Dodaj do ulubionych

trampolina do domu

18.05.11, 13:21
Zastanawiam się nad kupnem.
Chyba Iwpal odradzała w jakimś wątku, że zakup chwilowy a po kilku miesiącach będzie się kurzył.

Ale
ale moje dziecko bardzo potrzebuje tego rodzaju stymulacji. Piłka mu nie starcza, do tego zaraz skończy mu sie SI w przedszkolu, potem będzie zima i zero placów zabaw... Kilka razy dziennie ściągam go siłą z mojego łóżka, ktore jako jedyne nadaje się do skakania. Wolę, żeby skakał na trampolinie, zabawa na łóżku skończyła się w ubiegłym roku spotkaniem z kaloryferem i szyciem głowy.
Czy ktoś miał trampolinę w domu? Jaką? Ogrodu nie posiadam, myślałam o takiej 1,4m średnicy z siatką zabezpieczającą. Dziecko jest bardzo drobne, niewiele ponad 100 cm wzrostu i 17 kg wagi (5 lat).
allegro.pl/trampolina-z-siatka-dla-dzieci-140-cm-extra-zabawa-i1598444874.html
allegro.pl/trampolina-140-cm-z-siatka-dla-dzieci-i1597681868.html
Czy to wystarczy? Jak ze stabilnością tego ustrojstwa?
A może coś innego do skakania?
Obserwuj wątek
    • kasia_de Re: trampolina do domu 18.05.11, 13:29
      my mamy, już dość długo, młody cały czas używa

mamy taką około 100-120cm, bez siatki. Stoi w... salonie ;-) na środku pokoju przed telewizorem ;-) nie twierdzę, że cały czas jet w użyciu, ale przynajmniej raz dziennie idzie sobie poskakać.

Jest stabilna, chyba do 100 kg ma wytrzymałość, ja jestem słoń a się nie załamała pode mną :-)

Jak nie było trampoliny to i tak skakał po kanapie ;-)

ja używam trampoliny do leżenia przed kominkiem, całkiem wygodna ;-)
    • szalicja Re: trampolina do domu 18.05.11, 13:33
      Aga, ja kupiłam ogrodową, ale że ogrodu też nie mam to młody korzysta z niej w weekendy, jak wyjeżdżamy na działkę. Mamy taką dużą, chyba 200 cm średnicy. Radocha ogromna, na jakiś czas spokój masz z dzieckiem no i dostymulowany łatwiej znośny ;-) Na taką w domu to kurka trzeba mieć miejsce...Ja się zastanawiam czasem nad tą maglownicą:
      sklep.empis.pl/sklep/product_info.php?cPath=21&products_id=318
      młody to uwielbia ;-)
      • szalicja Re: trampolina do domu 18.05.11, 13:37
        Ale chcą jak za zboże za ten magiel. Jak myślicie, można to samemu zrobić? Może by mi Dziadek skonstruował?
        empis.pl/empis2/product.php?id_product=348
      • aga_sama Re: trampolina do domu 18.05.11, 13:42
        Śmieszna ta maglownica, mnie samej by dobrze zrobiła, ale torpeda nienawidzi każdej formy dociskania, chyba że sam się ciśnie i wciska:)
        Kasia, myślisz że taka bez siatki? Jest poręczniejsza, łatwiej to ustrojstwo gdzieś schować jak nie skacze :)
        A i czy 100-120 cm średnicy starczy?
        Młody jako dziecię malutkie miał trampolinkę z poręczą i absolutnie skakać nie chciał.

Piszcie piszcie jeszcze, to ma być prezent na dzień dziecka.
        • szalicja Re: trampolina do domu 18.05.11, 13:45
          Kasia, a to ma wykończone boki pianką? Moje lubi całym ciałem się rzucać i zawsze obawiam się, czy głową nie zarobi...
          • aga_sama Re: trampolina do domu 18.05.11, 13:50
            O właśnie, mój też lubi tak lądować na brzuchu, albo na plecach...
            A ja niie chcę, żeby wracał na moje łóżko!
          • kasia_de Re: trampolina do domu 18.05.11, 14:00
            nie znalazłam na allegro identycznej jak nasza, znalazłam tutaj:

cokupic.pl/produkt/B-Square-Trampolina-Batut-96Cm/informacje_o_produkcie#productNav
            ma 38 cali, czyli niecałe 100 cm

co jest ważne - ma 8 nóg- większa stabilność a także specyficzne mocowanie sprężyn - "oczko" przymocowane do sprężyny jest zamknięte i do tego doszyty pasek materiału, a wiele trampolin na allegro ma te mocowania w formie zagiętego drutu, przez co szybciej się to niszczy i może zerwać w czasie skakania.

Alicja - tam nie ma żadnej pianki, ta okrągła górna krawędź jest tym niebieskim materiałem (jakby cienki brezent) pokryta, ale to akurat najsłabszy punkt trampoliny, bo w tym niebieskim łatwo dziury się robią. Ale to bardziej ozdoba :-) w sumie nie jest potrzebne

Mój też skacze jak wściekły całym sobą i jeszcze obrażeń nie odniósł.
    • marika012 Re: trampolina do domu 18.05.11, 13:44
      Mamy w domu trampolinę od prawie 3 lat. Jest używana codziennie i wielokrotnie w ciągu dnia. Doskonała dla mojego nadpobudliwca. Młody skacze nawet w przerwach między jednym zadaniem a drugim podczas odrabiania lekcji. Teraz kupimy jeszcze ogrodową bo stwarza większe możliwości ;)
      • marika012 Re: trampolina do domu 18.05.11, 13:48
        Aha, nasza jest bez siatki, średnica chyba 120 ale musiałabym zmierzyć bo ręki sobie za to odciąć nie dam.
        Kupowałam na allegro za coś koło 130 zł. Ma udźwig do 100 kg.
    • yula Re: trampolina do domu 18.05.11, 14:03
      Myśmy właśnie kupili ogrodową, 2.44 m z siatką zabezpieczającą, bez siatki nie odważyłabym sie mojej torpedy puścić. Jeszcze nie jest zmontowana więc nie wiem jak sie spodoba, mam nadzieję że będzie używana i może sama też sobie poskaczę :P Do domu niestety u nas nie ma możliwości, po pierwsze miejsce na podłodze, po drugie miejsce pod sufitem :P Mamy niski sufit, ok. 2 metrów i młodemu na piłce niedużo brakuje , na trampolinie to chyba przebiłby ten sufit :) Będę go wyganiać z łóżka na dwór na trampolinę, :P, bo oczywiście skakanie po łóżku to ulubiona zabawa.
    • mruwa9 Re: trampolina do domu 18.05.11, 15:39
      my akurat mamy ogrodowa (3.6m) , po 3 latach jest rownie atrakcyjna, jak na poczatku. Ale do domu? Nie wiem. Siatka zabezpieczajaca obowiazkowo, o ile ci zdrowie/zycie i zeby dziecka mile.
      • marika012 Re: trampolina do domu 18.05.11, 16:05
        >Siatka zabezpieczajaca obowiazkowo, o ile ci zdro
        > wie/zycie i zeby dziecka mile.

E... tam....
        Na trampolinie syna (bez siatki) uczyła się skakać młodsza córa. Gdy miała 1,5 roku skakała już jak profesjonalistka ;) Tylko pilnowałam żeby dzieciaki nie skakały równocześnie.
        O taką mniej więcej mamy:
        allegro.pl/najtaniej-profesjonalna-trampolina-batut-122cm-i1600554665.html
        Teraz kupimy ogrodową coś koło 360cm i ta będzie oczywiście z siatką bo i jest wyższa i szaleństwa na takiej trampolinie są inne.
    • baskwi Re: trampolina do domu 18.05.11, 21:05
      Mamy trampolinę od 3 lat i wciąż jest intensywnie używana. Ogrodowa, bez siatek, tylko raz nie trafił, potem już się pilnował, przed zakupem nawet nie umiał podskoczyć, a teraz jest mistrzem ;) Jeszcze polecam drabinkę sznurkową, zajmuję niewiele miejsca a dużo zabawy i wiele korzyści dla dziecka.
    • aagawek Re: trampolina do domu 18.05.11, 21:06
      My mamy dużą ogrodową. Jest super. Polecam
    • ada-15 Re: trampolina do domu 19.05.11, 07:57
      Sadzę, że fajny pomysł ja również kupiłam trampolinę i radość bezcenna. Stoi w ogródku.
    • yula Re: trampolina do domu 23.05.11, 21:25
      my swoją zmontowaliśmy w sobotę, jak na razie robi furorę, jak długo to się okaże
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka