alfa53 24.08.08, 13:18 Mam pytanie, czy ktoś w Radziejowie daje idywidualne lekcje nauki śpiewu oraz emisji głosu. Jeśli nie, to może znacie kogoś z okolic Radziejowa. Proszę o informację. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sauber1 Re: Nauka śpiewu 25.08.08, 02:04 Ja dziękuję, teraz sobie dopiero uświadomiłem, że też nie potrafię, a może mam talent??? Odpowiedz Link Zgłoś
adalya Re: Nauka śpiewu 25.08.08, 14:36 na naszym terenie to ciężka sprawa, może pytaj w szkole muzycznej naszej lub w Inowrocławiu. jeśli to sprawa nieustawionego oddechu to każdy dobry lekarz foniatra poradzi Odpowiedz Link Zgłoś
alfa53 Re: Nauka śpiewu 25.08.08, 16:03 Nie wiem czy to sprawa oddechu nie znam się na tym ale wiem jedno nawet "sto lat" fałszuję. Dosłownie jakby słoń dadepnął mi na ucho a mój głos to jak pianie starego koguta. Chciałabym nauczyć się tylko tak śpiewać aby ludzie nie mówili "zamkinij się już" Odpowiedz Link Zgłoś
adalya Re: Nauka śpiewu 25.08.08, 16:46 z genami nie wygrasz:-) ale wiem że słuch muzyczny można do pewnego stopnia wykształcić. pewnie potrzebne ci lekcje kształcenia słuchu, jak powiedziałam zwróć się może do szkoły muzycznej( coś ci podpowiedzą) Odpowiedz Link Zgłoś
szarotka72 Re: Nauka śpiewu 25.08.08, 22:37 alfa53 napisała: > Chciałabym nauczyć się tylko tak śpiewać aby ludzie nie mówili "zamknij się już'' :-)))serio tak z Tobą źle ??? jeśli jest tak jak piszesz to chyba nikt Ci nie pomoże, może lepiej na lekcje nauki tańca się zgłoś :) Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw00074 Re: Nauka śpiewu 25.08.08, 23:46 zacznij malować lub rzeźbić,a może wiersze pisać? Zawsze możesz powiedzieć, że masz kiepski głos, ale dobry gust. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Nauka śpiewu 26.08.08, 02:17 A jak to wszytko nie wyjdzie, ot co, pisz sobie na forum, może tu się odnajdziesz, po co Ci ten głos słowika ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
alfa53 Re: Nauka śpiewu 26.08.08, 11:33 jesteście kochani ale ja nie marzę o głosie słowika czy Edyty Górniak chciałbym nauczyć się tak wydobywać głos aby nie piać a wiem, ze można. Tu coś znalazłam ale trochę daleko spiew.avella.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Nauka śpiewu 27.08.08, 19:00 szarotka72 napisała: > :-)))serio tak z Tobą źle ??? > jeśli jest tak jak piszesz to chyba nikt Ci nie pomoże, może > lepiej na lekcje nauki tańca się zgłoś :) Jak to mawiają do tańca i do różańca :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ramadan-0 Re: Nauka śpiewu 26.08.08, 13:03 alfa53 napisał: > Mam pytanie, czy ktoś w Radziejowie daje idywidualne lekcje nauki śpiewu oraz e > misji głosu. Jeśli nie, to może znacie kogoś z okolic Radziejowa. > Proszę o informację. A może Pan Karol B., który uczy w Liceum albo Pani Liliana F. ze Szkoły Muzycznej by coś poradzili na Twój problem? Próbowałaś może? Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw00074 Re: Nauka śpiewu 26.08.08, 14:37 Lepszy jesteś od posłanki SLD Synyszyn???Ona ma głos jak słowik co konie dusi! Odpowiedz Link Zgłoś
szarotka72 Re: Nauka śpiewu 26.08.08, 17:59 alfa53 - to tak jakbyś chciała nauczyć słonia fruwać :) a czy wiesz, że muzycy, który grają i śpiewają nie umieją tańczyć? może wyda Wam się to dziwne, ale tak bywa można się różności nauczyć , ale jak nie czujesz w sobie muzyki, nic z tego Odpowiedz Link Zgłoś
ramadan-0 Re: Nauka śpiewu 26.08.08, 21:18 Nieprawda!!! Można "czuć w sobie muzykę" i mieć poczucie rytmu, a nie mieć słuchu muzycznego i nie potrafić tego oddać wokalnie. To zupełnie 2 różne kwestie. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Nauka śpiewu 27.08.08, 00:02 Czasem to i dobrej tancerce majtki w kroku przeszkadzają;) Nie na darmo taki dar zwie się talentem. O tacy dla na przykładu Czesi to umuzykalniony naród i nie tylko :))) Odpowiedz Link Zgłoś