Dodaj do ulubionych

Remont ul 1-go Maja

07.08.09, 08:50
Nareszcie doczekaliśmy się po paru dniach remontu ulicy 1-go Maja. Przecież
tak ładnie być nie mogło, jak by to wygladało? Znowu będzie tak jak kiedyś,
cała droga w łatki. Już nie wspomnę że znowu pewnie przez miesiąc będą tam
kleić te dziury przy studzienkach. Nowa droga a juz będzie tak spier... Lekka
przeginka. Gratuluję
Obserwuj wątek
    • beniamin850 Re: Remont ul 1-go Maja 07.08.09, 15:03
      Osobiście to nie jechałem jeszcze ta drogą po remoncie więc tego
      ocenic nie mogę, ale przyczepię sie do innej kwestii, mianowicie
      tego , że nalezałoby zmienic tam zasady ruchu pojazdów, bo dorzucaja
      tylko nowe obiekty jak np. bank PKO ale jakos parkingu to nowego nie
      widzę , jak chće cos tam załatwić to musze zaparkować albo na
      rynku , albo koło "Rydza" - straszne!Gdyby zrobiono ja
      jednokierunkowa myślę , że chodz trochę rozwiazanoby ten problem...
      • sauber1 Re: Remont ul 1-go Maja 07.08.09, 17:15
        Miałem dziś tą przyjemność jechać tym traktem o tak brzydkiej jeszcze nazwie,
        kojarzącej się datą przez millera wprowadzenia nas na dziwnych warunkach do unii
        europejskiej, czego jeszcze odczuwalne skutki, ale nie o polityczny wymiar
        chodzi, a czysto użyteczny. Nie można narzekać, przepięknie zrobiona
        nawierzchnia i tak dostosowana do obecnych czasów, dobrze że już większość ma
        tylko auta terenowe na dużych kołach, niepostrzeżenie wyparte zostały dawne
        marzenia - te tzw."maluchy" i nie czuje się tych nierówności w okolicach
        studzienek, a i rower mój na 19 " kołach to musiałem nawet hamować, tak darł do
        przodu ;)
        • your_wielkibrat Re: Remont ul 1-go Maja 07.08.09, 23:00
          Rozp.... mnie to, nowa nawierzchnia i już pocięta, ja wiem że tam coś z tymi
          studzienkami było, ale dopiero to teraz zauważyli jak dywanik położyli? Ciekawe
          kto za te łaty teraz zabuli. A przy nowym PKO jest przecież parking sauber, dla
          ...... rowerów, ale jest.
          • sauber1 Re: Remont ul 1-go Maja 08.08.09, 13:39
            your_wielkibrat napisał:

> A przy nowym PKO jest przecież parking sauber, dla
            > ...... rowerów, ale jest.

Być może przyczyna tego wszystkiego tkwi w przedziwnej formie organizowania
            przetargów i przez "specjalistyczne" firmy wykonawstwa robót, a najbardziej
            zastanawiajacym jest, kto wydal zgodę na usytuowanie tego banczku bez chociażby
            parkingu jak mówisz, chyba coś nie tak tu jednak ???
            • beniamin850 Re: Remont ul 1-go Maja 10.08.09, 13:00
              no , żeby cos załatwic w PKO trzeba zaparkowac koło Biedronki
              • sauber1 Re: Remont ul 1-go Maja 10.08.09, 15:58
                beniamin850 napisał:

> no , żeby cos załatwic w PKO trzeba zaparkowac koło Biedronki

No to też pewna prawidłowość, by załatwić coś w magistracie na rynku trzeba
                parkować, jak na poczcie to za kościołem koło plebani, a jak na skarpie to k.
                apteki, ale z czasem może te parkingi zaczną spełniać swoja funkcję, do Rumuni
                jeszcze nam daleko ;)
                • gu-tek Re: Remont ul 1-go Maja 10.08.09, 22:44
                  Przestańcie ludzie narzekać na parkingi w Radziejowie, zachowujecie się jakbyście mieszkali co najmniej w Warszawie. Gdziekolwiek postawisz w Radziejowie samochód to i tak masz wszędzie blisko, ale ludzie jak to ludzie, najchętniej wjechaliby do sklepu samochodem, bo przejście 20-30 metrów to już kłopot. Pomieszkałbyś jeden z drugim w większym mieście, gdzie parkingi są płatne i trzeba długo szukać miejsca do zaparkowania, nie mówiąc już o odległościach jakie trzeba pokonać od miejsca zaparkowania do obranego celu, to docenilibyście to co macie w Radziejówku. Wiecej pozytywnego myślenia kochani.
                  • beniamin850 Re: Remont ul 1-go Maja 11.08.09, 12:12
                    GUtku!, h...j mnie ( za przeproszeniem ) interesuje jak jest w
                    wielkim mieście ( choć dobrze wiem bo nie raz odwiedzam Toruń czy
                    Bydzie), mieszkam tutaj i tutaj łatwię większość swoich prywatnych i
                    służbowych spraw, i jest to dla mnie istotne czy zaparkuję 50 metrów
                    od banku czy sklepu czy 500 m!
                    A poza tym jak się juz coś buduje to trzeba iśc z postępem i
                    przewidziec takie rzeczy, zobacz co się dzieje na drogach, ile jest
                    samochodów, jeszcze 15 lat temu to byla inna rzeczywistość, dzis nie
                    ma chyba osoby po 18 roku życia bez prawka i bryki....A ty chyba
                    zatrzymałeś sie właśnie na tamtych dawnych czasach i dlatego tak
                    twierdzisz...
                  • sauber1 Re: Remont ul 1-go Maja 11.08.09, 16:15
                    gu-tek napisał:

> Przestańcie ludzie narzekać na parkingi w Radziejowie, zachowujecie się jakbyśc
                    > ie mieszkali co najmniej w Warszawie.

Gu-tek, ale żeś teraz zarypał, a nie mogłeś porównać z bardziej mądrze
                    zorganizowanym miastem, np. z Berlinem, tam nawet na trawnikach auta parkujemy i
                    nikt nie szarżuje, kolein nie robi, a samochodów kilka razy więcej. Dziwne to
                    jest trochę, jak budują supermarkety to z kasy miast bez opamiętania dają by
                    zadbać o infrastrukturę, być może większe inwestycje bardziej namacalne korzyści
                    przynoszą.
                    Radziejów to dość specyficzne miasto z nielicznymi miejscami parkingowymi, ale
                    za to z nadmierną ilością kontroli policyjnych, bywa że trzy razy ten sam patrol
                    tych samych ludzi kontroluje, czyżby o statystyki chodziło, a może monitoring
                    jednak taniej było by zainstalować ? ;)
                    • maomanuchao Re: Remont ul 1-go Maja 20.10.09, 12:29
                      http://demotywatory.pl/225434/Dobrze-polozony-asfalt-na-remtowanej-drodze
              • nowy49 Re: Remont ul 1-go Maja 24.10.09, 09:51
                ???
    • cwaniak567 Re: Remont ul 1-go Maja 18.10.10, 08:45
      ok

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka