ania.rene 10.04.10, 12:51 po usłyszeniu informacji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabi683 Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 12:53 ania.rene napisała: > po usłyszeniu informacji. > opamiętaj się Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 15:51 pierwsze mysli po uslyszeniu takich informacji czasami bywaja dziwne jak WTC runelo, w pierwszej chwili irracjonalnie pomyslalam, ze zaatakowali nas kosmici potem dopiero dochodzi do glosu rozsadek Odpowiedz Link Zgłoś
ania.rene Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 12:58 rozmawiałam ze znajomymi i też mieli takie uczucia Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 13:06 ania.rene napisała: > rozmawiałam ze znajomymi i też mieli takie uczucia To jakich masz znajomych? Bo mi nawet przez myśl nie przeszło,mgła jak mleko Odpowiedz Link Zgłoś
ja1ja1 gabi683 11.04.10, 07:57 mi też przeszło przez myśl ze zamach , tylko o tym pomyślałam. Bo to dziwna sprawa.... A Ty to w ogóle dziwna jestes. Jakich ona ma znajomych ? normalnych tlyko z toba cos nie tak Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: gabi683 11.04.10, 15:01 ja1ja1 napisała: > mi też przeszło przez myśl ze zamach , tylko o tym pomyślałam. Bo to dziwna > sprawa.... A Ty to w ogóle dziwna jestes. a po czym to stwierdzasz normalny człowiek nie doszukuje się czegoś czego nie ma trzeba było śledzić fakty a nie teraz myśleć coś takiego. Jakich ona ma znajomych ? normalnych > tlyko z toba cos nie tak a co mają wolnego znajomi z opamiętaniem, i dla czego tak twierdzisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: gabi683 11.04.10, 15:13 jaki zamach? bo katyn, Rosja?slogan ze historia sie powtarza? jaki cel? zastanowilas sie ? zakodowane od malego masz ze "Ruski" to wrog? Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: gabi683 11.04.10, 15:15 gato.domestico napisała: > jaki zamach? bo katyn, Rosja?slogan ze historia sie powtarza? jaki > cel? zastanowilas sie ? zakodowane od malego masz ze "Ruski" to wrog? > > > Ta to właśnie niektóre myślą straszne Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 13:12 ania.rene napisała: > rozmawiałam ze znajomymi i też mieli takie uczucia Aalej tak myslicie, po tym jak opisano cztery podejscia do ladowania?... Ja wiem, ze sa ludzie, ktorzy beda utrzymywac, ze Rosjanie zaminowali przyrzady nawigacyjne. Ale badzmy rozsadni. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.rene Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 13:15 podchodził raz, tak jak teraz mówili w tv. Ale, że ciała nadal w środku Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 13:23 nia.rene napisała: > podchodził raz, tak jak teraz mówili w tv. > > Ale, że ciała nadal w środku W jakim środku? Odpowiedz Link Zgłoś
ania.rene Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 13:24 we wraku, ciała nadal są we wraku. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 11.04.10, 10:02 Tu? wp.tv/query,interia.pl,queryType,2,klip.html#wpPlayer Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 13:25 > podchodził raz, tak jak teraz mówili w tv. > > Ale, że ciała nadal w środku A gdzie maja byc? Przeciez musi byc normalne sledztwo, dochodzenie, badanie i zabezpieczanie sladow. Wynosi sie tylko rannych. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 13:38 po za tym nadal szukają czarne skrzynki. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 15:05 juz dawno ją znaleźli..ok 11-tej pokazywali w tv (to takie coś pomarańczowe, kuliste) Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 12:59 Nic na to nie wskazuje. W końcu samoloty ze "zwykłymi" pasażerami też się czasem rozbijają. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 13:04 Nie sadzę raczej złe warunki atmosferyczne a nie można wykluczyć tego że Prezydent uparł się aby lądować właśnie na tym lotnisku już przecież tak było. Chociaż też już słyszała obwinianie Rosjan o tą tragedię. Jednak jestem bardzo sceptyczna jeśli chodzi o takie rewelacje. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 13:01 Wiedziałam, że znajdą się natychmiast tacy, do których logiczne wyjaśnienia nie dotrą i zaczną się doszukiwać spisku. Samolot lądował we mgle, zahaczył o drzewa, stracił równowagę i to wszystko. Tragedia straszna, podwójna symbolika miejsca, rozpacz bliskich, ale to był wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
zonajana Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 13:24 Dlatego Putin ma teraz przechlapane, chocby na rzesach stawal, to i tak jakas czesc polskiego spoleczenstwa bedzie wierzyc w teorie spiskowe. Coz, historia udawadnia, ze takie rzeczy sie zdarzaja. BTW w wiadomosciach zagranicznych obserwatorzy polityczni tez podkreslali taka mozliwosc, wiec to nie jest tylko nasza fobia. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 13:33 > BTW w wiadomosciach zagranicznych obserwatorzy polityczni tez podkreslali taka > mozliwosc, wiec to nie jest tylko nasza fobia. Wiesz gdyby ten samolot rozpadl sie w powietrzu, to moze i ja bym troche pofobiowala. Ale nie bardzo widze, jak mozna by wyprodukowac akurat tego typu wypadek we mgle, ze akurat przy ktoryms tam ladowaniu akurat na drzewa - poza pilotem kamikadze? Co prawda na Salonie24 jakis pan juz sugeruje, ze Rosjanie potrafia produkowac mgle, bo rozgonili chmury na koncercie Michaela Jacksona... Odpowiedz Link Zgłoś
falka32 Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 13:57 Ale nie bardzo widze, jak mozna by wyprodukowac akurat tego typu > wypadek we mgle, ze akurat przy ktoryms tam ladowaniu akurat na drzewa - poza > pilotem kamikadze? No, moja pierwsza myśl była taka, że pilot miał dosyć swojej roboty i swojego pracodawcy... Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 13:20 ania.rene napisała: > po usłyszeniu informacji. > a ja daleka jestem od teorii spisku Odpowiedz Link Zgłoś
ania.rene Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 13:22 nie moge uwierzyć, że to przypadek. Tyle ważnych osób Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 13:36 Nie przypadek. Wypadek przy ladowaniu na prymitywnym lotnisku. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 13:38 A liczba waznych osob zalezy tylko od tego, kto ustawial liste. Nadal nie miesci mi sie w glowie, ze mozna bylo wszystkie szychy od sil zbrojnych i prezesa NBP wsadzic do jednego samolotu z prezydentem. No ale to chyba nie wplyw Rosjan. Inni pasazerowie to standard przy delegacjach tego typu. Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 11.04.10, 15:15 no i samolocik tez do szczytu techniki nie nalezal... Odpowiedz Link Zgłoś
ja1ja1 Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 11.04.10, 08:02 ania.rene napisała: > nie moge uwierzyć, że to przypadek. Tyle ważnych osób właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 13:25 tak tak, zamach a Migalski w brodę sobie pluje, że nie pozwolił Jaruzelskiemu lecieć z Kaczyńskim Boże, słyszysz i nie grzmisz Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 13:37 wlasniwie to powinni byc tam procz kaczorowskiego i kaczynskiego takze walesa jaruzelski i kwasniewski ale lechu ich nie lubliu `i nie zabral Odpowiedz Link Zgłoś
panistrusia Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 13:30 To ja w takim razie myślę od razu po przeczytaniu takiego posta: kim ty jesteś, czyje interesy reprezentujesz, że zależy ci na skłócaniu Polaków z Rosjanami pod wyssanym z palca pretekstem? Odpowiedz Link Zgłoś
ja1ja1 Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 11.04.10, 08:09 panistrusia napisała: > To ja w takim razie myślę od razu po przeczytaniu takiego posta: kim ty > jesteś, czyje interesy reprezentujesz, że zależy ci na skłócaniu > Polaków z Rosjanami pod wyssanym z palca pretekstem? o matko!!!! ale masz problem Odpowiedz Link Zgłoś
margerytka69 Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 14:26 też mam takie przeczucioe, że ktoś w tym maczał palce najważiejsze, to żeby dowiedzieć się prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 14:30 > najważiejsze, to żeby dowiedzieć się prawdy Prawdy? Każdy i tak będzie miał swoja prawdę. Zresztą jak widać teorie spiskowe już robią swoje. Ech ... Odpowiedz Link Zgłoś
margerytka69 Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 14:36 tak, ja jako obywatelka tego kraju CHCĘ się dowiedzieć prawdy, czy Ci ię to podoba, czy nie? mam prawo do prawdy? mam! Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 14:45 > mam prawo do prawdy? mam! Jakiej prawdy? Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 14:58 margerytka69 napisała: > mam prawo do prawdy? mam! > prawda jest taka była mgła ,czterokrotne próby lądowania nie powiodły się zginęło 88 razem załogą 96 .I pisz do boga że taki los zgotował a nie szukaj kobito winnych > Odpowiedz Link Zgłoś
ja1ja1 Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 11.04.10, 07:59 gabi683 napisała: > margerytka69 napisała: > > > mam prawo do prawdy? mam! > > > > > prawda jest taka była mgła ,czterokrotne próby lądowania nie powiodły się > zginęło 88 razem załogą 96 .I pisz do boga że taki los zgotował a nie szukaj > kobito winnych > > > > tłumacz sobie gabi..... ja i tak podejrzewam zamach Dokładnie siedemdziesiąta rocznica, Dokładnie to samo miejsce, 1940 elita II RP, 2010 elita obecnej RP Przypadek? Jakoś ciężko mi w to uwierzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 11.04.10, 13:05 Tylko co konkretnego Ruscy mieliby zyskać na tym "zamachu"? Wydaje mi się, że raczej mają z tego same problemy. Jeśli już mamy fantazjować, to najwięcej na tej katastrofie zyskuje nasz marszałek sejmu Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 11.04.10, 15:06 ja1ja1 napisała: > gabi683 napisała: > > > margerytka69 napisała: > > > > > mam prawo do prawdy? mam! > > > > > > > > > prawda jest taka była mgła ,czterokrotne próby lądowania nie powiodły > się > > zginęło 88 razem załogą 96 .I pisz do boga że taki los zgotował a nie szu > kaj > > kobito winnych > > > > > > > tłumacz sobie gabi..... > ja i tak podejrzewam zamach > > Dokładnie siedemdziesiąta rocznica, Dokładnie to samo miejsce, 1940 elita II RP > , > 2010 elita obecnej RP Przypadek? Jakoś ciężko mi w to uwierzyć... Smutny zbieg okoliczności i wybacz najgorsza cecha to snuć tezy jak się nie ma o nich pojęcia. Zobacz jak się PUTIN zachowuje ,dziś ludzie w Rosji zobaczą fil KATYŃ . Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 15:02 Kto i w jaki sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 14:46 To bardzo głupio pomyślałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 15:04 a ja pomyslałam, że to znów powtórka z Gruzji i nacisk by lądować, za wszelką cene mimo złych warunków, bo czas nagli i trzeba obchodami dzisiejszymi przyćmić te sprzed trzech dni Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 15:06 babcia47 napisała: > a ja pomyslałam, że to znów powtórka z Gruzji i nacisk by lądować, > za wszelką cene mimo złych warunków, bo czas nagli i trzeba > obchodami dzisiejszymi przyćmić te sprzed trzech dni a tej teorii była bym przychylna Odpowiedz Link Zgłoś
neptunka Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 15:08 pilot cywilny by nie wylądował, ba! - tam chwilę wcześniej na lądowanie nie zdecydował się rosyjski transportowiec pilot wojskowy dostał rozkaz lądowania od prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 15:26 Tak, ja tez tak z punktu pomyslalam. Cisnienie i powtorka z Gruzji. Ciekawe, czy opublikuja czarna skrzynke i dlaczego nie. Odpowiedz Link Zgłoś
neptunka Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 15:38 mieliby lecieć do Moskwy i jak ostatnie łajzy autobusem dojechać? ni chu-chu! Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 18:56 babcia47 napisała: > a ja pomyslałam, że to znów powtórka z Gruzji i nacisk by lądować, > za wszelką cene mimo złych warunków, bo czas nagli i trzeba > obchodami dzisiejszymi przyćmić te sprzed trzech dni ja też o tym pomyślałam. chociaż przerasta to moje najśmielsze wyobrażenia o małości niektórych ludzi. oczywiście winny będzie pilot. Odpowiedz Link Zgłoś
mamabuly Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 12.04.10, 15:27 setia napisałą: >oczywiście winny będzie pilot Oczywiście, że będzie winny, bo to on jest odpowiedzialny za bezpieczeństwo lotu, on i tylko on! A żaden odpowiedzialny człowiek nie powinien ulegać presji nawet głowy państwa widząc jak ryzykowne jest lądowanie! Odpowiedz Link Zgłoś
nombrilek Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 15:18 ja takich nie miałam ani nikt ze znajomych Odpowiedz Link Zgłoś
wespuczi Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 16:02 forum.gazeta.pl/forum/w,11918,109858654,109858654,tragedia_samolotu_prezydenckiego.html ta jest dobra Odpowiedz Link Zgłoś
karra-mia Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 16:20 no ludzie... zamach, zastrzelili nas, co tam jeszcze moga ludzie wymysleć?? Narazie to pozostańmy może przy tym, ze po prostu tragedia lotnicza. Nie dokładajmy własnych ideologii. Zresztą stało się i już. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielle76 Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 10.04.10, 19:25 a ja ani przez chwile nie pomyślałam ze to zamach, tragiczna katastrofa, ludzki błąd nic wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 11.04.10, 08:29 Owszem, byla mgla.Ale co z tego? Pilot chyba nie byl z łapanki, powinien wiedziec jak bezpiecznie wyladowac w takich warunkach , a jak istnieje ryzyko, to nie ladowac wlasnie tu.Niedopuszczalne jest kozaczenie, zwlaszcza gdy ma sie na pokladzie takie persony. Zwalanie winy tylko na pogode to nieporozumienie.Czynnik ludzki zaważył. A teraz czytam, ze pilot nie stosowal sie do sugestii kontrolerow lotów. Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 11.04.10, 09:40 jasne, pilot był szaleńcem. nie zależało mu na życiu własnym i życiu innych ludzi. kobieto, zrozum jaka musiała być presja w tym samolocie. wszyscy jechali na PiSowską szopkę, która miała przyćmić uroczystości sprzed 3 dni. nie mogło być mowy o spóźnieniu. nie ważne kto bezpośrednio naciskał, ważne, że dla tak pustych pobudek postawiono na szafot życie tylu ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 11.04.10, 09:56 Rozumiem, że masz dostęp do czarnej skrzynki i chcesz z nami się podzielić ta wiedzą?? Bo widzę, że jesteś niezwykle przekonana o swojej teorii. To ujawnij swoje źródło, bo chyba nie oskarżasz martwego człowieka na podstawie swoich podejrzeń??? Czuje niesmak jak widzę, ze znowu mamy samych specjalistów, którzy wszystko wiedza najlepiej i są pierwsi, żeby obrzucać błotem osoby, które nie mają możliwości się bronic. Tak trudno poczekać te parę dni, aż wszystko będzie jasne?? Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 11.04.10, 10:15 niesmak to ja czuję kiedy widzę, że z powodu naszej narodowej tendencji do martyrologii, szacunku i robienia ze zmarłych bohaterów po smierci unika się trzeźwej analizy faktów. Tak trudno poczekać te parę dni, aż wszystko będzie jasn > e?? nie byłabym taka pewna czy kiedykolwiek wszystko będzie jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 11.04.10, 15:12 lola211 napisała: > Owszem, byla mgla.Ale co z tego? Pilot chyba nie byl z łapanki, powinien > wiedziec jak bezpiecznie wyladowac w takich warunkach , a jak istnieje ryzyko,. > to nie ladowac wlasnie tu. A Ty jesteś pilotem że tak mówisz? Niedopuszczalne jest kozaczenie, zwlaszcza gdy ma sie > na pokladzie takie persony. Jakie kozaczenie wszystko będzie w czarnych skrzynkach,a poza tym na pokładzie decyzji nie podejmuje sam > Zwalanie winy tylko na pogode to nieporozumienie. Bo nie wierzysz że najtępszym możne się przytrafić Czynnik ludzki zaważył. łatwo mówić o kimś jak się nie może obronić bo nie żyje > A teraz czytam, ze pilot nie stosowal sie do sugestii kontrolerow lotów. Bo coś musiała być że tego nie zrobił Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 11.04.10, 10:01 NIe pomyslałam, że to zamach tylko gdyby ktoś chciał dokonać zamachu, to się pieknie wystawili... Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 ja tez pomyslalam 11.04.10, 10:06 Usłyszałam: gęsta mgła, pomyślalam: Gruzja. Odpowiedz Link Zgłoś
deyani Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 11.04.10, 12:57 Mi się nie chce o tym gadać, ale muszę bronić pilota. Powtórzę to, co już napisała jedna z Was powyżej: to nie był pierwszy lepszy pilocina, który dostał licencję za wiadro smalcu. Na pewno umiał lądować i wiedząc, że warunki uniemożliwiają mu to nie lądowałby. Nikt nie ląduje po omacku, nawet jak mu prezydent każe. Mgła i drzewo nie były przyczyną tego zdarzenia (celowo nie piszę "wypadku"). Boję się napisać, co mogło nią być. Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 11.04.10, 15:17 pewnie bylo tak ze naciskali na pilota aby jednak ladowal w smolensku a nie np Moskwie coby nie opoznic uroczystosci o kilka godzin... Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 11.04.10, 16:19 No to sie tak nie boj i napisz wprost, jak sie mowi "A", trzeba powiedziec i "B". Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 12.04.10, 13:45 A ja na twoim miejscu przyjrzałabym się dla porównania okolicznościom wypadku CASA w Mierosławcu. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.rene Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 11.04.10, 13:06 a nie pomyślał nikt, że mogli dostać zgodę na lądowanie i pilot nie dał rady??? Kto wie jaka była rozmowa pilota z zezwalającymi/lub nie na lądowanie. Teraz będzie, że skrzynki uszkodzone, i rozmowy z wieżą nie można odtworzyć. Zobaczycie. Już mówią o skrzynkach. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 11.04.10, 14:33 Gdybyś chociaż troszkę pomyślała zanim co napiszesz, przyszłoby ci może do głowy, że pewne nacje mają wielowiekowe doświadczenie w cichym skutecznym i profesjonalnym wykończaniu ludzi i nie muszą tego robić w tak prostacki i bezsensowny sposób. Rosjanie w tej sprawie zachowali się z wielką klasą, której zabrakło w pewnych momentach naszej stronie. Skrzynki mogą pozostać nieujawnione, żeby nie obciążać pewnych osób, ale z pewnością nie chodzi o Rosjan. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Przeczytaj, autorko wątku, post kol.3 11.04.10, 15:17 bo mądrze pisze. I weź sobie do serca radę. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 11.04.10, 15:44 Zgadzam sie. Co mieliby zyskac na zabijaniu prezydenta, ktory za pare miesiecy sklada urzad oraz czlonkow rodzin katynskich, co teraz naglasnia Katyn na swiecie jak nigdy przedtem? Putin na pewno jest wsciekly, ze mu taki numer wywinieto, tylko robi dobra mine do zlej gry. Myslcie ludzie, myslcie. A winic nalezy tych, ktorzy zaplanowali lot na styk i wsadzili na poklad tyle istotnych dla kraju osob. Ale to - niestety dla spisku - nie byli Rosjanie. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 11.04.10, 17:19 Nie pracowałam dla KGB, ale też podejrzewam, że mają inne metody niż rocznicowe pokazówki w stylu Al Kaidy. Odpowiedz Link Zgłoś
annvangier Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 12.04.10, 09:13 ja podejrzewałam zamach ale zooragnizowany przez jakas bojowke Alkaidy czeczenska - tak jak ten pociag co załtwiliw nim wiele zachodnich szych jechało, bo by naszym sie dostało za Afganistan i Irak, i Rosja by została skompromitowana ale gdyby tak było by sie sami pochwalili a co do Putina - to gosc madry - i nie wpadłby na taki pomysł bo Kaczyński nie jest dla niego i nigdy nie był zagrozeniem, i by nie rozdmuchiwac sprawy Katynia 1940 an świecie ale i w Rosji Odpowiedz Link Zgłoś
duzeq Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 12.04.10, 11:58 Mozna myslec, tego nikt ci ine broni, ale nalezaloby jeszcze przemyslec rozgalszanie tego wszem i wobec na forum, bo w przypadku zamachu trzeba by bylo znalezc jeszcze kogos, komu zamach by sie oplacal. A tu doopa zbita. 1. Rosjanie (tandem Medwiejew-Putin etc)? - nieeeeee. Putin nie jest idiota, jest przebieglym dyplomata i ostatnie na czym by mu zalezalo to naglasnianie na calym swiecie sprawy Katynia. A tak dokladnie sie stalo. Tutaj zasada celebrytow: "niewazne co mowia, wazne zeby mowili" absolutnie nie dziala. Czyli Rosjanie odpadaja. 2. Ktos rzucil haselm, ze malo przedstawiecieli PO i PSL bylo na pokladzie samolotu. Ano malo, ale ani PO ani PSL nie maja nic wspolnego z wypadkiem, bo juz od dawna wiadomo, ze Kaczynski przegralby w wyborach prezydenckich. Na dodatek, gdyby ktos z tych dwoch partii byl takim idiota politycznym, zeby zaplanowac zamach na K., to zrobilby to tak, zeby mozna bylo przynajmniej na kogos innego zrzucic wine ( a tu nie ma na kogo, bo Rosjan juz wykluczylismy). No i przy okazji checi pozbycia sie prezydenta, ktory zadnym politycznym zagrozeniem juz nie jest, rozwaliliby ok. 100 osob? Toz widac, ze taka teoria tez jest do doopy i kupy sie nie trzyma. 3. Ktos rzucil pod spodem w watku nawet Czeczencow. Ale to juz jest w ogole jakis surrealizm, bo niby co Czeczency mogliby przy tym osiagnac? Toz Putin by ich wszystkich z radosci wycalowal, bo od tej pory na Czeczenie posypalyby sie miedzynarodowe gromy i wszyscy mieliby od tej pory daleko w nosie co tam sie dzieje na linii Czeczenia-Rosja. 4. Jezeli juz chcesz bardzo obstawiac teorie spiskowa, to moze zastanow sie nad tym, ze nasz ex prezydent mial juz w karierze nieprzemyslane dobrze proby zwracania na siebie uwagi poprzez wybieranie sie w konwoju, ktory zostal ostrzelany (Gruzja-Osetia), tudziez probowal wywrzec presje na pilocie, zeby ladowal w Gruzji, a nie w Azerbejdzanie. Wtedy mu sie nie udalo,pomimo odwolowyania sie do ego meskiego (K. mial powiedziec, ze oficer powinien byc mniej lekliwy), bo pilot mial za mocne karty w reku (nie bylo zgody dyplomatycznej na lot do TIbilisi, pilot nie wiedzial kto kontroluje przestrzen powietrzna, na pokladzie mial 4 prezydentow etc). Przeciwko temu pilotowi wszczeto pozniej postępowanie sprawdzające w zakresie odmowy wykonania polecenia dotyczącego prowadzenia statku powietrznego czyli o czyn z art. 343 par.2. Czyn ten jest zagrożony karą od 3 miesięcy do 5 lat. Zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa złożył poseł PiS Karol Karski. Prokuratura stwierdzila brak znamion czynu. Tutaj pilot takich luzow nie mial. I sorry, ale wg mojej opinii, jezeli okaze sie, ze czarne skrzynki sa uszkodzone i nie da sie odtworzyc ostatnich rozmow, to bedzie to oznaczalo, ze albo sa faktycznie uszkodzone, albo ze uszkodzone nie sa, ale opinia publiczna nigdy sie nie dowie kto podjal decyzje o ladowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
annvangier Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 12.04.10, 12:11 ad do tegoa propo czeczenców co by im to dało ludizom zwykłym nic dobrego spytaj sie terrorystów co dał im atak na szkołe pełną dzieci, teatr metro , czy innych nieco terrorystów na madryt, wtc, czy bali ? terrorysci sa szaleni a co by im dało napisałam uderzyli by we wrogów islamu i sprzymierzenców USA czyli Polskę skompromitowali by służby specjalne Rosji i samą Rosję ale na szczescie jeszcze zadne terrorystyczne bojowki nie widza w Polsce zbyt ciekawego celu Odpowiedz Link Zgłoś
duzeq Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 12.04.10, 14:45 Ostatni atak na metro zorganizowany przez ludzi Umarowa mial pokazac cos wladzom Rosji. Stad Czeczency w Moskwie. Sa problemy na linii Moskwa-Czeczenia, pojawiaja sie terrorysci danej narodowosci. To sie jakos rozumie. Ale terrorysci czeczenscy dzialajacy na szkode panstwa polskiego to juz inna para kaloszy i jak juz pisalam, czysty surrealizm. Jezeli fundamentalisci islamscy z Czeczeni chcieliby zaatakowac niewiernych, to musieliby wybrac inny kraj. Polska jest malym graczem i nie liczy sie na arenie miedzynarodowej do tego stopnia, zeby organizowac jakies zamachy na prezydenta, ktory tez specjalnie wplywowy nie byl. Sluzb rosyjskich by nie skompromitowali, co najwyzej polskie (za przemycenie bomby do samolotu). No naprawde takie trudne jest do zaczajenia? Odpowiedz Link Zgłoś
annvangier Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 13.04.10, 18:14 oczywiscie nie wybieraja nas bo jestesmy mali - ale hałas jest na cały swiat zaatakowali newski pociąg terror ma budzic strach a taki bieslan to bylo przeciez raczej zadupie swiata wiec zabicie polskiej głowy Państwa byłoby im na reke i nie chce tu zeby wyszlo ze to Czeczeńcy w sensie narod ale terrorysci islamscy pochodzący miedzy innymi z Kaukazu i nie lubiący Putina - Odpowiedz Link Zgłoś
duzeq Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 13.04.10, 21:39 > a taki bieslan to bylo przeciez raczej zadupie swiata > wiec zabicie polskiej głowy Państwa byłoby im na reke Wezze, kobieto, usiadz na chwile i zastanow sie nad tym co piszesz. Bieslan to zadupie, ale tak sie sklada, ze to zadupie znajduje sie na terytorium Rosji tzn. niemal na granicy czeczensko- rosyjskiej!!!! Terrorysci czeczenscy chcieli dac w doope Putinowi za nieuznanie niepodleglosci Czeczenii, co zreszta im sie nie udalo, bo spolecznosc miedzynarodowa potepila ten atak, a niepodleglosci Putin dalej nie uznal. Co oni mieli zaatakowac, Wladywostok...??? Tak, podlozyli bombe w newskim, ale newski odchodzi z Moskwy. I to tez w Moskwie nastapil atak w metrze. Moskwa jest stolica Federacji, tam znajduja sie wladze rosyjskie, wiec tam terrorysci uderzaja (od ataku na Bieslan nie slyszalam o zadnych innych tragediach w "zadupiach"). No to teraz znajdz jakies powiazanie miedzy terrorystami Umarowa i polskim prezydentem, tylko nie pisz juz o sianiu horroru, bo terrorysci idiotami nie sa i wywieraja presje tam, gdzie moga liczyc na jakies ustepstwa/uznanie ich ultimatum. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 12.04.10, 12:16 > No i przy okazji checi pozbycia sie prezydenta, ktory zadnym > politycznym zagrozeniem juz nie jest, rozwaliliby ok. 100 osob? Też nie posądzałabym przeciwników politycznych o aż taką desperację. W razie czego znacznie prościej byłoby sfałszować wynik wyborów Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 12.04.10, 12:19 dokładnie tez tak uważam..pozatym katastrofa uczyniła z zabitego prezydenta menczennika i na trwałe umiesciła go w historii i ludzkiej pamięci. W wyborach raczej miał nikłe szanse i prawdopodobnie zniknął by ze sceny politycznej na zawsze, bo z wykorzystaniem go do kuluarowych działań na rzecz Polski, na polu miedzynarodowym..raczej tez byłoby trudne..nie był specjalnie kubiany i szanowany, poza wyjątkami..nie było powodu by organizowac na niego zamach a przy okazji gubic prawie setkę ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 12.04.10, 12:27 babcia47 napisała: > dokładnie tez tak uważam..pozatym katastrofa uczyniła z zabitego > prezydenta menczennika i na trwałe umiesciła go w historii i > ludzkiej pamięci. W wyborach raczej miał nikłe szanse i > prawdopodobnie zniknął by ze sceny politycznej na zawsze, bo z > wykorzystaniem go do kuluarowych działań na rzecz Polski, na polu > miedzynarodowym..raczej tez byłoby trudne..nie był specjalnie > kubiany i szanowany, poza wyjątkami..nie było powodu by organizowac > na niego zamach a przy okazji gubic prawie setkę ludzi Otoz to. Skutki katastrofy sa dokladnie przeciwne do tego, co byloby na reke Rosji - m.in. uniesmiertelniaja antyrosyjskiego prezydenta, tysiackrotnie naglasniaja Katyn, a i tak w oczach niektorych na zawsze pozostawia watpliwosci do Rosji. Same minusy. Odpowiedz Link Zgłoś
annvangier Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 12.04.10, 12:33 wkurza mnie cała rusofobia - wiele osob chyba nie zdaje sobie sprawy ze Rosjanie nie znali prawdy o Katyniu nie z ich winy przez 50 lat ponad w zadnym podreczniku nie bylo wzmianki o konszachtach Hitlera ze Stalinem , łagrach czy zasługach NKWD ja dla mnie Rosja zawsze bedzie ciekawym wielkiem krajem, ktoremu swiatowa kultura wiele zawdziecza zachowanie Medwiedewa i Putina na prawde bardzo honorowe Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Zamach - tak pomyślałam zaraz 12.04.10, 13:46 A ja z kolei, ponieważ dowiedziałam się co się stało w momencie, gdy tv pokazywała jak się modlą w lesie katyńskim za ofiary wypadku, że ta pogoda cienko mi wygląda na latanie na jakieś zadupiaste lotniska bez ILSa. Odpowiedz Link Zgłoś