Dodaj do ulubionych

Real na Bartodziejach

IP: *.visp.energis.pl 11.09.03, 20:05
po raz kolejny emeryci moga storpedowac inwestycje w miescie, nie zgadzajac
sie na budowe reala na tym osiedlu, ludzie ci i tak nie korzystali by z jego
uslug,a tak maja przynajmniej zajecie - organizowanie protestow , w dlugie
jesienne wieczory, swoja droga ciekawe ,czemu Real nie zainteresuje sie
budynkiem po Championie, chyba nie ta lokalizacja,ale wystarczyloby kladke
zrobic i duzo ludzi z okolicznych blokow staloby sie stala klientela, bo tam
nie ma zadnego porzadnego sklepu
Obserwuj wątek
    • Gość: zonc Re: Real na Bartodziejach IP: *.awacom.pl 11.09.03, 20:10
      jesteś tak głupiiii że mi żal!! Nawet emerytów się czepiasz, nie chcą marketu
      to o tym mówią, a ty ich dyskryminujesz tylko dlatego że nie będą w nim
      kupować??? DEBIL
      • Gość: Piotr Re: Real na Bartodziejach IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.03, 14:40
        sam jestes glupi, protestuja bo sie nudza, a nie z powaznego powodu , bo i tak
        kupuja na targowisku,a na tym osiedlu z marketow to tylko drogie minimal i
        viki, wiec wyboru nie ma , pozdrawiam wrogow marketow, tacy ludzie,ktorzy nie
        chca obcego kapitalu,najchetniej z Polski zrobiliby PRL-bis, wtedy byloby cacy
    • Gość: kz Re: Real na Bartodziejach IP: *.hipernet.ras.pl 12.09.03, 02:45
      Gość portalu: Piotr napisał(a):

> po raz kolejny emeryci moga storpedowac inwestycje w miescie,
      nie zgadzajac
      > sie na budowe reala na tym osiedlu

Ile, do cholery, może być dupermarketów na jednym osiedlu?
      Wielka mi inwestycja, blaszak postawić.

> swoja droga ciekawe ,czemu Real nie zainteresuje sie
      > budynkiem po Championie,

O, o, właśnie. I tam by nikt nie protestował i w ogóle...

• Gość: Gość Re: Real na Bartodziejach - protesty reżyserowane IP: *.proxyplus.cz / 192.168.19.* 12.09.03, 04:04
      Protesty ludzi nie są protestami konsumentów: im więcej marketów tym niższe
      ceny. Są reżyserowane przez działy marketingu istniejących sieci handlowych -
      nie chcą konkurencji.
      • Gość: Déjá vu czy aby nie przesadzamy ciut? IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 12.09.03, 12:00
        pewnie ira, eta i Egipski Islamski Dżihad w tych protestach tez maczali palce ;-
        )
        Déjá vu
    • gazamate Re: Real na Bartodziejach 12.09.03, 08:35
      bez obrazy, ale uważam ze w B-szcy diosc juz supermarketów spożywczych. Do
      szcęscia brakuje mi tylko Ikei. A sieć Reala to nic rewelacyjnego
      • Gość: €uropejka Re: Real na Bartodziejach IP: *.dip.t-dialin.net 12.09.03, 09:30
        gazamate napisał:

> Do szcęscia brakuje mi tylko Ikei.

IKEA oferuje drogie meble bardzo miernej jakosci, poza
        tym kupuje za bezcen dywany (by je potem drogo sprzedac)
        tkane recznie przez dzieci z Pakistanu i innych krajow
        azjatyckich.
        Zanim kupi sie taki dywan, trzeba sie porzadnie zastanowic,
        skad on pochodzi!
        pozdr.
        • gazamate Re: Real na Bartodziejach 15.09.03, 08:40
          Gość portalu: €uropejka napisał(a):

> gazamate napisał:
          >
          > > Do szcęscia brakuje mi tylko Ikei.
          >
          > IKEA oferuje drogie meble bardzo miernej jakosci, poza
          > tym kupuje za bezcen dywany (by je potem drogo sprzedac)
          > tkane recznie przez dzieci z Pakistanu i innych krajow
          > azjatyckich.
          > Zanim kupi sie taki dywan, trzeba sie porzadnie zastanowic,
          > skad on pochodzi!
          > pozdr.

A skąd takie poglądy nabyłaś ???? Znajomi z K-wa i Poznania użytkują meble z
          Ikei juz od kilku latek i jak na razie sprawuja się znakomicie. Zawsze gdy masz
          wątpliwość co do jakości to mozesz podpatrzyć rozwiazanie czy wzór mebelka i
          zamówić sobie podobny nawet z litego dębu (tyulko kogo na to stać)
          IKea to nie tylko meble i dywany, ale tez rózne gadżety wyposażenia mieszkań po
          które Bydgoszczanie jeżdza przerwaznie do Poznania lub Gdańska.
          Jeżlei chodzi o dywany to akurat nie jestem ich zwolennikiem, a co do oporów to
          nie mam żadnych przed kupnem, no moze z wyjatkiem obaw o jakość. Rozczulasz się
          za mocno nad losem Pakistańczyków, ja bardziej rozczulam sie nad losem Polaków.
          To właśnei sytuacja w naszym kraju, niskie zarobki i ciągłe dojenie
          społeczeństwa przez rząd spowodowały że nie stać na zakup wymarzonego
          mieszkanka a jak już się na nie nadludzkim wysiłkiem szarpniemy to musimy
          kupować meble w Ikei bo nie stać nas na kupno porządnych mebli z porządnego
          drewna a nie jakiś płyt wiórowo-kartonowo-polimerowych.
    • Gość: fin Re: Real na Bartodziejach IP: *.atr.bydgoszcz.pl 12.09.03, 09:38
      Dosć już supermarketów w miescie. Ludzie chcą żyć, mieć trochę zieleni a nie same blaszaki na osiedlu.
      Blaszany supermarket nazwać inwestycją, może jeszcze korzystną dla miast i mieszkańców??? Smieszne.
      Pozdr
      • tyciarek Re: Real na Bartodziejach 12.09.03, 10:49

• Gość: Piotr Re: Real na Bartodziejach IP: *.visp.energis.pl 12.09.03, 18:46
      zonc: miare mojej głupoty nie Tobie oceniac, a co do emerytów, to real malo ich
      obchodzi , bo na bartodziejach maja duze targowisko , a brakuje tam porzadnego
      marketu, bo za taki nie uwazam minimala i viki,gdzie jest stosunkowo drogo
      • Gość: Yaraz Re: Real na Bartodziejach IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.03, 19:48
        Niech budują REAL!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: zonc Re: Real na Bartodziejach IP: *.awacom.pl 12.09.03, 21:26
          Piotrze, jak najbardziej niech budują ten market i jeszcze dwa jak znajdą
          miejsce, ale:

-odczep się od emerytów!! (jakaś dyskryminacjia wiekowa??)
          -niech będzie to budynek ładny, nie sterta blachy.
          -ładny dojazd, przebudowa dróg w koło...

...marketów mamy sporo, więc teraz niech one się bbb mocno starają...

pozdrawiam
          • Gość: mm Re: Real na Bartodziejach IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.03, 21:08

> -niech będzie to budynek ładny, nie sterta blachy.
            > -ładny dojazd, przebudowa dróg w koło...

Na litość, w innym miejscu. Tak się składa, ze gdyby bodowa Reala doszła do
            skutku, miałbym go pod oknem. Dziękuję, postoję. Curie-Skłodowskiej i
            Koszalińska nie są ulicami, które przyjęłyby duże natężenie ruchu.

Lepiejk niech się Championem zajmą.

m.
            • m0nk Re: Real na Bartodziejach 13.09.03, 23:02
              to bardzo ladnie brzmi - szydzenie z hipermarketow jest w dobrym tonie. jedno
              zdanie - prawda jest taka, ze gdyby kazdy nie zapieprzal co piatek na zakupuy
              do geana czy tesco to te sklepy juz dawno by padly.
              • Gość: mm Re: Real na Bartodziejach IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.03, 22:26
                m0nk napisał:

> to bardzo ladnie brzmi - szydzenie z hipermarketow jest w dobrym tonie. jedno
                > zdanie - prawda jest taka, ze gdyby kazdy nie zapieprzal co piatek na zakupuy
                > do geana czy tesco to te sklepy juz dawno by padly.

Tak robią ci, którzy podpisują się pod protestami. Nie zmienia to faktu, że lokalizacja
                Reala jest nieszczęśliwa i może zaszkodzić okolicznym miesszkańcom.

Tesco czy Geant znajdują się przy węzłach komuniakacyjnych, więc hałas tam już były.
                Ubocznym efektem lokalizacji obu hipermarketów jest zespucie, a nie naprawienie układu komunikacyjnego, ale to już OT.

m.
                • m0nk Re: Real na Bartodziejach 15.09.03, 08:49
                  bardzo duzo zalezy od pojemnosci parkingu przy sklepie - targowiska wszyscy
                  bronia a jesli sie nad tym zastanowic to tam wlasnie brakuje miejsc
                  parkingowych. zreszta mieszkalem przy tej ulicy 20 lat, nie robmy z niej
                  jakiejs cichej uliczki osiedlowej bo tak zwyczajnie nie jest. co innego
                  koszalinska.
                  • Gość: Ja Re: Real na Bartodziejach IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.03, 19:03
                    Carrefour i Real jak powstaną to będzie dobra rzecz dla nas wszystkich.
                  • Gość: mm Re: Real na Bartodziejach IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.03, 23:19
                    m0nk napisał:

> bardzo duzo zalezy od pojemnosci parkingu przy sklepie - targowiska wszyscy
                    > bronia a jesli sie nad tym zastanowic to tam wlasnie brakuje miejsc
                    > parkingowych. zreszta mieszkalem przy tej ulicy 20 lat, nie robmy z niej
                    > jakiejs cichej uliczki osiedlowej bo tak zwyczajnie nie jest. co innego
                    > koszalinska.

No, Bałtycka (jeśli ją masz na myśli) do wielkiego ruchu (autobusowego też)
                    zaprojektowana raczej nie była.

Curie-Skłodowskiej co innego
                    • Gość: olek Re: Real na Bartodziejach IP: 212.122.214.* 20.09.03, 18:46
                      Na samym początku stwierdzę, że jestem mieszkańcem bloku przy Koszalińskiej i
                      nie emerytem (po 30-ce). Twoje i innych argumenty za postawieniem Reala i w
                      mniejszym stopniu parkingu są co najmniej chybione. Lokalizacja takiego grzmota
                      dosłownie przed blokiem jest po prostu chora. Nieważne czy będą
                      wprowadzone "wspaniałe" rozwiązania komunikacyjne, czy budynek będzie lśnił
                      stalą i aluminium, inwestycja taka dosłownie w samym środku osiedla jest
                      uciążliwa z powodu hałasu nie w ciągu dnia, ale w nocy kiedy przyjeżdżają
                      dostawcy i jest wielki rumor. Proponuję obejrzeć z bliska miejsce planowanej
                      inwestycji, zobaczycie sami jak niewielki jest to obszar. Co do parkingu
                      wielopoziomowego - nie mam nic przeciwko. Niech powstanie na terenie obecnego
                      parkingu płatnego. Myślę, że mieszkańcy nie mieliby nic przeciwko, co innego
                      Real. Nawiasem mówiąc, jeżeli ktoś uważa za hiper- czy supermarkety za "miejsca
                      tętniące życiem" to chyba niewiele widział i odczuwał w życiu. Zgiełk, jaki
                      towarzyszy zapowiedziom tej inwestycji może i jest częściowo sterowany, ktoś
                      chce zbić na tym kapitał polityczny, ale to akurat mnie nie obchodzi. Mam
                      takie "małe" życzenie, by w końcu władze naszego miasta (nieważne czy z lewicy
                      czy prawicy) podjęły jakąś decyzje zgodną nie tylko z rzekomym interesem
                      miasta, ale również konsultując się i biorąc pod uwagę głosy mieszkańców
                      najbardziej tym zainteresowanych. Głos zdrowego rozsądku, jak mi się wydaje,
                      podpowiada teren dawnego Championa, no ale to nie w smak zarządowi Reala. Mam
                      nadzieję, że dożyję czasów, że hipermakety nie będą budowane w centrum
                      Bydgoszczy w przeciwieństwie do większości miast, oraz, że sklepy te nie będą
                      oferowały tekstylnego badziewia jaki w tej chwili oferują. Do zobaczenia w
                      hipermakecie!
                      • Gość: mm Re: Real na Bartodziejach IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.03, 21:52
                        Gość portalu: olek napisał(a):

> Na samym początku stwierdzę, że jestem mieszkańcem bloku przy Koszalińskiej i
                        > nie emerytem (po 30-ce). Twoje i innych argumenty za postawieniem Reala i w
                        > mniejszym stopniu parkingu są co najmniej chybione.

Mimo tego, że post ten został umieszczony pod moim postem, wydaje mi się, że nie
                        jest on do mnie skierowany, ale i tak odpiszę...

> Lokalizacja takiego grzmota

Kto powiedział, ze to będzie grzmot? Wiadomo, że niby supermarket. Wiadomo, że
                        niby Reala. Wiadomo, że motorem protestów jest LPR. Na ulotce zachęcającej do
                        złożenia wpisu pojawił się "argument", że lokalizacja supermarketu przyczyni się
                        do podwyżki czynszu. Co ma jedno wspólnego z drugim? Swoją drogą, sprawa
                        supermarketu jakby wszędzie poza tym forum przycichłą...

Nawracając do dyskusji wielkościowych. Marka Leader Price należy do Geanta. Czy
                        kiedy Geant instalował LP w blaszaku po Jacku ktoś protestował? Czy jest tam
                        hałas i bałągan?

Ludzie i tak pójdą robić zakupy tam, gdzie taniej i bazarem jako noe-sprzedawca
                        też bym się nie przejmował.

> dosłownie przed blokiem jest po prostu chora.

LP też jest przed blokiem. Nadal nie uważam, żeby hipotetyczny Real był kobyłą
                        wielkości Galerii Pomorskiej. Co najwyżej 3/4 Minimala.

Co nie zmienia faktu, że wolałbym korty tenisowe i drzewa zamiast blaszaka.

> Nieważne czy będą
                        > wprowadzone "wspaniałe" rozwiązania komunikacyjne, czy budynek będzie lśnił
                        > stalą i aluminium, inwestycja taka dosłownie w samym środku osiedla jest

<odległe przemyślenia> A gdyby tak wywalić bazar i tam postawić supermarket? To
                        by się dopiero z BSS Społem i okolicznych sklepów a Viki zwłaszcza burzyli...
                        ;^> </>

> uciążliwa z powodu hałasu nie w ciągu dnia, ale w nocy kiedy przyjeżdżają
                        > dostawcy i jest wielki rumor.

O, coś nowego. A do biedronek, LP i Vika to na latających dywanach wszystko
                        przylatuje. ;^>

> Proponuję obejrzeć z bliska miejsce planowanej
                        > inwestycji, zobaczycie sami jak niewielki jest to obszar.

Że co? Ew. oferent kupi przecież grunty, na których jest kompleks budynków
                        administracyjnych przy M. Curie-Skłodowskiej 33, zrobi piętrowy sklep (Geant w
                        pigułce)...

> Co do parkingu
                        > wielopoziomowego - nie mam nic przeciwko. Niech powstanie na terenie obecnego
                        > parkingu płatnego.

...do tego przejmie parking strzeżony, lub zaaranżuje parking podziemny i po
                        zabawie.

> Myślę, że mieszkańcy nie mieliby nic przeciwko, co innego
                        > Real.

Business is business. Jeśli by wykupiono grunty to od razu z parkingiem (droga
                        dojazdowa).

> Nawiasem mówiąc, jeżeli ktoś uważa za hiper- czy supermarkety za "miejsca
                        > tętniące życiem" to chyba niewiele widział i odczuwał w życiu.

No co, z początku okolica dupermarketu tętni życiem. Jeszcze może w święta,
                        kiedy ludzie dostają bony z zakładów pracy. ;^>
                        Inaczej rzecz wygląda po roku czy pół od otwarcia. Ludność przyzwyczaja się i
                        dokonuje wyboru.

> Zgiełk, jaki
                        > towarzyszy zapowiedziom tej inwestycji może i jest częściowo sterowany, ktoś
                        > chce zbić na tym kapitał polityczny, ale to akurat mnie nie obchodzi.

Szkoda. Bo ja właśnie takie wrażenie mam, że kiedy nie wiadomo, o co chodzi, to
                        chodzi o pieniądze albo politykę.

> najbardziej tym zainteresowanych. Głos zdrowego rozsądku, jak mi się wydaje,
                        > podpowiada teren dawnego Championa, no ale to nie w smak zarządowi Reala.

Bo teren nie jest medialny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka