Dodaj do ulubionych

Potwierdza się - średnie zarobki...

14.10.08, 12:45
Toruń mocno nadrabia...sprzedażą samochodów.Zawsze mnie zastanawiało
czemu ludzie z Bydgoszczy kupują samochody w Toruniu (wystarczy
stojąc w korku popatrzeć na ramki tablic rejestracyjnych).Ta marka
toruńska jest stanowczo w Bydgoszczy przeceniana...
Obserwuj wątek
    • a_creep Re: Potwierdza się - średnie zarobki... 14.10.08, 13:34
      Czy ktoś zrozumiał, o co chodzi Ethanakowi i mógłby mi to wytłumaczyć?
      • mozilla.org Re: Potwierdza się - średnie zarobki... 14.10.08, 13:40
        a_creep napisał:

> Czy ktoś zrozumiał, o co chodzi Ethanakowi i mógłby mi to wytłumaczyć?

Hmm...
        • muvon200 Re: Potwierdza się - średnie zarobki... 14.10.08, 14:06
          moja zduma jest jeszcze większa hmmmmmmmmmmmmmmm :)
    • ethanak Już tłumaczę 14.10.08, 17:53
      W oparciu o :
      www.sprawdz-zarobki.pl/Torun/default.aspx
      i spostrzeżenie:
      "Dużo samochodów na bydgoskich rejestracjach jeździ po Bydgoszczy z
      ramkami do tablic z toruńskich salonów samochodowych"
      Efekt?
      Wcześniejszy post...
    • siorf Re: Potwierdza się - średnie zarobki... 14.10.08, 18:06
      skąd w Toruniu zarobki z kategorii "górnictwo" ?
      • bydsk Re: Potwierdza się - średnie zarobki... 15.10.08, 12:19
        Ojciec Dyrektor Rektor Prezes próbuje chyba dowiercić się do żródeł
        geotermalnych :-)

A taki poważnie...to kolejna durna statystyka oparta na
        niemiarodajnych wpisach internautów...chociaz akurat ta prawie
        pokrywa się z danymi GUS-U,a te wyraźnie mówią,że w Toruniu więcej
        się zarabia niż w Bydgoszczy,a także więcej sprzedaje się samochodów
        czy mieszkań...Wniosek (idąc tropem Ethanak-a)-kupujemy za dużo
        mieszkań w Toruniu ;-)

• frych47 Re: Potwierdza się - średnie zarobki... 15.10.08, 12:30
          Wychodzi na to,że Toruń jest tak dużym i rozwiniętym miastem,że może sobie
          stworzyć sam metropolię.

Tylko METROPOLIA BYDGOSKA
        • a_creep Re: Potwierdza się - średnie zarobki... 15.10.08, 12:32
          > więcej sprzedaje się samochodów czy mieszkań...

Gdzie GUS podaje, ile w Bydgoszczy i Toruniu _sprzedaje_ się samochodów czy
          mieszkań?! Czyżbyś sobie to wymyślił?
          • bydsk Re: Potwierdza się - średnie zarobki... 15.10.08, 13:15
            Nic sobie nie wymyśliłem,ale trochę się jednak faktycznie
            pomyliłem...GUS publikuje statystyki odnośnie liczby oddanych
            mieszkań,natomiast dane odnośnie sprzedaży samochodów podaje SAMAR...
            • a_creep Re: Potwierdza się - średnie zarobki... 15.10.08, 13:27
              Czyli nie wiesz, ani ile w Bydgoszczy i Toruniu sprzedaje się mieszkań, ani ile
              w tych miastach sprzedaje się samochodów? Dokładnie tak myślałem. :-)
              • bydsk Re: Potwierdza się - średnie zarobki... 15.10.08, 15:09
                Jeżeli nie istnieje dla Ciebie ścisła korelacja między ilością
                mieszkań oddanych do użytkowania a ilością mieszkań sprzedanych to
                Twoja sprawa i poziomu Twojego wykształcenia...Ale jeżeli nie
                potrafisz dotrzeć do danych odnośnie liczby oddawanych mieszkań czy
                też liczby sprzedawanych samochodów i myślisz,że inni zatrzymali się
                na Twoim poziomie to żal mi Ciebie...
                Liczba oddanych mieszkań (ostatnie dostępne dane):
                www.stat.gov.pl/cps/rde/xbcr/bydgosz/ASSETS_biuletyn_0208.pdf
                Liczba sprzedanych samochodów (w poszczególnych miesiącach):
                www.samar.pl/index.html?__la=pl&__ac=sec,82&rep=319
                • a_creep Re: Potwierdza się - średnie zarobki... 15.10.08, 15:33
                  Czyli nie masz pojęcia ile mieszkań albo samochodów sprzedano w Bydgoszczy lub w
                  Toruniu w dowolnym okresie? Mógłbym ci podpowiedzieć, jak się to dowiedzieć, ale
                  niestety pewnie byś się nie pochwalił wynikami...

PS. Z wykształceniem nie trafiłeś.
                  • bydsk Re: Potwierdza się - średnie zarobki... 15.10.08, 16:49
                    Bezczelny jesteś...Podałem Ci konkretne linki do stron,na których
                    podano konkretne dane,więc jak miałbyś mi podpowiedzieć,skoro to ja
                    Tobie podsuwam dane pod nos?

• a_creep Re: Potwierdza się - średnie zarobki... 15.10.08, 18:58
                      Na jednej stronie mieszkania oddane do użytku, na drugiej sprzedaż
                      samochodów w Polsce (myślisz, że tak trudno się dowiedzieć, jak coś
                      jest płatne). Dalej nic o sprzedaży mieszkań ani samochodów w
                      Bydgoszczy lub w Toruniu. Podpowiedzieć ci, jak to znaleźć, skoro sam
                      nie potrafisz?
                      • bydsk Re: Potwierdza się - średnie zarobki... 15.10.08, 21:10
                        > na drugiej sprzedaż
                        > samochodów w Polsce (myślisz, że tak trudno się dowiedzieć, jak
                        coś
                        > jest płatne)

Tak...strona jest płatna...Gdybyś dobrze poszukał to byś znalazł
                        dane dla naszego województwa (rozumiem,że masz dostęp)...np.tutaj:
                        www.samar.pl/__/__la/pl/__ac/sec,83/rep/138/rel/687/__1.html
                        > Dalej nic o sprzedaży mieszkań

To chyba już Ci to wyjaśniłem...

> Dalej nic o sprzedaży...samochodów w
                        > Bydgoszczy lub w Toruniu

Ciekawe...ja widzę zestawienia dla obu miast (osobno),dla całego
                        województwa,a nawet dla starych województw...Trochę trollujesz...

> Podpowiedzieć ci,jak to znaleźć,skoro sam
                        > nie potrafisz?

Ok...proszę bardzo podpowiedzieć mi,gdzie mogę znaleźć dane odnośnie
                        sprzedaży mieszkań w obu miastach...hehe...zaiste bezczelny jesteś...

• a_creep Re: Potwierdza się - średnie zarobki... 15.10.08, 22:39
                          1. Mówimy o miastach, a nie dawnych, czy obecnych województwach. To
                          jak, ile samochodów?

2. Sprzedaż samochodów można sprawdzić w GUS (o tak, nie na stronie,
                          ale dane są) oraz w poszczególnych UM (to wymaga wypełnienia wniosku
                          o udzielenie informacji publicznej i czekania, chyba, że masz
                          znajomości w jednym i drugim). Liczbę sprzedanych mieszkań można
                          również poznać w GUS (znów nie ze strony, a i znajomości w centrali
                          się przydają). Mam ci podać numery telefonów?

3. Dalej nie potrafisz powiedzieć (ani nawet oszacować), ile
                          mieszkań sprzedano, a ile samochodów (obojętnie czy nowych, czy
                          używanych). :-)
                          • bydsk Re: Potwierdza się - średnie zarobki... 16.10.08, 15:06
                            > 1. Mówimy o miastach, a nie dawnych, czy obecnych województwach.
                            > To jak, ile samochodów?

Nie trolluj...czytaj uważnie co napisałem w swoim ostatnim poście:
                            "Ciekawe...ja widzę zestawienia dla obu miast (osobno),dla całego
                            województwa,a nawet dla starych województw...Trochę trollujesz..."
                            Jeżeli nie masz dostępu do tej strony to po co ta dyskusja?
                            Nie wiesz nic,a próbujesz udowodnic,że to ja nic nie wiem - już Ci
                            powiedziałem...bezczelny jesteś :-)

> 2. Sprzedaż samochodów można sprawdzić w GUS (o tak, nie na
                            stronie,ale dane są)

To chyba oczywiste,że tego typu dane zbiera i obrabia
                            GUS...Myślisz,że nie wiem? Przeczytaj ten wątek uważnie od początku
                            i napisz mi,w którym miejscu napisłem,że takich danych GUS nie
                            posiada? Napisałem jedynie,kto i gdzie konkretnie te dane
                            publikuje,żeby można było je szybko znaleźć...Gdybym odsyłał Cię do
                            roczników statystycznych lub też zachęcał do uzyskania ustnych
                            informacji z odpowiednich instytucji byłbym cokolwiek niepoważny w
                            takiej sytuacji...

> 2. Sprzedaż samochodów można sprawdzić...w poszczególnych UM
                            > (to wymaga wypełnienia wniosku o udzielenie informacji publicznej
                            > i czekania, chyba, że masz znajomości w jednym i drugim).

Kpisz sobie? To chyba ostatnia instytucja,do której udałbym się po
                            tego typu informacje :-) Zresztą po co,skoro te dane są dostępne z
                            innego wiarygodnego żródła...

> Liczbę sprzedanych mieszkań można również poznać w GUS...)

Poważnie? Wyżej już Ci to wyjaśniłem...

> Mam ci podać numery telefonów?

Hehe :-) Odkrywcze...genialny jesteś ;-)

> 3. Dalej nie potrafisz powiedzieć (ani nawet oszacować), ile
                            > mieszkań sprzedano, a ile samochodów (obojętnie czy nowych, czy
                            > używanych). :-)

To juz skrajna bezczelność...Nie chce mi się po raz kolejny pisać
                            tego samego...Trollujesz na całego - w dodatku po co dorzucasz nowe
                            kwestie (samochody używane)?...

Radzę jeszcze raz przeczytać ten wątek od początku...Bo tak
                            własciwie to o co Ci chodzi i co chcesz tymi swoimi tandetnymi
                            zaczepkami uzyskać,skoro racji nie masz?
                            • a_creep Re: Potwierdza się - średnie zarobki... 16.10.08, 16:50
                              To jak? Nie masz danych. Ale w końcu wiesz, gdzie ich szukać. Jeśli się dowiesz,
                              możesz je przytoczyć na forum, tylko nie bardzo będą pasować do twojej
                              pierwotnej teorii. :-)
                              • bydsk Re: Potwierdza się - średnie zarobki... 16.10.08, 18:45
                                Wyjątkowo bezczelny typ z Ciebie...Prostacko próbujesz wyłudzić
                                dane,których sam nie jesteś w stanie zdobyć...ale trudno głupszemu
                                trzeba ustąpić* :

Sprzedaż samochodów osobowych w pierwszej połowie 2008 roku:
                                dilerzy Bydgoszcz z powiatem ziemskim 986
                                dilerzy Toruń z powiatem ziemskim 1135

Sprzedaż mieszkań w pierwszej połowie 2008 roku:
                                Bydgoszcz z powiatem ziemskim 511 na 1002 mieszkań oddanych
                                Toruń z powiatem ziemskim 863 na 1058 mieszkań oddanych

Przeciętne miesięczne wynagrodzenie brutto:
                                Bydgoszcz ok.2850PLN
                                Toruń ok.3100PLN

Enjoy!

*Nie życzę sobie,aby te dane stały się pożywką dla różnej maści
                                trolli...Zamykam tą bzdurną dyskusję życząc miłego weekendu :-)
                                • a_creep Re: Potwierdza się - średnie zarobki... 17.10.08, 11:07
                                  Gdyby ktoś miał wątpliwości, bydsk dalej nie podał danych o których mówił w
                                  pierwszym poście.
      • mariussz_tor Re: Potwierdza się - średnie zarobki... 16.10.08, 12:18
        Podejrzewam, że chodzi o toruńską Geofizykę. Stąd zarobki w
        kategorii górnictwo.
        • zonc Re: Potwierdza się - średnie zarobki... 16.10.08, 15:44
          Chyba jednak gonimy Toruń. Różnica wynosi zaledwie 50 zł. ( Było większa )
          • a_creep Re: Potwierdza się - średnie zarobki... 16.10.08, 16:52
            > Chyba jednak gonimy Toruń. Różnica wynosi zaledwie 50 zł.

Przed przyjściem Dombrowicza do władzy było to 50 zł, ale w drugą stronę... :-)
          • mariussz_tor Re: Potwierdza się - średnie zarobki... 17.10.08, 17:30
            Z całym szacunkiem... ale "gonienie Torunia" to mało ambitny cel jak
            na stolicę gospodarczą województwa.

Zresztą macie dużą szansę nas dogonić jeśli Zaleski będzie tkwił u
            władzy bez wizji rozwoju gospodarczego miasta. A wszystko wskazuje
            na to, że jego pozycja jest niezagrożona :C
    • bezhabilitacji Re: Potwierdza się - średnie zarobki... 15.10.08, 13:59
      Auta w Toruniu sa tańsze, lepsze promocje i upusty. Przeglądy tańsze
      nawet o kilka stówek.
      • mariussz_tor Re: Potwierdza się - średnie zarobki... 17.10.08, 17:33
        Ale z drugiej strony to torunianie jeżdżą do Bydgoszczy po Beemki i
        volvo bo w Toruniu nie kupisz ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka