Dodaj do ulubionych

czy drogówka bierze

IP: *.alfa.pl 13.12.03, 17:30
czy drogówka bierze jak głosi fama bo oni sami twierdzą ze to sie tak utarło
o nich kto co sądzi ale powaznie czy mieliscie jakies przykłady brania i
dlaczego ludzie dają przeciez teraz mozna dać i uniewinnią słucham was
Obserwuj wątek
    • Gość: kaisa Re: czy drogówka bierze IP: *.alfa.pl 13.12.03, 17:36
      ja nie raz byla zatrzymana i musialam płacić boja się teraz chyba jak mozna to
      zgłosić i nie byc winnym
    • Gość: miś Re: czy drogówka bierze IP: *.alfa.pl 13.12.03, 20:45
      widze ze wszyscy wzieli wode w usta ładnie dajecie łapówy drogowce i
      popieracie ten proceder fajnie nie zamiast 200 daje 50 i wszyscy zadowoleni
      szkoda gadac...
      • radca Re: czy drogówka bierze 13.12.03, 20:53
        Gość portalu: miś napisał(a):

> widze ze wszyscy wzieli wode w usta ładnie dajecie łapówy drogowce i
        > popieracie ten proceder fajnie nie zamiast 200 daje 50 i wszyscy zadowoleni
        > szkoda gadac...

- ja nie daje
        sa fotoradary i ja by co do czego- to dostalbym przekaz bankowy poczta.
        Lecz, jak do tej pory - to przez 15 lat dostalem tylko 2 takie przekazy do
        zaplaty.Pierwszy byl 15 lat temu i jechalem wtedy 80 - zamiast 70 km/godz

Drugi byl 4 lata temu i zamiast 60 - jechalem 70 km/godz

oby tyko tak dalej :) albo i wcale :)

radca
    • polynomial Co poniektórzy, tak. 13.12.03, 20:59
      Ja nie daję, bo nie łamię przepisów. Ale kiedyś gdy miałem firmę transportową
      zdażało się, że podjeżdżał policjant na motocyklu i wtedy należało mu podać
      dowód. W dowodzie było 20 zł. Jak była "podwyżka" na 50 zł, to pan policjant
      mi powiedział: "no co ty kurwa? taryfy nie znasz?"
      Albo wielokrotnie zatrzymywany do "rutynowej kontroli drogowej"
      słyszałem: "bez oglądania 100 zł za ten samochód".

Polynomial-C

p.s. Ale zdażało mi się spotykać (w wiekszości) policjantów "w porządku". I
      dla nich pozdrowienia.
      • letalin Re: Co poniektórzy, tak. 13.12.03, 22:29
        Ja im nie daje pieniędzy. Ja ich NAUCZAM...po naukach wiedzą , że karanie
        świadomego swych czynów i nie mającego zamiaru poprawy grzesznika jest bez
        sensu... No ostatnio zapłaciłem, ale nie za to co było na radarze. Miś musiał
        coś wypisać , a ja nie miałem czasu się dalej targować. Zeszło na 20 zł za
        przechodzenie w niedozwolonym miejscu...A zaczynał od 200zł i 6 punktów.
        Dawać łapówę to ja się boję. Chyba za dużo mam do stracenia jak trafię na
        uczciwego...
    • Gość: miś Re: czy drogówka bierze IP: *.alfa.pl 13.12.03, 23:40
      no to widze ze potwierdza się teza ze biora ale widze równiez ze społeczeństwo
      nam mądrzeje a ksiąza to wiem ze trzymają teraz sztame z policja
    • Gość: miś Re: czy drogówka bierze IP: *.alfa.pl 14.12.03, 23:32
      no i co nie ma dalszych wypowiedzi oj widze ze się boi nasze spoleczenstwo
      troche o tym mówić a moze to społeczeństwo sorumpowane a nie drgówka moze to
      mity i stereotypy o czym się mówi co...
    • Gość: miś Re: czy drogówka bierze IP: *.alfa.pl 21.12.03, 19:17
      ciesze się bardzo ze mamy w bydgoszczy super chłopaków z drogówki którzy są w
      porządku i nie biorą.....
      • polynomial Re: czy drogówka bierze 22.12.03, 20:18
        Gość portalu: miś napisał(a):

> ciesze się bardzo ze mamy w bydgoszczy super chłopaków z drogówki którzy są
        w
        > porządku i nie biorą.....

Ja tesh się cieszę!

Polynomial-C
        • letalin Re: czy drogówka bierze 22.12.03, 22:33
          Biorą , ale się szanuja i za głupie przewinienie nie mogąc skasować wiele wolą
          wpisać mandat albo puścić wolno. Dwa razy mi się udało negocjując zejść do 50
          zł , a wtedy policjant odpuszczał twierdząc , że dla takiej sumy to mu się
          nie chce wypisywać druczku ... Kiedyś się spotkałem też z propozycją , żebym
          zapłacił tyle ile sam biorę od swoich klientów. Po wyminieniu sumy jaką
          dostaję za swoje usługi puścili mnie zniesmaczeni...Jeszcze nie miałem na
          szczęście okazji negocjować mandatu za poważne wykroczenie więc dużego
          doświadczenia nie posiadam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka