brunetka13 08.06.08, 22:21 Mój trzyletni synek wciąż sie rozkopuje, macie skuteczne sposoby ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annakate Re: kop ! kop ! I gotowe ! 08.06.08, 22:44 Owszem- przestać się przejmować. Rozkopuje się - znaczy mu gorąco. Przypadki zamarznięcia dzieci w domach są rzadkie, zwłaszcza latem. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: kop ! kop ! I gotowe ! 08.06.08, 23:31 > Mój trzyletni synek wciąż sie rozkopuje, macie skuteczne sposoby ? Nie przejmować się Rada poparta 3-letnim doświadczeniem Odpowiedz Link Zgłoś
ik_ecc Re: kop ! kop ! I gotowe ! 09.06.08, 01:41 Tak - olac sprawe. Moja niespelna trzyletnia corka nie spi pod niczym od przynajmniej pol roku, zdrowa jest jak ryba. Poza tym, jak zmarznie to sie potrafi sama przykryc. Wyluzuj. Odpowiedz Link Zgłoś
pestka14 Re: kop ! kop ! I gotowe ! 09.06.08, 07:55 córeczka (2,5) śpi od jakichś 2 lat pod samym kocem, tzn. kocem jest przykryta prawie z głową przy zasypianiu i jakieś 3 min po zaśnięciu - potem natychmiast koc jest skopany jak wstaję rano do pracy i jeszcze śpi, to ją przykrywam - na 3 min , bo zaraz skopuje ale jak ją dotykam, to nóżki zawsze ciepłe, nie przeziębia się - przestałam się tym przejmować Odpowiedz Link Zgłoś
mgoralska2 Re: kop ! kop ! I gotowe ! 09.06.08, 10:04 nie przejmuj się tym, możesz ją cieplej ubierać w chłodniejsze noce (spodenki,koszulka z dł. rękawem, choć o tej porze roku to zbyteczne , ja wstaję nad ranem, by przykryc małego, który tez nagminnie się rozkopuje Odpowiedz Link Zgłoś
mgoralska2 Re: kop ! kop ! I gotowe ! 09.06.08, 10:05 sorki, jego - rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka369 Re: kop ! kop ! I gotowe ! 09.06.08, 10:07 widać jest mu za ciepło... Odpowiedz Link Zgłoś
malabju Re: kop ! kop ! I gotowe ! 09.06.08, 10:59 moja nie dość że się rozkopuje to jeszcze potrafi się rozebrać, ma prawie 2 lata i nie pamiętam już żeby kiedyś przespała całą noc pod przykryciem.. pewnie jak była noworodkiem bo wtedy nie potrafiła się przewracać na boki nie widzę w tym powodu do zmartwienia, ani do szukania rady Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: spiworek 09.06.08, 23:58 no ale 3-latka nie nauczysz juz chyba w nim spac. ja mam 2,5 latka. ma spiworki zimowe i letnie(leciutka bawelna) i to pozwala mi spokojnie spac bez wstawania i przykrywanaia Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: spiworek 10.06.08, 00:08 2,5-latek w śpiworku?... Muszę to zobaczyć, wrzuć jakieś zdjęcie! (Mój dwulatek śpi właśnie w bodziaku bez rękawów i całkowicie rozkopany, od urodzenia chorował całe dwa razy - na katar...) Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: spiworek-2,5 latek 10.06.08, 14:20 no tak. spi w spiworku moj 2,5 latek. jak na razie nie protestuje. ale przyzwyczail sie po prostu.rano jak sie obudzi umie sam rozpiac i wyjsc. ale powiem ci cos lepszego- syn mojej kolezanki 7-latek(!) tez spi w spiworku. ona szyje dla niego na miare u krawcowej Odpowiedz Link Zgłoś
mamamamba Re: spiworek-2,5 latek 10.06.08, 16:53 proponuje aby tez sobie uszyc spiworek i w nim spac. nie bedzie roboty z przykrywaniem. moj spi w krotkich rekawach i nogawkach, od urodzenia sie rozkopuje, przykrywalam go,ale szybko mi sie znudzilo. niech tak spi, co tam. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: spiworek-2,5 latek 10.06.08, 19:46 Skoro się rozkopuje to znaczy,że mu gorąco. Jak zamrznie to się przykryje albo zawoła ciebie. Nie przykrywam swoich dzieci Odpowiedz Link Zgłoś