Dodaj do ulubionych

przedszkole bajkolandia

29.09.10, 17:40
witam,myślę o zapisaniu tam dziecka, ponieważ mamy blisko do tego przedszkola. Proszę o opinie..
Obserwuj wątek
    • saper314 Re: przedszkole bajkolandia 05.10.10, 18:41
      Wypisałam moją córkę z tego przedszkola, z kilku powodów. złej organizacji, braku widocznych postępów w rozwoju mojego dziecka oraz wykształcenia nauczycielek, które nie ukończyły studiów magisterskich z ped. przedszkolnej tylko nie wiadomo z czego i udają że wiedzą w jaki sposób należy pracować z dziećmi w wieku przedszkolnym. Przepisałam córkę do Motylka, przedszkola po drugiej stronie ulicy i jestem zadowolona, bo opłaty są takie same praktycznie, miła i znająca się na prowadzeniu przedszkola dyrekcja(to chyba drugie już przedszkole jakie otworzyli w Lublinie), nauczycielka mojej córki jest po studiach kierunkowych a co więcej jest to przedszkole dwujęzykowe i moja córka codziennie mówi mi nowe słówkasmile
    • ms.4 Re: przedszkole bajkolandia 07.10.10, 11:15
      witam,
      moja córeczka od września chodzi do Bajkolandii i jest zachwycona.
      Muszę dodać że przepisaliśmy ją z Akademii Przedszkolaczka po ponad roku, bo miałam wiele zastrzeżeń (ale o tym nie będę pisać).
      Przepisując ją miałam też wiele wątpliwości, ale okres aklimatyzacji w Bajkolandii trwał tak naprawdę tylko 3dni, więc szybko pozbyłam się wątpliwości.
      Grupy są małe panie przesympatyczne i dzieci to czują. Mam porównanie wiem jak było w AP i widzę jak jest w Bajkolandii i nie mam zastrzeżeń, widzę po moim dziecku, że dokonaliśmy słusznego wyboru . Polecamsmile
    • ticky1 Re: przedszkole bajkolandia 08.10.10, 20:16
      A o którą Bajkolandię chodzi? Z tego co wiem to są dwie. Moje dziecko chodzi do tej na Porębie i jest fantastycznie. Więcej mogę opisać jak dasz znać czy o tą właśnie chodzi.
      • takajamama Re: przedszkole bajkolandia 10.10.10, 22:20
        Skad Pani wie, ze nauczycielki nie maja wyksztalcenia przedszkolnego? Czyzby ktoras z nich podzielila sie z Pania wiadomosciami na temat swojego wyksztalcenia? Moje dziecko chodzi juz drugi rok do tego przedszkola i jest bardzo zdowolone. Moje dziecko wynosi z przedszkola codzien to inne wiadomosci, spiewa ciagle nowe piosenki, przekazuje mi wiadomosci, ktore pamieta z zajec przedszkolnych. Nie mam zadnych zastrzezen do tego przedszkola.
        Przepraszam za bledy, ale mam problemy z klawiatura. pozdrawiam
    • mmadlen33 Re: przedszkole bajkolandia 11.05.12, 13:14
      Minęło troche czasu od założenia watku, ale jak co roku w marcu rodzice zadają sobie pytanie "do którego przedszkola posłać swoją pociechę"?
      "Bajkolandię" na Skrajnej 2 szczerze polecam. Wspaniała współpraca z paniami nauczycielkami , wykształconymi kierunkowo (akurat na zabraniu poinformowały rodziców o swoim wykształceniu) a przede wszystkim z sercem na dłoni, cierpliwością i wiecznym uśmiechem na twarzy smile Dużo ciekawych zajęć, przyjazne kolorowe miejsce, niewielki ogródek, koszt do zaakceptowania (średnio ok 380 zł, zależy od miesiąca). Efekty widać po dziecku - ciekawe świata, otwarte, samodzielne, grzeczne, robiące postępy w rozwoju mowy, uczące się wierszyków, piosenek, ćwiczeń gimnastycznych, słówek angielskiego...ale przede "poukładane psychicznie" i szczęśliwe - to jest najlepsza rekomendacja tego miejsca.
      Ale uwaga - żeby mieć fajne dziecko, trzeba przede wszystkim samemu być wychowanym i mieć z tym dzieckiem kontakt. Bez współpracy i wysiłku rodziców nawet najlepsza kadra nie uczyni z diabełka aniołka.
      Gorąco polecam!

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka