głupio było wyrzucić niedopałek papierosa na ulicę tak tam czysto
                  ale
                  > na szczęscie blisko był smietnik...

- pamietam,jak pierwszy raz postawilem noge na niemieckiej ziemii.Czystosc na
                  kazdym miejscu.To chcyba tam " zaczeto mnie uczyc " czystosci " obejscia" -
                  a raczej sam zaczalem sie uczyc tego wszystkiego.

W naszym kraju - olej wylewano do ziemi - po spuszczeniu z auta.Smieci wywozono
                  do lasow i do wszelkich dolin w tzw. " parowach". Na drogi wysypywano popiol.

Jakos nie przypominam sobie z czasow szkolnych - by uczono nas OCHRONY
                  SRODOWISKA - chociaz czesto padalo okreslenie " matka Ziemia".Rowniez slyszalo
                  sie piosenke " Wolga, Wolga - mac radnaja " . Wisle i Brde natomiast nie
                  traktowano - jak te " matke " w piosenkach - lecz jako typowy SMIETNIK - by
                  odprowadzac wszelkie brudy i scieki.

Pamietam wielkiej srednicy rure przy WISLE w Fordonie - prosto z Wiezienia.
                  Wielki smrod i wielka ilosc smierdzacych uklejek.Krolowa POLSKICH RZEK - musiala
                  to wszystko polykac.

ile jeszcze takich miejsc bylo w naszym kraju ?

radca
                  • Gość: Szkop Re: Strzelanina na plaży w Chmielnikach IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 08:20
                    tak tam czysto
                    Oj tak, tak. Czystość to idee fix Niemców. Od czystości rasowej
                    do czystej plaży.
    • Gość: kayak Re: Strzelanina na plaży w Chmielnikach IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 19:07
      może pogodzimy dzierżawców i tylko jeden podmiot będzie mógł dzierżawić plaże.
      przetarg wygra większy optymista.... jak przelicytuje to reszte ściągnie
      komornik...

dziadek
      • radca z PLAZY zrobiono smietnik.... 08.08.03, 19:17
        jak widac na zdieciu.Sasiedzi ukazali tutaj " dobrosasiedzkie stosunki "
        w stylu " jak pies z kotem " ( nie obrazajac zwierzat ).

noo, a ten emerytowany wojskowy - to juz pokazal " klase " w stylu " dzikiego
        zachodu ".Mam nadzieje,ze nie otrzyma dalszego zezwolenia - bo moze jeszcze
        kiedys postrzelic plazowiczow - jak mu "nerwy puszcza ".

radca
        • Gość: wojt Re: z PLAZY zrobiono smietnik.... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 22:38
          dobrze ze nie strzelał z Kałacha -zamieszanie na plazy było by bardzo spore...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka