jusiadyk 15.04.09, 17:48 Czy którejs z Was wiadomo, że jakas apteka jest tańsza niż inna? Szukam teraz akurat szczepionki na rotawirusy i wszędzie kosztuje ona 360-400zł za dawkę ( a potrzebne sa 2). Myślałam, że w Albie będzie taniej ale też nie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andzina Re: tania apteka? 15.04.09, 21:54 ja raczej korzystam z alby - tabletki, które kupuję często są 7 zł tańsze niż w innych. spróbuj w aptece koło szpitala Jurasza, na ulicy właśnie Jurasza, przy postoju taxi. kupowałam tam nie raz eurespal w niezłej cenie. sądzę, że ceny w aptekach są jak w marketach - w jednej tańsze to a w innej tamto... aha - dość dobrze zaopatrzona apteka jest też na cichej przy cefarmie. Odpowiedz Link Zgłoś
ana_80 Re: tania apteka? 15.04.09, 22:05 A nie taniej będzie kupić szczepionkę w przychodni? Nie wiem czy w każdej jest taka możliwość ale ja w mojej (Błonie) za rotarix płacę 300. Odpowiedz Link Zgłoś
jusiadyk Re: tania apteka? 15.04.09, 22:12 U mnie nie ma takiej możliwości ale jutro będę na Błoniu to spytam . Masz na mysli tą przychodnię na przeciwko policji? Odpowiedz Link Zgłoś
ana_80 Re: tania apteka? 16.04.09, 08:47 Tak, to ta przychodnia. Jeśli nie będą chcieli sprzedać to może zgodzą się zaszczepić. Oni biorą szczepionki z hurtowni i większość mają taniej niż w aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
loola74 Re: tania apteka? 15.04.09, 23:19 duzo taniej za szczepionke (wprawdzie na pneumokoki) zapłaciłam w aptece przy Poliklinice na Powstanców Warszawy. różnica między ceną w tej aptece a innymi była dosc znaczna, a na dodatek szczepionka na miejscu, bez wczesniejszego zamawiania poniewaz przy przychodni mają ciągły zbyt. odnośnie apteki przy Cefarmie na Cichej - juz jej tam nie ma, zlikwidowana! Odpowiedz Link Zgłoś
mama-lolka Re: tania apteka? 16.04.09, 10:44 podobno Rotarix jest tańszy w aptece Pod Lwem na Grunwaldzkiej. Ale tak tylko słyszałam. W Albie np. krem Elidel jest dużo tańszy niż gdzie indziej. A probiotyki typu Biogaia czy Dicoflor kupuję w aptece internetowej www.doz.pl - jest fajna bo leki można odbierać w wielu aptekach (szczególnie dużo na Wyżynach) bez płacenia za przesyłkę. Acha! Rotarix w tej internetowej kosztuje ok. 323zł a więc trochę taniej niż w Twoim "przedziale". Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
doma791 Re: tania apteka? 16.04.09, 23:45 Podczytuję sobie to forum czasami ale pozwolę się wypowiedzieć w kwestii aptek. Apteka przy Poliklinice tez nieczynna póki co-zmiana własciciela,remonty itp W aptece w przychodni na os.Leśnym rotarix kosztuje 330zł,prenevar w tym m-cu w promocji 199zł(a normalnie ok 270),infanrix 119 zł.....generalnie sporo leków dziecięcych w dobrych cenach,do niedawna eurespal był po 15 zł,teraz chyba po 21zł......sorki ze zajeżdzam kryptoreklamą,ale pracuję w tej aptece,więc podaję pewne ceny-zapraszam serdecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
doma791 Re: tania apteka? 16.04.09, 23:48 Aaaa i jeszcze jedno-antykoncepcja w bardzo przyzwoitej cenie jakby was interesowało(np Yasminelle,Yasmin,Yaz ok 33-34 zł, Evra 44 zł,Cilest 10 zł) Odpowiedz Link Zgłoś
ana_80 Re: tania apteka? 17.04.09, 08:54 No fajne ceny. A na jakiej ulicy jest ta apteka? Odpowiedz Link Zgłoś
doma791 Re: tania apteka? 17.04.09, 08:58 Apteka Centrum ul.Czerkaska 22 podam nr tel,bo nie zawsze wszystkie szczepionki są na stanie (Rotarix,infanrix Hexa),mozna zadzwonić i sobie na następny dzień zamówić 52 341 63 85. A propo Hexy to akurat dzis zamawiałam-cena 218 zł,więc chyba też dość przyzwoicie Odpowiedz Link Zgłoś
mama_idalki Re: tania apteka? 17.04.09, 20:34 Po to yasminelle jeżdżę do was od dłuższego czasu z Wyżyn :D Różnica nawet do 10zł na opakowaniu w porównaniu z innymi aptekami.. Odpowiedz Link Zgłoś
andzina Re: tania apteka? 17.04.09, 21:50 zgadza się - ja z lesnego biegam do alby bo tam 35 a pod nosem mam jeszcze taniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
doma791 Re: tania apteka? 18.04.09, 14:25 no to zapraszam serdecznie......ciekawe czy Was wyłuskam z tłumu pacjentów :)? Odpowiedz Link Zgłoś
doma791 Re: tania apteka? 21.04.09, 12:55 Powiem szczerze ze nie mamy aktualnie etiaxilu w aptece,więc nie bardzo wiem ile by kosztował. Zapomniałam Wam wspomniec ze działamy równieza jako apteka internetowa www.hiperapteka.pl i etiaxil tam kosztuje chyba 33 zł.Sposób zamawiania chyba niekłopotliwy:zamawiasz netem,płacisz przelewem a nast dnia lub za 2 dni odbierasz u nas w aptece. Zajrzyjcie na tą stronkę i zorientujcie sie w cenach:)) Odpowiedz Link Zgłoś
jusiadyk Re: tania apteka? 27.04.09, 15:32 w aptece Pod Lwem kupiłam rotarix za 299zł! Dzieki za wszystkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
bemazbemaz Re: tania apteka? 27.04.09, 18:57 a ja polecam aptekę internetową www.doz.pl/apteka/ odbiór leków bezpłatnie w wybranej aptece Odpowiedz Link Zgłoś