rys-ia2 05.07.09, 22:35 witam wszystkie Mamy,czy znacie dobrego i niezbyt drogiego prawnika,specjalizującego się w prawie rodzinnym,chodzi mi o proste pytania dotyczące zaległych alimentów Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andzina Re: alimenty 10.07.09, 21:23 niedrogo i prawnik to dwa sprzeczne słowa :) jeśli chcesz wystąpić o alimenty to nie potrzebujesz adwokata - sama możesz złożyć pozew w sądzie. jeśli nie wiesz jak go sformułować proponuję zajrzeć w internet - wklep w google.pl bezpłatne porady prawne - jest sporo. w naszym bydgoskim sądzie są ponoć takie porady, raz w tygodniu, ale musisz zadzwonić i sprawdzić czy i kiedy. może tu: Sąd Rejonowy VI Wydział Rodzinny i Nieletnich 85-130 Bydgoszcz, Grudziądzka 45 tel.: 523253386 moja koleżanka poleca mecenasa Tomasza Spyrę, ale nie wiem, czy specjalizuje się w prawie rodzinnym. za poradę prawną bierze ok. 100zł. powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
rys-ia2 Re: alimenty 13.07.09, 09:57 ok dzięki,ja sąd na Grudziądzkiej odwiedziłam już dawno i mam już przyznane alimenty,tylko chodzi mi o zaległe alimeny,a tym już specjalizuje się sąd cywilny,a chodziło mi o porade w tym zakresie czy w ogóle sens składać pozew dotyczący zaległych alimentów,przy terażniejszych alimentach nie korzystałam z pomocy adwokata,ale tterz bardziej zagmatwane zagadnienie,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jusiadyk Re: alimenty 13.07.09, 22:34 Mi ktoś polecał adwokat Elżbietę Manikowską-Głuszek do takich spraw. Przyjmuje na Śniadeckich 10 (zaraz za sklepem muzycznym) ale cennika nie znam. Ale na pewno nie była jakoś droższa niż pozostali adwokaci. Odpowiedz Link Zgłoś
pelupku Re: alimenty 23.06.10, 12:42 radca prawny Anna Sobieraj tel 601729502 miła i niedroga Odpowiedz Link Zgłoś
aniulka8503 Re: alimenty 23.06.10, 16:24 W fordonie na W. Thomme jest takie CENTRUM POMOCY RODZINIE - tam w środy jest bezpłatny prawnik...jeśli dobrze pamiętam to od 17.00 Odpowiedz Link Zgłoś
jusiadyk Re: alimenty 23.06.10, 17:19 Bezpłatne porady prawne są też w Fundacji Bezpieczny Świat (ulica za Realem) Odpowiedz Link Zgłoś