luka-sz10 23.02.08, 21:25 czy ktos by byl zainteresowany jazda na desce albo na rolkach jak byl by skatepark w radziejowie??? pisac pozdro Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sauber1 Re: skatepark radziejow 24.02.08, 00:54 nic tylko ciągle w pogoni za sensacją, ciekawe co nowy tydzień przyniesie ??? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
luka-sz10 Re: skatepark radziejow 24.02.08, 10:59 ale ja mam pytanie czy jezdzil by ktos z radziejowa jeszcze na rolkach lub na desce no albo na bmx jak kto chce ?????? narzie z calego radziejowa jezdze tylko ja i piotrek :( Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: skatepark radziejow 05.04.08, 08:52 taki miałem dzisiaj sen, kolorowy :))) pl.youtube.com/watch?v=3EXMeGRkhRQ&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekk109 Re: skatepark radziejow 06.04.08, 09:22 No fajnie tylko ze my wymiatamy na rolkach a nie na desce. I chcemy tylko 2 raili (jeden prosty a drugi pod kątem) i funbox www.rideinn.co.uk/images/RideInn_Funbox.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: skatepark radziejow 06.04.08, 17:49 Cały świat na desce, a Wy na rolkach tylko chcecie? pl.youtube.com/watch?v=CQzUsTFqtW0&feature=related Ale zapowiadają lodowisko, to co za problem już szykować łyżwy? pl.youtube.com/watch?v=O-Rqj4lbyZ4&feature=related Zbyt skromne wymagania macie, tylko takie pudełeczko??? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekk109 Re: skatepark radziejow 06.04.08, 21:19 No skromne ale zeby CHOCIAŻ to bylo to by bylo fajnie. A tak to do inowroclawia musimy jezdzic Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: skatepark radziejow 06.04.08, 22:08 piotrekk109 napisał: > No skromne ale zeby CHOCIAŻ to bylo to by bylo fajnie. A tak to do inowroclawia > musimy jezdzic Do Inowrocławia to strach jeździć tak daleko, można jeszcze zabłądzić :))) Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: skatepark radziejow 06.04.08, 23:48 piotrekk109 napisał: > No fajnie tylko ze my wymiatamy na rolkach a nie na desce ... A weź i przeczytaj co we w tym temacie stoi napisane, ale wszystko?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: skatepark radziejow 03.07.08, 22:36 kinga010 napisała: > została rampa na stadionie dobre i tyle z wielkich zapędów ludzi ze słomianym zapałem Odpowiedz Link Zgłoś
jerryone1 Re: skatepark radziejow 07.04.08, 11:23 w Radziejowie porządnych dróg nie ma, a im się skatepark marzy..pffff Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekk109 Re: skatepark radziejow 07.04.08, 14:37 Skatepark to miejsce czynnego wypoczynku młodych ludzi w dzisiejszych czasach... W Radziejowie nie znajduje się ani jeden obiekt przeznaczony do jazdy na deskorolce, BMX’ach i rolkach. Stworzenie skateparku w Radziejowie bardzo dobrą inwestycją. Osoby jeżdżące na deskorolkach, rolkach i BMX'ach, nie niszczyłyby murków i pomników, i nie powodowały zagrożenia dla osób starszych. Przyczyniłoby się również zapobieganiu szerzącej się przestępczości i patologii w naszym mieście. Przestronny skatepark w Radziejowie to szansa dla miasta. Miejsc tego typu w Polsce jest bardzo dużo, i zawsze gromadzą rzesze entuzjastów jak i zwykłych obywateli. Czas aby Radziejów dorównał innym miastom, skateparkiem dostępnym dla wszystkich przez Wiosnę, Lato i Jesień. Skatepark byłby świetną wizytówką miasta, i cieszyłby się dużym zainteresowaniem . Przez całe miesiące młodzież mogłaby aktywnie spędzać czas na skateparku, a nie niszczyc mienie miasta i chuliganic Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: skatepark radziejow 07.04.08, 21:22 piotrekk109 napisał: > Skatepark to miejsce czynnego wypoczynku młodych ludzi w > dzisiejszych czasach... > W Radziejowie nie znajduje się ani jeden obiekt przeznaczony do > jazdy na deskorolce, BMX’ach i rolkach. > Stworzenie skateparku w Radziejowie bardzo dobrą inwestycją. Tak i jeszcze raz tak, lecz na cuda nie ma co za bardzo liczyć, a szkoda wielka? > Przez całe miesiące młodzież mogłaby aktywnie spędzać czas na > skateparku, a nie niszczyc mienie miasta i chuliganic Gdyby na tym komuś zależało żeby młodzież mogłaby, a nie..., to dawno już by taki skatepark z prawdziwego zdarzenia istniał. Ale też skoro jest taka potrzeba, wola i głos młodych ludzi, to nie jest powiedziane, że gospodarze miasteczka nie pomyślą i o tym? a jedna jaskółka wiosny jeszcze nie czyni... Odpowiedz Link Zgłoś
lihmal Re: skatepark radziejow 08.04.08, 10:30 Piotrekk a gdzie myslisz ze mógłby być zrobiony ten SkatePark? W którym miejscu miasta? Ile kosztuja same przyrządy do Skate Parku? Wiesz może? Ja wiem:) 1. Mały Skate Park skladajacy sie z 7 elementów: Grindbox, Grindbox, Grindbox, Grindbox, Grand Rail, Grand Rail, Montage. Skatepark przeznaczony do nauki jazdy przez poczatkujacych skaterów - 50.000,00 zł. To naprawdę niewinnie wygladające 7 elemetów:) Do tego trzeba solidne podłoże (beton, asfalt)+ Ogrodzenie + oświetlenie. Miejsce to na przykład małe bajorko przy ul. Chopina - obok dużo miejsca. Załóżcie stowarzyszenie skoro jest was tylu zaproponujcie miastu kooperację (możecie jako ngo-s pozyskać kasę na takie inicjatywy nawet jako młodzież ponizej 18 roku życia) Szacuję ze taka inwestycja to minimum 150.000,00 zł. tak wiec sprawa poważna i poważnych ludzi wymaga. Za powyższą kwotę można gdziś zrobić kawełk ulicy z chodnikiem wiec musicie mieć duzo siłe przebicia:) Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: skatepark radziejow 08.04.08, 11:36 50.000,00 zł. to średniej klasy auto kosztuje i kupują ludzie co maja dochody trochę więcej niż najniższa krajowa, ale ja się nie wtrącam, wiem tylko, że jak ktoś chce bardzo to i ma, choć też należy brać pod uwagę że jak będzie tych chcących w ten sposób sie rozwijać fizycznie i na wesoło bawić trzydziestu to dalsze kontynuowanie tego wątku należy uznać za bezcelowe Odpowiedz Link Zgłoś
jerryone1 Re: skatepark radziejow 08.04.08, 14:35 Lepsze drogi to większe bezpieczeństwo, nowe chodniki to większe bezpieczeństwo, budowa infrastruktury to praca dla ludzi. Takie obiekty są dostępne przez cały rok (nie tylko lato, jesień i wiosnę), zarówno dla młodzieży jak i dla osób starszych. Dobrze napisałeś kolego czas, żeby Radziejów dorównał...ale nie innym miastom tylko standardom europejskim. Myślę, że Twój pomysł nie ma szans na realizację. Można nie chuliganić i bez Skateparku. Nie sądzę, żeby wszyscy nagle się rzucili na rolki i deski. Jak Ktoś się chce rozwijać w tym kierunu to brak takiego parku w naszym mieście nie powinien stanowić przeszkody. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekk109 Re: skatepark radziejow 08.04.08, 16:08 > Jak Ktoś się chce rozwijać w tym kierunu to brak > takiego parku w naszym mieście nie powinien stanowić przeszkody. No wlasnie to jest przeszkoda bo nie ma na czym jezdzic! nie ma zadnych poreczy murkow itp. No 50tysiecy kosztujee skate park no ale my nie chcemy az takiego wypas huper nie wiem jakiego! Tylko 2 rurki i grindbox. A Radziejów chyba stac na takie cos www.tasty.sk/wp-content/fgallery/spotlights/budovaniescenyvkosiciach/hotovy%20grindbox.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekk109 Re: skatepark radziejow 08.04.08, 16:10 A miejsce to na stadionie tam gdzie jest wyskocznia. Tam jest dobry asfalt wiem bo jezdzilem tam. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekk109 Re: skatepark radziejow 08.04.08, 17:23 Hmmmm... To nie jest takie drogie. img262.imageshack.us/my.php?image=skateparktf6.png rurki mozna kupic na zlomie, zespawac, a grindboxa to kupic 4 palety i po dwie palety jedna na druga, to razem zbic sklejka i po boku dodac plaskownik i jest to samo i jeszcze wyjdzie taniej ;/ A przeciez co rok mozna cos dokupic... a wyskocznia 2 rurki i grind box to juz jest cos. Lepsze to niz nic... ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekk109 Re: skatepark radziejow 08.04.08, 17:27 a u mnie z bloku na rolkach jezdzi 7 a na desce 4 a jak by byl skatepark to wiecej by jezdzilo Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekk109 Re: skatepark radziejow 08.04.08, 17:30 a i jeszcze 2 na rowerach jezdzi Odpowiedz Link Zgłoś
jerryone1 Re: skatepark radziejow 09.04.08, 09:50 skoro to takie tanie i proste, to dlaczego nie zrobicie sobie takich sprzętów koło bloku? Ciekaw jestem jak na takie rozwiązania zareagowały by odpowiednie służby, które dokonują odbioru technicznego sprzętu na obiektach sportowych...posikali by się ze śmiechu:D:D....mogłaby być niezła zabawa, gdyby zobaczyli 4 palety zbite sklejką :). Idąc Twoim tokiem myślenia to....w każdej nawet najmniejszej wsi powinny byc skateparki, bo wtedy nie było by marginesu! Genialne kolego. Dojazd do innego miasta jest już sporym kłopotem. W jakich okolicznych miastach są takie obiekty? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekk109 Re: skatepark radziejow 09.04.08, 14:12 To jak by byl basen to by sie posikali i posrali! :D:D:D hehehe... ale Radziejów to nie wies jak cos :P Widzialem mnóstwo skateparkow co gb byl z palet zrobiony... Odpowiedz Link Zgłoś
luka-sz10 Re: skatepark radziejow 09.04.08, 14:19 ej jerryone1 jak dla ciebie jest ciezko dojechac do jakiegos miasta to idz pieszo . Temat jest o skate parku a ty o drogach piszesz !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekk109 Re: skatepark radziejow 09.04.08, 14:26 >skoro to takie tanie i proste, to dlaczego nie zrobicie sobie takich >sprzętów koło bloku? A dasz kase?? Jak dasz to zrobimy Odpowiedz Link Zgłoś
jerryone1 Re: skatepark radziejow 09.04.08, 21:55 Kolego sam pisałeś, że to nie drogo, więc palety wyżebrajcie z magazynu, płaskownik ze złomu i skatepark gotowy. Wg Waszego rozumowania to Skatepark powinien być nawet na każdej ulicy, nie tylko w każdym mieście. Poza tym to dla was jest problemem dojechania do innego miasta do skateparku, nie dla mnie. Widać, że masz kolego ok 14 lat, bo nie potrafisz nawet zrozumieć o co chodziło z odbiorem technicznym... Do przedszkola nie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekk109 Re: skatepark radziejow 09.04.08, 22:10 Dobra nie bede sie klucil z noobkiem Odpowiedz Link Zgłoś
jerryone1 Re: skatepark radziejow 10.04.08, 10:58 nie potrafisz odróżnić kłótni (nie kłutni) od wymiany opinii na dany temat. Brakuje Ci kolego argumentów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: skatepark radziejow 11.04.08, 00:04 jerryone1 napisał: > nie potrafisz odróżnić kłótni (nie kłutni) od wymiany opinii na dany temat. > Brakuje Ci kolego argumentów. Pozdrawiam Ale też trzeba chcieć zrozumieć stosunkowo młodego człowieka, który nie jest jeszcze skażony naleciałościami życia i tu chyba jednak ma po części rację, wymiar rzeczywistości musi stać się prostszy ... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas077 Re: skatepark radziejow 12.04.08, 18:56 piotrekk109 napisał: > a i jeszcze 2 na rowerach jezdzi Może jednak mimo wszystko te rowery bezpieczniejsze, choć "bat" jak na niepokornego chłopa, wszędzie wisi :) pl.youtube.com/watch?v=aFUpa0OwlyU Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: skatepark radziejow 12.04.08, 10:46 piotrekk109 napisał: > a u mnie z bloku na rolkach jezdzi 7 a na desce 4 a jak by byl skatepark to > wiecej by jezdzilo Jak zwykle to zapewne tylko słomiany zapał ??? Odpowiedz Link Zgłoś
jerryone1 Re: skatepark radziejow 09.05.08, 22:13 hehe to dużą muszą mieć tą deskę, że się w 4 mieszczą, a może jeżdżą na drzwiach bez klamki? :) Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: skatepark radziejow 25.04.08, 07:01 piotrekk109 napisał: > > ...No wlasnie to jest przeszkoda bo nie ma na czym jezdzic! ... Czasem nie wielkiej klasy i nie musi być przesadnie drogi BMX, czego jak czego, ale u nas trawników i schodów pod dostatek ci jest, no może problem rozumnych było by znaleźć, ale nie wiadomo, póki kroczem ku zachodowi to i szanse duże :))) Odpowiedz Link Zgłoś