ashanti5 13.05.04, 18:05 Mam skórzane pantofle na obcasach. Nie maja w środku wkładki, a po dwóch sezonach uzytkowania nabrały niemiłego zapachu. Do prania się nie kwalfikują. Jak można je odświeżyc od wewnątrz? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnesp76 Re: odrestaurować pantofelki 14.05.04, 10:00 KIWI produkuje taki specyfik, którym psiuka się do środka butów kosztuje 9,99 PLN. Ma fajny zapach działa przeciwpotowo i być może przeciw grzybiczo (ale tego nie jestem pewna) Odpowiedz Link Zgłoś
agnesp76 przepraszam 17.05.04, 11:18 przeczytałam w domku informację na opakowaniu - nie ma tam nic o tym, że jest przeciwpotowy czy przeciwgrzybiczy. To jest po prostu spray odświeżający. Przepraszam za wprowadzenie w błąd. Tak mi się spodobał, że dodałam mu trochę zalet. Odpowiedz Link Zgłoś
ashanti5 Re: Fresh Force 14.05.04, 13:07 Dzieki! Znalazlam super środek przeciwpotny, ale nie wiedzialam jak usunąc te zapachy (!), ktore się już wczesniej nagromadziły w bucie. Myślałam tez o takim sprayu Shout, ale on jest raczej do ubrań i nie wiem, czy by zadziałał na skóre. Teraz to już i tak nie ma znaczenia, bo kupie ten KIWI (cena przystępna Odpowiedz Link Zgłoś
ashanti5 Re: Fresh Force 17.05.04, 17:15 czesc Agnes, Widziałam to wczoraj w sklepie, ale nie zdecydowałam się kupic, bo to chyba nie jest do konca, cos o co mi chodzi. Środki przeciwpotne i przecigrzybiczne mam i stosuję swoja drogę, ale chodzi mi o wywabienie zapachu z butów. Kiedyś był taki środek Shout - do ubran. CZy byłby on na tyle silny, zeby wywabic nieprzyjemny zapach ze skorzanych butów? Odpowiedz Link Zgłoś
agnesp76 Re: Fresh Force 18.05.04, 09:45 Decyzja należy już do Ciebie, mnie ten specyfik bardzo odpowiada, a innych przeznaczonych do tego celu nie spotkałam. Jak napisałam w ostatnim poście to nie jest środek przeciwpotowy ani przeciwgrzybiczy, on ma odświeżać, zapach jest dosyć intensywny, w pierwszej chwili wydaje się trochę duszący, ale na tym to chyba polega, przestaje się czuć niemiły zapach. My używamy go nieregularnie. Co jakiś czas przechodzę i psiukam wszystkim w buty. Odpowiedz Link Zgłoś
ashanti5 Fresh Force 18.05.04, 14:58 Ok to jednak sprobuje. a moze przetrzec jeszcze wnętrze spirytusem? Odpowiedz Link Zgłoś
agnesp76 Re: Fresh Force 18.05.04, 21:27 Nie mam pojęcia, spirytusu nie ćwiczyłam. W ogóle nie wiedziałam, że coś można robić, aby uzyskać inną woń butów ) dopóki nie zobaczyłam u mojej siostry tego psiukacza. Odpowiedz Link Zgłoś
agnesp76 Re: odrestaurować pantofelki 18.05.04, 21:34 Jeśli zdecydujesz się na zakup i przetestujesz, to napisz czy Ci to pasuje, jestem ciekawa Twojej opinii. pozdrawiam ) Odpowiedz Link Zgłoś