krruza Niewidoma śpiewaczka chwyciła za serca Polaków 21.09.08, 18:18 Znam Ewę- mój syn też był uczniem Ośrodka w latach gdy Ewa marzyła o spiewniu zawodowo. Bardzo cieszę się, ze udało się jej pokonać te wszystkie bariery i serdecznie gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
pyszne_poziomki Śpiewaczka OK, program nędzną kopią 21.09.08, 19:03 Najgorsze w tym wszystim, że miła dziewczyna, której Ave Maria była normalnie wykonaną pieśnią, bez jakiejś większej charyzmy - została wykorzystana do zrobienia hallo w programie, który jest nędzną kopią angielskiego "Britain's Got Talent". W tamtym programie w podobnym scenariuszu (łezki jurorek, ochy i achy jurorów) sukces wyśpiewał Paul Potts - choć rzeczywiście głos ma jak dzwon. Proponuję przeczytać artykuł: www.wiadomosci24.pl/artykul/paul_potts_wielki_talent_czy_oszust_rodem_z_opery_31006.html i w miarę możliwości nie wpadać w sidła taniego marketingu. Śpiewaczce, niezależnie od wszystkiego, życzę jak najlepiej - bo być niewidomym, to chyba najgorsze co może spotkać człowieka, prócz śmiertelnej choroby i samego odejścia na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
jozub do pyszne poziomki 21.09.08, 20:57 Na jakiej podstawie oceniasz, co może być najgorsze w życiu?! Możesz coś na ten temat powiedzieć? To takie puste słowa w ustach tego, który nie wie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Re: Śpiewaczka OK, program nędzną kopią 22.09.08, 13:28 Ani ona taka przeciętna ani Pott taki dobry. Moim zdaniem to ona ma głos mocniejszy, jeżeli już o ten dzwon chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Niewidoma śpiewaczka chwyciła za serca Polaków 21.09.08, 19:41 Andrea Bocelli mógł grać w operach - to ona też może. Trzeba tylko mądrego reżysera, dla którego nie będzie problemem takie zaaranżowanie ruchu scenicznego, żeby sobie dała z nim radę. To jest do zrobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
b.a.c.h Re: Niewidoma śpiewaczka chwyciła za serca Polakó 22.09.08, 19:44 > Andrea Bocelli mógł grać w operach - to ona też może. Przecież nie mógł. On śpiewa tylko na nagraniach. Jego beczący głosik na scenie operowej nie przebiłby się przez orkiestrę, przecież on koncerty śpiewa przez mikrofon. Ale oczywiście gospodynie domowe łkają wzruszone, bo kaleka a jak pięknie śpiewa. Te same emocje, co kiedyś przy oglądaniu gabinetów osobliwości z brodatą babą, karłami i ludźmi bez kończyn. Nawet jeśli dziewczyna naprawdę ma talent i głos, to bardzo trudno będzie jej się wydostać z tego cyrkowego stereotypu. Jak dotąd chyba tylko Quasthoffowi się udało. Czas pokaże, czy okaże się Quasthoffem, czy Bocellim. Życzę jej oczywiście tego pierwszego, ale jestem sceptykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
a-b-c-1 Rzekome odkrycie talentu i ten pies . 21.09.08, 22:10 Typowe zzynanie scenariusza z innych krajow - spiew rzekomej amatorki (-ra ) ktory w rzeczywistosci jest bez mala profesjonalistka , lzy , wzruszenie i ekstaza ze oto odkryto talent - tyle ze jest to studenta Akademii Muzycznej gdzie nie majac talentu na pewno by sie nie dostala i gdzie oceniajacymi byli rzeczywisci eksperci a nie disco-jury . Sam jestem absolwentem ASP i nie wzialbym udzialu jako student w podobnym programie plastycznym gdzie ze wzuszeniem jury by oglosilo ze ... mam talent , gdybym go nie mial nie dostalbym sie na uczelnie . P.S. Uprzedzajac ewentualne oburzenie ze atakuje ta doswiadczona przez los dziewczyne , jestem niepelnosprawny . Odpowiedz Link Zgłoś
marooned.mb Amatorka to nie jest, to fakt 22.09.08, 01:00 Wystarczy zajrzeć na jej stronę www.EwaLewandowska.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ilonka45 Re: Rzekome odkrycie talentu i ten pies . 22.09.08, 14:23 Bardzo dobrze to ujales. Jest zawodowa piosenkarka, nie kims tam z ulicy, kto mysli,ze moze dobrze zaspiewa, ona wie, ze zaspiewa dobrze bo cwiczyla i studiowala, nie rozumiem tylko wypowiedzi jednej z tych calych profesorek: jak osoba niewidoma moze tak dobrze spiewac?? nie pojmuje tego... Odpowiedz Link Zgłoś
koniectegodobrego Niewidoma śpiewaczka 21.09.08, 23:00 Zaraz mnie tu pewnie ktos zbeszta, bo smiem sie niezgodzic z tezą artykulu. Faktem jest że ma wspaniały głos, ale wykonanie tego konkretnego utworu jakim jest Ave Maria powinno być śpiewane przez osobę o wyższym tonie glosu. Ona ma za niski głos na ten utwór, przez co wcale "nie chwyta za serce". Nie tak jak jak Paul Potts, czy Andrew Johnston. Może mieli tam lepszych fachowców ktorzy dobrali lepiej utwory, ale tu nie wyszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek788 kaleka zawsze wzrusza,nie podniecajcie się 22.09.08, 00:45 gdyby była widoma,pojechali by jej,że smuci,a tak jej się upiekło, i to,że ma talent nie ma nic do rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziestyiczwarty Re: kaleka zawsze wzrusza,nie podniecajcie się 23.09.08, 02:02 Kalectwo u ludzi przybiera rozne formy .Najbardziej zauwazalne sa uposledzenia ciala lub narzadow zmyslow. Jednak nie mniej tragiczne jest zrazu niezauwazalne kalectwo duchowe ,ktorego ty maciek788 jestes ofiara i naprawde bardzo Ci wspolczuje i zycze jakiejs skutecznej terapii. Odpowiedz Link Zgłoś
zubbr Profesjonalistka 22.09.08, 04:07 Wynaleziony talent ktory wg. scenariusza przekazanego przez producentow do jury ( szanowne gremium do piet jej nie dorasta ) trzeba oszlifowac a jury ma plakac to profesjonalna spiewaczka operowa , absolwentka Akademi Muzycznej w Bydgoszczy , nastepnie studiowala na Akademii Muzycznej w Katowicach gdzie uzyskala tutul magistra , obecnie doskonali spiew na studiach podyplowowych , ma za soba pierwsze wystepy w USA . Anglicy do swojego programu tez znalezli rzekomego Janka-muzykanta ( Paul Potts ), wyciskacza lez ktory w rzeczywistosci pobieral lekcje spiewu u wloskich slaw operowych Gawiedz kupi kazde oszustwo a TV zaciera rece , zyski wzrosly . Odpowiedz Link Zgłoś
rysiazwei Głupi jak zawsze Prokop zachował się jak słoń 22.09.08, 07:51 w składzie porcelany. Kto lansuje tego prostaka i złośliwca? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuck Re: Głupi jak zawsze Prokop zachował się jak słoń 22.09.08, 14:23 Po występie powinien jeszcze powiedzieć: -Widzisz, nie było się czego bać:/ Odpowiedz Link Zgłoś
dziarek1 Niewidoma śpiewaczka chwyciła za serca Polaków 22.09.08, 08:06 Klasa, miałem łzy w oczach jak słuchałem Ave Maria, wielki talent, brawo Pani Ewo. Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Niewidoma śpiewaczka chwyciła za serca Polaków 22.09.08, 08:38 Złodzieje sie zlitowali, a opieka czy wychowawcy w szkole i osrodku nie ptrafili stanąc na wysokości zadania. Jak to wiele zalezy od ludzi .Życzę jej dużo radości i sukcesów. Odpowiedz Link Zgłoś
sekwana2005 Niewidomi... 22.09.08, 08:47 Ze dwa dni temu bylem w Wilkasach na koncercie jakiegos zespołu szntowego z Olsztyna. Zażartowałem sobie, iż "ten co szarpie bas" i na kalwiszach pracuje ma wygląd, jakby do drzemki się szykował, mimo dużej ilości decybeli. Poczułem się jak d(ecy)bil, gdy mi wyjaśniono, że jeden z członków zespołu jest niewidomy... Potem klaskałem, śmiałem się, tańczyłem - bez płakania... Chłopak i jego koledzy zachowywali się normalnie, więc "ślepego" nie traktuję jako "nienormalnego". Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d az dziwi mnie, ze ludzie si ena to lapia... 22.09.08, 08:51 i nikt nie widzi schematu, slotka dziewczynka, grupka idiotow, biedna piosenkarka niewidoma- Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Niewidoma śpiewaczka chwyciła za serca Polaków 22.09.08, 09:30 "Agnieszka Chylińska prawie się popłakała, Małgorzata Foremniak i Kuba Wojewódzki słuchali z otwartymi ustami, publiczność zgotowała owację na stojąco" - jakoś dziwnie kojarzy mi się to z reakcją angielskiego jury na występ sprzewawcy telefonów. Abstrahując oczywiście od świetnego głosu tej dziewczyny :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tersup Niewidoma śpiewaczka chwyciła za serca Polaków 22.09.08, 10:15 Dawno nie slyszalem tak wspanialego glosu-bravo,wierze w Agnieszke i zycze sukcesu na miare jej talentu i oby na tej drodze spotkala samych dobrych ludzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Niewidoma śpiewaczka chwyciła za serca Polaków 22.09.08, 16:38 A ten pies na scenie to tak na wszelki wypadek, gdyby ktoś nie skumał że dziewczyna jest niewidoma i nie wzruszył się wystarczająco? Powinna jeszcze białą laskę nieść, bo niektórzy mogą pomyśleć że to po prostu jakiś numer z psem... A śpiewa w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzkam Nic specjalnego 22.09.08, 17:18 Wiem, że jest niewidoma i wszelka krytyka jest nie na miejscu (:>), ale to nie było nic specjalnego. Bardzo ładny populistyczny obrazek, w którym ona 'chce żyć godnie', śpiewa Ave Maria, więc jest ogólnie dobrą katoliczką... no i jeszcze ten pies, którego można było sobie podarować. Głos spoko, ale sądzę, że gdyby widziała normalnie - nie miałaby szans. Sorewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
wyzynyonline Re: Nic specjalnego 23.09.08, 00:19 a ja uważam, że się mylisz ... dowiedziałem się dzisiaj o pewnej Pani z Bydgoszczy która położyła na kolona marionety z programu ... nie znam się na muzyce, telewizji prawie nie oglądam ... ale Panienka głos ma cudny ... doświadczona przez los czy nie, talent bez wątpienia posiada .. o którym ty jazzkam i ja możemy tylko pomarzyć ... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
azalia08 Niewidoma śpiewaczka chwyciła za serca Polaków 23.09.08, 01:20 SERDECZNE GRATULACJE. WYSTĘP WSPANIAŁY. Odpowiedz Link Zgłoś
baga Re: Niewidoma śpiewaczka chwyciła za serca Polakó 24.09.08, 16:05 Program jak program, a pani Ewa jest przynajmniej szczera. Powiedziała, że przyjechała, żeby dac się zauważyć. Niekoniecznie wygrać. Ale taki program daje popularność. Pewnie podobnie zdolnych jest jeszcze kilka (a może nie), ale oprócz zdolności trzeba jeszcze umieć się przebić, a nie wyznawać zasadę "siedź w kącie bałamącie, przyjdzie czas, znajdą cię". Bo nie znajdą. Trzeba wychodzić do przodu, szukać okazji, dawać się poznać. I nie mam tej polskiej zazdrości w sobie, która mówi: po co tam poszła, takie badziewie, inni są lepsi, co za metody? Może są, ale gdzie? Ewa jest nie tylko zdolna, ale i przebojowa. Brawo! Mam nadzieję, że się jej uda, bardzo jej tego życzę. Odpowiedz Link Zgłoś