kazik1942 Ostry konflikt: Czarnecki dzieli PiS 10.04.09, 14:45 Rób tak dalej prezesie, a "polityczny menduchin" Czarnecki zapewni PiS-owi niebywały "wyborczy sukces". Odpowiedz Link Zgłoś
marek.lipski Panie Zlotowski przepraszam.Moja wina.Przykro mi. 10.04.09, 15:00 Nie znam pana Panie Zlotowski,ale jestem z Bydgoszczy i jest mi bardzo przykro,osobiscie dla Pana. To moja wina.Za duzo moich akcji przeciw PiS w internecie. Partia jeszcze istnieje ale mam nadzieje ze zniknie w Polsce.Po tej aferze w Gnieznie w roku 2006,ta partia kojarzy mi sie z przeciwnikami Polski i polskich dzieci.Dyktatura!!!! Do dzisiaj nie ma protestow z centrali ze strony prezydenta Kaczynskiego i jego brata przeciw handlowi niemowlakami w Polsce i EU. Dla mnie PiS przegral gdyz w rzeczywistosci,partia wroga Polsce i polskim dzieciom ale i tez ich rodzinom. Panie Zlotowski,ma pan racje,ja bylem jedyny,na odpowiednim stanowisku w Bydgoszczy,przeciwny Solidarnosci i milionom dolarow ktore Solidarnosc otrzymala od CIA. Mieszkam jak pan wie na stale w Berlinie ale czasami w innych krajach.Niewolnictwa placowego ktore nastapilo po 1989 roku nie mozna wytlumaczyc. Kocham USA ale jestem za systemem at,de,ch: perspektywy dla DZIECI,nastepnego pokolenia. Pozdrawiam i zdrowych wesolych swiat. Jesli jest pan z Bydgoszczy to jest pan zahartowany i napweno pan sobie poradzi.American dream ma miejsce rowniez w Bydgoszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
leon1406 Ostry konflikt: Czarnecki dzieli PiS 10.04.09, 15:02 Zaraz napisza ze cale zamieszanie robi PO ! Odpowiedz Link Zgłoś
marek.lipski Ja bylem i jestem przeciw PiS.Moge wjechac? 10.04.09, 15:09 Analizowalem sytuacje w Polsce i EU. Jestem za tym aby PiS przestal jako partia byc aktywny. Bylem przeciwnikiem Solidarnosci ale kameleon PiS jest wyjatkowy. Na genetyczne dyferencje gremium PiS nikt nie ma wplywu. Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Ostry konflikt: Czarnecki dzieli PiS 10.04.09, 15:30 Kaczyńskiemu ostatecznie odebrało rozum. Postępuje dokładnie tak, jak I-si sekretarze KC. Przywozi kandydatów z centrali. Tutaj jednak mocno przesadził wciskając na kujawsko-pomorską listę wyjątkowo odrażającego Ryszarda Czrneckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
steczkowski Ostry konflikt: Czarnecki dzieli PiS 10.04.09, 15:30 ...a Tuskowi jak chłopu samo rośnie. Bo PiS-owi spada dzięki własnej głupocie. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek4491 Ostry konflikt: Czarnecki dzieli PiS 10.04.09, 15:35 Rycho to debil, gdyby wystawili krowę to nabiła by im punktów a tak to będzie kaszna. Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Ostry konflikt: Czarnecki dzieli PiS 10.04.09, 15:37 Rysio to wyjątkowa kanalia. Cieszę się że jest w PiS bo poziomem szujostwa dorównuje Kurskiemu, Karskiemu i samemu hersztowi Jarkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
mirage75 Ostry konflikt: Czarnecki dzieli PiS 10.04.09, 15:40 Obserwujac te ostatnie wydarzenia w obozie PIS-u,moge stwierdzic ze istnieje w tym wszystkim jakis logiczny rozsadek.Nie piszac tego jako zwolennik lub stronnik tego ugrupowania,jestem raczej obserwatorem. Ten nasz polski kociolek ma to do siebie ze albo nagle wszyscy chca tego samego co sasiad,czyli byc i miec ,albo opluwaja tego sasiada i wykazuja jakimi sa poszkodowanymi bo ktos jak zwykle zdecydowal o nich za nich.Polskie rezerwy kazdej partii sa po prostu slabe,prawie niewidoczne.I w sytuacji kiedy glowne polityczne ugrupowanie rosnac caly czas w sile w sondazach idzie do przodu,normalnym wydaje sie,ze musi byc stworzona wlasnie na taka okolicznosc strategia,ktora zminimalizuje ewentualne straty,bo na pewna beda.PIS nie wygra z Platforma,ale moze zrobic to z mniejsza dla siebie szkoda. Tak jest na calym swiecie ze lokalni aparatczycy zawsze sa oburzeni ze kogos im sie wstawia,ale tak wlasnie jest i spogladajac na wieloletnie sodaze,taka polityka sprawdza sie jednak bardziej.Wiadomo tez ze politycy ktorzy nie zostana wybrani wystartuja w nastepnych,krajowych wyborach w ktorych tez beda potrzebni.Dlatego te wszystki akcje pokrzywdzonych,zawiedzionych czy to z PIS-u czy z Platformy pokazuja jakich to jeszcze nie doswiadczonych mamy politykow,ktorzy marza czasami tylko o wyzszej pensji i diecie.A ja bym wprowadzil obowiazkowy egzamin z jakiegos nowozytnego jezyka dyplomacji europejskiej.Ciekawe jak by sie tam sprawdzili ci wszyscy kandydaci na europejskie salony.Podejrzewam ze polowa byla by oburzona takim pomyslem. Polska sielanka. Odpowiedz Link Zgłoś
jonwol Wielki strateg PiS-u zakiwał się jak dziecko! 10.04.09, 15:47 Głowa radziecka a móżdżek kaczy i wyszedł na idiotę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
janow5 A czego gadzinówka nie pisze o tym samym w PO? 10.04.09, 15:59 Nad problemami PO cicho sza. W Lublinie władowali na listę starą pudernicę Kolarską-Bobińską z Warsiawki eliminując dotychczasową jedynkę i co gady nie piszecie o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
piesek.leszek kartofel podrzuca gorącego kartofla 10.04.09, 16:09 Śmiech na sali. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 PiSdzielstwo w rozsypce 10.04.09, 16:10 Duce, Józek, Aldek sie zagalopowal i do wlasnj bramki sra. Odpowiedz Link Zgłoś
piesek.leszek Cała prawda 10.04.09, 16:10 Ryszard Czarnecki, pechowiec W 1990 roku Ryszard Czarnecki, zanim został redaktorem naczelnym wrocławskiego "Dziennika Dolnośląskiego", obiecywał, że będzie się starać, by "pismo było czytane, sprzedawane, dyskutowane, po prostu żywe". Pod jego kierownictwem szybko zbankrutowało. W 1991 roku w kampanii wyborczej do Sejmu zapowiadał: "Zamożny Wrocław i region wrocławski w silnej i zamożnej Polsce". Został posłem i przeniósł się na kilka lat do Warszawy. W czerwcu 1993 roku został trzecim wiceministrem kultury. W trzy miesiące później rząd Suchockiej zakończył misję. W 1993 roku był też rzecznikiem prasowym ZChN, ale partia po wyborach nie weszła do Sejmu. Znalazł pracę w Polsacie jako szef redakcji katolickich. Jednak po dwóch latach pokłócił się ze swoim kolegą partyjnym i redakcję zlikwidowano. W 1994 roku wybrano go na prezesa ZChN, zastąpił Wiesława Chrzanowskiego. Obiecywał, że Polska nigdy nie zgodzi się na wizję Europy z Maastricht. A my na szczęście doszliśmy już do Nicei. W 1995 roku wymyślił z kolegami kandydaturę Hanny Gronkiewicz-Waltz na prezydenta. Mówił o niej: `Szeryf, który wychodzi za pięć dwunasta i strzela z biodra w samą »dziesiątkę «. Szeryfem jest ZChN, »dziesiątką « pani Gronkiewicz-Waltz'. Kandydatka zaczęła tracić w sondażach, więc Czarnecki przerzucił się na popieranie Lecha Wałęsy. Koledzy partyjni uznali to za `niehonorowe zachowanie'. Prezydentem został Aleksander Kwaśniewski, a Czarnecki stracił stanowisko prezesa ZChN. W 1997 roku po raz drugi dostał się do Sejmu z listy AWS. Obiecywał w ulotkach: "Kandyduję, bo jestem gotów do dalszej pracy dla Polski i dla Ciebie". Jerzy Buzek powołał go na szefa Komitetu Integracji Europejskiej, na krótko. Popadł w konflikt ze swoim zastępcą. Poszło o niewykorzystane fundusze PHARE i styl urzędowania. Przeciwko jego wyrzuceniu protestował Michał Kamiński (obecnie w PiS), grożąc AWS-owi wyjściem ZChN z koalicji. Mówił: "Rysio ma na pewno tak wielką przyszłość jak ZChN, a ZChN tak wielką jak Rysio". Czarnecki został więc ministrem bez teki. Kamiński później poszedł do PiS, a o ZChN dziś nie słychać. W 2001 roku, w czasie kolejnej kampanii wyborczej, Czarneckiego nie chciał PiS, nie chciała PO, nie chciała LPR. O kolegach, którzy uciekli z AWS do PiS i PO, oświadczył: "Mnie nie interesuje przeskakiwanie z politycznego kwiatka na kwiatek oraz taktyczne zmiany szyldów". I wystartował z list AWSP - resztce po AWS. Do Sejmu się nie dostał. W 2002 roku startował na prezydenta Wrocławia. "Wrocław dla wrocławian" - wołał i obiecywał, że zapewni miastu bezpieczeństwo, bo będzie szeryfem. Nie wyszło, prezydentem nie został. Przez kilka miesięcy doradzał więc prezydentowi Włocławka przy załatwianiu pieniędzy unijnych. Nie załatwił i go zwolniono. W 2003 roku (nadal będąc wiceprezesem ZChN i bez powiadamiania kolegów z partii) podjął flirt z Samoobroną. Najpierw za pieniądze szkolił młodzieżówkę w problematyce unijnej, a niecały rok temu ujawnił się jako ekspert Andrzeja Leppera do spraw międzynarodowych. Koledzy z ZChN ocenili: Stefan Niesiołowski - "Żałosne i kompromitujące", Andrzej Wiszniewski - "Koniunkturalizm doprowadzony do skrajności". Atakowany przez dziennikarzy, że zadaje się z ludźmi naruszającymi prawo, wytłumaczył im, iż jako historyk z wykształcenia pamięta, że historia USA zaczęła się od wysypywania herbaty ze statków w porcie. A zapytany, czy szuka partii, która by go wystawiła do Parlamentu Europejskiego, odpowiedział: "To są spekulacje, których nie będę komentować... Andrzej Lepper przygotowuje się do najwyższych stanowisk w państwie". Ach, te klawisze - o blogu europosła Czarneckiego Z blogu europosła Czarneckiego Niestety skończyło się to jak zwykle, czyli biegunką, ale nie myśli. Ile za miejsce na liście Leppera?: "W 'Gazecie' pisaliśmy natomiast o wekslach lojalnościowych, które kandydaci muszą wystawiać partii Leppera - eurodeputowany, który opuściłby partię lub został z niej wyrzucony, straci pieniądze. Ryszard Czarnecki, b. działacz ZChN i minister integracji europejskiej w rządzie AWS, zdradził wczoraj 'Gazecie', że jego weksel opiewa na kilkaset tysięcy złotych! Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że Samoobrona zażądała tak wysokiej kwoty Czarneckiego, ponieważ część działaczy mu nie ufa, gdyż za często zmieniał barwy polityczne." SalonNiezaleznych.org :: Zobacz temat - Nasz stary znajomy-Rysio Czarnecki -zastepca Wodza?: "No, ale prosze pamietac, ze Rysio to swiatowiec - urodzony w Londynie, (25 stycznia 1963 r.) gdzie akurat przebywala na jakims PRL-owskim stypendium jego Szanowna Mamusia. Juz samo to czyni go materialem na co najmniej ministra spraw zagranicznych" Odpowiedz Link Zgłoś
rahowa7 Re: Cała prawda 10.04.09, 20:14 Piesek.Leszek chylę czoło:))) Strzał w 10! Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Dobrze że przynajmniej w PO spokój i zgoda. 10.04.09, 16:13 Jak zwykle... __________ „Z całą pewnością nie jest grzechem czy winą historyków a także instytucji powołanych do badania przeszłości wydawanie książek nawet jeśli są kontrowersyjne. Nie zmienię tej opinii.” [D. Tusk] premier RP, 28.06.2008 Czyżby? Odpowiedz Link Zgłoś
2107x Re: Dobrze że przynajmniej w PO spokój i zgoda. 10.04.09, 16:27 pomiędzy kontrowersyjne a gó...ane jest spora różnica sieroto Odpowiedz Link Zgłoś
jamgawel2 Sprywatyzowac PIS - niech go kupi Kononowicz 10.04.09, 16:21 A Kaczynski niech sie zajmie kotem. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.killman Re: Sprywatyzowac PIS - niech go kupi Kononowicz 10.04.09, 21:25 Już się zajął. Kot jest w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
zbigstar Ostry konflikt: Czarnecki dzieli PiS 10.04.09, 16:53 Wodzowski styl kierowania partią PiS doprowadzi stopniowo do jej kompletnej marginalizacji. Mnie osobiście bardzo to cieszy. Przecież bracia Kaczyńscy to wybitni destruktorzy, niszczą wszystko czego się dotkną. Szkoda tylko, że jeden z nich jest prezydentem i reprezentuje partyjny interes brata. Odpowiedz Link Zgłoś
andrew-live Ostry konflikt: Czarnecki dzieli PiS 10.04.09, 17:33 I CO WYSZŁO WRESZCIE NA JAW ŻE TYM MIERNOTOM CHODZI TYLKO O KASĘ!!!!!!!!!!!!!!!!11 Odpowiedz Link Zgłoś
antekguma1 Czarnecki niezatapialny 10.04.09, 17:45 Ma facet siłę przekonywania. Przekonał kartofla, że jest mierny, bierny ale wierny, a przede wszystkim, że jest głupszy od kaczki i zasługuje na pierwsze miejsce na liście. Cwaniak. Teraz wszystko zależy od wyborców czy wytną Czarneckiego, czy dadzą mu znowu porządnie zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor104 Z partii na partie byle załapać się na społeczny 10.04.09, 17:46 garnuszek. Ta menda chciała nawet zostać szefem PZPN-u Odpowiedz Link Zgłoś
tapry Ostry konflikt: Czarnecki dzieli PiS 10.04.09, 17:48 No i gdzie są ci sławni doradcy Jarosława Kaczyńskiego? Większej "kichy" nie można było wyciąć.Kompromitacja.Debil Czarnecki na pierwszym miejscu listy w woj. kuj-pom.Myślałem, że Kaczyński jest mądrzejszy.Ale w sumie to dobrze.Nie lubię PiS-u i będę cieszył się z ich przegranej.Nie myślałem, że oddadzą mecz walkowerem. Głosujcie na Janusza Zemke z SLD.To jedyny kandydat, który wiele zrobił dla naszego regionu. Żaden Khopotek ani inny Zwiefka-precz z degeneratami! Tylko Janusz Zemke! Odpowiedz Link Zgłoś
and-j1 Tylko Zemke zrobił najwiecej dla regionu 12.04.09, 00:23 i mu sie nalezy miejsce w europarlamencie Odpowiedz Link Zgłoś
yaicarz Panie Rysiu, pan się nie boi... ;) 10.04.09, 20:18 Jak te zawistne PISiory wygryzą pana z "pole position" na bydgoskiej liście do PE, to "marszałek" Lepper znowu pana przygarnie! W końcu tyle wazeliny pan zużył dla "marszałka" Leppera, że ten nie zostawi pana w potrzebie i umieści pana na I miejscu w swoim Darłówku. A wtedy życzę sukcesów, ale przewiduję sromotną porażkę. A więc: Alleluja i do przodu! Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
onucka Ostry konflikt: Czarnecki dzieli PiS 10.04.09, 20:53 Nie po to lizal kacze kupry i zuzyl tone wazeliny aby mu kaczor odmuwil Nadziea w tym ze wyborcy oleja Rysia Lubu dubu lubu dubu Odpowiedz Link Zgłoś
presentation.1 Czarnecki od SB aż po PIS.... 10.04.09, 20:56 osobnik, których przy szosach nazywają "tirówkami"..! Odpowiedz Link Zgłoś
jabo23 presentation.1 - Ty nie kochasz Czarneckiego?????? 12.04.09, 20:46 A fee, jak tak można!? Przecież on tyle dobrego dla pisdzielstwa zrobić może ;-) Odpowiedz Link Zgłoś