Dodaj do ulubionych

małoletnie rodzeństwo-granice intymności

30.04.15, 14:14
Mam sobie dwoje dzieci. Chłopiec 4,5 roku dziewczynka 2lata. Odkąd młodsza skończyła jakieś 9miesięcy dzieci kąpią się razem w wannie-po 1. dla mojej wygody, po 2 bo lubią po 3 oszczędność wodysmiletylko zastanawiam się do jakiego momentu jest to sytuacja naturalna a kiedy już powinnam tą dwójkę rozdzielić w kąpieli. Nie mam rodzeństwa więc nie wiem jak to działa.
Obserwuj wątek
    • jatojagodnik Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 14:38
      U mnie identyczna różnica wieku. Sami zakomunikowali jak przyszła pora i zaczęły im przeszkadzać wspólne kąpiele. Wydaje mi się, że nastapiło to mniej więcej w 9 roku życia syna (czyli niecałe 7 córki).
      • anilanka26 Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 14:42
        Uuu..to mam jeszcze sporo czasu smile
    • goodnightmoon Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 14:44
      anilanka26 napisała:

> zastanawiam się kiedy już powinnam tą dwójkę rozdzielić w kąpieli.

Hmmm ... moze jak przestana sie razem miescic w wannie? wink
    • canel.inko Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 14:50
      Zważywszy na wypowiedzi o nagości to ematki chodząc same z pipami na wierzchu i z członami mężów przy dzieciach to uznają żeś oszolomka i zaleca tobie i Twemu mężowi wspólne kapiele z dziećmi do co najmniej 14 roku życia.
      • anyway33 Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 14:55
        słuszna uwaga wink
      • cosmetic.wipes Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 16:54
        O ile pamiętam, to jedyną emamą, kóra ma obsesję na punkcie członów (oprzyrządowanie) i pip (mychy) jest gazet. Któren to nie posiada ani jednego ani drugiego big_grin
        • marychna31 słuszna uwaga :) nt 01.05.15, 21:46

• tol8 Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 15:48
      Kolezanki syn, szesnastolatek, przewija roczną siostrę. Uważacie, że to ok? Robi to pod nieobecnosc matki, gdy ta jest w pracy. Dla mnie to chore. Znajac realia nastolatkow, pewnie pokazuje szczegoly kolegom...
      • orbital_motion Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 16:05
        Mam wrażenie, że dla normalnego nastolatka młodsza siostra jest jednak obiektem kompletnie aseksualnym.
        • tol8 Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 21:36
          Tak twierdzisz? Skąd w takim razie podglądający siostry nastolatkowie?
          • cosmetic.wipes Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 21:45
            Z twojej parchatej wyobraźni.
          • ichi51e Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 01.05.15, 07:56
            A gdzie nastolatkowie tak masowo podgladaja swoje roczne siostry??
          • asia_i_p Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 01.05.15, 21:53
            Z powieści Konwickiego, ale podglądało się STARSZĄ siostrę i jej chłopaka.

Dla wszystkich nastolatków, których znam, malutkie dziecko jest albo przeraźliwym czymś, co macie szybko ode mnie zabrać (rzadziej) albo fascynującym małym człowieczkiem wyzwalającym instynkty opiekuńcze (w większości znanych mi przypadków). Nie spotkałam się z nastolatkiem, dla którego małe dziecko byłoby obiektem seksualnym.
          • zuleyka.z.talgaru Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 01.05.15, 21:58
            Z Twojej głowy.... naprawdę, współczujemy przeżyć.
      • quelquechose Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 16:05
        Ty tak na serio?
      • rhaenyra Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 16:19
        przewijanie siostry jest normalne
        to co się w twojej glowie klebi jest chore
        • tol8 Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 21:39
          Chyba w twojej glowie...
          Normalne jest dla ciebie, że nastolatek przewija zasikaną pieluchę siostry przy kolegach z gimnazjum, pokazując szczegóły anatomiczne? Bo nie maja chłopaki gdzie na żywo podejrzeć?
          • rhaenyra Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 21:41
            nie wiem co w twoim patolskim domu się robi
            i chyba nie chce wiedziec
          • cosmetic.wipes Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 21:47
            > Bo nie maja chłopaki gd
            > zie na żywo podejrzeć?

Od kiedy redtuba zlikwidowali?
            big_grin
          • zuleyka.z.talgaru Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 22:41
            Generalnie patolskie byłoby gdyby jej nie przebrał. Wówczas byś piała, że ten gnój gimnazjalny nie potrafi zająć się siostrą. Ale patologię to Ty masz w głowie. Ja rozumiem, że masz jakieś nieprzerobione traumy, ale to trzeba iść na terapię i przepracować tematy.
      • altz Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 16:24
        tol8 napisała:
        > Kolezanki syn, szesnastolatek, przewija roczną siostrę. Uważacie, że to ok? Rob
        > i to pod nieobecnosc matki, gdy ta jest w pracy. Dla mnie to chore. Znajac real
        > ia nastolatkow, pewnie pokazuje szczegoly kolegom...

Zupełnie nie znasz realiów nastolatków, siostra, to jest siostra. Prędzej bym się spodziewał solidnego mordobicia, gdyby ktoś tak zażartował. smile
      • ginger.ale Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 16:34
        trochę chory to jest chyba Twój tok myślenia...
      • maggi9 Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 16:47
        tol8 napisała:

> i to pod nieobecnosc matki, gdy ta jest w pracy. Dla mnie to chore. Znajac real

Obsrane pieluchy. Taka atrakcja.
      • cosmetic.wipes Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 16:58
        > Kolezanki syn, szesnastolatek, przewija roczną siostrę. Uważacie, że to ok? Rob
        > i to pod nieobecnosc matki, gdy ta jest w pracy. Dla mnie to chore.

Zbok z ciebie niewąski.
        • edelstein Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 17:01
          To nie pierwszy raz gdy ta pani podnieca sie przewijaniem dzieci.
          • tol8 Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 21:40
            Edel, posprzątałaś już pod niemieckimi lóżkami?
            To idź spać.
            • cosmetic.wipes Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 21:43
              A ty już pozakładałaś wszystkim swoim dzieciom pasy cnoty?
            • zuleyka.z.talgaru Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 22:41
              Zgaś światło, bo seksu nie bedzie big_grin
      • nadia000 Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 17:30
        Owszem to jest chore. Dziwi mnie taka bezmyślność rodziców
        • cosmetic.wipes Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 21:02
          Następna yeb...ta.
          • tol8 Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 21:35
            Nie mierz innych swoją miarą...
            • cosmetic.wipes Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 21:42
              Brońboże, żebym mierzyła twoją, masz niezły bajzel we łbie.
      • lafiorka2 Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 23:07
        tol8 napisała:

Ty tak powaznie piszesz???

ja przewjałam mojego brata jak miałam 18 lat.
        • zuleyka.z.talgaru Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 23:35
          Zboczenico!!! tongue_out
      • wioskowy_glupek Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 23:38
        OJP ja jestem purytańska ale to już mega troll big_grin
      • misterni Jak bardzo trzeba mieć zryty łeb 01.05.15, 01:59
        żeby coś takiego wykoncypować? A jak 16 letnia siostra przewija rocznego brata, to też pokazuje szczegóły anatomiczne koleżankom?

tol8 napisała:

Kolezanki syn, szesnastolatek, przewija roczną siostrę. Uważacie, że to ok? Robi to pod nieobecnosc matki, gdy ta jest w pracy. Dla mnie to chore. Znajac realia nastolatkow, pewnie pokazuje szczegoly kolegom...
        • marychna31 Re: Jak bardzo trzeba mieć zryty łeb? BARDZO nt 01.05.15, 23:02

• memphis90 Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 01.05.15, 09:08
        Tak, na pewno cała grupa szesnastolatków onanizuje się potem nad zdjęciami sromu niemowlęcia uncertain Oczywiście przeciętny szesnastolatek odczuwa głęboką potrzebę dzielenia się szczegółami pupki i kupki z kolegami, a koledzy aż drobią nogami, żeby posłuchać o wyższości pieluch dada nad pampersami.
      • anilanka26 Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 01.05.15, 21:29
        tol8 napisała:

Jak dla mnie każdy roczniak dowolnej płci jest całkowicie aseksualny czy to siostra czy brat czy całkowicie obcy bobas. Jeśli ktoś uważa inaczej to jest z nim chyba coś troszeczkę ie tak..

• asia_i_p Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 01.05.15, 21:50
        A jaką widzisz inną opcję? Dzieciak ma się odparzyć w imię przyzwoitości?

Uważam, że szesnastolatek potrafiący przewinąć siostrę jest cholernie fajnym chłopakiem.
        • andaba Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 06.05.15, 09:49
          asia_i_p napisała:

Uważam, że szesnastolatek potrafiący przewinąć siostrę jest cholernie fajnym ch
          > łopakiem.

Uważam, że szesnastolatek nie potrafiący przewinąć siostry jest ostatnią ofiarą losu.
      • camel_3d tol8 06.05.15, 08:39
        no..a 50 letnia opiekunka w przedszkolu przeija male dzieci.. no obca baba przeija dzeici..a wiadomo,,,tyle sie w mediach mowi..

• zuleyka.z.talgaru Re: tol8 06.05.15, 08:45
          W Polsce dzieci idąc do przedszkola (publicznego) nie mogą mieć pieluch. No i raczej przedszkolanki nie są chętne do pomocy w toalecie - chcą uniknąć durnowatych oskarżeń o molestowanie itp. histeryczne matki są wszędzie ;/
          • camel_3d Re: tol8 06.05.15, 09:42
            zuleyka.z.talgaru napisała:

> W Polsce dzieci idąc do przedszkola (publicznego)

w zlobkach tez?

• zuleyka.z.talgaru Re: tol8 06.05.15, 09:48
              Nie. Ale żłobek podlega pod służbę zdrowia.
              • zuleyka.z.talgaru Re: tol8 06.05.15, 09:48
                Aczkolwiek imo to nawet tam świrnięci rodzice mogą rzucać oskarżeniami.
              • maslova Re: tol8 07.05.15, 12:04
                Od czterech lat żłobki nie podlegają pod ZOZy
                • zuleyka.z.talgaru Re: tol8 07.05.15, 12:13
                  O, fakt, teraz poglegają pod ministerstwo pracy i pomocy społecznej. Ale te publiczne chyba działają po "staremu"?
              • stara-a-naiwna Re: tol8 13.05.15, 11:52
                juz dawno żłobki nie podlegają pod służbę zdrowia tylko pod edukację

a dwa są przedszkola gdzie akceptuje się pieluchy

• budzik11 Re: tol8 06.05.15, 09:16
          camel_3d napisał:

> no..a 50 letnia opiekunka w przedszkolu przeija male dzieci..

Nooo, a powiedzmy 30-kilkuletni ojciec przewijający swoją córkę to na pewno pedofil i powinno się go zamknąć.
          • camel_3d Re: tol8 06.05.15, 09:42
            a juz nie daj boze babcia lub dziadek... ci powinni z zalozenia 10 m dalej stac.

• truscaveczka Re: tol8 06.05.15, 12:49
              A co dopiero jak trzeba dziecku umyć tyłek...
              Wmawiam sobie starannie, że to trolowanko, nie ma takich ludzi, nie ma...
    • cegielka612 Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 16:02
      Moi też się kąpią razem - 5 i 7 lat. Teraz oboje domagają się mycia w wannie - znoszą tam zabawki i generalnie to jest frajda. Jak przestaną i wyrażą chęć samodzielnej kąpieli to przecież nie będę im mówić że mają razem.
    • slonko1335 Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 16:53
      Do momentu kiedy zacznie któremuś z nich to przeszkadzać. Mam dwójkę z różnicą 2,5 roku. Przestali się kąpać razem trochę po 8 urodzinach starszej.
    • nadia000 Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 17:42
      Mniej więcej około 7-8 lat przychodzi taka potrzeba intymności u dzieci. Ale dla mnie i tak kąpanie się dzieci w jednej wodzie jest obrzydliwe ze względów higienicznych. Niewiele to ma z myciem wspólnego.
      • tylko.przelotem Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 19:20
        > a mnie i tak kąpanie się dzieci w jednej wodzie jest obrzydliwe ze względów hig
        > ienicznych. Niewiele to ma z myciem wspólnego.

No ale przecież nie mówimy o przebywaniu w tej samej wodzie przez cały czas. Najpierw jest namaczanie. Następnie spuszczamy wodę i nalewamy nową. Potem mycie wstępne - spuszczamy, nalewamy - mycie zasadnicze - spuszczamy, nalewamy. Na końcu dwa płukania - spuszczamy, nalewamy, spuszczamy. Tak jak kubek i talerz razem w zmywarce.
        • andaba Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 19:43
          Same zadecydują. Pewnie za ładnych kilka lat.
        • kamyk.w.skarpecie Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 20:54
          OJP big_grin I tak codziennie?

Dłużej niż przemówienia Fidela Castro, a dzieci wyjałowione do perfekcji big_grin

Nie prościej po dobrym szybkim prysznicu na każde?

Dzieci masz zaschnięte i przypalone jak gary po bigosie?
          • skubany_kotecek Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 21:27
            big_grin
          • zuleyka.z.talgaru Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 22:43
            E no, chyba już ironią pojechała, bo nadia wywaliła swoje patolskie przemyślenia na stół.
          • tylko.przelotem Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 01.05.15, 00:10
            > Dłużej niż przemówienia Fidela Castro, a dzieci wyjałowione do perfekcji big_grin

O nie, nie. W celu perfekcyjnego wyjałowienia, po kąpieli obowiązkowy jest oprysk płynem dezynfekującym. Można też z wierzchu przetrzeć domestosem.
        • wioskowy_glupek Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 23:39
          ??? że co ?
      • zuleyka.z.talgaru Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 30.04.15, 20:42
        z mężem też się nie pluskasz?
        • misterni Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 01.05.15, 01:55
          Na basen też pewnie nie chodzi wink
          • memphis90 Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 01.05.15, 09:12
            Ale chyba nie idziesz na basen, żeby się odmoczyć? Chociaż nalanie płynu do kąpieli do jacuzzi mogłoby być spektakularne....
      • evee1 Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 01.05.15, 03:46
        > Mniej więcej około 7-8 lat przychodzi taka potrzeba intymności u dzieci.
        Przychodzi, albo i nie przychodzi smile.
      • anilanka26 Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 01.05.15, 21:24
        Kąpiel dziecka z rodzicem to może i mało higieniczna ale dwójki małych dzieci??
    • finalna Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 02.05.15, 13:57
      Myślę, że jeszcze masz spokojnie ze 2 lata.
    • truscaveczka Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 06.05.15, 08:08
      Moja starsza ma 9 lat i robi aferę, jak jej do pokoju wejdziemy podczas przebierania, ale z czteroletnim bratem kąpie się bez krępacji. Znaczy kąpała, po ostatniej demolce łazienki zapowiedziałam, że po moim bardzo martwym trupie wejdą do łazienki jednocześnie.
    • camel_3d to przestan sie zastanawiac... 06.05.15, 08:38
      i daj dzeiciom po prostu byc dzeicmi...

wogole nie widze problemu.. dopoki chca sie razem kapac to chyba ok....

• budzik11 Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 06.05.15, 09:19
      Córka 9,5, syn 7,5 - kąpią się razem. Jak któreś zaprotestuje, będzie znaczyło, że czas ich rozdzielić.
      • bbuziaczekk Re: małoletnie rodzeństwo-granice intymności 08.05.15, 19:07
        Moje dzieci lat 4,5 corka i 6 syn kapia się nadal razem. Czasami razem siedza w wannie a czasami biora prysznic bez po kolei.
    • camel_3d aaa.. ja i dziecko... 09.05.15, 08:16
      czasem kiedy biore prysznic, albo lezakuje w wannie, mlody przychodzi i tez wlazi do wanny albo bierze prysznyc...

mysle, ze z nagoscia to najwiekszy problem maja dorosli... dzieciom to ryba, do czasu kiedy dorosli ich nie przekonaja ze to nie "ryba" smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka