IP: 130.94.123.* 01.09.03, 15:29
Po umorzeniu sprawy Budlexu nie wierzę juz w
sprawiedliwość i chęć dochodzenia do prawdy przez
Wymiar "Sprawiedliwości"

A Roman J sie smieje. :(((
Obserwuj wątek
    • Gość: Ted® Re: Budlex IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 01.09.03, 15:37
      czego sie boisz? bojowniku o sprawiedliwosc
      w 10 postaciach (z maskowaniem) efekt propagandowy bedzie wiekszy? :)

twoja slina juz mu nie zaszkodzi
      • ivica Re: Budlex 01.09.03, 15:43
        bojownik bojownikiem ale dobrze mowi :))))
        • genuine44 Re: Budlex 01.09.03, 15:49

> bojownik bojownikiem ale dobrze mowi :))))
          >
          Zle mowi. Nie ma dowodow, nie ma kary. W panstwie demokratycznym podstawa jest
          domniemanie niewinnosci.
          • ivica Re: Budlex 01.09.03, 15:55
            genuine44 napisał:

>
            > > bojownik bojownikiem ale dobrze mowi :))))
            > >
            > Zle mowi. Nie ma dowodow, nie ma kary. W panstwie demokratycznym podstawa jest
            > domniemanie niewinnosci.

Sorry ale w Kurczukowa sprawiedliwosc to ja nie wierze. Pomysl sprzedajesz dom za 450 tys. Tego samego dnia ta firma sprzedaje dom za 250 tys zl. czy to nie dziwne?? Przy okazji, firma ta za kadencji RJ wygrywa coraz to nowe przetargi w Bydgoszczy. Na moje jest to takie mydlenie oczu iz nawet pieciolatek wie o co chodzi
            • genuine44 Re: Budlex 01.09.03, 16:00

> czy to nie d
              > ziwne??

Dziwne a nawet oczywiste. Niestety dopoki nie mozna udowodnik celowego
              dzialanie nic nie mozna zrobic. Wole aby 1 zlodziej uniknal kary niz 10
              niewinnych zamknieto tylko dlatego, ze tak chciala ludowa sprawiedliwosc.

Jas jest prawnikiem i to zdaje sie nieglupim, nie latwo mu sie dobrac do
              skory. Niestety nie tylko w polsce najwieksze przekrety robia prawnicy lub
              biora w nich udzial.
              • ivica Re: Budlex 01.09.03, 16:05
                genuine44 napisał:

>
                > > czy to nie d
                > > ziwne??
                >
                > Dziwne a nawet oczywiste. Niestety dopoki nie mozna udowodnik celowego
                > dzialanie nic nie mozna zrobic. Wole aby 1 zlodziej uniknal kary niz 10
                > niewinnych zamknieto tylko dlatego, ze tak chciala ludowa sprawiedliwosc.
                >
                > Jas jest prawnikiem i to zdaje sie nieglupim, nie latwo mu sie dobrac do
                > skory. Niestety nie tylko w polsce najwieksze przekrety robia prawnicy lub
                > biora w nich udzial.

Tak. Tylko że ja wierzę w sądy sprawiedliwe a nie takie w których obsadzeni są ludzie SLD.

PS: napisales "Polsce" mala litera. Wszystkie inne bledy mnie nie obchodza, ale ten i to dzisiaj mnie denerwuje.

pzdr.
                • genuine44 Re: Budlex 01.09.03, 16:11

> PS: napisales "Polsce" mala litera.

Mam nadzieje, ze wierzysz iz to literowka. Oczywiscie Polska, rzecz jasna.
                • genuine44 Re: Budlex 01.09.03, 16:15

> Tak. Tylko że ja wierzę w sądy sprawiedliwe a nie takie w których obsadzeni

> ludzie SLD.

Sadow sie zbytnio bym nie czepial, to raczej prokuratura ktora nie
                  potrafila/nie chciala znalezc dowodow wystarczajacych di skazania. Sady wydaja
                  wyroki na podstawie dostarczonych dowodow.
          • Gość: fin Re: Budlex IP: *.atr.bydgoszcz.pl 01.09.03, 16:15
            genuine44 napisał:

> Zle mowi. Nie ma dowodow, nie ma kary.

W sądzie tak. Nie ma dowodów, nie ma kary.
            Ale sprawa jest ewidentna.
            I jesli się o sprawie mówi, to moze ludzie to zapamiętają i będą pamiętać przy
            następnych wyborach. Więc dobrze, że się mówi.
            Pozdr
            • genuine44 Re: Budlex 01.09.03, 16:19

> I jesli się o sprawie mówi, to moze ludzie to zapamiętają i będą pamiętać
              przy
              > następnych wyborach. Więc dobrze, że się mówi.

Alez oczywiscie. Ja nie bronie Jasiakiewicza. Sprawa jest oczywista dla
              spoleczenstwa ale nie dla wymiaru sprawiedliwosci. Pisze o tym, ze jezeli nie
              jestesmy w stanie przedstawic dowodow to opinia publiczna za malo aby wsadzic
              do wiecienia. A o wyborach sie przekonamy. Obawiam sie, ze i tak SLD wyjdzie
              duzo, duzo lepiej niz powinno. Ludziska maja cholernie krotka pamiec.
            • Gość: Ted® Re: Budlex IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 01.09.03, 16:37
              Gość portalu: fin napisał(a):

>
              > W sądzie tak. Nie ma dowodów, nie ma kary.
              > Ale sprawa jest ewidentna.

tzn.? sprawiedliwosc ludowa?
              jakies szczegoly

> I jesli się o sprawie mówi, to moze ludzie to zapamiętają i będą pamiętać
              przy
              > następnych wyborach. Więc dobrze, że się mówi.
              >

jasne
              • ivica Re: Budlex 13.10.03, 00:51
                jak sie jednego dnia sprzedaje dom firmie za 400tys a ta firma sprzedaje ten sam
                dom tego samego dnia o 200 tys taniej to dla mnie jest to sprawa oczywista.

PS: zeby nie bylo niedomowien ale to wlasnie Budlex stoi za polowa kontraktow z
                zamowien publicznych UM w Bydzi za czasow Romana J.
    • Gość: Gall Re: Budlex IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 01.09.03, 16:30
      JPozwólcie, że powtórzę się w tej kwestii.
      Trudno dopatrzyć się w tej kwestii naruszenia norm prawa.
      Naruszenie norm etycznych nie jest karalne, lecz winno byćuwzględniane przy
      dokonywaniu wyborów.
      Tyle.
      Sprawa jest prosta i nie ma co doszukiwać się podtekstów.
      Pozdrawiam
      Gall
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka