madeira.online 15.06.09, 12:14 Witam przyszłe i obecne mamusie .Chcę się dowiedzieć czy w szpitalu Biziela trzeba mieć majtki i podkłady poporodowe ? i jak to wygląda , że leży się z odkryta pupa za przeproszeniem ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
semiramida2 Re: Podklady poporodowe i majtki 15.06.09, 14:56 Podkłady trzeba mieć. Na majtki patrzą różnie, zależy kto jest na obchodzie. Ja miałam takie siateczkowe i nie wyobrażam sobie chodzenia bez nich. Reakcje lekarzy były różne (niektórzy nie widzieli problemu, niektórzy okazywali swe niezadowolenie). Nie przejmowałam się nimi zupełnie. Rodziłam niecałe dwa miesiące temu. Odpowiedz Link Zgłoś
delight30 Re: Podklady poporodowe i majtki 15.06.09, 16:20 Ja rodziłam trzy miesiące temu, podkłady trzeba mieć jak najbardziej swoje, majtki można mieć siateczkowe lub z flizeliny ale na obchodzie każą zdejmować i pokazywać krocze. nie spotkałam się z negatywnymi komentarzami. Odpowiedz Link Zgłoś
kama25_2 Re: Podklady poporodowe i majtki 15.06.09, 18:00 Podkłady lepiej mieć swoje- tak jak pisały moje poprzedniczki, ja natomiast dostałam dobrą radę od położnej, ktora odbierała mój poród, że żadne tam siateczkowe i flizelinowe( tym bardziej) gatki- takie rzeczy sa na NIE, jak juz nie mozna obyc sie bez majtaskow, najlepiej miec zwykle bawelniane gatki, tylko czysta bawelna, bez zadnych sztucznoasci ( czyt. "lajkry') i tak beda kazac jak najczesciej "wietrzyc" rane jesli takowa bedzie, zeby sie lepiej goila. Odpowiedz Link Zgłoś
mama1_24 Re: Podklady poporodowe i majtki 16.06.09, 09:49 Ja rodziłam pół roku temu. Podkłady trzeba mieć swoje, miałam również majteczki jednorazowe i położne nic nie mówiły, że nie można tylko trzeba było ściągać na wizytę lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś