Dodaj do ulubionych

samozwanczy LEKARZ

22.09.03, 12:20
www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1683584.html

- co to sie dzieje ?

radca
Obserwuj wątek
    • lokator Re: samozwanczy LEKARZ 23.09.03, 00:27
      radca napisał:

> www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1683584.html
      >
      > - co to sie dzieje ?
      >

Nic szczególnego, taka ogólnopolska choroba. Jednemu palantowi wydaje się, że
      nie trzeba skończyć studiów medycznych (mogą być prawnicze), żeby zajmować
      stanowisko lekarza - wystarczy mieć plecy. Innemu z kolei wydaje się, że nie
      trzeba zupełnie nic sobą reprezentować, aby zostać posłem czy senatorem -
      wystarczy chęć.

> radca
      • Gość: LJane Re: samozwanczy LEKARZ IP: *.telsten.com / 10.22.5.* 23.09.03, 00:30
        ;)

Pozdrawiam ;)

PS: Zajrzyj na Qlturę na dobranoc.
        • elodia Re: DOBRY LEKARZ 23.09.03, 01:38
          he he he to tak :
          poczytałam sobie jeden artykuł( nie wiem czy jest w Necie- nie chce mi się
          szukać.... nazwiska były...) Lekarz A leczył pacjenta X tak "dobrze" , że ten
          bliski śmierci... poszedł do lekarza B(B nie znał A osobiście)... B
          stwierdził , że... X jest na prostej drodze do śmierci i nic mu nie pomoże a
          wina leży w Lekarzu A , który leczył go nie na tą chorobę co był X chory...
          powiedział to Xsowi , poradził sąd , Lekarza A skazano , pacjent X powoli
          umiera a....... lekarz B???? Ooooch całe otoczenie ze służby zdrowia - ci ,
          którzy A , B znali i ci co żadnego nie znali - w tym najlepszy wieloletni
          przyjaciel lekarza B - staneli murem za lekarzem A!!Bo Ten B!!!! jak on śmiał
          wystąpić przeciw własnemu środowisku!!!! Straszne!! Cóż - nic nie mogą mu
          zarzucić - więc tylko otaczają go milczeniem... ( odzywają się tylko
          służbowo)... tylko...izolacja...cisza...nienawiść... Wg wszystkich - zrobił
          rzecz potworną!!! B bliski załamania... A tryjumfuje... X umiera... ale jest
          szczęśliwy bo wydaje mu się , że pomógł wygranym procesem innym pacjentom....
          B - bliski depresji - już wie , że nic im nie pomoże...
          "...daremne żale, próżny trud , bezsilne złorzeczenia..." więc straćcie
          nadzieję wy , którzy tu weszliście....................................
          Wiesz co Radco?? Jak chcesz zrobić coś dobrego to nie baw się w Don Kichota
          tylko....... daj miłość , przyjaźń , ciepło i szczęście... własnej rodzinie -
          to Twoja mała działka , na której TY sam uprawiasz i..... zbierasz plony... mam
          wrażenie........,że nie najlepsze..... Jeśli Miłość coś znaczy dla Ciebie - to
          niech Ci będą bliższe Twoja żona i dziecko od..... Twojego syna...lekarzy i...
          Wiatraków!!!
          • lokator Re: DOBRY LEKARZ 24.09.03, 00:20
            Ciekawe, czy komunistycznymi metodami da się zwalczyć komunizm?
            • elodia Re: DOBRY LEKARZ 25.09.03, 02:59
              nie rozśmieszaj mnie , przypomniałeś mi pewien tekst - ludzie we wsi mieli
              złego wójta , przyszedł jakiś człek i rzekł , po co się męczycie , stanął na
              czele buntu a potem sam został wójtem... jeszcze gorszym aż przyszedł jakiś
              człek i rzekł , po co.......
              • lokator Re: DOBRY LEKARZ 25.09.03, 06:44
                elodia napisała:

> nie rozśmieszaj mnie , przypomniałeś mi pewien tekst - ludzie we wsi mieli
                > złego wójta , przyszedł jakiś człek i rzekł , po co się męczycie , stanął na
                > czele buntu a potem sam został wójtem... jeszcze gorszym aż przyszedł jakiś
                > człek i rzekł , po co.......

I dlatego Radca nie będzie wójtem.
                • elodia Re: DOBRY LEKARZ 25.09.03, 06:53
                  znaczy Ty będziesz TYM lepszym wójtem:))))))) bo przecież jakiś być musi:)))
                  • lokator Re: DOBRY LEKARZ 25.09.03, 23:39
                    elodia napisała:

> znaczy Ty będziesz TYM lepszym wójtem:))))))) bo przecież jakiś być musi:)))

Analogia żadna. Radca nie jest nikim i dalej będzie nikim. Nikt nigdy nie
                    będzie go obalał, a zatem nie można sugerować, że ktokolwiek zajmie jego
                    miejsce.
                    • lokator autopoprawka 25.09.03, 23:40
                      lokator napisał:

> elodia napisała:
                      >
                      > > znaczy Ty będziesz TYM lepszym wójtem:))))))) bo przecież jakiś być musi:)
                      > ))

Analogia żadna. Radca jest nikim i dalej będzie nikim. Nikt nigdy nie
                      będzie go obalał, a zatem nie można sugerować, że ktokolwiek zajmie jego
                      miejsce.
                    • hiro Re: DOBRY LEKARZ 01.10.03, 18:52
                      Radca nie jest nikim i dalej będzie nikim.
                      no fakt!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka