Dodaj do ulubionych

odrestaurować pantofelki

13.05.04, 18:05
Mam skórzane pantofle na obcasach. Nie maja w środku wkładki, a po dwóch
sezonach uzytkowania nabrały niemiłego zapachu. Do prania się nie kwalfikują.
Jak można je odświeżyc od wewnątrz?
Obserwuj wątek
    • agnesp76 Re: odrestaurować pantofelki 14.05.04, 10:00
      KIWI produkuje taki specyfik, którym psiuka się do środka butów kosztuje 9,99
      PLN. Ma fajny zapach działa przeciwpotowo i być może przeciw grzybiczo (ale
      tego nie jestem pewna)
      • agnesp76 przepraszam 17.05.04, 11:18
        przeczytałam w domku informację na opakowaniu - nie ma tam nic o tym, że jest
        przeciwpotowy czy przeciwgrzybiczy. To jest po prostu spray odświeżający.
        Przepraszam za wprowadzenie w błąd.
        Tak mi się spodobał, że dodałam mu trochę zalet.
    • agnesp76 Fresh Force 14.05.04, 10:31
      tak się nazywa
      • ashanti5 Re: Fresh Force 14.05.04, 13:07
        Dzieki!
        Znalazlam super środek przeciwpotny, ale nie wiedzialam jak usunąc te zapachy
        (!), ktore się już wczesniej nagromadziły w bucie. Myślałam tez o takim sprayu
        Shout, ale on jest raczej do ubrań i nie wiem, czy by zadziałał na skóre.
        Teraz to już i tak nie ma znaczenia, bo kupie ten KIWI (cena przystępna smile
        • ashanti5 Re: Fresh Force 17.05.04, 17:15
          czesc Agnes,
          Widziałam to wczoraj w sklepie, ale nie zdecydowałam się kupic, bo to chyba nie
          jest do konca, cos o co mi chodzi. Środki przeciwpotne i przecigrzybiczne mam i
          stosuję swoja drogę, ale chodzi mi o wywabienie zapachu z butów. Kiedyś był
          taki środek Shout - do ubran. CZy byłby on na tyle silny, zeby wywabic
          nieprzyjemny zapach ze skorzanych butów?
          • agnesp76 Re: Fresh Force 18.05.04, 09:45
            Decyzja należy już do Ciebie, mnie ten specyfik bardzo odpowiada, a innych
            przeznaczonych do tego celu nie spotkałam.
            Jak napisałam w ostatnim poście to nie jest środek przeciwpotowy ani
            przeciwgrzybiczy, on ma odświeżać, zapach jest dosyć intensywny, w pierwszej
            chwili wydaje się trochę duszący, ale na tym to chyba polega, przestaje się
            czuć niemiły zapach.
            My używamy go nieregularnie. Co jakiś czas przechodzę i psiukam wszystkim w
            buty.
            • ashanti5 Fresh Force 18.05.04, 14:58
              Ok
              to jednak sprobuje.
              a moze przetrzec jeszcze wnętrze spirytusem?
              • agnesp76 Re: Fresh Force 18.05.04, 21:27
                Nie mam pojęcia, spirytusu nie ćwiczyłam. W ogóle nie wiedziałam, że coś można
                robić, aby uzyskać inną woń butów wink) dopóki nie zobaczyłam u mojej siostry
                tego psiukacza.
    • agnesp76 Re: odrestaurować pantofelki 18.05.04, 21:34
      Jeśli zdecydujesz się na zakup i przetestujesz, to napisz czy Ci to pasuje,
      jestem ciekawa Twojej opinii.
      pozdrawiam smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka