Dodaj do ulubionych

sztuczne dzieci

18.05.11, 21:19
Oglądałyście dokument wczoraj w 2 tvp?
Szok.
Generalnie każdy kocha tak jak chce...
Ale mnie przygwoździło do fotela
Obserwuj wątek
    • el_jot Re: sztuczne dzieci 18.05.11, 21:23
      A w skrócie, o czym było?
      • konwalka Re: sztuczne dzieci 18.05.11, 21:29
        O rodzinach, które kupują sztuczne dzieci czyli lalki do złudzenia przypominające noworodki i żyją z nimi jak z prawdziwymi maluchami
        tu masz próbkę cześci pierwszej chyba\

www.youtube.com/watch?v=hmoRCS0wR64
    • asiaiwona_1 Re: sztuczne dzieci 18.05.11, 21:25
      tego wczorajszego nie oglądałam, ale jakiś czas temu też na jakimś kanale był filmik o tych lalkach. Jak dla mnie to one są przerażające - wyglądają jak martwe noworodki uncertain I jakiekolwiek by to niebyły tłumaczenia to nie zrozumiem w jakim celu ktoś sobie taką lalkę sprawia...
      • joasiek.1 Re: sztuczne dzieci 18.05.11, 21:35
        Dokładnie! Mąż jednej z tych babek też stwierdził, że z czymś martwym mu się to kojarzy.
      • loganmylove Re: sztuczne dzieci 18.05.11, 21:36
        Domyslam się, że był jakiś film o rebornach? Faktycznie sa okropne i wyglądają jak zwłoki noworodka allegro.pl/lala-reborn-i1610564316.html
        • el_jot Re: sztuczne dzieci 18.05.11, 21:40
          Miałam też zalinkować.
          Kiedyś gdzieś czytałam,że te lalki to dzieła sztuki.
          Mnie zastanawia z czego one są zrobione. Włosy są podobno prawdziwe.
          Jak jest licytacja to ofert jest mnóstwo.
    • rosapulchra-0 Re: sztuczne dzieci 18.05.11, 21:28
      Czytałam o tym artykuł kiedyś. I widziałam zdjęcia.
      Wstrząsające. Dla mnie nie do ogarnięcia po prostu.
      • konwalka Re: sztuczne dzieci 18.05.11, 21:32
        Ja mam generalną zasadę niewpie...nia się w czyjeś życie, hobby i odchyły też
        Trochę mnie zabolało jednakowoż jak pani wywaliła 300 f w Harrodsie na kaftanik i ochraniacz na butelke
        No, nie było mnie stać na taki zakupik dla moich prawdziwych big_grin
        • dulcymea11 No wlasnie 18.05.11, 21:54
          konwalka napisała:
          > Ja mam generalną zasadę niewpie...nia się w czyjeś życie, hobby i odchyły też
          > Trochę mnie zabolało jednakowoż jak pani wywaliła 300 f w Harrodsie na kaftanik
          > i ochraniacz na butelke

No wlasnie - ale ta sama kobieta mowila, ze dlatego tyle kasy wydaje i kupuje takie cudne rzeczy bo lalka jej tego NIE ZNISZCZY a takie prawdziwe dziecko to zaraz pobrudzi...
          Nie dodalas, ze kobieta ma 5 wozkow i wymienne kolka na > brudne (na dwor) i czyste (do domu), ze przewija te lalki (ma ich ze 4), nadaje im imiona.... ze te kobity mialy foteliki samochodowe z pasami...

Ja z niedowierzaniem ogladalam ten dokument... Nie ogarniam jakie moga byc motywy tego 'hobby' - ni cholery.

Jesli mowa o niewp.. sie to tak zza ekranu - luzik -tez moge powiedziec, ze mi to obojetne ale wyobrazasz sobie, ze Twoja mama sobie sprawila taka lale, wozek i komplet akcesoriow?
          • konwalka Re: No wlasnie 18.05.11, 21:56
            Jesli mowa o niewp.. sie to tak zza ekranu - luzik -tez moge powiedziec, ze mi
            > to obojetne ale wyobrazasz sobie, ze Twoja mama sobie sprawila taka lale, wozek
            > i komplet akcesoriow

a tu by mi się tolerancja urwała
        • majenkir Re: sztuczne dzieci 19.05.11, 01:36
          konwalka napisała:
          > Trochę mnie zabolało jednakowoż jak pani wywaliła 300 f

A niech sobie kazdy wydaje swoja kase na co chce. Co nam do tego?
    • miaowi Re: sztuczne dzieci 18.05.11, 21:32
      No ale chyba lepiej jak sobie ktoś lalkę kupi, a jak się znudzi, to ją wstawi do szafy, a nie żeby robił to z prawdziwym dzieckiem?
      eksperyment może trochę dziwny, ale bezpieczny. Krzywdy nikomu nie robi.
      • konwalka Re: sztuczne dzieci 18.05.11, 21:34
        Trochę tak, trochę nie
        Widziałaś miny mężów odpowiadajacych dziennikarzowi?
        Trochę nie teges miny mieli uncertain
        • miaowi Re: sztuczne dzieci 18.05.11, 21:38
          No to nie było ich przy tej decyzji czy jak?
          Wielu mężczyzn ma nie teges miny przy własnych dzieciach.
          Chodzi mi o to, że jak nikomu to krzywdy nie robi, to jest to li tylko nieszkodliwe dziwactwo.
          Ja na przykład zbieram lalki, które co prawda nie wyglądają jak dzieci, ale też kosztują swoje.
          A jako matka sprawdzam się lekko średnio, delikatnie mówiąc.
          lepiej zatem, że zamiast decydować się na prawdziwe dzieci, te osoby sprawiły sobie lalki, tym bardziej jeśli, jak mówicie, mają ze sobą problemy.
    • joasiek.1 Re: sztuczne dzieci 18.05.11, 21:33
      Na pewno nie chciałabym takiej lalki! Dziwne to trochę. Ale obie kobiety o których było, miały moim zdaniem problemy. Jedna nie mogła pogodzić się z wyjazdem na koniec świata wnuczka, którego wychowywała przez dłuższy czas, a druga nie miała swoich dzieci. Niby mówiła, że z mężem nie chcieli, ale myślę, że jednak trochę żałuje. Był taki moment, kiedy wspomniała coś o prawdziwym dziecku i wyglądała smutno. A ile kasy na ciuszki dla tych swoich lalek wydawała!
      Już kiedyś widziałam program o kobiecie, która robi takie lalki, ale zobaczyć kobiety, które kupują te lalki dla siebie, ubierają, jeżdżą na spacery, przypinają pasami w foteliku samochodowym, to co najmniej dziwne było.
      • nangaparbat3 Re: sztuczne dzieci 18.05.11, 21:36
        Ale są kobiety, które wprost deklarują, że chciałyby mieć corkę, "żeby ją tak ładnie ubierać".
        To juz lepiej niech sobie ubieraja lalki.
        • miaowi Re: sztuczne dzieci 18.05.11, 21:38
          Dokładnie.
          • konwalka Re: sztuczne dzieci 18.05.11, 21:44
            Deklaracje to jedno, a życie to drugie\
            Czego ja nie obiecywałam sobie marząc o macierzyństwie, ho ho ho!
            Miałąm jakąś wizję, pewnie i dotyczącą ubierania, nie pamiętam
            Życie mi wszytsko zweryfikowało
            Macierzynstwo dla mnie to nieustanna nauka i czerpanie z siebie nawzajem
            Można chcieć "zapinać spineczki" a jak urodzi się córka to nagle wszytsko sie wywala
            i Spineczki to folkor, dodatek
            Nie przekreślałąbym na starcie kobiet, które coś tam sobie deklarują przed krechami na teście
            I tak jest inaczej niż się myślało niż będzie
            • miaowi Re: sztuczne dzieci 18.05.11, 21:49
              Tak, ale niektórzy się naprawdę nie nadają do dzieci.
              A to nie jest eksperyment na żywym organiźmie, żeby sobie powiedzieć "zobaczymy", bo ktoś ucierpi.
              Jak kobieta ma problem ze sobą, to zdecydowanie lepiej, żeby miała lalkę.
              • konwalka Re: sztuczne dzieci 18.05.11, 21:55
                pewnie tak
                ale abstrahując od lepiej- gorzej z deka mnie przeraziła całość
                tak jak przerażały mnie horrory z ożywającymi lalkami uncertain
                na tym filmie bałam sie czegoś... nie wiem sama czego
        • joasiek.1 Re: sztuczne dzieci 18.05.11, 21:41
          Ja też chciałam mieć córkę, żeby móc ją ładnie ubierać! wink Z syniem sobie nie mogłam poszaleć smile
          No ale nie tylko po to ją chciała, dla ścisłości dodaję!
    • suazi1 Re: sztuczne dzieci 18.05.11, 22:03
      Widziałam. To nawet nie było straszne, to było smutne.
      • agni71 Re: sztuczne dzieci 19.05.11, 09:00
        W momencie, kiedy twarz bezdzietnej pani wykrzywił grymas niechęci do lalki, która okazała się uszkodzona, ucieszyłam się, ze ta kobieta miała na tyle rozsądku, zeby pozostać bezdzietną, a pragnienie strojenia dzidziusia praktykowac na atrapach.

Nie podobaja mi sie te lalki, wygladaja jak martwe dzieci, a te pokazane kobiety budza moje zażenowanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka