adkrawczyk 27.07.09, 20:10 hehe dzielą skórę na niedźwiedziu a niedźwiedź jeszcze dycha. Jak to sępy się zlatują. Panie Sikora zapomnij Pan że zamkną konkurencję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mi123451 WSG przyjmie studentów likwidowanej uczelni 27.07.09, 22:45 Artykul jest bardzo mylacy - sponsorowany? Uczelini z łodzi jeszcze nie zlikwidowano, a jak juz to na miejscu studentow z Bydgoszczy wybralbym kierunki na UMK, UKW, UTP ew. KPSW. WSG stoi na terenach miasta wartych obecnie ok 100 mln zlotych - oddajmy te tereny miastu i jego mieszkancom na wspaniale tereny rekreacyjne. WSG niech kupi sobie nowe tereny, wybuduje sie i bedzie OK. Dlaczego mieszkancy nie maja dostepu do ustawowego pasa 15 od brzegu Brdy po jej obydwu stronach. Te bulwary powinny sluzyc mieszkancom a nie prywatnej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
sidiwm Re: WSG przyjmie studentów likwidowanej uczelni 27.07.09, 23:18 A AHE powinno podać autora tekstu i GW za kłamstwa, które wypisują Odpowiedz Link Zgłoś
krasnolod3 Re: WSG przyjmie studentów likwidowanej uczelni 29.07.09, 13:39 o ile sie nie mylę, niegdyś na stronie WSG był komunikat o otwartych terenach rekreacyjnych WSG dla mieszkańców miasta - co jest prawdą, bo z boiska, terenów zielonych korzystają chociażby dzieci z okolicy, a mieszkańcy miasta są zawsze zapraszani na wszystkie eventy organizowane przez WSG. Mam Wspominać o przystanku tramwaju wodnego? Wniosek - nikt nikomu dostępu do wody nie broni. Odpowiedz Link Zgłoś
ola291 List rektora ahe do wsg 28.07.09, 08:34 Jego Magnificencja prof. zw. dr hab. Wiesław Maik REKTOR Wyższej Szkoły Gospodarki w Bydgoszczy Magnificencjo Z wielkim zdziwieniem i smutkiem przeczytałem na stronie internetowej Uczelni, którą Pan kieruje KOMNUNIKAT KOMISJI REKRUTACYJNEJ WYŻSZEJ SZKOŁY GOSPODARKI W BYDGOSZCZY. Zapewniam Pana Rektora, że Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi, mimo drobnych kłopotów z organizacją nauki, nie chyli się ku upadkowi i nie zamierza likwidować swoich ośrodków, a tym bardziej nie zamierzamy zostawiać swoich studentów bez opieki i wyczerpującej wiedzy nt. zaistniałej sytuacji. Każdy student AHE/WSHE, za pośrednictwem Samorządów Studentów AHE w Łodzi, otrzymał od Pana Bartosza Loby rzecznika prasowego Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego komunikat, cyt: „Wszczęcie procedury w sprawie cofnięcia pozwolenia na utworzenie Akademii Humanistyczno-Ekonomicznej w Łodzi nie oznacza likwidacji Uczelni. Jeśli władze AHE dostosują się do zaleceń Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego - Akademia będzie mogła pracować i rozwijać się nadal. Chcemy zdyscyplinować władze Uczelni i przywrócić porządek prawny. Uczelnie muszą spełniać pewne wymogi. Nasze działania służą studentom. Studenci nie mają, czego się obawiać. Dyplomy Uczelni są ważne. Nie kwestionujemy ich legalności. Uczelnia może nadal prowadzić rekrutację na studia.”, Powyższa informacja wyjaśnia i uspokaja studentów AHE. Komunikat rzecznika oraz moje oświadczenie pojawiły się na stronach internetowych oraz na forach dyskusyjnych także w Bydgoszczy. Tym bardziej dziwi fakt stosowania przez WSG w Bydgoszczy tak brudnej i nieetycznej polityki rekrutacji, sprowadzającej się do próby uśmiercenia Uczelni z 15-letnim stażem dającej ponad 4 tysiące miejsc pracy dla kadry naukowej i administracyjnej. Każda Uczelnia w tym także WSG w Bydgoszczy, czego szczerze jej nie życzę, może znaleźć się w podobnej sytuacji. Oby jednak znaleźli się wtedy sprzymierzeńcy w postaci innych Uczelni niepublicznych, które staną w obronie wspólnego dobra, jakim jest jakość i dostępność kształcenia. Takie kryteria powinny być największym dobrem każdej szanującej się Uczelni w Polsce oraz wyznacznikiem wyników rekrutacji. Z wyrazami szacunku Prof. dr hab. Andrzej Nowakowski Rektor AHE w Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
mini-mis Re: List rektora ahe do wsg 28.07.09, 09:24 WSG to święta jest?? prowadzi zajęcia tylko w formie wykładów i ma raptem 6 zjadów wykładowych.. lipa jak smok.. kawał nt. WSG- Pyt.: Co jest najtrudniejsze dla studenta WSG?? Odp.: trafić do swojej szkoły!! Odpowiedz Link Zgłoś
missisipi2 Re: List rektora ahe do wsg 28.07.09, 10:07 mój drogi, nie pleć bzdur niektóre kierunki na WSG są bardzo mocne i nie specjalnej różnicy np. między socjologią na UMK a na WSG. I nie kłam, że na WSG są tylko wykłady, bo są i ćw. Tak się składa, że zrobiłam lic. na WSG i teraz zamierzam robić mgr. na bardziej renomowanej uczelni, podstawy mam dobre, głupia też nie jestem, bez problemu dam sobie radę! Nie obrażaj w tak chamski sposób uczelni, o której zapewne bladego pojęcia nie masz, to świadczy tylko o Twoim nie za wysokim poziomie i tylko błazna z siebie robisz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
antykoszer Re: List rektora ahe do wsg 08.08.09, 22:28 www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090310/BYDGOSZCZ01/472803517 kombinują jak każdy ;) świętych nie ma, a walka w tych czasach o studenta będzie brutalna. M. Stasiak z Łodzi - właściel AHE mógłby kupić 100 takich WSG. Odpowiedz Link Zgłoś
agatajakas Re: List rektora ahe do wsg 03.08.10, 13:37 jasne że są ćwiczenia i to obowiązkowe. Nie zaliczysz cw. nie podchodzisz do egzaminu Odpowiedz Link Zgłoś
agatajakas Re: List rektora ahe do wsg 03.08.10, 13:36 no coś ty? skąd wytrzasnąłeś 6 zjazdów? W jednym roku tak było i to na kilku kierunkach, jest 8 zjazdów, a na mechatronice 10 zjazdów Odpowiedz Link Zgłoś
tylkogosc oficjalny list Rektora na FORUM??? 28.07.09, 13:37 Kto to widzial, zeby sam Jego Magnificencja Rektor "wielkiej" uczelni pisal oficjalny list do Rektora innej uczelni na forum i to w dodatku z nicku "ola291". To są normalnie jakieś jaja! I jak tu traktowac powaznie prywatne uczelnie! Odpowiedz Link Zgłoś
artursojka Re: oficjalny list Rektora na FORUM??? 28.07.09, 16:54 To po prostu list otwarty, opublikowany np. również w InfoBydgoszcz.pl Wystarczy zrobić kopiuj-wklej. Odpowiedz Link Zgłoś
henhor Re: oficjalny list Rektora na FORUM??? 29.07.09, 13:37 jaja ? to są mega jaja :) tylkogosc napisała: > Kto to widzial, zeby sam Jego Magnificencja Rektor "wielkiej" > uczelni pisal oficjalny list do Rektora innej uczelni na forum i to > w dodatku z nicku "ola291". To są normalnie jakieś jaja! I jak tu > traktowac powaznie prywatne uczelnie! Odpowiedz Link Zgłoś
mini-mis Re: List rektora ahe do wsg 29.07.09, 15:15 Zatkało wszystkich. A ja powiem że tak trzeba było od razu. Subtelnie, pokazując swoje zalety a nie z pazurami.. ale skoro ludzie z AHE nie wybrali WSG to i teraz nawet po prośbie by nie przeszli. Więc próbowano ich starszyć. I co?? I jedno pismo od prawników wszytsko zmieniło. Znowu AHE kogoś czegoś nauczyła. I to za darmo. Taki gratis dla WSG :) Odpowiedz Link Zgłoś
adkrawczyk WSG przyjmie studentów likwidowanej uczelni 28.07.09, 10:59 Zaczyna się typowe polskie bagienko. Teraz się wszyscy oplują. Jeden drugiemu powytyka błędy. Zrobi się jeszcze nagonkę z dziennikarzyn z kilkoma głupimy tytułami w stylu ( uczelnia pada) ( nielegalni studenci buhahaah - to był dopiero debilny tytuł)i stwierdzeniami Ministrstwa " w sumie to nie wiemy ilu jest tych nielegalnych studentów" to dopiero kretynizm. No i w imię czego, ano tego że niż demograficzny zagląda w oczy i trzeba się łapać co bardziej ochydnych metod aby wyarwać sobie biednego na szarym końcu studenta. Odpowiedz Link Zgłoś
anka272727 Re: WSG przyjmie studentów likwidowanej uczelni 28.07.09, 22:47 Zgadzam się - to skadal, zeby jakokolwiek uczelnia (w tym przypadku AHE) otwierala nielegalne oddzialy! I to w imie czego? Pieniedzy i naiwnych studentow!! Cale szczescie ze sa uczelnie np. wsg, ktore stworza oszukanym studetom mozliwosc ukonczenia studiow. Radze szybko zmieniac uczelnie, bo jaki pracodawca bedzie honorowal Wasz dyplom po takiej aferze?! Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.r.t.y.n.a11 WSG przyjmie studentów likwidowanej uczelni 28.07.09, 12:12 No tak najlepszą obroną jest atak i obrażanie studentów WSG. Poziom waszych wypowiedzi jest zenujacy, nic konkretnego. To nie jest jedyny artykul o nieuczciwym postepowaniu AHE. Proponuje zajrzec do Pomorskiej i Expressu. A studentom tej uczelni życzę POWODZENIA. Odpowiedz Link Zgłoś
mi123451 Re: WSG przyjmie studentów likwidowanej uczelni 28.07.09, 21:24 m.a.r.t.y.n.a11 napisała: > No tak najlepszą obroną jest atak i obrażanie studentów WSG. Poziom > waszych wypowiedzi jest zenujacy, nic konkretnego. To nie jest > jedyny artykul o nieuczciwym postepowaniu AHE. Proponuje zajrzec do > Pomorskiej i Expressu. A studentom tej uczelni życzę POWODZENIA. Martyno, ale przecierz to takze GW pisala o nieuczciwych praktych WSG, przejrzyj prase. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkankabydgoszczy-anka WSG przyjmie studentów likwidowanej uczelni 28.07.09, 12:22 ja tez czytalam wczesniejsze artykuly i jestem tym wszystkim po prostu przerazona! Odpowiedz Link Zgłoś
mini-mis Re: WSG przyjmie studentów likwidowanej uczelni 28.07.09, 13:24 pożyjemy zobaczymy.. ktoś kogoś będzie musiał przeprosić.. a wtedy taka mądralińska z WSG która pokazła swój poziom w wypowiedzi oraz mądrość jakiej ją nauczono na socjologii schowa głowę między nogi.. Odpowiedz Link Zgłoś
igor.igor Re: WSG przyjmie studentów likwidowanej uczelni 28.07.09, 21:01 Z tego co mi wiadomo wszystkie kierunki na WSG, które były oceniane przez Państwową Komisję Akredytacyjną otrzymały co najmniej ocenę bardzo dobrą, a nie przyznaje się jej ot, tak. Poza tym niezrozumiałe są dla mnie ciągłe pejoratywne wypowiedzi na temat ośrodków edukacyjnych w Bydgoszczy. Takimi postami nie stworzymy akademickiej atmosfery miasta i co ważniejsze, nie zatrzymamy ludzi przed migracją do innych miast czy województw… Odpowiedz Link Zgłoś
anka272727 Re: WSG przyjmie studentów likwidowanej uczelni 28.07.09, 22:52 Jezeli juz mowa o przeprosinach to Ty mozesz zaczac! <hahaha> Trzeba wspolczuc tym stdentom, ktorzy zwabieni niskim czesnym beda szukac innej uczelni!! Cale szczescie ze WSG jst w stanie im pomoc, bo szkodaby bylo, aby przez niekompetencje wladz AHE, studenci mieliby stracic cale lata nauki (nawet ja nie byla ona na wysokim poziomie:D)!! Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.r.t.y.n.a11 likwidacja uczelni 28.07.09, 22:31 Polecam lekturę-OFICJLANY KOMUNIKAT MINISTERSTWA Na stronie Ministerstwa przy AHE w ogóle nie ma wymienionego Wydziału w Inowrocławiu a w Wydziale w Bydgoszczy jest tylko kierunek "kulturoznawstwo"!!!!!!! Czy ktoś jeszcze watpi w nieuczciwośc tej uczelni? "UWAGA: Ze względu na rażące naruszenie prawa polegające na prowadzeniu kształcenia poza siedzibą Uczelni zostało wszczęte postępowanie w sprawie cofnięcia pozwolenia na utworzenie Uczelni oraz nakaz jej likwidacji. " http://www.nauka.gov.pl/mn/index.jsp?place=Menu06&news_cat_id=951&layout=2#LODZ Odpowiedz Link Zgłoś
anka272727 Re: WSG przyjmie studentów likwidowanej uczelni 28.07.09, 22:55 A niech zamkną, jak takie numer maja wkrecac <lol> Ja tam tej calej AHE za bardzo nie znam, ale wg mnie o konkurencji dla WSG to tu mowy nie ma:D A jak maja oszukiwac i pieniadze wyciagac to lepiej zlikwidowac <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
adkrawczyk WSG przyjmie studentów likwidowanej uczelni 29.07.09, 07:26 Pani Aniu niech Pani przestanie siać ferment na forach i poczyta sobie dzisiejsy express. Odpowiedz Link Zgłoś
mini-mis Re: WSG przyjmie studentów likwidowanej uczelni 29.07.09, 07:57 albo i GW. Sprawa trafi do sądu i wobec tego że AHE ma jedynie zarzuty to WSG które ogłosiło jej upadek może mieć problemy. No chyba że ktoś np. synek tatusia <kanclerz od kanclerza> się wypłumaczy że komunikatu MNiSW czytać ze zrozumieniem nie umie. A poza tym przecież przejęcie studentów innej szkoły to dla nich tylko obciążenie i nie mają żadnego interesu- wzruszające społecznictwo. To jest biznes i jak się nie opłaca to ktoś tego nie robi. I ludzie poczytajcie sobie co znaczy słowo AKADEMIA - żeby szkoła wyższa się tak mogła nazywać musi mieć prawo nadawania doktora w conajmniej 2 dyscyplinach. AHE ma w trzech a WSG- zdaje się że nul 0! Kto ma wyższy poziom?? Odpowiedz Link Zgłoś
tylkogosc pozdrawiam desperatow 29.07.09, 09:26 Od razu widać, że jesteś z AHE? Pracownik? Treochę mniej emocji a więcej rozsądku życzę! Gracie nie czysto to później źle to się dla was kończy! Poziom niektórych postów na tym forum to AKT DESPERACJI. Licze na to, że sprawa dla was zakończy się w sądzie. Mam dość prywatnych szkółek, dla których najważniesza jest MAMONA a nie dobra jakość nauczania. Co z tego żę AHE ma uprawniania doktorskie jak kształci studentów w podstawówkach! Odpowiedz Link Zgłoś
ino-stud Re: WSG przyjmie studentów likwidowanej uczelni 29.07.09, 09:58 w takich sytuacjach to naprawdę mozna sie tylko cieszyc, że człowiek już skończył studia. jak widać nawet uczelnia, która ma tyle oddziałów i innych róznie zwanych ośrodków, niekoniecznie musi być uczciwa. tak jak kolega napisał poniżej... od razu widać, że tu na forum działa pracownik AHE. brak profesjonalizmu bo przecież to zupełny brak profesjonalizmu... Odpowiedz Link Zgłoś
anka272727 Re: WSG przyjmie studentów likwidowanej uczelni 29.07.09, 12:14 Pani Ania przeczytala i ekspres i wyborcza i zdania nie zmieni,a co więcej rozgłaszac je bedzie;):D Co to za uczelnia, ktora aby wyciagnac wiecej pieniedzy otwiera nielegalne osrodki! jestem zbulwersowana bo moja kuzyka studiuje w tym calym ahe (na szczescie juz niedlugo) i wiem jak ta nauka tam wyklada... To jest naprawde koszmar... Oni sie niczego nie ucza! Przeciez gdzie zajecia sie odbywaja? W szkolach srednich, podstawowkach? No jak na "akademie" to rzeczywiscie nieporozumienie... Niestety, ale prawda jest taka, ze trzeba wspolczuc tym studentom, ktorzy zostali oszukani... Niech ratuja swoje wyksztalcenie i przenosza sie poki czas... Odpowiedz Link Zgłoś
mini-mis Re: WSG przyjmie studentów likwidowanej uczelni 29.07.09, 08:06 porównajcie sobie szkoły. Kierunki a przede wszytskim ilość magisterek. Na WSG można robić TYLKO 1 a na AHE prawie wszystko kończy się mgr. Porównajcie sobie miejsca w rankingach- AHE 5 a WSG?? Ktoś wie?? To jest walka i mieszanie ludziom w głowach. A jeszcze zważcie że zupełnie przypadkowo <hehe> pan Sikora jest w zespole ds reformy szkolnictwa wyższego. Jak zreformować żeby mieć dobrze?? Najlepiej pozbyć się konkurencji i przejąć studentów. Ledwie uczelnia dostaje status akademii a kilka mscy później chcą ją zamknąć. A niby skargi mają od 2002 roku. To co w ministerstwie nie mogą się zdecydować czy ktoś ich do tego zapłodnił. Poczytajcie, poszukajcie, a dowiecie się więcej. A wy z WSG- nie życzcie innym źle. Bo kto mieczem wojuje ten ..... Odpowiedz Link Zgłoś
dor-mek Re: WSG przyjmie studentów likwidowanej uczelni 29.07.09, 14:20 Liczy się jakość a nie ilość. Popatrz... na wsg jest jedna mgr a na AHE 5- tylko jak długo?Polecam lekturę pt. "ustawa o szkolnictwie wyższym". A tak na marginesie- nikt raczej by nie chciał, by przy ustawie majstrowały osoby, które studenta na oczy nie widziały...np minister po chemii, który na takich uczelniach tylko wizytuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ino-stud WSG przyjmie studentów likwidowanej uczelni 29.07.09, 10:02 zastanawiam się co teraz będzie z tymi wszystkimi studentami... dobrze ze ktoś, tu WS, chce ich przyjąć. po dzisiejszej lekturze ekspresu bydgoskiego dla mnie wszystko jest jasne. bo jeśli ahe już kilka razy została upominana a ciągle robili to samo, to wreszcie ktoś się ostro za nich wziął i jak zwykle w takich sytuacjach zrobiła się afera. dla mnie ta uczelnia jest mega niewiarygodna bo nawet na ich stronie nie ma oddziału u nas w Inowrocławiu, a zajęcia prowadzą... mysle, że to wystarczy juz jako argument na nie Odpowiedz Link Zgłoś
dor-mek WSG przyjmie studentów likwidowanej uczelni 29.07.09, 12:08 Skoro na stronie ministerstwa napisano :" Ze względu na rażące naruszenie prawa polegające na prowadzeniu kształcenia poza siedzibą Uczelni zostało wszczęte postępowanie w sprawie cofnięcia pozwolenia na utworzenie Uczelni oraz nakaz jej likwidacji. " no to Halo! Rażące i nakaz jej likwidacji...To jej byt nie jest zagrożony??!!?? no jak to? Do AHE nic nie mam, ale nie chciałabym być w skórze studentów- człowiek myśli jakby tu jak najszybciej skończyć studia, zdobyć doświadczenie, stara się kuje/ lub nie zależy od talentów;) i co nagle ktoś mi powie, że z moich studiów nici i cały trud na marne. I gdyby ktoś mi powiedział, że W RAZIE CZEGO mogę bez problemu dokończyć studia i nic nie tracić, spokojnie dokończyć studia byłabym naprawdę wdzięczna. Poza tym gdybym nawet słyszała,że na mojej uczelni jest coś nie tak to i tak wolałabym się przenieść niż chodzić z duszą na ramieniu i pytaniem -czy to ma sens? Odpowiedz Link Zgłoś
adkrawczyk WSG przyjmie studentów likwidowanej uczelni 29.07.09, 12:38 Proponuję poczytać bedzie wojna? www.wshe.lodz.pl/upload/f6ac2f3c50559200b5be4799b04ca5e5.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
ino-stud Re: WSG przyjmie studentów likwidowanej uczelni 29.07.09, 13:26 chcą uczyc, niech uczą, ale w Łodzi bo przecież tylko tam się liczą, a reszta? u nas zajęcia prowadzą w liceum... i gdzie tu mówić o profesjonalizmie i jakości nauczania. podejrzewam, że nawet połowa zajęć sie nie odbywa bo wykladowca nie zdąży dojechac na czas lub jemu sie nie chce. a nie wyobrażam sobie studentów dojeżdżających na zajęcia do łodzi, bo przeciez chcemy studiować w swoim mieście lub bliższej okolicy... Odpowiedz Link Zgłoś
anka272727 Re: WSG przyjmie studentów likwidowanej uczelni 29.07.09, 14:27 Prosze prosze... więc to prawda co piszą na forum... jakże miło nam pisać z pracownikiem AHE... Myśli Pan, że zamieści list i wszyscy zmienią zdanie co do oszustw jakich dopuscila sie AHE? Jak chca to nie sobie jakos wojne tocza, ale to do siebie powinni miec pretensje za to, że ich studenci nie widza mozliwosci ukonczenia "akademii". Prawda jest taka, ze WSG postapilo dobrze, bo z mysla o oszukanych studentach. Ciekawe czy jakby inne uczelnie rownie szybko zaoferowaly pomoc to wszystkim groziliby sadem <lol> AHE! podziekujcie sobie za sytuacje do ktorej doprowadziliscie i zostawcie w spokoju uczciwe, oferujace pomoc Uczelnie bo bedzie ich wiecej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mi123451 cos tu nei gra 29.07.09, 13:24 Sprawe powinno zbadac ABW czy cos takiego. Sikora jest wlascicielem WSG, jest tez w zespole reformy przy ministrze szkolnictwa wyzszego (lobbowanie), jest tez przew sejmiku kuj-pomorskim a przeciez to sejmik opiniuje wnioski WSG o fundusze z UE. Zajmuje tez ta uczelnia mega atrakcyjny teren miasta, ktore nie ma pieniedzy na inwestycje a tu taka ofiara miasta na rzez prywatnej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
ino-stud Re: cos tu nei gra 29.07.09, 13:29 toś się doczepił tych terenów... poczytaj trochę o historii miasta to dowiesz się co było na tych terenach, jakie były perspektywy rozwoju tej części Bydgoszczy, pewnie wtedy zmienisz zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
anka272727 Re: cos tu nei gra 29.07.09, 14:33 Wlasnie! Jak WSG chce wspierac Bydgoszcz i wykorzystac jej tereny rozwijajac baze dydaktyczna, to powienien byc to powod do radosci spolecznosci lokalnej<lol> A tak powaznie to komu przeszkadza, ze WSG pisze projekty (jak każda inna szanujaca i rozwijajaca sie placowka edukacyjna) i otrzymuje dofinansowanie z funduszy strukturalnych. Dzisiaj trzeba znac sie na Narodowej Strategii Spojnosci i umiec korzystac z Programow Operacyjnych <lol> Jak ktos nia ma kwalifikacji i nie korzysta to niech sie tym nie chwali <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
gosc89 Re: WSG przyjmie studentów likwidowanej uczelni 29.07.09, 14:54 jakbym byla studentem AHE to bym sie ucieszyla ze mam mozliwosc przeniesienia sie.. bo na panstwowa uczelnie jest bardzo ciezko sie przeniesc (moja kolezanka probowala i jej sie udalo, ale bylo TYLKO 5 miejsc wolnych!)... WSG chcialo pomoc.. ale widac ze w Polsce pomagac sie nie oplaca bo Cie zmieszaja z blotem.. przykre... Odpowiedz Link Zgłoś
mini-mis Re: WSG przyjmie studentów likwidowanej uczelni 29.07.09, 15:10 poczytajcie komunikat na stronie WSG.. oj się zmienił.. wycofali się z oskarżeń i zmiękli.. nie ładnie kłamać i dobijać innych a przy tym nazywać to pomocą.. i pozdro dla piszących z dzieł PR WSG :) Odpowiedz Link Zgłoś
anka272727 Re: WSG przyjmie studentów likwidowanej uczelni 29.07.09, 15:16 Ja tam różnicy nie widzę <hahaha> Odpowiedz Link Zgłoś
mini-mis Re: WSG przyjmie studentów likwidowanej uczelni 29.07.09, 15:19 No i nie zobaczysz <haha>. Ale władze WSG widzą. Znaczy jednak mają głowę na karku. Odpowiedz Link Zgłoś
mini-mis Re: WSG przyjmie studentów likwidowanej uczelni 29.07.09, 15:17 Co Ty wiesz o niepublicznych uczelniach. Przyjmują 30 osób na rok to i miejsc jest mało. Widać że nie studiowałaś, no chyba że w WSG bo u nich jak w normalnych szkołach limitów nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
anka272727 Re: WSG przyjmie studentów likwidowanej uczelni 29.07.09, 15:29 Oj dziecinko jak Ty bronisz tej biednej Uczelni... Chyba pojecia nie masz o uczelniach niepulbicznych <hahaha> Moze poczytaj sobie ustawy i rozporzadzenia, ktore zezwalaja na otwarcie nowych osrodkow dydaktycznych <hahaha> Ale to oddanie jest wzruszajace:D PS. skonczylam Uniwersytet:):):) Pozdrawiam:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
gosc89 Re: WSG przyjmie studentów likwidowanej uczelni 29.07.09, 15:49 rozumiem ze na panstwowych jest malo miejsc, dlatego fajnie ze WSG zaoferowalo pomoc, bo niepubliczne uczelnie powinny wspierac swoich studentow.. co taki pozostawiony student AHE (gdyby AHE juz nie istnioało) ma zrobic, skoro nie moze liczyc na panstwowe uczelnie i prywatne tez by sie na niego wypiely?.. ponownie rozpoczac studia czy porzucic edukacje?.. widzisz.. KPSW nie zaproponowało rozwiozania gdyby cos stalo sie z AHE...moze nawet nie zauwazyli ze AHE ma jakies problemy z oddzialami zamiejscowymi.. Odpowiedz Link Zgłoś
ktokolwiek90 WSG przyjmie studentów likwidowanej uczelni 29.07.09, 20:43 ja bym się nie wahała, nie miałabym ochoty rozpoczynać studiów od nowa. a co mają powiedzieć studenci ahe, którzy są w trakcie studiów? co zrobią kiedy ich akademia zostanie zlikwidowana? ja bym się bała, na pewno szukałabym uczelni gdzie byłaby możliwość dokończenia studiów, WSG wyciąga do nich ręce więc niech korzystają... Odpowiedz Link Zgłoś
wrobel83 WSG przyjmie studentów likwidowanej uczelni 30.07.09, 08:21 widzieliscie dzisiaj wyborcza? i "wspanialy" tytul: Największa lipna uczelnia w Polsce. kazdy wiedzial na co sie decyduje zapisujac sie do wshe... sam jestem przykladem. nie wyobrazam sobie jezdzic teraz do łodzi a musze to skonczyc szczegolnie ze zostal mi roczek nauki! przenosic sie do innej uczelni tez nie zamierzam. LIPA Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.marszalek Do wszystkich wystraszonych: 02.08.09, 13:14 Po pierwsze chciałbym zwrócić uwagę wszystkich na to, że deklaracja WSG o "pomocy" studentom AHE to czysta hipokryzja. Trzeba zdawać sobie sprawę z tego, że właśnie trwa rekrutacja, a dla szkoły, której brakuje argumentów do uczciwej walki o studenta, pozostają takie tanie i nieuczciwe chwyty, jak prezentowany wyżej artykuł. Taki sam zresztą pojawił się na Gazecie Pomorskiej. Oczywistym jest, że to chwyt marketingowy WSG, a nie gest dobrej woli wobec studentów AHE. Dostrzegli zresztą to prawnicy AHE i sprawa skończy się najprawdopodobniej w sądzie. Fragment listu do WSG opublikowany został w portalu pomorska.pl: "Oczywistym celem informacji podawanych na Państwa na stronach internetowych jest zachęcanie studentów AHE w Łodzi oraz kandydatów na studia AHE w Łodzi do zmiany uczelni - pisze Izabella Łaba- Waszczykowska, radca prawny akademii. - Nie ulega żadnej wątpliwości, iż omawiane materiały znajdujące się na Państwa stronach internetowych skonstruowane zostały celowo w taki sposób, aby wywołać i utrwalić wśród studentów oraz kandydatów na studia negatywne skojarzenia dotyczące AHE w Łodzi jak również przekonanie o likwidacji tej uczelni. Zamierzonym tego skutkiem ma być wywołanie niechęci do rozpoczynania i kontynuowania studiów w AHE w Łodzi. Jeśli Wyższa Szkoła Gospodarki nie usunie komunikatu o przyjmowaniu studentów z AHE, sprawa zostanie skierowana do sądu. Akademia zarzuca WSG bowiem nieuczciwą konkurencję i manipulowanie faktami." Po drugie wszczęcie procedury w sprawie cofnięcia pozwolenia na utworzenie Akademii Humanistyczno-Ekonomicznej w Łodzi nie oznacza likwidacji Uczelni. Jeśli władze AHE dostosują się do zaleceń Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego - Akademia będzie mogła pracować i rozwijać się nadal. To nie jest moje zdanie, tylko Rzecznika Prasowego MNiSW Bartosza Loby, który sam podkreślił, że działania ministerstwa mają jedynie zdyscyplinować uczelnię i co ważne - AHE nadal może prowadzić rekrutację! Poza tym nawet jeśli zamknięto by AHE, to studenci są chronieni prawem i likwidowana uczelnia jest zobowiązana zapewnić im możliwość kontynuacji nauki. Likwidacja jest jednak ostatecznością i nie nastąpi w sytuacji przywrócenia porządku prawnego przez uczelnię. Odpowiedz Link Zgłoś
tylkogosc oficjalny komunikat Ministerstwa o AHE 06.08.09, 21:37 polecam lekture (komunikaty Ministerstwa), a szczegolnie fragment o nieetycznych dzialaniach AHE www.nauka.gov.pl/mn/_gAllery/54/49/54495/Komunikaty_dotyczace_Akademii_Humanistyczno-Ekonomicznej_w_Lodzi.pdf A na stronie WSG nadal jest komunikat o AHE (no chyba się nie wystraszyli ;) www.wsg.byd.pl/beta/ Odpowiedz Link Zgłoś