Dodaj do ulubionych

Wicedyrektor bydgoskiej telewizji jest z układu

03.09.08, 11:07
.. referencje ma właściwe .. przekonania prawidłowe ..... dzialacz
osiedlowy ..... z nadodatek z .... Krakowa ...... stolicy
stolic.... gra w płkę - zasłużony dla sportu .... juz niedługo
dostanie podwyżkę .... moze order od prezydenta ... za zasługi na
polu .... i ku czcci ... ddelegowany by nieść idde oświecenia wśród
dziczy naszego zascianka ....
... zalatuje zgnilizną aż skręca .... tak to ta moralna odnowa IV
RP ...... pslpopissamobronowca - na koniec nastapi zjednoczenie
wszystkich tych darmozjadów - program to oni maja jeden wspólny jak
bedac ...... za friko napchać sobie kasę kosztem cieżko pracujących
frajerów
Obserwuj wątek
    • illuminatka Wicedyrektor bydgoskiej telewizji jest z układu 03.09.08, 12:01
      Redaktor Gałęzewski pisze, że pod rządami p. Kudroń telewizja
      bydgoska dołuje programowo i finansowo. Ja odczytuję to tak: "w
      przeciwieństwie do tego, co było przedtem."
      Osobiście nie widzę żadnej różnicy pomiedzy tą stacją obecnie i w
      przeszłości. Oczywiście - nie wiem nic o finansach, ale w warstwie
      programowej - poziom nie obniżył się jakoś widocznie. Prawdopodobnie
      już nie mógł :)
    • chrisbdg Wicedyrektor bydgoskiej telewizji jest z układu 03.09.08, 12:17
      Poziom programowy i jakościowy w stosunku do posiadanych środków technicznych
      TVP Bydgoszcz zawsze był i nadal jest żenujący. Nie poprawia i nie poprawi tego
      żadna zmiana wystroju studia. Konieczna jest wymiana ludzi na profesjonalistów,
      a nie amatorów dziennikarstwa, którzy skończyli studia na dawnym WSP (obecnie
      UKW). Jeżeli dziennikarka Zbliżeń pyta w materiale leśniczego "CZY TU WOLNO
      KŁUSOWAĆ", to nie mam więcej pytań. A takich kwiatków znajdzie się kilka codziennie.
      • blashaque Re: Wicedyrektor bydgoskiej telewizji jest z układ 03.09.08, 13:12
        '... w stosunku do posiadanych srodkow technicznych...'- chris, bez przesady.
        OTV Bydgoszcz nie miesci sie w Wawce na Woronicza. Stan faktyczny sprzetu jest
        taki, ze byle lokalna telewizja na zachodzie ma lepszy sprzet. Owszem, sa fajne
        kamery profesjonalne i cyfrowe nadajniki, ale do sprzetu jaki jest w stolicy to
        strasznie Bydgoszczy daleko!!
        A co do profesjonalistow tu sie zgodze. Jest w TVB kilku, ale tych to za malo
        aby poziom programowy, dziennkarski i publicystyczny wyniesc na wyzyny.

Ja jestem zwolennikiem idei: lepiej byc profesjonalista z amatorskim sprzetem,
        niz amatorem z profesjonalnym.

Ale ma to swoje 'kozie rogi': dysponujac sprzetem pro, amator ma szanse nauczyc
        sie wiecej i szybciej, i stac sie chociazby semi-pro. Profersjonalista nie ma
        szans na rozwoj, gdy wciaz pracuje na narzedziach z pierwszej prezydentury p.
        Kwasniewskiego. A brak rozwoju przeklada sie na to, co mozna zobaczyc na
        ekranach naszych telewizorow.

Ale mimo to, goraco pozdrawiam ekipe Zblizen i zycze sukcesow :)
        • mc_pele Re: Wicedyrektor bydgoskiej telewizji jest z ukła 03.09.08, 13:44
          Ja Zbliżenia przestałem oglądać już dawno - ostatni raz spróbowałem w zeszłym
          roku, 30 września bodajże ( w dzień imprezy "masa krytyczna" ) - po udziale w
          tejże imprezie byłem świadkiem zablokowania całego placu autobusowego przy
          dworcu PKP - w jednym z autobusów miała być bomba - mnóstwo jednostek policji,
          straży pożarnej i pogotowia, samochody i autobusy skierowane objazdami, setki
          zdezorientowanych pasażerów, ogromne opóźnienia, ewakuacja ludzi z najbliżej
          położonych budynków itd itp, masakra. Pewnie tak jak wielu ludzi chciało się
          dowiedzieć co w ogóle się stało że dotarli z opóźnieniem do domu tak i ja
          chciałem dowiedzieć się co naprawdę się stało, była ta bomba czy nie była,
          zgromadzeni ludzie mówili coś nawet o poszkodowanych - ciekaw byłem czy wszystko
          dobrze się skończyło, odpalam więc wieczorne zbliżenia a tam szumny reportaż o
          kilku przebranych osobach chodzących na szczudłach po toruńskim rynku i skromnej
          grupie oglądającej to nazwane jakimś festiwalem ( lol ), chyba jeszcze coś o
          operze i kaczkach w parku, nie dam głowy czy na pewno, wiem jednak że raczej nic
          ważnego, o kilkugodzinnym chaosie w centrum miasta oczywiście ani słowa. Już
          kilka razy wcześniej włączałem Zbliżenia żeby dowiedzieć się co było przyczyną
          jakiegoś większego zamieszania w mieście lub wiedząc o jakiejś poważniejszej
          sprawie dotyczącej Bydgoszczy i zawsze się zawiodłem. Wydaje się że reporterzy
          TVP3 nie próbują przekazać ludziom tego co najważniejsze ale po prostu czymś
          jakoś zapchać te 15 minut i wziąć wypłatę. Rozumiem że znacznie wygodniej
          posiedzieć sobie w operze i zrobić z tego reportaż niż biegać po mieście z
          kamerą tym bardziej jak jest jesień i pada deszcz ale nie o to chyba w
          dziennikarstwie chodzi? Być może teraz jest inaczej, nie wiem, od dawna nie
          oglądałem z wyjątkiem kilku reportaży dotyczących imprez komunikacyjnych w
          naszym mieście.
          • gliceryna Re: Wicedyrektor bydgoskiej telewizji jest z ukła 03.09.08, 15:31
            To jest bardzo dobra stacja. Tylko zależy do czego. Jak np. chcę
            szybko uśpić dziecko, to włączam TVB. Najlepiej, jak jest jakiś
            program J.Lewandowskiego - to zasypia migiem. Z tym, że A.Pietrzak
            tez może być...
            • bydgosta do red. Gałęzewskiego 03.09.08, 17:07
              Panie Gałęzewski,

O co tak naprawdę chodzi, a co(?) działacz PiS-u to nie może sobie popracować w
              publicznej telewizji? Gorszy on od kogoś np. z "Platformy". Uważa Pan Panie
              Gałęzewski, że jedynym najlepszym byłby Pański donosiciel Tomaczak? -
              kombinator, który za państwowe pieniądze(nasze) ...sobie choruje.
              Panie Gałęzewski, swoimi opiniami i "krzykiem", że Kudroń to taka i owaka, a
              nowy wice to najgorszy, że działacz PiS-u nic i tak Pan nie wskóra. "Wyborcza",
              jeśli chodzi o TVP przegrywa od wielu lat prawie wszystko, a oddział, ktoremu
              się Pan wysługujesz - szczególnie.

Niech nowy wiece z Krakowa popracuje, a potem zobaczymy. Jeśli Kudroń jest tu
              już rok, czy jest gorsza od karierowicza Grześkowiaka czy cwaniaka Jeziorka? Na
              pewno nie. Szacunek dla kobity spod Wawalu, PANIE Gałęzewski!
              • xiondz1 Re: do red. Gałęzewskiego 03.09.08, 19:03
                Apel do prezydenta Grześkowiaka.
                Panie Grześkowiak. Weźże pan już zatrudnij red. Gałęzewskiego w tym
                Ratuszowym Kurierze, bo każdą publikacją wprasza się nieskrywanie w
                pańskie łaski.
                Zyska na tym niezależność Wyborczej i bydgoskiej prasy ogólnie, a
                Ratuszowy Kurier przecie nie straci, i tak - jaki jest - każdy widzi.
    • tapryw Wicedyrektor bydgoskiej telewizji jest z układu 03.09.08, 17:20
      Bogdan Kondratowicz nie ma medialnego doświadczenia, ale jest
      znajomym królika a tak naprawdę ma poparcie Jarosława Kaczyńskiego.I
      to wystarczy.Po co kwalifikacje i doświadczenie , skoro ma się
      poparcie kurdupli?
    • odbr Wicedyrektor bydgoskiej telewizji jest z układu 10.09.08, 09:17
      Byłbym ostrożny z używaniem superlatyw pod adresem Pani Kudroń,
      ponieważ po doświadczeniu pracy z tą Panią, mogę wyrazić tylko żal,
      że żyjemy w kraju, w którym pozwala się takim osobom piastować
      stanowiska publiczne i to tej rangi. Jedna z komentujących ten
      artykuł osób, sądząc po poziomie zapewne znajoma Pani Dyrektor,
      pisze: "szacunek dla kobity spod Wawelu" - akurat z tym
      stwierdzeniem muszę się zgodzić, ponieważ jest ono wyjątkowo trafne.
      O Pani Kudroń rzeczywiście można dosłownie powiedzieć, że jest spod
      Wawelu, a konkretnie ze Smoczej Jamy. Analogii jest oczywiście
      więcej, bo tak jak Smok Wawelski sieje spustoszenie i terror w TVP
      Bydgoszcz, a czasami wystarcza tylko sms żeby zaczęła ziać ogniem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka