bydgoszczanin99 31.03.09, 21:23 o porażającej nas mieszkańców ignorancji "światłych obywateli" szkodzącej miastu całość: www.tmmb.pl/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=250&Itemid=28 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vanbach Czy kogoś ...... ? 06.04.09, 19:37 Dopiero teraz przeczytałem, że bydgoski WOK będzie teraz miał nazwę "Stara Ochronka". WOK-owi w przeszłości zarzucano wiele - powtarzanie pomysłów, brak widocznych działań w Bydgoszczy, zbyt małą przestrzeń do prowadzenia działalności artystycznej. Ale żeby aż tak mu dopieprzyć, żeby nazwać go "Starą ochronką", to chyba już zemsta jakiegoś Kaliguli. Ciekawe kto na to wpadł - Całbecki czy Hartwich, bo nie wierzę, żeby zrobił to jakiś bydgoszczanin. "Stara, to jest moja d......, bo nie ma zębów" mawiała moja babcia. Jak widać, stara jest nie tylko d.... babci. Brawo Urząd Marszałkowski! Odpowiedz Link Zgłoś
facet.36 Re: Czy kogoś ...... ? 07.04.09, 09:08 jeżeli chodzi o Bydgoszcz tu Urząd Marszałkowski zawsze postepuje pryncypialnie i zasadniczo! Stąd typowa gracja i takt w podejmowaniu decyzji odnośnie Bydgoszczy - zniecęcić, skompromitować, wyszydzić! Trzeba było panie marszałku pójśc po całości - może "tyfusowania"? No chyba że chodzi o to aby żywot WOK - u był krótki a koniec gwąłtowny! Czuć w terenie odór rozkładajacego się trupa województwa kujawsko - pomorskiego! Smród jest coraz więszy... Odpowiedz Link Zgłoś
kuj-pom Re: Czy kogoś ...... ? 07.04.09, 16:01 facet.36 napisał: > jeżeli chodzi o Bydgoszcz tu ... > Czuć w terenie odór rozkładajacego się trupa województwa kujawsko - pomorskiego! Smród jest coraz więszy... Idzie wiosna , czas przewietrzyć "półmilionową" Odpowiedz Link Zgłoś
starogardzka200 Matowska na prezydenta! 07.04.09, 23:06 Jak wynika, z historii w WOK-u wcale nie było ochronki, czyli przedszkola, ale żłobek. To może przechrzcić placówkę na "Stary żłób"? Albo może "Pampersik". Pewnie nie wymyślił tego Całbecki, ale gwiazda Marzena Matowska, asystentka poseł Piotrowskiej i działaczka PO, która konkurs na dyrektora wygrała, oczywiście . Bardzo chciała się wyróżnić, no i wyróżniła. Tyle,że to pośmiewisko dla Bydgoszczy. Kiedyś o niektórych mówiło się, że są zdolni. Szkoda, że do wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś