intervention 09.03.08, 11:38 Bla, bla, bla. Gadaja to samo od pięciu lat, jedynie co się zmnieniło to nazwisko rzeczniczki firmy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kabron Bliżej nam do IKEI 09.03.08, 12:54 Too late. Zdążyłem już się przeprowadzić do Wwy. Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: Bliżej nam do IKEI 09.03.08, 14:33 Powód do radości jest. Ikea płacić podatki będzie w Warszawie albo gdzieś a ileś naszych małych firm i hurtowni padnie. I tak z każdym kolejnym marketem wyciekają nam i giną miejsca pracy. Ale to oczywiście powód do radości w magistracie bo pojawią się nowe miejsca pracy dla magistrów za 1200 zł. Kiedy jakieś firmy przemysłowe ściągniecie do Bydgoszczy, dające rzeczywiste miejsca pracy ? No i kiedy zatrzymacie odpływ dużych firm z Bydgoszczy ? Browar poszedł, jutrzenka już też przenosi siedzibę. Nie ma zatem powodów do zadowolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek21 Re: Bliżej nam do IKEI 09.03.08, 16:02 Rzeczywiście - powstanie kolejnego hipermarketu to wiekopomne wydarzenie, godne artykulu w GW. Redaktotzy GW przejrzycie na oczy! Takie "inwestycje" sprowadzają nas od parteru. Ja sie pytam o prawdziwe inwestycje, centralne firm, banków, centra finansowe itd. Pojedzcie sobie do Poznania, to zrozumiecie o co mi chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
radko_rp Re: Bliżej nam do IKEI 09.03.08, 21:15 Zgadzam się!!! Jak jadę do Poznania to widać. Aż przykro że nasze miasto chociaż trochę nie idzie w tym kierunku. O tych marketach u nas aż się już słuchać nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
fordoniak-z Re: Bliżej nam do IKEI 09.03.08, 23:54 no zdradz nam co Ci widać jak jedziesz do Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
14alisa Re: Bliżej nam do IKEI 10.03.08, 15:53 no wlasnie co widac? obskurny dworzec PKP na ktorym nie ma nawet porzadnego zejscia na perony? a wiadomo ze z lotniska duzo ludzi wraca. Puknijcie sie z tym POznaniem Odpowiedz Link Zgłoś
fitnessbydgoszcz Re: Bliżej nam do IKEI 10.03.08, 17:38 Bydgoszcz to moje rodzinne miasto i trudno mi źle o nim pisać.Jednak prawdą jest,że przy Poznaniu wyjątkowo kiepsko wypada :-( Na nic lokalne patriotyzmy w brutalnym starciu z rzeczywistością.Bydgoszcz jest zatęchłym zaściankiem przy takiej metropolii jak Poznań...smutna to prawda,ale prawda :-( I nie jest bynajmniej to tylko moja opinia... Odpowiedz Link Zgłoś
kell99 Re: Bliżej nam do IKEI 11.03.08, 00:56 fitnessbydgoszcz napisała: > Bydgoszcz > jest zatęchłym zaściankiem przy takiej metropolii jak > Poznań...smutna to prawda,ale prawda :-( I nie jest bynajmniej to > tylko moja opinia... A przezywajacy ostatnio stagnacje Poznan jest zasciankiem porownujac do preznie rozwijajacego sie Wroclawia czy Warszawy. A Wroclaw i Warszawa sa zasciankiem porownujac je do Berlina, a ten z kolei do Londynu itd itp.. Niezbyt daleko na takich kompleksach zajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
fitnessbydgoszcz Re: Bliżej nam do IKEI 11.03.08, 06:28 Poznań i stagnacja? Hehe... "Poznan jest zasciankiem porownujac do preznie rozwijajacego sie Wroclawia czy Warszawy. A Wroclaw i Warszawa sa zasciankiem porownujac je do Berlina, a ten z kolei do Londynu itd itp.." - zgadza się,ale w sumie o co Ci chodzi? "Niezbyt daleko na takich kompleksach zajdziesz" - póki co osiadłam w Poznaniu i jest mi dobrze chociaż tęsknię czasem za rodzinną Bydgoszczą....taki mam kompleks :-( Odpowiedz Link Zgłoś
kell99 Re: Bliżej nam do IKEI 10.03.08, 02:00 Tylko, ze IKEA to jest rodzaj sklepu ktorego jeszcze w Bydzi nie ma. Produkty tam sprzedawane sa atrakcyjne cenowo (w pl mniej niz w innych krajach, ale ciagle sporo rzeczy jest relatywnie tanich). Dodajac do tego fantastyczna elastycznosc przy zwrotach i reklamacjach (inne miejsca powinny sie takiego stosunku do klienta nauczyc) i fakt, ze sporo produktow tam sprzedawanych jest 'Made in Poland' to taki sklep powinien u nas powstac i na pewno jest na peryferiach na niego sporo miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
tyfus21 Re: Bliżej nam do IKEI 10.03.08, 13:13 Ikea to sklep dla… studentów i biedaków! Ale najgorsze jest to, że tną nasze lasy!!! Na mazurach mają swoje trzy tartaki… Odpowiedz Link Zgłoś
fanfaroni Re: Bliżej nam do IKEI 10.03.08, 14:04 > Ikea to sklep dla… studentów i biedaków! Ale najgorsze jest to, że > tną nasze lasy!!! Na mazurach mają swoje trzy tartaki… aleś to "zgrabnie" ujął ;-) ale wyprowadzę cię z błedu - znam kilka osób bardzo majątnych, które część domów umeblowały właśnie mebelkami z Ikei. Z innej beczki - na prawdę niewiele osób stać na kupno mebelków z litego drewna a reszta kupuje mebelki z płyt wiórowych okleinowanych. Co do tych płyt to duża część z nich to chłam które kruszą się już podczas montażu a tylko niewielka część (m. innymi z Ikei) są w miarę trwałe poza tym styl jest w miarę zjadliwy, czego nie mogę napisać o wytworach BFM czy dużej części Blak Red White. Cenowo też biją konkurencję o głowę bo bardziej opłaca się kupić kilka szaf z Ikei na korytarz niż 1 szafę Komandora w zabudowie (bez tylnej sciany) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysku1 Nie ma to jak Londek 10.03.08, 02:42 Stalica nie tylko Polski i Europy ale Świata, tutaj jest wszystko i podatki zostają tutaj a ja mam tu zaje..stą pracę i zaje..stą kasę i pomimo że zawszę kibicuję mojemu ukochanemu miastu Bydgoszczy to nie zamierzam wracać, ale Bydziu do przodu, jak najwięcej nowości, niech wiejski Toruń zazdrości :D Odpowiedz Link Zgłoś