Dodaj do ulubionych

Przedszkole im. Jacka i Agatki

09.08.03, 22:14
Chodziłem do przedszkola im. Jacka i Agatki w Bydgoszczy przy ul.
Skłodowskiej-Curie. Nic nie pamiętam, ale wydaje mi się, że było fajnie.
Czy ktoś pamięta? A może są tu świezi absolwenci? Co się zmieniło w ciągu
ostatnich trzydziestu pięciu lat?

;-)
Obserwuj wątek
    • lokator Re: Przedszkole im. Jacka i Agatki 13.08.03, 22:51
      Ej, smutasy!
      To było dobre przedszkole, nie ma się czego wstydzić!
      • Gość: Anka Re: Przedszkole im. Jacka i Agatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 09:34
        Ja też chodziłam do tego przedszkola!! było to bardzo dawno temu, ale wspominam
        je bardzo dobrze. Pamiętam, że rano z płaczem wychodziłam z domu, ale na
        miejscu zabawa się rozkręcała i po południu nie chciało się wracać do domu!!
        Pamiętam szatnię i mój znaczek: dwa zielone trójkąty. To były czasy!! Nadal
        przyjażnię się z koleżanką z przedszkola Aśką. Dzisiaj mamy 25 lat!! Pozdrawiam
        wszystkich serdecznie!!
    • Gość: kiwi Re: Przedszkole im. Jacka i Agatki IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.03, 22:11
      A ja codziennie przechodziłem koło przedszkola im.Jacka i Agatki,mało tego
      codziennie widziałem je z okna mojego domu.Co ty na to lokatorze?
      • lokator Re: Przedszkole im. Jacka i Agatki 21.08.03, 11:43
        Gość portalu: kiwi napisał(a):

> A ja codziennie przechodziłem koło przedszkola im.Jacka i Agatki,mało tego
        > codziennie widziałem je z okna mojego domu.Co ty na to lokatorze?

Ja też patrzyłem na nie z okna mojego pokoju. Ale to chyba nie ten sam pokój?

- bloki na Skrzetusku...
    • Gość: kiwi Re: Przedszkole im. Jacka i Agatki IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.03, 20:12
      ..bloki na skrzetusku -tak,tak ja obserwowałam to przedszkole z wysokości
      wieżowca
      • lokator Re: Przedszkole im. Jacka i Agatki 22.08.03, 10:11
        Gość portalu: kiwi napisał(a):

> ..bloki na skrzetusku -tak,tak ja obserwowałam to przedszkole z wysokości
        > wieżowca

Przy Wyszyńskiego czy przy Skłodowskiej?
        • Gość: kiwi Re: Przedszkole im. Jacka i Agatki IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.03, 20:05
          przy Sklodowskiej...ładny widok
          • Gość: dorota Re: Przedszkole im. Jacka i Agatki IP: 212.160.146.* 26.08.03, 11:21
            jak chodziłam do tego przedszkola, to mam wątpliwości, czy ulica nazywała się
            skłodowskiej i w tym zakresie może mnie tłumaczyć szczenięcy wiek i wrodzona
            niepamięc do takich rzeczy jak kiedy zmianiano nazwę ulicy, ale sasiednia na
            pewno wtedy nie naywała się Wyszyńskiego
            chodziłam tam nie od samego poczatku, bo nasze przedszkole wcielono do \jacka i
            Agatki - najpierw było w bloku a potem w takim baraczku - przez płot z JAckiem
            i Agatką
            fajnie było szczególnie kiedy się zrobiła afera z nowymi kredkami - które
            wydebiano na mocy deklaracji, że stare przepadły w tajemniczych okolicznosciach
            nie dośc tego mam zdjęcie chyba mojego rocznika na schodach od placu zabaw - ja
            tam miło wspomina przedszkole Jacka i Aatki
            • lokator Re: Przedszkole im. Jacka i Agatki 27.08.03, 14:07
              Gość portalu: dorota napisał(a):

> jak chodziłam do tego przedszkola, to mam wątpliwości, czy ulica nazywała się
              > skłodowskiej i w tym zakresie może mnie tłumaczyć szczenięcy wiek i wrodzona
              > niepamięc do takich rzeczy jak kiedy zmianiano nazwę ulicy, ale sasiednia na
              > pewno wtedy nie naywała się Wyszyńskiego
              > chodziłam tam nie od samego poczatku, bo nasze przedszkole wcielono do \jacka
              i
              >
              > Agatki - najpierw było w bloku a potem w takim baraczku - przez płot z
              JAckiem
              > i Agatką
              > fajnie było szczególnie kiedy się zrobiła afera z nowymi kredkami - które
              > wydebiano na mocy deklaracji, że stare przepadły w tajemniczych
              okolicznosciach
              > nie dośc tego mam zdjęcie chyba mojego rocznika na schodach od placu zabaw -
              ja
              >
              > tam miło wspomina przedszkole Jacka i Aatki

1. Wyszyńskiego d. Szeroka.
              2. Ja też mam zdjęcie na schodach. Za moją grupą widać na zdjęciu blok, w
              którym mieszkałem.
              • Gość: dorota Re: Przedszkole im. Jacka i Agatki IP: 212.160.146.* 28.08.03, 14:09
                no ja miałam jeszcze kawałek do przedszkola jacka i Agatki, bo ze dwa
                przystanki autobusem
                ale musze powiedzieć, ze jak szłam do niego, to z rozpaczy prawie się
                rozchorowałam
                • lokator Re: Przedszkole im. Jacka i Agatki 28.08.03, 15:17

> no ja miałam jeszcze kawałek do przedszkola jacka i Agatki, bo ze dwa
                  > przystanki autobusem
                  > ale musze powiedzieć, ze jak szłam do niego, to z rozpaczy prawie się
                  > rozchorowałam

Już Ci lepiej?

;-)
    • Gość: Jacek Re: Przedszkole im. Jacka i Agatki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.03, 07:58
      Fakt - w pamięci tylko strzępy wspomnień raczej miłych choć i są takie których
      miłymi bym nie nazwał...ale do dziś pamiętam te drewniane rozkładane lezaki do
      spania.Hmmm - to już 30 lat wstecz
      • Gość: dorota Re: Przedszkole im. Jacka i Agatki IP: 212.160.146.* 04.09.03, 11:07
        to czego najbardziej nienawidziłam oprócz przymusu spania to zupa nic

żadne racjonalne wytłumaczenia do mnie nie docierają
        nienawidze tego całkiem nieracjonalnie i z głebi serca
        a pianka na wierzchu, ochyda po prostu, dobrze, że było blisko do łazienki ....
        • lokator Re: Przedszkole im. Jacka i Agatki 05.09.03, 01:07

> to czego najbardziej nienawidziłam oprócz przymusu spania to zupa nic
          >
          > żadne racjonalne wytłumaczenia do mnie nie docierają
          > nienawidze tego całkiem nieracjonalnie i z głebi serca
          > a pianka na wierzchu, ochyda po prostu, dobrze, że było blisko do
          łazienki ....

Zupa nic!!!
          Dzięki za przypomnienie! Ja ją uwielbiałem, a moja babcia nie znała przepisu...
          Babcia już nie jest w stanie, mama nie ma smykałki, a żona ochoty....
          • Gość: lara Re: Przedszkole im. Jacka i Agatki IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 21:31
            ....a ty zdolności...
            • lokator Re: Przedszkole im. Jacka i Agatki 05.09.03, 23:07
              Gość portalu: lara napisał(a):

> ....a ty zdolności...

oj sorry, raczej jednak przepisu...
              • Gość: dorota Re: Przedszkole im. Jacka i Agatki IP: *.intrasoft.pl 08.09.03, 13:58
                nie moge obiecać, ale postaram się znaleźć ci przepis na zupę nic
                wiem tylko, że na wierzchu powinna być pianka z ubitego białka - chyba
                jak znajde to dam znać a potem - bede życzyć smacznego :)))
                • lokator Re: Przedszkole im. Jacka i Agatki 08.09.03, 23:11

> nie moge obiecać, ale postaram się znaleźć ci przepis na zupę nic
                  > wiem tylko, że na wierzchu powinna być pianka z ubitego białka - chyba
                  > jak znajde to dam znać a potem - bede życzyć smacznego :)))

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  • lokator Re: Przedszkole im. Jacka i Agatki 21.09.03, 22:30
                    I gdzie ten przepis???!!!
                    • ivica Re: Przedszkole im. Jacka i Agatki 22.09.03, 07:55
                      lokator nie idz na latwizne. a od czego masz www.google.pl/ ??

:))
                      • ivica Re: Przedszkole im. Jacka i Agatki 22.09.03, 11:40
                        sciaga dla leniwego lokatora

www2.gazeta.pl/kobieta/651448,24246,10474628,P_KOBIETA_PRZEPISY.html
                        www.mniammniam.pl/pu.php?p=1510
                        www.kuchnia.3miasto.pl/1912.htm
                        kuchniadomowa.webpark.pl/zupyaromatyzupanic.htm
                        • lokator Re: Przedszkole im. Jacka i Agatki 23.09.03, 00:38
                          ivica napisał:

> sciaga dla leniwego lokatora
                          >
                          > www2.gazeta.pl/kobieta/651448,24246,10474628,P_KOBIETA_PRZEPISY.html
                          > www.mniammniam.pl/pu.php?p=1510
                          > www.kuchnia.3miasto.pl/1912.htm
                          > kuchniadomowa.webpark.pl/zupyaromatyzupanic.htm

Ha! Internet! Nie wpadłem na to... Coś podobnego!?!
                          • ivica Re: Przedszkole im. Jacka i Agatki 23.09.03, 07:58
                            no cóż kazdy moze miec gorszy dzien. Ale od czego sa koledzy :))))))))))
                            • Gość: dorota Re: Przedszkole im. Jacka i Agatki IP: 212.160.146.* 01.10.03, 10:02
                              no i jak zupka???
                              sorry za obsuwę z przepisem, ale byłam na wakacjach i skupiałam się na tym, że
                              nie musze gotować i nie musze zmywać i nie muszę nic ???
                              • lokator Re: Przedszkole im. Jacka i Agatki 07.10.03, 00:03

> no i jak zupka???
                                > sorry za obsuwę z przepisem, ale byłam na wakacjach i skupiałam się na tym,
                                że
                                > nie musze gotować i nie musze zmywać i nie muszę nic ???

Jeszcze nie gotowa.
                                :-(
    • Gość: poli Re: Przedszkole im. Jacka i Agatki IP: *.alfa.pl 02.10.03, 22:21
      mam 39 lat jestem teraz policjantem ale pamiętam dobrze jak chodziłem do tego
      przedszkola i jak dziadek mnie odbierał i zawsze coś przynosił do jedzenia bo
      ja zawsze byłem głodny nie zapomne jednak jak mieliśy lezakowanie które mnie
      bardzo wkurzało bo lezeliśy na dywanie wtedy nie było jeszce lezaczków dziś
      wiem ze to przedszkole miłaem załatwione po znajomości przez jednego z
      ówczesnych prezydentów miasta takie były czasy pozdrawiam wszystkich
      absolwentów tego przxedszkola
    • lokator Re: Przedszkole im. Jacka i Agatki 30.10.03, 10:37
      :-)
      • Gość: ewela Re: Przedszkole im. Jacka i Agatki IP: *.int.elnet.pl / *.byd.elnet.pl 01.12.03, 21:59
        Jestem nauczycielką w tym przedszkolu i to już od ładnych 13 latek (ale ten
        czas leci...) Przez cały ten czas na zupkę "nic" nie załapałam się ani razu,
        ale sądząc po opisach to nie mam czego żałować. Drewniane leżaczki są nadal i
        jeszcze kilka rzeczy, które się nie zmieniły. Pozdrawiam wszystkich byłych
        przedszkolaków i mam nadzieję, że przyjemnie będziecie wspominać te lata...
        Przedszkole również obserwowałam (przez jakiś czas) z okien mojego
        mieszkania...
        • lokator Re: Przedszkole im. Jacka i Agatki 12.12.03, 16:04
          Gość portalu: ewela napisał(a):

> Jestem nauczycielką w tym przedszkolu i to już od ładnych 13 latek (ale ten
          > czas leci...) Przez cały ten czas na zupkę "nic" nie załapałam się ani razu,
          > ale sądząc po opisach to nie mam czego żałować. Drewniane leżaczki są nadal i
          > jeszcze kilka rzeczy, które się nie zmieniły. Pozdrawiam wszystkich byłych
          > przedszkolaków i mam nadzieję, że przyjemnie będziecie wspominać te lata...
          > Przedszkole również obserwowałam (przez jakiś czas) z okien mojego
          > mieszkania...

Z której strony?
          • ivica Re: Przedszkole im. Jacka i Agatki 12.12.03, 22:16
            o widze ze kolega tez stosuje :P
          • Gość: ewela Re: Przedszkole im. Jacka i Agatki IP: *.byd.elnet.pl 15.12.03, 21:08
            do niedawna mieszkałam w wieżowcu pt. Wyszyńskiego 13, tak więc do pracy
            mogłam chodzić w kapciach - co przydarzyło mi się nie jeden raz.Takie
            ułatwienie było najwygodniejsze, gdy pracę zaczynałam o bezlitosnej godzinie
            6. Teraz jest trochę dalej i trudniej...
            • lokator Re: Przedszkole im. Jacka i Agatki 16.12.03, 00:14
              Gość portalu: ewela napisał(a):

> do niedawna mieszkałam w wieżowcu pt. Wyszyńskiego 13, tak więc do pracy
              > mogłam chodzić w kapciach - co przydarzyło mi się nie jeden raz.Takie
              > ułatwienie było najwygodniejsze, gdy pracę zaczynałam o bezlitosnej godzinie
              > 6. Teraz jest trochę dalej i trudniej...

Eee, ja do wejścia miałem jeszcze bliżej. Bliżej już nie można.

• lokator Re: Przedszkole im. Jacka i Agatki 12.08.04, 12:09
      ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka