Dodaj do ulubionych

ZDMiKP ma w d.. swoich klientów!!!

02.04.08, 14:49
Od wczoraj ulicą Gdańską nie kursują tramwaje. Wiadomo, remont. Jednak to, jak potraktowano pasażerów 4 i 6 jest skandaliczne!
Tramwaje dojeżdżają tylko do r. Jagiellonów. Daremnie jednak szukać tam autobusu zastępczego. Gdy już uda się nam, ryzykując życie, przejść przez ulicę Jagiellońską (drogowcy "nie pomyśleli" o przejściu dla pieszych"), do dyspozycji mamy tylko autobus "za tramwaj 1". A co z pasażerami, którzy chcą się dostać np. na Bielawy? Mają zapieprzać kilka kilometrów pieszo?
Dziś "łaskawcy" z ZDMiKP oświadczyli, że można korzystać z autobusów 55, 60 i 93. A co z pasażerami, którzy chcą dojechać w okolicę ulicy Cichej?
Pod koniec marca kupiłem bilet miesięczny, ZDMiPK skasował swoją słoną należność. Chciałbym tylko wiedzieć: za co? Za 56 złotych sprzedali mi usługę, której nie realizują! Czy ZDMiKP może sobie bezkarnie oszukiwać swoich pasażerów?
Obserwuj wątek
    • volvo7000 Re: ZDMiKP ma w d.. swoich klientów!!! 02.04.08, 16:35
      Tramwaj 4 też powinna zostac zawieszona i wzamian uruchomiona linia
      ZA T4 z Glinek do Bielaw (zbliżoną trasą do tramwajow)
    • piehemoth Re: ZDMiKP ma w d.. swoich klientów!!! 03.04.08, 00:05
      > Dziś "łaskawcy" z ZDMiKP oświadczyli, że można korzystać z autobusów 55, 60 i 9
      > 3. A co z pasażerami, którzy chcą dojechać w okolicę ulicy Cichej?

Jest 52 :)

Bielawy i Bartodzieje raczej nie miały nigdy problemów z połączeniami z centrum,
      a Twoja złość wynika raczej z tego, że musisz zmienić na parę(naście?) tygodni
      przyzwyczajenia w temacie dojazdu z Cichej na r. Jagiellonów. Zamiast
      'odwiecznego' trajwamu nr 4 - wiosna w 55 i 52. A, że trzeba podejść ze 300
      metrów? Zapraszam do Fordonu, jakoś tu żyją :)
      Popieram jednak tezę, że w ZDMiKP dzieje się coś niedobrego, wystarczy wspomnieć
      'przebój roku' czyli linię 69, remont w. Warszawskiego czy stawianie
      sygnalizacji świetlnych w najbardziej absurdalnych miejscach...
      • mr.creosote Re: ZDMiKP ma w d.. swoich klientów!!! 03.04.08, 09:09
        piehemoth napisał:

> Jest 52 :)
        > Bielawy i Bartodzieje raczej nie miały nigdy problemów z połączeniami z centrum,
        > a Twoja złość wynika raczej z tego, że musisz zmienić na parę(naście?) tygodni
        > przyzwyczajenia w temacie dojazdu z Cichej na r. Jagiellonów. Zamiast
        > 'odwiecznego' trajwamu nr 4 - wiosna w 55 i 52. A, że trzeba podejść ze 300
        > metrów? Zapraszam do Fordonu, jakoś tu żyją :)
        > Popieram jednak tezę, że w ZDMiKP dzieje się coś niedobrego, wystarczy wspomnieć
        > 'przebój roku' czyli linię 69, remont w. Warszawskiego czy stawianie
        > sygnalizacji świetlnych w najbardziej absurdalnych miejscach...

Jakie 52? Kupiłem bilet miesięczny na 4. I co, mam teraz kupić nowy, czyli wydać kolejne 56 zł?
        Jeżdżę trasie Glinki-Cicha. Moja podróż wygląda następoująca:
        1. Wsiadam w autobus zastępczy na Szpitalnej
        2. Przechodzę ok. 200 metrów na przystanek tramwajowy
        2. Dojeżdżam 4-ką do r. Jagiellonów.
        3. Przedzieram się przez ul. Jagiellońską wśród samochodów, żeby przejść na drugą stronę ulicy.
        4. Wsiadam w autobus zastępczy za 1-kę, którym dojeżdżam do placu Weyssenhoffa.
        5. Idę pieszo ok. 2 km do ul. Cichej.

Zresztą nie chodzi już o to, że dojazd jest, mówiąc delikatnie, kłopotliwy. Najbardziej oburzające jest, że ZDMiKP wziął ode mnie pieniądze, nie informując wcześniej, że i tak nie wykona usługi za którą zapłaciłem. Wyobrażasz sobię, gdyby jakiś prywatny przewoźnik w taki sposób oszukał swoich klientów?
        • mc_pele Re: ZDMiKP ma w d.. swoich klientów!!! 03.04.08, 09:37
          mr.creosote napisał:

>
          > Jakie 52? Kupiłem bilet miesięczny na 4. I co, mam teraz kupić nowy, czyli wyda
          > ć kolejne 56 zł?
          > Jeżdżę trasie Glinki-Cicha. Moja podróż wygląda następoująca:
          > 1. Wsiadam w autobus zastępczy na Szpitalnej
          > 2. Przechodzę ok. 200 metrów na przystanek tramwajowy
          > 2. Dojeżdżam 4-ką do r. Jagiellonów.
          > 3. Przedzieram się przez ul. Jagiellońską wśród samochodów, żeby przejść na dru
          > gą stronę ulicy.
          > 4. Wsiadam w autobus zastępczy za 1-kę, którym dojeżdżam do placu Weyssenhoffa.
          > 5. Idę pieszo ok. 2 km do ul. Cichej.
          >
          > Zresztą nie chodzi już o to, że dojazd jest, mówiąc delikatnie, kłopotliwy. Naj
          > bardziej oburzające jest, że ZDMiKP wziął ode mnie pieniądze, nie informując wc
          > ześniej, że i tak nie wykona usługi za którą zapłaciłem. Wyobrażasz sobię, gdyb
          > y jakiś prywatny przewoźnik w taki sposób oszukał swoich klientów?

Wiesz... na stronach ZDMiKP informacja o remoncie Chodkiewicza i Gdańskiej była
          od dobrych kilku miesięcy, gazeta wyborcza pisała o tym kilka tygodni temu -
          można było trochę zorientować się w temacie i na ten jeden miesiąc, półtora czy
          dwa wykupić miesięczny na 68 ( albo przez ten czas nie wykupywać miesięcznego a
          trochę więcej wydać, jeździć na jednorazówkach zawsze mając komfort że można
          pojechać tym co akurat podpasuje ) zamiast na 4 - miałbyś o wieeeeele łatwiejszy
          dojazd. Co do przewoźników prywatnych to nie ma w ogóle co porównywać do ZDMiKP,
          ZDMiKP ma za zadanie zapewnić dojazd do domu, miejsc pracy, nauki i wypoczynku
          wszystkich mieszkańców honorując wszelkie ulgi i bezpłatne przejazdy, prywatny
          przewoźnik ma za zadanie tylko i wyłącznie napychać sobie kabzę więc jeździ tam
          gdzie mu wygodnie i się opłaca, zdecydowaną większość mieszkańców mając głęboko
          w czterech literach. Ja sam osobiście też uważam że w czasie remontów Bielawy
          mają zawsze niewystarczającą komunikację zastępczą ale tam w grę wchodzi jeszcze
          brak możliwości puszczenia którędykolwiek zatramwaju przy remoncie Chodkiewicza.
          Fakt jednak że dojazd jest możliwy, trzeba przejść się trochę dalej ale dojazd
          jest. Taki już urok remontów - można nie remontować i jeździć wolno i
          niebezpiecznie albo przemęczyć się jakiś czas i podróżować potem na wyższym
          poziomie :)
          • mr.creosote Re: ZDMiKP ma w d.. swoich klientów!!! 03.04.08, 10:34
            mc_pele napisał:

> Wiesz... na stronach ZDMiKP informacja o remoncie Chodkiewicza i Gdańskiej była
            > od dobrych kilku miesięcy, gazeta wyborcza pisała o tym kilka tygodni temu -
            > można było trochę zorientować się w temacie i na ten jeden miesiąc, półtora czy
            > dwa wykupić miesięczny na 68 ( albo przez ten czas nie wykupywać miesięcznego a
            > trochę więcej wydać, jeździć na jednorazówkach zawsze mając komfort że można
            > pojechać tym co akurat podpasuje ) zamiast na 4 - miałbyś o wieeeeele łatwiejszydojazd.

Owszem, zarówno ZDMiKP, jak i lokalne media od dłuższego czasu informowały o remoncie ulicy Gdańskiej. Jednak informacja o tym, że nie uruchomią żadnej komunikacji zastępczej za 4 i 6 pojawiła się dopiero 1 kwietnia (i to niestety nie był żart). A bilety miesięczne, jak wiadomo kupuje się wcześniej.
            • ka_zet Re: ZDMiKP ma w d.. swoich klientów!!! 03.04.08, 12:59
              mr.creosote napisał:

> Jednak informacja o tym, że nie uruchomią żadnej komuni
              > kacji zastępczej za 4 i 6 pojawiła się dopiero 1 kwietnia (i to niestety nie by
              > ł żart). A bilety miesięczne, jak wiadomo kupuje się wcześniej.

Zwróć i kup inny/jednorazówki...
              • mr.creosote Re: ZDMiKP ma w d.. swoich klientów!!! 03.04.08, 13:32
                ka_zet napisał:

> mr.creosote napisał:
                >
                > > Jednak informacja o tym, że nie uruchomią żadnej komuni
                > > kacji zastępczej za 4 i 6 pojawiła się dopiero 1 kwietnia (i to niestety
                > nie by
                > > ł żart). A bilety miesięczne, jak wiadomo kupuje się wcześniej.
                >
                > Zwróć i kup inny/jednorazówki...

Gdybym tylko mógł, to bym zwrócił. Ale przecież obaj wiemy, że to niemożliwe.
                • ka_zet Re: ZDMiKP ma w d.. swoich klientów!!! 03.04.08, 13:41
                  mr.creosote napisał:

> > Zwróć i kup inny/jednorazówki...
                  >
                  > Gdybym tylko mógł, to bym zwrócił. Ale przecież obaj wiemy, że to niemożliwe.

Próbowałeś? To instytucja samorządowa, więc może trzeba będzie machnąć jakieś
                  pisemko ale ostatnio jak znajoma oddawała znaczek to nie było problemu...
                  • mr.creosote Re: ZDMiKP ma w d.. swoich klientów!!! 03.04.08, 13:46
                    ka_zet napisał:
                    > Próbowałeś? To instytucja samorządowa, więc może trzeba będzie machnąć jakieś
                    > pisemko ale ostatnio jak znajoma oddawała znaczek to nie było problemu...

Z wpisanym numerem? :) Ale spróbować zawsze można...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka